Ομορφότερες ελληνικές πόλεις

Ταξίδια, εκδρομές, περιγραφές, αναμνήσεις, πληροφορίες και νέες οργανώσεις!
Άβαταρ μέλους
Chainis
Phorum.gr user: Chainis

Re: Ομορφότερες ελληνικές πόλεις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chainis » 23 Νοέμ 2018, 13:52

Cavaliere έγραψε:
23 Νοέμ 2018, 13:45
Ωραία η Πελοπόννησος, μαγεία, απίθανη, αλλά, έχει Πελοποννήσιους.
Κάθε τόπος έχει και τα στραβά του. :lol:
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας

Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων

Athina__P

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Athina__P » 23 Νοέμ 2018, 18:04

Ερμής έγραψε:
23 Νοέμ 2018, 13:34
τι; υπάρχει κανείς που αναρωτιέται το αν αξίζει να γυρίσεις την Πελοπόννησο; :lol:
Στο χρόνο που θα σου μείνει αν περάσεις πρώτα από τουλάχιστον τα μισά νησιά Ιονίου, Αιγαίου, Κυκλάδες μεγάλες και μικρές, Κρήτη, Δωδεκάνησα, Β Αιγαίο μπορείς να παραλείψεις, αρχικά, Χαλκιδική δεν είμαι σίγουρη πού να την κατατάξω, Θεσσαλονίκη, αξιζει να γυρίσεις και την Πελοπόννησο :lol::lol: Εντάξει, έχει τις χάρες της η Πελοπόννησος, αλλά επειδή έχει ακόμα και δόσεις καραμπαμπισμού ανά περιοχές είναι να ξέρεις πού να πας και αυτό δεν λέει απόλυτα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Athina__P την 23 Νοέμ 2018, 18:07, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Chainis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chainis » 23 Νοέμ 2018, 18:07

Ναι μόνο στην Πελοπόννησο υπάρχουν Καράμπαμπες, πουθενά αλλού.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας

Μάργκαρετ Θάτσερ:

Athina__P

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Athina__P » 23 Νοέμ 2018, 18:09

Chainis έγραψε:
23 Νοέμ 2018, 18:07
Ναι μόνο στην Πελοπόννησο υπάρχουν Καράμπαμπες, πουθενά αλλού.
Έχει μεγάλη δόση όμως... Χαρακτηριστικό Καραμπαμπισμού είναι πόσο τσιμέντόδρομος είναι ο δρόμος που σε πάει προς Πελοπόννησο μεριά σε σχέση με τον άλλον που σε πάει προς τα πάνω. Πρέπει να κάνεις υπομονή και να υπομείνεις ΠΟΛΥ τσιμέντο στα μάτια σου πάνω στον αυτοκινητόδρομο για μια απόδραση στην Πελοπόννησο! Εξαίρεση η διαδρομή προς Σπέτσες που έχεις μόνο την Κακιά Σκάλα.

Και φυσικά οι πόλεις και τα χωριά που έχουν αρκετό τσιμέντο, δηλαδή Κιάτο, Ξυλόκαστρο, χωριά παλιάς Εθνικής λένε τίποτα;

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 23 Νοέμ 2018, 18:39

Έχεις κατέβει κάτω από Κόρινθο ποτε;
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"

Άβαταρ μέλους
Sid Vicious

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Sid Vicious » 23 Νοέμ 2018, 18:42

Μην ψάχνω τώρα τόσες σελίδες, για το κέντρο του Κόσμου, αυτό το στολίδι του πλανήτη, την επιτομή της ομορφιάς, την αρχέγονη και σαγηνευτική Τούμπα, έγραψε κανείς κάτι;
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars

Athina__P

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Athina__P » 23 Νοέμ 2018, 18:47

Ο γύρος της Πελοποννήσου ήταν κάτι που έκανα με φίλους κάποτε και ανακαλύψαμε γωνιές που δεν ήταν από τις γνωστές, για αυτό και αν δω την Πελοπόννησο σαν σύνολο ειναι κάπως. Αν μου πεις όλη η Ροδος, ε, είναι όλη ωραία. Όλη η Κεφαλονιά! Όλη!

Από την Πελοπόννησο ξεχωρίζω γωνιές, το Ναύπλιο είναι ωραίο, αλλά τα περίχωρα είναι κάπως, η Μονεμβασιά φανταστική, Η Ελαφόνησος επίσης, η περιοχή ΚαΪάφα πολύ καλή, Η Καλαμάτα από τα καλύτερα μέρη για να ζεις, η Μάνη δεν είναι το καλύτερό μου λόγω βοτσαλωτών παραλιών να πω την αλήθεια, αλλά καταλαβαίνω ότι αρέσει σε αρκετούς, περισσότερο γιατί δεν αναπτύχθηκε όπως δυστυχώς αναπτύχθηκαν περιοχές τύπου Κιάτο που δυστυχώς αντέγραψαν τα χειρότερα της Αθήνας, Φοινικούντα ΟΚ, Ρίο, Πάτρα, ΟΚ, Λουτράκι κάτι λέει, Κιάτο Ξυλόκαστρο δεν πολυμπορώ αλλά έχουν ωραία νεανικά μαγαζιά πολύ αραιά και διάσπαρτα, ο χώρος της Ολυμπίας αξίζει αλλά όχι τα πέριξ και τόσο... Αυτό με τα Παραλιακά, τα οποία τα έχω γυρίσει και μερικά τα έχω ζήσει από άκρη σε άκρη, αν και σε μερικά έχω να περάσω πάνω από 10 χρόνια. Τα μέσα δεν ξέρω απόλυτα. Ορεινή Κορινθία αρκετά καλή, Μαίναλο δεν ξέρω, χωριά τύπου Δημητσάνα λένε συγκεκριμένες εποχές. Γενικά περνάς από αρκετά μέρη με τσιμέντο και αυτό δεν ξέρω, μου αφήνει μια γεύση κάπως. Ενώ υπομένω λίιιιιγο μέχρι τον Πειραιά και μετά χαλαρώνω στο πλοίο όταν πρόκειται για νησί. Αν και τώρα τελευταία τα πλοία τύπου θέσεις αεροπλάνου δεν το έχουν και αυτό... Πάλι καλύτερο συνήθως από το αυτοκίνητο για αποδράσεις.

Άβαταρ μέλους
Αίγαγρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αίγαγρος » 23 Νοέμ 2018, 18:55

Το Λουτράκι δεν είναι στη Πελοπόννησο.
Εγώ δεν βλέπω καθόλου τσιμέντο όταν κατεβαίνω, εκτός αν συμπεριλαμβάνετε ορισμένοι και τις σήραγγες οπότε πάσο.

Άβαταρ μέλους
Chainis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chainis » 23 Νοέμ 2018, 19:04

Η περιοχή από Κινετα και μετά πάντα ανήκε στην Κορινθία.

Μάργκαρετ Θάτσερ:

Άβαταρ μέλους
Chainis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chainis » 23 Νοέμ 2018, 19:05

Η Αθηνά με το τσιμέντο υποθέτω εννοεί κτίρια κι όχι δρόμους.

Μάργκαρετ Θάτσερ:

Athina__P

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Athina__P » 23 Νοέμ 2018, 19:08

Και τα δύο. Όταν δηλαδή πηγαίνεις προς Πάτρα και βλέπεις την περιοχή της Ακράτας λες ότι είναι κάτι ωραίο; Εντάξει, έχει και πράσινο γύρω γύρω, αλλά το μάτι μου πέφτει στο τσιμέντο και αναρωτιέμαι. ΓΙΑΤΙ;;; Πώς μπόρεσαν και έκαναν το μέρος έτσι;

Άβαταρ μέλους
Αίγαγρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αίγαγρος » 23 Νοέμ 2018, 19:11

Γιατί αυτό μόνο στη Πελοπόννησο συμβαίνει ; Όταν πας προς βορρά δεν υπάρχει Λαμία ή άλλες πόλεις μέσα στο τσιμέντο;
Σε όλη την Ελλάδα έτσι είναι, δεν υπάρχει πόλη χωρίς τσιμέντο. Για αυτό υπάρχουν οι περιφερειακοί δρόμοι που παρακάμπτουν τις πόλεις.

Άβαταρ μέλους
Αίγαγρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αίγαγρος » 23 Νοέμ 2018, 19:12

Chainis έγραψε:
23 Νοέμ 2018, 19:05
Η Αθηνά με το τσιμέντο υποθέτω εννοεί κτίρια κι όχι δρόμους.
Και που τα είδε τα κτίρια π.χ. στην Κακιά Σκάλα; Ίσα, ίσα η διαδρομή είναι γραφική, από τα δεξιά (κατεβαίνοντας) βουνά και αριστερά Σαλαμίνα-θάλασσα. Άσε που η ενδοχώρα της Πελοποννήσου δεν έχει έντονη ανθρώπινη παρουσία, με αποτέλεσμα να είναι σχετικά άγρια.

Athina__P

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Athina__P » 23 Νοέμ 2018, 19:14

Αίγαγρος έγραψε:
23 Νοέμ 2018, 19:11
Γιατί αυτό μόνο στη Πελοπόννησο συμβαίνει ; Όταν πας προς βορρά δεν υπάρχει Λαμία ή άλλες πόλεις μέσα στο τσιμέντο;
Σε όλη την Ελλάδα έτσι είναι, δεν υπάρχει πόλη χωρίς τσιμέντο. Για αυτό υπάρχουν οι περιφερειακοί δρόμοι που παρακάμπτουν τις πόλεις.

Ε, ναι, για αυτό και στο αρχικό ποστ πιο πάνω δεν έβαλα καμιά περιοχή της Στερεάς σε αυτά που μπορείς να βάλεις σε προτεραιότητα πριν την Πελοπόννησο... Αλλά και πάλι, μπορείς να πας προς Βόλο έχοντας σχετικά μικρή έκθεση σε τσιμέντο, γιατί στην Πελοπόννησο χτίστηκε πολύ ο παραλιακός της παλιάς Εθνικής και βλέπεις τη διαδρομή.

Athina__P

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Athina__P » 23 Νοέμ 2018, 19:17

Athina__P έγραψε:
23 Νοέμ 2018, 19:08
Και τα δύο. Όταν δηλαδή πηγαίνεις προς Πάτρα και βλέπεις την περιοχή της Ακράτας λες ότι είναι κάτι ωραίο; Εντάξει, έχει και πράσινο γύρω γύρω, αλλά το μάτι μου πέφτει στο τσιμέντο και αναρωτιέμαι. ΓΙΑΤΙ;;; Πώς μπόρεσαν και έκαναν το μέρος έτσι;
Και πιο πολύ το αναρωτιέμαι αυτό γιατί μας φαίνεται πλέον και στην Αθήνα, ε, ότι κόσμο έχει, θα έχει και τσιμέντο! Δεν είναι αναγκαίο όμως αυτό, έτσι δεν είναι; Μπορεί να γίνει και κάπως αλλιώς, αλλά δεν γίνεται όσο υπάρχει έρωτας με το τσιμέντο, τον ηλιακό και τις εξωτερικές μονάδες αιρκοντισιον και όλα αυτά που μπαίνουν μέσα στα μάτια μας γιατί κανείς δεν το σκέφτηκε λίγο παραπάνω.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ταξίδια”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών