Ερμής έγραψε: ↑06 Νοέμ 2023, 10:27
Αυτος ήταν ο λόγος που μάζεψα όση υπομονή είχα και δεν είχα.
Δε μου έχει ξανατύχει ποτέ κάτι τέτοιο στα 22 χρόνια που οδηγώ στο δρόμο.
Και ειδικά όταν λές στον άλλο/αλλη οτι επρόκειτο για παιδί.
Δηλαδή έστω οτι σταματούσε κάποιος και έπρεπε να βγάλει άτομο ΑΜΕΑ απο το αυτοκίνητο το οποίο χρειάζεται αρκετή περισσότερη ώρα, τι θα έκανε; Θα εμβόλιζε το αυτοκίνητο;
ΑΜΕΑ; Που στην Ελλάδα; Είσαι καλά. Που ζεις; Τράβα κλείσου μέσα στο σπίτι σου παλιοανάπηρε που βγαίνεις να κωλοβαρέσεις και μας ενοχλείς.! Που παραλίγο να μου χτυπήσεις το μηχανάκι μου στο πεζοδρόμιο. Που πετάγεσαι στο δρόμο για να κυκλοφορήσεις και μου κλείνεις το δρόμο. Άμα θέλεις να είσαι ανάπηρος είναι δικό σου πρόβλημα, δε φταίω εγώ. Δε θα χάσω εγώ το χρόνο μου επειδή είσαι κούτσαβλος.
Τα παραπάνω δεν είναι υπερβολές αλλά είναι σύνθεση αληθινών γεγονότων.
Εδώ ρε τύπε είναι ο άλλος μέσα στο αυτοκίνητο, πάνω σε ράμπες, φανάρια και τα σχετικά, το βλέπει το καροτσάκι με τον ανάπηρο, το μωρό, το ηλικιωμένο και αντί να κάνει τουλάχιστον ένα συγνώμη με επίκληση και να κάνει λίγο εμπρός, λίγο πίσω, στα αρχίδια του όλα. Σε κοιτά και σε απειλεί έτσι και του πεις και τίποτε.
Η αστυνομία δεν υπάρχει ώστε να τρομάξουν. Ακόμη και η ίδια η αστυνομία δε σέβεται τον ΚΟΚ. Βλέπεις μηχανές να κόβουν δρόμο από πεζόδρομους που παίζουν παιδιά και να μαρσάρουν κιόλας, true story...
Δεν ξέρω αν υπάρχει ελπίδα. Πέρα από το παιδί σου δύσκολα μπορείς να κάνεις κάτι άλλο...