Αρχικά να πω ότι έμεινα στη περιοχή Earl's court, πολύ βολική τοποθεσία καθώς είχε στα 5 λεπτά από το ξενοδοχείο σταθμό μετρό που εξυπηρετεί 2 γραμμές (μπλε και πράσινη). Είχε αρκετά μαγαζιά και εστιατόρια γύρω γυρω.
Πρώτη μέρα η αλήθεια είναι πως δεν είδα πολλά καθώς ξύπνησα στις 4 το πρωί για την πτήση και μου πήρε 2+ ώρες για να φτάσω στον κεντρικό σταθμό λόγω κίνησης. Κακή απόφαση το λεωφορείο, έπρεπε να είχα παρει gatwick express (τρένο). Για πρωινό/ brunch που λέμε και στο χωριό, πήγα στο giraffe που ήταν πολύ κοντά στον κεντρικό σταθμό Victoria. Πρέπει να είναι αλυσίδα γιατί τα είδα κ αλλού. Τα συστήνω!
Μεσημέρι-απόγευμα χαλαρή βόλτα στο ποτάμι για τα κλασσικά Westminster, London eye κλπ. Αργά το απόγευμα βρέθηκα Trafalgar Square, όπου είχε και διαδήλωση ακτιβιστών, όλα ήρεμα παρόλα αυτά! Για φαγητό/ποτό ήθελα να πάω στο The lord moon of the mall, αλλά τελικά δεν είχε να καθίσεις και πήγα σε μια άλλη παμπ απέναντι. Το φαγητό πολύ μέτριο.
Δεύτερη μέρα, πρωινό στο Notting Hill που ήταν κ κοντά από εκεί και βόλτα στην αγορά. Ομορφα παστέλ νεοκλασικά κτήρια με λουλούδια!

Από εκεί βόλτα στο Holland Park για να δω Kyoto Garden, όμορφο δε λέω!
Μετά πήγα προς το natural History Museum, είδα την έκθεση με τους δεινοσαύρους φυσικά, είχε προσωρινή έκθεση με το φεγγάρι η οποία ήταν αρκετά εντυπωσιακή. Τεράστιο μουσείο, πέρασα ένα δυωράκι χωρίς να το καταλάβω χαζεύοντας διάφορα.
Για φαγητό κατευθύνθηκα προς Covent Garden, τουριστική περιοχή από τι μας είπαν φίλοι αργότερα.
Συνάντηση με φίλους για ποτό αργότερα στο Soho, το οποίο ήταν γεμάτο κόσμο. Εκεί είδαμε κάθε καρυδιάς καρύδι!

Μου άρεσε όμως, άπειρες επιλογές για φαγητό και ποτό! Εντυπωσιακα κτήρια, φώτα και οθόνες παντού.
Την επόμενη μέρα, πήγαμε να δούμε την αλλαγή της φρουράς στο buckingham palace, ήταν πολύ μεγάλη εκδήλωση με παρελάσεις που κράτησε ώρες, δεν ξέρω αν είναι πάντοτε έτσι ή είχαν κάτι συγκεκριμένο εκείνη τη μέρα. Είδαμε και διαδηλώσεις κατά του Brexit.
Φύγαμε για το tower Bridge να βγάλουμε τις καθιερωμένες φωτογραφίες, μετά προς Hyde Park και είδαμε λίγο από Oxford Street.
Δεν πίεσα τον εαυτό μου να βάλω πολλά πράγματα στο πρόγραμμα καθώς ήξερα ότι δεν υπάρχει περίπτωση να τα προλάβω και σύντομα θα ξαναβρεθώ εκεί. Λυπάμαι βέβαια που δεν είδα περισσότερα από την μία αλλά η πόλη είναι χαοτική, χρειάζεσαι αρκετό χρόνο για να πας από το ένα μέρος στο άλλο και δεν το συνειδητοποιεις κιόλας πόσο κουραστικό μπορεί να γίνει.
Να προσθέσω ότι αυτό που λένε για ευγενειες κλπ ούτε κατά διάνοια δεν το συνάντησα.