Γτι η Θεσσαλονίκη είναι τόσο άσχημη

Ταξίδια, εκδρομές, περιγραφές, αναμνήσεις, πληροφορίες και νέες οργανώσεις!
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Re: Γτι η Θεσσαλονίκη είναι τόσο άσχημη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 03 Δεκ 2024, 15:52

Ερμής έγραψε:
03 Δεκ 2024, 15:30
ΓΑΛΗ έγραψε:
03 Δεκ 2024, 15:27
Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε:
03 Δεκ 2024, 15:23

Πού να μην πάω; :fp:
Στον βορρά γενικώς, θα πάθεις ψυχολογικό σοκ από τους χωριάτες, κωλοπετεινιτσιώτη αστέ. :lol:
ο brainstorm ειναι σαλονικιος νομιζω
Η ντροπή της πόλης; :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Αλιόσα
Phorum.gr user: Αλιόσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αλιόσα » 13 Δεκ 2024, 08:26

ενώ η Αθήνα πεντάμορφη

Άβαταρ μέλους
Κόκκορας
Phorum.gr user: Κόκορας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κόκκορας » 15 Φεβ 2025, 18:28

Chilloutbuddy έγραψε:
13 Σεπ 2024, 02:07
Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε:
13 Σεπ 2024, 00:53
Chilloutbuddy έγραψε:
13 Σεπ 2024, 00:11

Ξεκίνησα να γράφω κατεβατό και μετά θυμήθηκα ότι στην Αθήνα βασικά ούτε δύο σπίτια δε μοιάζουν μεταξύ τους, τι άλλο να πώ. Κοίταγα μια πολυκατοικία χτες και ήταν τα κάγκελα στα μπαλκόνια διαφορετικά σε κάθε όροφο :lol
Αυτό δε σημαίνει διαφορετικό χαρακτήρα.

Σημαίνει ο,τι να ναι. Το οποίο είναι το ίδιο σε όλες τις συνοικίες.
Για πες μου τι ίδιο βλέπεις ανάμεσα στο μαρούσι και την κηφισιά ας πούμε, που είναι και δίπλα δίπλα; ένα αρχαίο χωριό με πεζοδρόμια μια σπιθαμη και ένα θέρετρο με ξενοδοχεία, νεοκλασσικα, θερινά σινεμα και εκατόχρονα ζαχαροπλαστεία. Από κει κατέβα Ψυχικό ξέρω γω που είναι σαν Αμερικάνικο προάστιο, ή ανέβα Καστρι που έχει κάτι μακμάνσιον με γήπεδα τένις. Και μετά μπες Εθνική και βγες στη Νίκαια με τα προσφυγικά να στεκονται ακόμα. Μετα μπες Αιγάλεω, και μετά κατέβα Πασαλιμάνι. Καλά άσε το κέντρο με τις πολυκατοικίες με μαρμάρινες εισόδους και αρτ ντεκώ χερούλια, μετά Λυκαβητό, Εξάρχεια, Πατησίων, Πανεπιστήμιο, Πλάκα που βλέπεις μιξ γκριλ απο 3 χιλιάδες χρόνια. Και μετά μια ΓΛυφάδα-Βουλιαγμένη ξέρω γω που είναι σα να έπεσε απο άλλο πλανήτη. Και μετα Μεσόγεια για μπριζόλες ΛΟΛ

Εκτός απ'τις λακούβες στους δρόμους, τι κοινό είδες που δεν είδα;
η Θεσσαλονικη εχει τα περισσοτερα αρ ντεκο στην Ελλαδα,ειναι πραγματικα αναριθμητα στο κεντρο της και σωθηκαν απο αντιπαροχη λογω υψους.Παρα εξω βλεπεις προς Ολγας,Ανθεων και καλαμαρια και τις βιλες σε αλλο ρυθμο.Εξαλλου ειναι αξιοπεριεργα τοσα βυζαντινα και ρωμαικα μνημεια στο κεντρο,οπως και οι μεγαλες εκκλησιες πραγμα τελειως σπανιο στην χωρα,σε αυτο συγκρινεται με Κωνσταντινουπολη,που ομως τις γκρεμισαν οι γιουρουκοι εισβολεις ή τις καναν τζαμια
εχει και νεοκλασικα!ε δεν θα μπορουσε να λειψει απο την τρελα εκεινης της εποχης :lol: ή και ναους ...αρχαιοελληνικους(τραπεζες βεβαια) στο κέντρο της διπλα στα λαδαδικα,εμενα μου αρεσει και η φραγκων!με το ωδειο(τι περιφημο κτιριο!,τα μαγαζια κ.λπ
στο κεντρο εκει που περπατας και βλεπεις συναγωγη,μπορει λιγο μετα να πετυχεις αρμενικη εκκλησια π.χ,απομειναρια του παλαι ποτε πολυεθνικ χαρακτηρα της (που βεβαια βασταξε λιγους αιωνες στην ιστορια της,την εποχη της τουρκοκρατιας με την αλωση,να τα λεμε και αυτα,γιατι αγωνιουν καποιοι :lol: )και φυσικα οπως ηδη ειπα τις αναριθμητες βυζαντινες και μη εκκλησιες(π.χ την σαν τουρτα μητρόπολή της!)
πινεις καφε στον πυργο του Οτε σημα κατατεθεν της ΔΕΘ(με το δαπεδο να γυριζει και να εχεις πανοραμικη θεα) διπλα το μουσειο το αρχαιολογικο,δειγμα εξαιρετικο του μοντερνισμου,περπατας αγναντευεις το κτιριο της χανθ νεοκλασικου ρυθμου με νεοαποικιακες,αλλα και βυζαντινες επιρροες!(μπαινεις και στο μουσειο της να δεις τι απαρχες του μπασκετ στην χωρα και το πρωτο κλειστο γηπεδο μπασκετ :lol: )λιγα μετρα πιο κατω ο λευκος πυργος!φυλακες δηλαδη οθωμανικες και τμημα της αμυνας της πολης.
και μεσα σε ολα να και η πλατεια αριστοτελους του εμπραρ,οι στοες,Η περιφημη Ροτοντα,οι ρωμαικες αγορες ,τα παλαι ποτε ανακτορα,να κ το εμπορικο λιμανι με τις γαλλικες επιρροες της εποχης...πιο περα συμμαχικα στρατοπεδα να σου θυμησουν και τον πρωτο παγκοσμιο
γενικα εχει πολυ ενδιαφερον,αποτυπωνει ολες τις περιοδους της μακραιωνης ιστοριας της και με μια ενδιαφερουσα ρυμοτομια
και πιο πανω συνεχιζει,λιγα μετρα απο το περιφημο διοικητηριο(Του οποιου η μαρμαρινη πλατεια αγνοειται!) η ανω πολη αλλαζει τελειως το κλιμα(και ο αρχιτεκτονικος ρυθμος) σκυταλη παιρνουν τα διορωφα σπιτια εποχης(και νεοδμητα ιδιου ρυθμου) οι μικρες υπεροχες εκκλησιες,τα καστρα
η πολη συμπυκνωνει την ιστορια της αρχιτεκτονικης(και της αντιπαροχης φευ)και βεβαια εχει και στα ποδια της την Θαλασσα και την απροσκοπτη θεα στον Ολυμπο,σημαντικα ατου.
ολα στην πολη,δεν χρειαζεται δηλαδη κανεις να μεταναστευσει σε αλλη συνοικια ή τι για να τα δει ,για μενα ειναι οτι ευρωπαικοτερο υπαρχει σε μεγαλες διαστασεις στην χωρα.Επισης σημαντικο που εχει και το μεγαλυτερο πανεπιστημιο μεσα στο κεντρο της!εξου και ο(παραπλανητικος,αφου δεν αφορα τον κατοικο) χαλαρος χαρακτηρας που αντιλαμβανεται ο επισκεπτης της
ολα στο κεντρο,λοιπον και απο φαγητο αλλο τιποτα,εμβληματικα ζαχαροπλαστεια,εστιατορια,περιωνυμα street food,cafe
αν και εγω προτιμω τα περιξ,ουζερι ψαρι μεθωνη,μακρυγιαλο,γλυκο καφε στο πανοραμα ,αρετσου,κρεας στον χορτιατη ,τωρα θα μου πεις εγραψες ενα σεντονι για την θεσσαλονικη και τα στεκια σου ειναι αλλου :lol: (στην πολη μου αρεσει η παυλου μελα!just saying)

Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy » 16 Φεβ 2025, 01:10

Έχω ν'ανέβω 20 χρόνια Κόκκορα δε θυμάμαι τίποτα. Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι όποτε ανέβαινα πέρναγα καλά, για μένα ήταν η πόλη κάτι σα λούνα παρκ με μάρκες, έδινες μάρκες στο Χατζή σου έδινε καζάν ντιπί, παραπέρα σου δίνανε σάντουιτς, καφέ, ποτό κλπ. Βασικά πήγαινα από κωλοβάρεμα σε κωλοβάρεμα, ευχαριστώ πολύ, παντού ωραία είναι έτσι :lol:
Αργότερα διάβασα την πόλη των φαντασμάτων του Μαζάουερ και άρχισα να δίνω σημασία, αλλά από τότε δεν την έχω επισκεφτεί. Κάποια στιγμή.
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:

Άβαταρ μέλους
Κόκκορας
Phorum.gr user: Κόκορας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κόκκορας » 16 Φεβ 2025, 03:28

Chilloutbuddy έγραψε:
16 Φεβ 2025, 01:10
Έχω ν'ανέβω 20 χρόνια Κόκκορα δε θυμάμαι τίποτα. Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι όποτε ανέβαινα πέρναγα καλά, για μένα ήταν η πόλη κάτι σα λούνα παρκ με μάρκες, έδινες μάρκες στο Χατζή σου έδινε καζάν ντιπί, παραπέρα σου δίνανε σάντουιτς, καφέ, ποτό κλπ. Βασικά πήγαινα από κωλοβάρεμα σε κωλοβάρεμα, ευχαριστώ πολύ, παντού ωραία είναι έτσι :lol:
Αργότερα διάβασα την πόλη των φαντασμάτων του Μαζάουερ και άρχισα να δίνω σημασία, αλλά από τότε δεν την έχω επισκεφτεί. Κάποια στιγμή.
πρεπει να την διαβασεις πριν πας ,τα μνημεια της ,την ιστορια της,τις must διαδρομες της,να την περπατησεις
να φας και ενα πατσαδακο στον τσαρουχα :lol: να παρεις και κανενα σπορακι απο τον Ηρακλη πριν κανεις το σουλατσο σου σε αυτην

το κακο ειναι οτι αυτα στο δικτυο ΔΕΝ θα τα βρεις,εννοω ιστορικες διαδρομες μεγαλες(αυτες καποιες) και μικροτερες
εχει βεβαια καποιους καλους οδηγους,αλλα πρεπει να ειναι αυτοι και λιγο ψαγμενοι.ειδαλλως ρωτας,οχι κανεναν κοιμισμενο :lol: ,καποιον που ασχοληθηκε,εζησε απο μικρος σε αυτην και την ξερει πολυ καλα
να διαβασεις και καποιον απο τους λογοτεχνες της, ιωαννου π.χ,μακαρι να ζουσε και ο πεντζικης στο περιφημο φαρμακειο του,λεγεται ηταν αξεπεραστος ο προφορικος λογος του.
θελουν λιγο δουλιτσα τετοιες οι πολεις
με το καλο οταν καμια φορα ανεβεις απο Αυστραλια. και βεβαια αν ανεβεις να μην ξεχασεις πως η πολη συνδυαζεται παντα με Αιγες(Το νεο μουσειο)βεργινα/βεροια(Στην ελια βεβαιως),Φιλιππους(κοντα και ο ταφος του ηφαιστειωνα στον Καστα,αν ανοιξει μεχρι τοτε,ακομα και ετσι ακριβως απεναντι στην αμφιπολη βρισκεται ο βρασιδας!ο περιφημος σπαρτιατης στρατηγος που συναντουμε στον πελοποννησιακο πολεμο του θουκυδιδη ),καβαλα,πελλα ,ίσως εδεσσα,φυσικα το μοναδικο Διον στον Ολυμπο(Αυτο πια δεν χανεται!ακομα πιο ωραια να πετυχεις και παρασταση,γω βεβαια το προτιμω αποκοσμο) και τα χωρια του τα παραλιακα για μυδια και οτι αλλο εκλεκτο...αν πας και κανα χειμωνα μην παραλειψεις το καιμακτσαλαν,τον παλιο αγιο αθανασιο,τα λουτρα ποζαρ(εχει και ωραιες γιορτες με τοπικα προιοντα στην περιοχη τον οκτωβρη,που ισως ειναι και η καλυτερη εποχη για Θεσσαλονικη με τον πολιουχο της την παρελαση της)
γω βεβαια αγαπω το Αγιο Ορος οπως εχεις καταλαβει,εχει μια μοναδικοτητα,αλλα μη νομιζεις εχω χρονια να παω.
αυτά, με κούρασε και σε κούρασα :003: πιο σωστα αυτα εγω ,αλλοι αλλα,γουστα ειναι,φιλος κλειδαμπαρωνεται στο μπανκαλοους και δεν το κουνα ρουπι.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ταξίδια”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών