Ο διαιτητής Ελλιέ και τα άλογα του ιπποδρόμου

Αθλητικά νέα, ομάδες, αγωνιστικές, αποτελέσματα.
Άβαταρ μέλους
wooded glade

Ο διαιτητής Ελλιέ και τα άλογα του ιπποδρόμου

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wooded glade » 09 Ιούλ 2018, 01:28

Ψάχνοντας το youtube για χουντο-γουεμπλεϊκό υλικό, προκειμένου να το συνδυάσω με την προσπάθεια της φίλης Αγγλίας στο μουντιάλ, βρέθηκα μπροστά στην ξεχασμένη ιστορία του διαιτητή Ελλιέ που διηύθηνε το Παναθηναϊκός - Έβερτον 0-0.
Εδώ είναι γραμμένη η ιστορία με λεπτομέρειες:

http://www.redsagainsthemachine.gr/arti ... ippodromos

Αν και ο συγγραφεύς χρησιμοποιεί μερικές άκομψες εκφράσεις όπως Λαγοφλώρος (= Λεωφόρος) και χουντέμπλεϋ, η ιστορία είναι ακριβής όπως την περιγράφει.

Επειδή είναι πολλά τα χρόνια που έχουν περάσει, είναι δύσκολο να βρεθεί κάποιος τώρα που να θυμάται τις ιπποδρομίες της μέρας που κατέβηκε ο Ελλιέ στο Φάληρο και κέρδισε, εγώ όμως έχω πέσει πάνω σε μιά παρόμοια φάση το 1996.
Ήταν τότε να γίνει η ψηφοφορία για το "the city ees Athens" και μας είχαν επισκεφθεί διάφοροι αθάνατοι.
Σε έναν από αυτούς δωρίσαμε έναν πολυέλαιο, σε άλλους διάφορα άλλα δώρα και ήταν και ένας από Αφρική νομίζω, ή από Νότιο Αμερική, που δήλωσε fan των ιπποδρομιών και το έγραψαν και τα ιπποδρομιακά περιοδικά ότι θα επεσκέπτετο το Φαληρικό Δέλτα.
Τι έκαναν λοιπόν οι πονηροί πασοκάρχοντες που διοικούσαν τον ιππόδρομο τότε ;
Έφεραν όλες τις ιπποδρομίες ακριβώς όπως τις υπεδείκνυαν τα περιοδικά, Α-Β-Γ, Α-Β-Γ, Α-Β-Γ, Α-Β-Γ !
Από την πρώτη ως την ένατη.
Οι αποδόσεις ήταν μικρές σαν αποτέλεσμα αλλά όσο νάναι διπλασίαζες ή τριπλασίαζες τη μίζα σου με κάθε σωστή μαντεψιά.
Αν δε έπαιζες πολλά, θα έπαιρνες και πολλά.
Ο αθάνατος λοιπόν άραξε στο περίπτερο του ιπποδρόμου, έσπρωχνε στα Α-Β-Γ, Α-Β-Γ και στο τέλος έφυγε ικανοποιημένος.
Το μάθαμε κι εμείς από κάτω και ακολουθούσαμε βέβαια.
Δεν ξέρω αν έγινε έτσι η φάση και με τον Ελλιέ ή κάπως διαφορετικά αλλά οπωσδήποτε είχε φύγει κι αυτός από τη χώρα μας με καλές αναμνήσεις.

Την περίπτωση αυτή του Ελλιέ την είχα ξεχάσει εγώ αλλά το όνομα το θυμήθηκα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος wooded glade την 09 Ιούλ 2018, 01:35, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα

Άβαταρ μέλους
wooded glade

Re: Ο διαιτητής Ελλιέ και τα άλογα του ιπποδρόμου

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wooded glade » 09 Ιούλ 2018, 01:32

Οπωσδήποτε έχω ακούσει φήμες και για παίκτες του Ερυθρού Αστέρα και ιπποδρομιακά σύνθετα, αλλά δεν επαληθεύονται γι αυτό δεν έχω αναφερθεί ποτέ σ' αυτές.
Από πλευράς Ερυθρού Αστέρος υπάρχει ένας που διαμαρτύρεται για αλοπεριντίν, κάτι το οποίο όμως εγείρει ένα τελείως διαφορετικό θέμα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος wooded glade την 09 Ιούλ 2018, 02:36, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Νταρνάκας
Phorum.gr user: Νταρνάκας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νταρνάκας » 09 Ιούλ 2018, 01:38

Διαμαρτυρήθηκε τότε κανείς από την Έβερτον για τη διαιτησία του αγώνα; Αδίκησε ο διαιτητής την Έβερτον σε κάποια φάση;
Μοιρίδιοι κλωστῆρες, πανάφυκτον ἀνάγκῃ ζεῦγμ’ ἐπὶ δυστήνοις παισὶ βροτῶν θέμενοι, ἠγάγετο με ποτέ ἱμερτοῦ πρὸς φάος ἠελίου.

Άβαταρ μέλους
wooded glade

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wooded glade » 09 Ιούλ 2018, 01:41

Νταρνάκας έγραψε:
09 Ιούλ 2018, 01:38
Διαμαρτυρήθηκε τότε κανείς από την Έβερτον για τη διαιτησία του αγώνα; Αδίκησε ο διαιτητής την Έβερτον σε κάποια φάση;
Διάβα το link, ότι λέει.

Άβαταρ μέλους
Lugozzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lugozzi » 09 Ιούλ 2018, 02:08

wooded glade έγραψε:
09 Ιούλ 2018, 01:28
Ο αθάνατος λοιπόν άραξε στο περίπτερο του ιπποδρόμου, έσπρωχνε στα Α-Β-Γ, Α-Β-Γ και στο τέλος έφυγε ικανοποιημένος.
ου ναι βέβαια
FIGHT! FIGHT! FIGHT!

Άβαταρ μέλους
wooded glade

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wooded glade » 09 Ιούλ 2018, 02:29

Lugozzi έγραψε:
09 Ιούλ 2018, 02:08
wooded glade έγραψε:
09 Ιούλ 2018, 01:28
ου ναι βέβαια
Φτωχαδάκια είμαστε εμείς, δεν είμαστε αθάνατοι.
Για να πω την αλήθεια εγώ το είχα διαβάσει στα περιοδικά ότι θα ερχόταν αυτός ο τύπος αλλά δεν έδωσα σημασία.
Γύρω στην πέμπτη κούρσα ήλθε ένας φίλος παίκτης -συγκεκριμένα αστυνομικός στο επάγγελμα- και μου είπε το και το.
Αυτός πήρε τα πολλά ακολουθώντας τον "αθάνατο", γιατί είχε και κάβα.
Μετά το έμαθε και η κουτσή Μαρία.

Άβαταρ μέλους
Gordian Knot
Phorum.gr user: Gordian Knot

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gordian Knot » 09 Ιούλ 2018, 05:11

«2» το ημίχρονο «1» τελικό φάση δηλαδή όταν είχε βουίξει η πλατεία για το -στημένο- ματς Ολυμπιακού Νέας Σμύρνης - Δυναμό Τυφλίδας 5-2 [επί Αχιλλέα Μπέου δεν ήταν;]
Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, λίγες ώρες πριν την αναμέτρηση γέμισαν τα προποτζίδικα από κόσμο που ανάθεμα κι αν είχε πάρει ένα λαχείο στη ζωή του...
© Αντιτουρκική μούργα, γνωστός και ως «Βλαχάραπας της θαλάσσης» - Ανάθεμά με κι αν καταλαβαίνω τι πάει να πεί αυτό...
Σας μερσώ μαντάμ, ορέν ντουβάρ :lol:

Άβαταρ μέλους
wooded glade

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wooded glade » 09 Ιούλ 2018, 05:26

Gordian Knot έγραψε:
09 Ιούλ 2018, 05:11
«2» το ημίχρονο «1» τελικό φάση δηλαδή όταν είχε βουίξει η πλατεία για το -στημένο- ματς Ολυμπιακού Νέας Σμύρνης - Δυναμό Τυφλίδας 5-2 [επί Αχιλλέα Μπέου δεν ήταν;]
Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, λίγες ώρες πριν την αναμέτρηση γέμισαν τα προποτζίδικα από κόσμο που ανάθεμα κι αν είχε πάρει ένα λαχείο στη ζωή του...
Με είχε ρίξει στο κρεββάτι ο ιός της γρίππης εκείνη τη μέρα.
Την επομένη κάποιοι νεοσμυρνιώτες στο πρακτορείο μου έλεγαν "που ήσουνα να οικονόμαγες κι εσύ ;".
Αλλά είναι και ψεύτες αυτοί.

Άβαταρ μέλους
Thor
Phorum.gr user: Thor

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Thor » 09 Ιούλ 2018, 12:40

0/10.
Μαλακίαν φυγείν αδύνατον.
Στου Κουνγκφού τη πόρτα, όσο θέλεις βρόντα.

Άβαταρ μέλους
wooded glade

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wooded glade » 09 Ιούλ 2018, 17:14

Η Αθλητική Ηχώ είχε γράψει πριν από τον αγώνα "έξη μήνες στο νοσοκομείο για τον Άλλαν Μπωλ δεν θα τον πειράξουν".
Ο Άλλαν Μπωλ είχε κλωτσήσει λίγο τον Οικονομόπουλο στο πρώτο παιχνίδι και στον επαναληπτικό -το 0-0- φέρεται ως υστερήσας, σύμφωνα με το παραπάνω link που περιέχει τα σχόλια του Αγγλικού Τύπου.
Ο Ελλιέ τώρα άφηνε τους Παναθηναϊκούς να κλωτσάνε στον σταυρό-γέρακα ενώ έγινε και πέναλτυ στον Γουϊτλ το οποίο δεν το έδωσε.

Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria » 09 Ιούλ 2018, 17:26

Gordian Knot έγραψε:
Λίγες ώρες πριν την αναμέτρηση ο στοιχηματισμός στον συγκεκριμένο αγώνα ήταν κλειδωμένος, αλλά ναι κατά τα άλλα είχε βουίξει ο τόπος
gassim έγραψε:
07 Σεπ 2021, 14:12
Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.

Άβαταρ μέλους
wooded glade

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wooded glade » 09 Ιούλ 2018, 17:34

Beria έγραψε:
09 Ιούλ 2018, 17:26
Gordian Knot έγραψε:
Λίγες ώρες πριν την αναμέτρηση ο στοιχηματισμός στον συγκεκριμένο αγώνα ήταν κλειδωμένος, αλλά ναι κατά τα άλλα είχε βουίξει ο τόπος
Σε ξένα sites και σε ΟΠΑΠ ;
Μπορεί να είχα λογ/σμό eurobet εγώ τότε, δεν θυμάμαι ακριβώς.
Έχω και νεοσμυρνιώτη κεντρικό πράκτορα κολλητό από το σχολείο, αλλά είχα πάθει πυρετό εκείνη τη μέρα.
Όλα τα έμαθα την επομένη.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Αθλητικά”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών