7 μέρες Φλωρεντία
Re: 7 μέρες Φλωρεντία
Μπορεί να είμαι τερρονος αλλά η αλήθεια να λέγεται, η Φλωρεντία είναι ο,τι πιο όμορφο σε πόλη απέναντι.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Ομορφη η Φλωρεντια αλλα ειναι πολλες 7 ημερες για εκει.
Με εκδρομες σε Σιενα και λοιπη Τοσκανα ειναι μια χαρα.
Με εκδρομες σε Σιενα και λοιπη Τοσκανα ειναι μια χαρα.
Δεν αποθνήσκουν οι θεοί. Η πίστις αποθνήσκει του αχαρίστου όχλου των θνητών.
Ουτε καν. Μπήκαμε στο Ουφίτσι 9,5 το πρωί και βγήκαμε στις 3 με ένα διάλειμμα για καφέ χωρίς να το δούμε καν όλο. Αναλόγως στο Πιτι το οποίο αν δεν παραφορτωμένο ήταν έκτρωμα θα έβγαινα βραδάκι.
Οτι ειναι να δεις στη Φλωρεντια το βλεπεις σε 3-4 ημερες το πολυ.
Στο uffizi αυτος πανω κατω ειναι ο προβλεπομενος χρονος.
7 ημερες ειναι πολλες ακομα και για τη Ρωμη.
Σε 7 μέρες μπήκαμε σε Τίμιο Σταυρό, Νέα Παναγία, Αγιο Λαυρέντιο/Παλάτσο Μεδίκων- Ρικάρντι, Παλάτσο Βέκιο, Αγία τριάδα, μονή Καρμελιτών, Μπαρτζέλο, Πίτι και λόγω χρόνου δεν μπήκαμε καν μέσα στον καθεδρικό ή στο μουσείο τη ακαδημίας, χωρίς να μετράω τον χρόνο στις ουρές που πρέπει να περάσεις το Πίτι και του Ουφίτσι ή όλα τα υπόλοιπα που είδαμε μόνο απέξω, οπότε όχι, δεν ήταν αρκετός
Δηλαδη κατα μεσο ορο περιπου ενα palazzo την ημερα.Το palazzo medici-riccardi πχ το βλεπεις ικανοποιητικα σε μια-μιαμιση ωρα.Nero έγραψε: ↑12 Απρ 2019, 13:43Σε 7 μέρες μπήκαμε σε Τίμιο Σταυρό, Νέα Παναγία, Αγιο Λαυρέντιο/Παλάτσο Μεδίκων- Ρικάρντι, Παλάτσο Βέκιο, Αγία τριάδα, μονή Καρμελιτών, Μπαρτζέλο, Πίτι και λόγω χρόνου δεν μπήκαμε καν μέσα στον καθεδρικό ή στο μουσείο τη ακαδημίας, χωρίς να μετράω τον χρόνο στις ουρές που πρέπει να περάσεις το Πίτι και του Ουφίτσι ή όλα τα υπόλοιπα που είδαμε μόνο απέξω, οπότε όχι, δεν ήταν αρκετός
Τη Santa Croce επισης σε μιαμιση ωρα τη βλεπεις ικανοποιητικα.Αργοι ειστε.
- κυριος Μακης
παντως περυσι που πηγα, ειχε πολυ κοσμο μεν, αλλα με την Firenze card δε θυμαμαι να περιμενα πουθενα.
Εμένα η αγαπημένη μου εκκλησία στη Φλωρεντία είναι πάντα η Santa Maria Novella, κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό. Όποτε πάω κάθομαι και νιώθω μεγάλη ηρεμία, και μου αρέσει και το πλαϊνό κηπάκι-διάδρομος. Όταν πάω Firenze θα την επισκεφτώ, είναι η ψυχοθεραπεία μου.
Ordem e Progresso.
Mα ρίχνεις τάληρο στο porcellino; Εγώ νόμιζα ότι του χαϊδεύεις την μουσούδα γιά να αξιωθείς να ξαναπάς στην Φλωρεντία. Μιά φορά που το έκανα, έπιασε.
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Το φράγκο το βάζεις στο στόμα μετά, αν πέσει εκεί που πάει το νερό, έχεις τύχη. Α, ρε, εγώ θα σας τα λέω όλα;

Ordem e Progresso.
Καλός, χρυσός ο Μπρουνελέσκι αλλά η παρέα που έχεις όταν κάθεσαι στη Σαντα Κροτσε δε συγκρίνεται με τίποτα. Βέβαια είναι και οι δυο τέρμα τουριστικές και μου φαίνεται ότι αν χρειάζεσαι ηρεμία καλύτερα να πας στην Σάντα Τρινιτά που είναι ακόμα περισσότερο εκκλησία και λιγότερο μουσείοCavaliere έγραψε: ↑13 Απρ 2019, 15:43Εμένα η αγαπημένη μου εκκλησία στη Φλωρεντία είναι πάντα η Santa Maria Novella, κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό. Όποτε πάω κάθομαι και νιώθω μεγάλη ηρεμία, και μου αρέσει και το πλαϊνό κηπάκι-διάδρομος. Όταν πάω Firenze θα την επισκεφτώ, είναι η ψυχοθεραπεία μου.
Ξαφνικά μου γεννήθηκε μια πεθυμιά να ξαναδώ τη Φλωρεντία. Ό,τι πρέπει, ταμάμ.Nero έγραψε: ↑13 Απρ 2019, 15:52Καλός, χρυσός ο Μπρουνελέσκι αλλά η παρέα που έχεις όταν κάθεσαι στη Σαντα Κροτσε δε συγκρίνεται με τίποτα. Βέβαια είναι και οι δυο τέρμα τουριστικές και μου φαίνεται ότι αν χρειάζεσαι ηρεμία καλύτερα να πας στην Σάντα Τρινιτά που είναι ακόμα περισσότερο εκκλησία και λιγότερο μουσείο
Ordem e Progresso.
περίμενε κανα μήνα, αυτόν τον καιρό είναι γεμάτη σχολεία ένεκα που είναι ο μήνας των εκδρομών. 'Γω παραλίγο να κλοτσήσω ένα τσουτσέκι που έβγαζε σέλφι με duckface μπροστά στην ΑφροδίτηCavaliere έγραψε: ↑13 Απρ 2019, 15:54Ξαφνικά μου γεννήθηκε μια πεθυμιά να ξαναδώ τη Φλωρεντία. Ό,τι πρέπει, ταμάμ.Nero έγραψε: ↑13 Απρ 2019, 15:52Καλός, χρυσός ο Μπρουνελέσκι αλλά η παρέα που έχεις όταν κάθεσαι στη Σαντα Κροτσε δε συγκρίνεται με τίποτα. Βέβαια είναι και οι δυο τέρμα τουριστικές και μου φαίνεται ότι αν χρειάζεσαι ηρεμία καλύτερα να πας στην Σάντα Τρινιτά που είναι ακόμα περισσότερο εκκλησία και λιγότερο μουσείο

-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 2 Απαντήσεις
- 163 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Μπίστης
29 Μάιος 2024, 13:25
-
-
Νέα δημοσίευση Το μηνιάτικο φτάνει για 19 μέρες
από Ληστοσυμμορίτης » 25 Ιαν 2024, 02:03 » σε Οικονομία - 56 Απαντήσεις
- 1783 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Frappezitis
06 Απρ 2024, 07:51
-
-
-
Νέα δημοσίευση Μαύρες μέρες της Ελλάδας από την ΝΔ.
από Niki » 15 Αύγ 2024, 20:34 » σε Εσωτερική Πολιτική - 304 Απαντήσεις
- 5908 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Pillars
04 Σεπ 2024, 10:36
-
-
-
Νέα δημοσίευση Κλείνει το μετρό λολ θεσσαλονίκης για 40 μέρες!!!
από Ληστοσυμμορίτης » 31 Μαρ 2025, 21:17 » σε Χόμπυ • Κατασκευές • Μοντελισμός - 28 Απαντήσεις
- 1001 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Λίνο Βεντούρα
01 Απρ 2025, 15:49
-