Βαν ντερ βαλς; Βαν Γκονγκ; Βαν Αμπάρμπα;hellegennes έγραψε: ↑29 Μαρ 2019, 13:49Είναι εύκολο να το λες αυτό ζώντας σε μια χώρα που δεν έχει προσφέρει απολύτως τίποτα στον παγκόσμιο πολιτισμό.ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: ↑29 Μαρ 2019, 09:53Βρήκαν ευκαιρία με τους καμμένους να ξεσαλώσουν οι χιτλερόπουστες και να το παίζουν θεράποντες των τεχνών και των γραμμάτων. Χου ρε
Ηλίθιοι κι αγράμματοι. Το έπος της ανοησίας.
Re: Ηλίθιοι κι αγράμματοι. Το έπος της ανοησίας.
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
- shrike
- Phorum.gr user: Isildur
Χαοτικός έγραψε: ↑29 Μαρ 2019, 14:11Βαν ντερ βαλς; Βαν Γκονγκ; Βαν Αμπάρμπα;hellegennes έγραψε: ↑29 Μαρ 2019, 13:49Είναι εύκολο να το λες αυτό ζώντας σε μια χώρα που δεν έχει προσφέρει απολύτως τίποτα στον παγκόσμιο πολιτισμό.ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: ↑29 Μαρ 2019, 09:53Βρήκαν ευκαιρία με τους καμμένους να ξεσαλώσουν οι χιτλερόπουστες και να το παίζουν θεράποντες των τεχνών και των γραμμάτων. Χου ρε

- shrike
Bookmark, να το δω όταν θα έχω ήχο.
Μα τον πστη πως καταφέρεται καταπελτικά!
Εντάξει κι εγώ δεν γουστάρω την Ολλανδία όμως

- hellegennes
Εντάξει, ανακαλώ. Η Ολλανδία πρόσφερε στον παγκόσμιο πολιτισμό τον Βαν Γκονγκ. Δεν το λες και σπουδαία συνεισφορά, βέβαια, αλλά οκέι. Επαναδιατυπώνω:
Είναι εύκολο να το λες αυτό ζώντας σε μια χώρα που το μόνο που έχει προσφέρει στον παγκόσμιο πολιτισμό είναι 15 ζωγραφιές.
Είναι εύκολο να το λες αυτό ζώντας σε μια χώρα που το μόνο που έχει προσφέρει στον παγκόσμιο πολιτισμό είναι 15 ζωγραφιές.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Οργισμένος
hellegennes έγραψε: ↑29 Μαρ 2019, 15:25Εντάξει, ανακαλώ. Η Ολλανδία πρόσφερε στον παγκόσμιο πολιτισμό τον Βαν Γκονγκ. Δεν το λες και σπουδαία συνεισφορά, βέβαια, αλλά οκέι. Επαναδιατυπώνω:
Πακιστανολιακε , εσυ;
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...
- hellegennes
Εντάξει. Κι εγώ έχω γράψει πάνω από 900 ποιήματα αλλά δεν έχουν επηρεάσει τον παγκόσμιο πολιτισμό (ακόμα).Χαοτικός έγραψε: ↑29 Μαρ 2019, 15:37Τι 15 ρε; μιλάμε γα πάνω από 900!
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE ... E%B3%CE%BA
Ζήτημα να είναι 15 έργα του που είναι γνωστά και είχαν κάποιου είδους επίδραση (κυρίως στην ποπ κουλτούρα).
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Μια χαρά το έχουν πιάσει το νόημα τα παιδάκια.
Από τη στιγμή που στο χώρο παίζει δυναμικά η "λογική" του αντορνισμού στο θέμα της τέχνης (η αρμονία είναι στοιχείο συντήρησης κλπ), το να καταστρέφεται το κάθε λογικό σχήμα (που συνεπάγεται μια ισορροπία ακόμη και στο πλαίσιο της αντίφασης) είναι μια επίσης επαναστατική δράση.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Για την απόλυτη ακρίβεια, δεν λέει αυτό, αλλά λέει πως σε ένα τμήμα αφρικανικών και ασιατικών σπουδών θα πρέπει να βάλεις ασιάτες κι αφρικανούς στοχαστές, και όχι Ευρωπαίους. Αυτό.

Ordem e Progresso.
Nαι να καταργήσουμε και τα μαθηματικά μην παρεξηγηθούν οι "μειονότητες". Ο πολιτισμός από τους Έλληνες και τους λευκούς ξεκίνησε έτσι και αλλιώς, ήδη στην αρχαία Ελλάδα υπήρχαν και γυναίκες μαθηματικοί. Με το πέρασμα των αιώνων καλό είναι να γίνεται κτήμα όλων γιατί είναι προς το συμφέρον τους. Αλλά που να στρώσεις κώλο για τα μαθηματικά, καλύτερη η μπουρδολογία όπου μπορείς να λες λογική ότι σου καπνίσει.
[1] Certainly anyone who has the power to make you believe absurdities has the power to make you commit injustices [Voltaire].
https://en.wikiquote.org/wiki/Voltaire
[2] Principle of explosion
ex falso (sequitur) quodlibet (EFQ), "from falsehood, anything (follows)", or ex contradictione (sequitur) quodlibet (ECQ), "from contradiction, anything (follows)")
https://en.wikipedia.org/wiki/Principle_of_explosion
[3] Duke of Wellington to a gentleman who had accosted him in the street saying, ‘Mr Jones, I believe?’
"If you believe that, you'll believe anything".
http://www.oxfordreference.com/view/10. ... 5-00011390
https://en.wikiquote.org/wiki/Voltaire
[2] Principle of explosion
ex falso (sequitur) quodlibet (EFQ), "from falsehood, anything (follows)", or ex contradictione (sequitur) quodlibet (ECQ), "from contradiction, anything (follows)")
https://en.wikipedia.org/wiki/Principle_of_explosion
[3] Duke of Wellington to a gentleman who had accosted him in the street saying, ‘Mr Jones, I believe?’
"If you believe that, you'll believe anything".
http://www.oxfordreference.com/view/10. ... 5-00011390
-
- Phorum.gr user: Jolly Roger
άντε στις ασιατικές σπουδές βάζεις Κομφούκιο, Boύδα, Λάο Τσε, Σουν Τσου, αλ-Ρούμι, Γκάντι, Γκουρού Νανάκ και Μάο.
στις αφρικανικές πέρα από τον Αβερρόη (που δε γίνεται να τον μελετήσεις χωρίς να έχεις μελετήσει πρώτα Αριστοτέλη) και τον Πλωτίνο - που ήταν Έλληνας αλλά ας τον κάνουμε Αιγύπτιο for the sake of the argument - (που επίσης δε γίνεται να μελετηθεί χωρίς πρότερη μελέτη του Πλάτωνα) ποιον άλλο να βάλεις; Άντε να βάλεις και τον Καμύ που ήταν μισός Αλγερινός, αλλά κι αυτόν άσπρο ναζί θα τον βγάλουν.
στις αφρικανικές πέρα από τον Αβερρόη (που δε γίνεται να τον μελετήσεις χωρίς να έχεις μελετήσει πρώτα Αριστοτέλη) και τον Πλωτίνο - που ήταν Έλληνας αλλά ας τον κάνουμε Αιγύπτιο for the sake of the argument - (που επίσης δε γίνεται να μελετηθεί χωρίς πρότερη μελέτη του Πλάτωνα) ποιον άλλο να βάλεις; Άντε να βάλεις και τον Καμύ που ήταν μισός Αλγερινός, αλλά κι αυτόν άσπρο ναζί θα τον βγάλουν.
- shrike
Σιγά μην προσέφερε και τον Βαν Ντραμς. Άκου Βαν Γκονγκ...hellegennes έγραψε: ↑29 Μαρ 2019, 15:25...
Η Ολλανδία πρόσφερε στον παγκόσμιο πολιτισμό τον Βαν Γκονγκ.
...
Άμα θες να το λες όπως όλος ο υπόλοιπος κόσμος (κι όχι όπως είναι το κανονικό στα ολλανδικά, δηλαδή Φαν Χοχ), τουλάχιστον λέγε το Βαν Γκογκ.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 19 Απαντήσεις
- 758 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από GoBzi
09 Απρ 2024, 18:34
-
- 2 Απαντήσεις
- 128 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Νon4me
05 Απρ 2025, 14:50
-
-
Νέα δημοσίευση ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ 1940 ΚΑΙ Ή ... ΠΑΝΑΓΊΑ.....
από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 01 Νοέμ 2023, 15:03 » σε Θρησκειολογία - 42 Απαντήσεις
- 1805 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΓΑΛΗ
04 Νοέμ 2023, 10:31
-
-
-
Νέα δημοσίευση Συνεντευξη επος απο σκυλοφιλη δημοσιογραφο.
από Alex Amsterdam » 05 Μαρ 2024, 14:36 » σε Ζώα & άνθρωπος - 3 Απαντήσεις
- 929 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Alex Amsterdam
07 Μαρ 2024, 20:17
-