Πεζοπορία στα βουνά

Ταξίδια, εκδρομές, περιγραφές, αναμνήσεις, πληροφορίες και νέες οργανώσεις!
Άβαταρ μέλους
Λευκός Λύκος
Phorum.gr user: Λευκός Λύκος

Πεζοπορία στα βουνά

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λευκός Λύκος » 07 Ιαν 2025, 23:11

Φέτος,αν όλα πάνε καλά τον Μάιο θα ανέβω στην κορυφή του Ολύμπου. Έχω φτάσει μέχρι το τελευταίο καταφύγιο πριν αρκετά χρόνια αλλά δεν μπορέσαμε να ανέβουμε κορυφή γιατί γύρισε ο καιρός και άρχισε να βρέχει.

Υπάρχουν άνθρωποι εδώ μέσα που κάνουν πεζοπορία στα βουνά; Όχι απαραίτητα επαγγελματικά,αλλά και ερασιτεχνικά,σαν βόλτα.

Γράψτε τις εμπειρίες σας ,κάποιο tip, αξιολογήσεις για παπούτσια,μπατόν, εξοπλισμό γενικά.

Άβαταρ μέλους
micmic
Phorum.gr user: micmic

Re: Πεζοπορία στα βουνά

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από micmic » 07 Ιαν 2025, 23:18

Εμένα μου αρέσει πολύ η πεζοπορία σε βουνά αλλά λόγω μικρού παιδιού δεν κάνω τώρα. Βέβαια δεν με ενθουσιάζει η ορειβασία σε χιονισμένες κορφές, προτιμώ την πεζοπορία σε συνδυασμό με αξιοθέατα. Έχω ανέβει μέχρι περίπου τα 3600μ (στο Bisoke).
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin

Άβαταρ μέλους
Λευκός Λύκος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λευκός Λύκος » 08 Ιαν 2025, 21:11

micmic έγραψε:
07 Ιαν 2025, 23:18
Εμένα μου αρέσει πολύ η πεζοπορία σε βουνά αλλά λόγω μικρού παιδιού δεν κάνω τώρα. Βέβαια δεν με ενθουσιάζει η ορειβασία σε χιονισμένες κορφές, προτιμώ την πεζοπορία σε συνδυασμό με αξιοθέατα. Έχω ανέβει μέχρι περίπου τα 3600μ (στο Bisoke).
Καταρχήν να σου ζήσει το παιδάκι σου.

Και εγώ λόγω παιδιού,είναι 7,είχα μεγάλη αποχή από βουνά και βόλτες εκεί ψηλά.
Η πεζοπορία σε βουνό με χιόνι είναι δύσκολη και πάρα πολύ κουραστική για κάποιον που το κάνει εντελώς ερασιτεχνικά.

Αυτό είναι στην Αφρική; Σωστά;

Επίσης,έχεις εικόνα να προτείνεις για μπατόν,αντιανεμικο, αδιάβροχο κτλ;

Πήρα παπούτσια ορειβασίας της εταιρείας mc kinley, τα είχα βρει σε έκπτωση στα intersport ,45€.

ήμουν στην ζωή σου κάτι σαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ήμουν στην ζωή σου κάτι σαν » 08 Ιαν 2025, 21:17

Λευκός Λύκος έγραψε:
08 Ιαν 2025, 21:11
micmic έγραψε:

Η πεζοπορία σε βουνό με χιόνι είναι δύσκολη και πάρα πολύ κουραστική για κάποιον που το κάνει εντελώς ερασιτεχνικά.

Πήρα παπούτσια ορειβασίας της εταιρείας mc kinley, τα είχα βρει σε έκπτωση στα intersport ,45€.

https://www.insomnia.gr/forums/topic/38 ... 1/page/28/
Saturn έγραψε:
13 Μαρ 2025, 12:17
Βρε ζωάδια, γιατί δεν μου απαντάτε?

Θέλετε να τα λέτε μεταξύ σας, γράφτε τα σε πμ

Άβαταρ μέλους
SeaHawk
Phorum.gr user: ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SeaHawk » 08 Ιαν 2025, 21:29

Αν δεν κανω λαθος το τελευταιο κομματι για να ανεβεις στον Μυτικα δεν ειναι πεζοπορικο ,θελει εξοπλισμο δηλαδη κρανο ζωνη σχοινι κτλ

Άβαταρ μέλους
Λευκός Λύκος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λευκός Λύκος » 08 Ιαν 2025, 21:31

SeaHawk έγραψε:
08 Ιαν 2025, 21:29
Αν δεν κανω λαθος το τελευταιο κομματι για να ανεβεις στον Μυτικα δεν ειναι πεζοπορικο ,θελει εξοπλισμο δηλαδη κρανο ζωνη σχοινι κτλ
Για σχοινί δεν ξέρω αλλά το κράνος στο δίνουν από το καταφύγιο νομίζω. Δεν είναι υπερβολικά δύσκολο,αλλά θέλει προσοχή,και να μην έχει από πάνω σου άτομα γιατί μπορούν να πέσουν πέτρες και να τραυματιστείς.

Άβαταρ μέλους
SeaHawk
Phorum.gr user: ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SeaHawk » 08 Ιαν 2025, 21:33

Δεν εχω εμπειρια αλλα το τελευταιο κομματι δεν γινεται με εμπειρο συνοδο η επαγγελματια;

Άβαταρ μέλους
Λευκός Λύκος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λευκός Λύκος » 08 Ιαν 2025, 21:34

SeaHawk έγραψε:
08 Ιαν 2025, 21:33
Δεν εχω εμπειρια αλλα το τελευταιο κομματι δεν γινεται με εμπειρο συνοδο η επαγγελματια;
Δεν νομίζω.
Έχει ανέβει κάθε καρυδιάς καρύδι στην κορυφή. Αποκλείεται όλοι αυτοί να ανέβηκαν με συνοδό.

Βέβαια,όταν θα ξαναφτασω στο καταφύγιο θα ενημερωθώ αναλόγως αν χρειάζεται ή όχι.

Aitwlos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Aitwlos » 08 Ιαν 2025, 21:35

Λευκός Λύκος έγραψε:
07 Ιαν 2025, 23:11
Φέτος,αν όλα πάνε καλά τον Μάιο θα ανέβω στην κορυφή του Ολύμπου. Έχω φτάσει μέχρι το τελευταίο καταφύγιο πριν αρκετά χρόνια αλλά δεν μπορέσαμε να ανέβουμε κορυφή γιατί γύρισε ο καιρός και άρχισε να βρέχει.

Υπάρχουν άνθρωποι εδώ μέσα που κάνουν πεζοπορία στα βουνά; Όχι απαραίτητα επαγγελματικά,αλλά και ερασιτεχνικά,σαν βόλτα.

Γράψτε τις εμπειρίες σας ,κάποιο tip, αξιολογήσεις για παπούτσια,μπατόν, εξοπλισμό γενικά.

Να μείνεις εκεί που εισαι
Juno έγραψε:
15 Μάιος 2024, 23:50
Τελικά όλο δεξιούς πολιτικούς δολοφονούν παγκοσμίως. Έχουν δολοφονήσει κανέναν αριστερό;

Άβαταρ μέλους
Αγχίαλος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγχίαλος » 08 Ιαν 2025, 21:40

Aitwlos έγραψε:
08 Ιαν 2025, 21:35
Λευκός Λύκος έγραψε:
07 Ιαν 2025, 23:11

Να μείνεις εκεί που εισαι

Σιγά ρε και η κουτσή μαρία έχει ανέβει εκεί, δεν θα ανέβει ολόκληρος μαχητής του εθνικισμού μπουγατσοβάζελος λευκός λύκος με θητεία στην Σάρισα μπουγατσίας; :giggle: μην ξεχάσεις συνέλληναλύκε κουτάβι να κάνεις αφιέρωση στον Πούτιν στο βιβλιαράκι πάνω

Άβαταρ μέλους
Αγχίαλος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγχίαλος » 08 Ιαν 2025, 21:44

Λευκός Λύκος έγραψε:
08 Ιαν 2025, 21:11
micmic έγραψε:

Τα παπούτσια πέταξε τα και ανέβα στην τιμή για σακίδιο πάλι ρίξε φράγκα για να μην σε κουράσει τόσες ώρες που θα περπατάς μάλλον τα osprey είναι κορυφαία, περίπου 200 ευρώ πρέπει να ρίξεις και δεν θα νιώθεις το βάρος στην πλάτη

Άβαταρ μέλους
Garcia
Phorum.gr user: Garcia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Garcia » 08 Ιαν 2025, 22:16

Δεν εχω καμια ορεξη να ταλαιπωριεμαι κουβαλωντας στην πλατη εξοπλισμους,σκηνες,διανυκτερευσεις σε καταφυγια με αλλους,για να ανεβαινω σε σμολικες,μυτικες και βουνοκορφες,κατσαβραχα κλπ,αυτοι που το κανουν,προφανως το γουσταρουν,το βλεπουν ως challenge και παιρνουν ικανοποιηση οταν πατανε στην κορυφη.Ουτε τα χιονοδρομικα τα γουσταρω να πηγαινω,ταλαιπωρια σκετη,ετοιμασε το αμαξι,νοικιασε εξοπλισμο,παρε αλυσιδες,τ'ονα τ'αλλο,αντε ρε απο εκει περα,φασαρια στο κεφαλι μου να βαλω.

Άβαταρ μέλους
Feindflug

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Feindflug » 08 Ιαν 2025, 22:19

Άσε τους ηρωισμούς και τις μαγκιές, τύπε και κανόνισε να ανέβεις στον Μύτικα με κάποιον επαγγελματία συνοδό. Στο λέω όσο πιο ειλικρινά και φιλικά μπορώ.

Από αυτά που γράφεις, φαίνεται ότι δεν έχεις ούτε ορειβατική, ούτε πεζοπορική εμπειρία. Καλύτερα να ξεκινήσεις εκδρομές με κάποιες ομάδες που συνήθως κάνουν τα σαββατοκύριακα. Μονοήμερες ή διήμερες. Υπάρχουν πλέον πολλές. Στην αρχή απλές διαδρομές και όσο περισσότερες εμπειρίες αποκτάς, τόσο σε πιο δύσκολες πεζοπορίες να πηγαίνεις. Το βουνό δεν είναι παίξε γέλασε και ιδίως ο Όλυμπος.

Ξεκίνα λοιπόν την πεζοπορική προπόνησή σου όποτε θέλεις, αλλά καλύτερα να μην ανέβεις φέτος στην κορυφή του Ολύμπου. Υπάρχουν τόσες όμορφες διαδρομές και πιο ευκολοπρόσιτες κορυφές που αξίζει να περπατήσεις και να κατακτήσεις. Ο Μύτικας και τα βουνά θα είναι εκεί για πολλά χρόνια. Το θέμα είναι να είμαστε και μεις άξιοι και γεροί για να τα ανέβουμε.
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger » 08 Ιαν 2025, 22:21

Προσοχή με αυτά. Όσο μένεις στην πεζοπορία καλά είναι.
Όταν αρχίζουν και μπλέκουν σχοινιά, γάντζοι και τα ρέστα, ζορίζει το θέμα.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
Λευκός Λύκος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λευκός Λύκος » 08 Ιαν 2025, 22:24

Παιδιά,για ανέβεις στον Μύτικα δεν είναι απαραίτητο να χρειαστείς σχοινιά και γάντζους. Μην τρελαίνεστε.

Ερασιτεχνικά θα πάμε,με άτομα που έχουν ανεβεί και αλλού.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Ταξίδια”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών