Πεζοπορία στα βουνά

Ταξίδια, εκδρομές, περιγραφές, αναμνήσεις, πληροφορίες και νέες οργανώσεις!
Άβαταρ μέλους
Lestat
Phorum.gr user: Lestat

Re: Πεζοπορία στα βουνά

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lestat » 12 Ιαν 2025, 13:48

Λευκός Λύκος έγραψε:
07 Ιαν 2025, 23:11
Φέτος,αν όλα πάνε καλά τον Μάιο θα ανέβω στην κορυφή του Ολύμπου. Έχω φτάσει μέχρι το τελευταίο καταφύγιο πριν αρκετά χρόνια αλλά δεν μπορέσαμε να ανέβουμε κορυφή γιατί γύρισε ο καιρός και άρχισε να βρέχει.

Υπάρχουν άνθρωποι εδώ μέσα που κάνουν πεζοπορία στα βουνά; Όχι απαραίτητα επαγγελματικά,αλλά και ερασιτεχνικά,σαν βόλτα.

Γράψτε τις εμπειρίες σας ,κάποιο tip, αξιολογήσεις για παπούτσια,μπατόν, εξοπλισμό γενικά.
Αν δεν εχεις μεγαλη εμπειρια απο βουνα και ορειβασια θα σου προτεινα να μην επιχειρησεις να ανεβεις στον Μυτικα.
Ειναι πολυ τεχνικη κορυφη και δεν συγχωρειται το λαθος.
Σχεδιαζω να ανεβω καποια στιγμη στην κορυφη Σκολιο, αλλά στο προγραμμα προηγειται ο Ταυγετος (το καλοκαιρι).

Απο Ελλαδα εχω περπατησει μονο σε βουνα της Ευβοιας, Διρφυ, Ξεροβουνι, Σκοτεινη (κορυφη 1362 μετρα), Ολυμπο και πιθανοτατα τον Μαιο αν ερθω, θα ανεβω στην Οχη, στα Δρακοσπιτα (1399 μετρα).

Απο Ιταλια εχω ανεβει σε κορυφες των Απεννινων. Περσι το καλοκαιρι σχεδιαζα ενα πολυημερο trekking στις Αλπεις, με τουλαχιστον μια τριαρα κορυφη, αλλά δεν μπορεσε να ακολουθησει η ομαδα.

Χρειαζεται καλος εξοπλισμος, ξεκινωντας απο τα παπουτσια. Αν τραυματιστει ο αστραγαλος στο βουνο την εκατσες.
Επισης, προσοχη στις οχιες και αναλογα με το υψομετρο καλυψη απο τα τσιμπουρια.

Εγκλιματισμος για υψηλο υψομετρο.
Winter is coming

Άβαταρ μέλους
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
Phorum.gr user: ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ » 12 Ιαν 2025, 15:51

Lestat έγραψε:
12 Ιαν 2025, 13:48
Λευκός Λύκος έγραψε:
07 Ιαν 2025, 23:11
Φέτος,αν όλα πάνε καλά τον Μάιο θα ανέβω στην κορυφή του Ολύμπου. Έχω φτάσει μέχρι το τελευταίο καταφύγιο πριν αρκετά χρόνια αλλά δεν μπορέσαμε να ανέβουμε κορυφή γιατί γύρισε ο καιρός και άρχισε να βρέχει.

Υπάρχουν άνθρωποι εδώ μέσα που κάνουν πεζοπορία στα βουνά; Όχι απαραίτητα επαγγελματικά,αλλά και ερασιτεχνικά,σαν βόλτα.

Γράψτε τις εμπειρίες σας ,κάποιο tip, αξιολογήσεις για παπούτσια,μπατόν, εξοπλισμό γενικά.
Αν δεν εχεις μεγαλη εμπειρια απο βουνα και ορειβασια θα σου προτεινα να μην επιχειρησεις να ανεβεις στον Μυτικα.
Ειναι πολυ τεχνικη κορυφη και δεν συγχωρειται το λαθος.
Σχεδιαζω να ανεβω καποια στιγμη στην κορυφη Σκολιο, αλλά στο προγραμμα προηγειται ο Ταυγετος (το καλοκαιρι).

Απο Ελλαδα εχω περπατησει μονο σε βουνα της Ευβοιας, Διρφυ, Ξεροβουνι, Σκοτεινη (κορυφη 1362 μετρα), Ολυμπο και πιθανοτατα τον Μαιο αν ερθω, θα ανεβω στην Οχη, στα Δρακοσπιτα (1399 μετρα).

Απο Ιταλια εχω ανεβει σε κορυφες των Απεννινων. Περσι το καλοκαιρι σχεδιαζα ενα πολυημερο trekking στις Αλπεις, με τουλαχιστον μια τριαρα κορυφη, αλλά δεν μπορεσε να ακολουθησει η ομαδα.

Χρειαζεται καλος εξοπλισμος, ξεκινωντας απο τα παπουτσια. Αν τραυματιστει ο αστραγαλος στο βουνο την εκατσες.
Επισης, προσοχη στις οχιες και αναλογα με το υψομετρο καλυψη απο τα τσιμπουρια.

Εγκλιματισμος για υψηλο υψομετρο.

.

Εγκληματισμό εννοείς για βουνά ανω των 3.000 ε ;;;

3.400 είναι και η Αίτνα.....βουνό και ηφαίστειο μαζι.....αδιαλείπτως ενεργή απο την Τιτανομαχία..... :blm: .εμπειρία τάξης Α.....

Περπατώντας στους δεκάδες κρατήρες της βρέθηκα σε ενα πλάτωμα απο μαύρη τέφρα και σκοντάφτοντας για μια στιγμή

εξυσα την τέφρα και απο κάτω βλέπω άσπρο..... :xena: .Χιόνι . :o .Χιόνι καλοκαιρι σε ηφαίστειο..... :D

Εν το μεταξί φτάνεις με το κάρο μεχρι τα 2.500.....φυσικά κοιμάσαι πάνω στο ηφαίστειο το βράδυ.....

Για Τσιμπούρια 1η φορά ακούω.....εισαι τριχωτός ;;; .αυτό πες μου μόνο.....

.

Εικόνα

Εικόνα

.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....

Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία

Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...

Άβαταρ μέλους
Japetus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Japetus » 22 Ιαν 2025, 19:46

Μια προχθεσινή από Όλυμπο, από ΚΕΟΑΧ για Αγ.Αντώνιο (2815μ)...

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
The Age of Aquarius
Phorum.gr user: The Age of Aquarius

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Age of Aquarius » 09 Απρ 2025, 23:16

Έχω κάνει πεζοπορία σε πολλά μέρη του κόσμου. H Λυκία Οδός παραμένει στην κορυφή στην καρδιά μου.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Ταξίδια”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών