ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΕΡΕΥΝΑ

Τέχνη σχεδιασμού κτηρίων, διαφορές, συγκρίσεις, σχολιασμοί.
Άβαταρ μέλους
Λοξίας
Phorum.gr user: Δέλτα / Δέλτα-Λοξ

Re: ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΕΡΕΥΝΑ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας » 26 Σεπ 2023, 14:31

Νταγκλης έγραψε:
26 Σεπ 2023, 10:53
Λοξίας έγραψε:
25 Σεπ 2023, 17:41
Επίσης, ο Νταγκλής ισχυρίστηκε αυτό:
"προένταση χωρίς εκκεντρότητα είναι άχρηστη. Δεν προσφέρει κανένα απολύτως καμπτικό πλεονέκτημα σε σύγκριση με συμβατικό οπλισμό...

Έχεις αντίλογο σε αυτό;
ΧΩΡΙΣ να μας πρήξεις με το ότι έχεις τριαδική πατέντα και πως είσαι εφευρέτης...είναι άχρηστες δικαιολογίες αυτές Γιάννη.
Χρειάζεσαι μαθηματικές αποδείξεις...
Φιλαράκι Λοξία....αφού παρακολουθείς την κουβέντα....θα εξηγήσω λίγο παραπάνω τον ισχυρισμό μου γιατί μπορεί να φανεί υπερβολικός σε κάποιον που δεν είναι εξοικειωμένος. Μπορεί ο seismic να με κατηγορήσει ότι "τα παίρνω" από τις χαλυβουργίες! :003:

Η όλη "μαγκιά" της προέντασης είναι η έκκεντρη χάραξη του τένοντα. Ως εκκεντρότητα ορίζουμε την απόσταση του τένοντα από το κέντρο βάρους της διατομής. Για παράδειγμα, όπως φάινεται στην εικόνα, ο τένοντας είναι αρκετά πιο χαμηλά από το κέντρο βάρους.

Αυτή η εκκεντρότητα δημιουργεί μια αντιροπή (το ανάποδο κουρμπάρισμα που φαίνεται στην εικόνα) η οποία αυξάνει την αντοχή της διατομής σε κάμψη.

Στη περίπτωση στου seismic δεν είναι δυνατόν να έχεις έκκεντρη χάραξη τένοντα.

Η "μέθοδος του seismic" δεν είναι δική του ιδέα, όπως θέλει να μας κάνει να πιστέψουμε, αλλά εφαρμοζόταν κατά κόρον τη δεκαετία του '70. Ας δούμε λοιπόν τι λέει η βιβλιογραφία για τη "μέθοδο του seismic".

[img]https://i.postimg.cc/gkYsdVND/Scre ... .jpg[/img]

[img]https://i.postimg.cc/kgHvxk91/Scre ... .jpg[/img]

Συνεπώς, λόγω της εναλλασσόμενης σεισμικής φόρτισης, οι τένοντες του seismic αναγκαστικά έχουν κεντρική χάραξη (ισαπέχουν από το κέντρο βάρους) και δεν μπορούν να δημιουργήσουν αντιροπή (ανάποδο κουρμπάρισμα).

Πρακτικά σημαίνει ότι χάνεται όλη η "μαγκιά" της προέντασης. Δεν υπερτερεί πουθενά σε σύγκριση με συμβατικά τοιχώματα. Ουσιαστικά απλά αντικαθιστά τον οπλισμό με συρματόσχοινα. Όμως το κόστος των συρματόσχοινων είναι τετραπλάσιο από τον κοινό χάλυβα διότι, λόγω της αρχικής προέντασης, το συρματόσχοινο προεξαντλείται. Αναγκαστικά πρέπει να χρησιμοποιηθεί πολύ ανώτερης ποιότητας χάλυβας που φυσικά είναι πολύ ακριβότερος.

Για αυτό κυρίως το λόγο (και για αρκετούς άλλους) εγκαταλήφθηκε ως "αποτυχημένη" η μέθοδος που ο seismic προσπαθεί να περάσει ως δική του!
Να σου πω Νταγκλή...όσα γράφεις/λες, μου φαίνονται σωστά.
Αλλά καταλαβαίνω πως αν κάποιος αντιτεθεί στα επιχειρήματά σου με δομημένα αντεπιχειρήματα, δεν θα μπορέσω να καταλάβω αν η αντίθεσή του είναι σωστή ή όχι, διότι δεν έχω τις απαιτούμενες γνώσεις για να κρίνω.

seismic
Phorum.gr user: seismic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic » 26 Σεπ 2023, 15:26

Λοξίας έγραψε:
26 Σεπ 2023, 14:24
Άντε πάλι τα ίδια...

Άλλο ένα open access περιοδικό που όχι μόνον δεν είναι academic journal αλλά δεν είναι καν περιοδικό!
όπως λέει και η Βικιπαίδεια, είναι...
The Social Science Research Network (SSRN) is a repository for preprints devoted to the rapid dissemination of scholarly research in the social sciences, humanities, life sciences, and health sciences, among others. Elsevier bought SSRN from Social Science Electronic Publishing Inc. in May 2016.[1] It is not an electronic journal, but rather an eLibrary and search engine.

Μετάφραση:

Το SSRN είναι ένα αποθετήριο προεκτυπώσεων αφιερωμένο στην ταχεία διάδοση της επιστημονικής έρευνας στις κοινωνικές επιστήμες, τις ανθρωπιστικές επιστήμες, τις βιοεπιστήμες και τις επιστήμες υγείας, μεταξύ άλλων. Η εταιρεία Elsevier αγόρασε το SSRN από την Social Science Electronic Publishing Inc. τον Μάιο του 2016. Δεν είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό, αλλά μάλλον μια ηλεκτρονική βιβλιοθήκη και μηχανή αναζήτησης.
...ποιο παγκοσμίου φήμης "περιοδικό" ρε συ;
Ηλεκτρονική βιβλιοθήκη είναι και ευρετήριο. Άσε που η αντισεισμική τεχνολογία δεν είναι καν στα βασικά του θέματα...

Και γιατί χρειάζεσαι έναν "παγκοσμίου φήμης καθηγητή αντισεισμικής τεχνολογίας" για να δώσετε μαζί συνέντευξη;
Μόνος σου δεν μπορείς;
https://exaly.com/journal/12369/ssrn-el ... act-factor
Μόνος μου τα χώνω μέχρι τώρα.
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/

Άβαταρ μέλους
Νταγκλης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νταγκλης » 26 Σεπ 2023, 16:22

seismic έγραψε:
26 Σεπ 2023, 12:43
Να ξεκαθαρίσουμε κάτι που προσπαθείς να παραποιήσεις.
Δεν είμαι ο πρώτος άνθρωπος που εφάρμοσε προένταση στα τοιχώματα.
Είμαι ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που εφάρμοσε προένταση στα τοιχώματα με συνδυασμένη πάκτωση στο έδαφος θεμελίωσης.
Αυτό τα αλλάζει όλα. Τα παραδείγματα που μας δείχνεις δεν ισχύουν για την μέθοδο προένταση + πάκτωση.
Δεν προσπαθώ να πω τίποτα άλλο ούτε να κλέψω την ιδέα κανενός.
Για προένταση + πάκτωση έχω διεθνή πατέντα που κατοχυρώνει αυτά που λέω.
Το τελευταίο πράγμα που θέλω είναι να σε κατηγορήσω για κλοπή. Άλλωστε τι να κλέψεις; :D Δεν υπάρχει κανένας που να θέλει να ασχοληθεί με προένταση εν έτει 2023!

Αυτό που κάνω είναι να σου αποδεικνύω με επιχειρήματα και με αναφορές στη βιβλιογραφία ότι η προένταση είναι άχρηστη στην εναλλασσόμενη φόρτιση.

Κράτα την πάκτωση ως βαθιά θεμελίωση και άσε τα υπόλοιπα. Δεν μπορείς να τα υποστηρίξεις.
Beer! That frothy golden nectar of the germanic gods!

seismic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic » 26 Σεπ 2023, 17:08

Νταγκλης έγραψε:
26 Σεπ 2023, 16:22
seismic έγραψε:
26 Σεπ 2023, 12:43
Να ξεκαθαρίσουμε κάτι που προσπαθείς να παραποιήσεις.
Δεν είμαι ο πρώτος άνθρωπος που εφάρμοσε προένταση στα τοιχώματα.
Είμαι ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που εφάρμοσε προένταση στα τοιχώματα με συνδυασμένη πάκτωση στο έδαφος θεμελίωσης.
Αυτό τα αλλάζει όλα. Τα παραδείγματα που μας δείχνεις δεν ισχύουν για την μέθοδο προένταση + πάκτωση.
Δεν προσπαθώ να πω τίποτα άλλο ούτε να κλέψω την ιδέα κανενός.
Για προένταση + πάκτωση έχω διεθνή πατέντα που κατοχυρώνει αυτά που λέω.
Το τελευταίο πράγμα που θέλω είναι να σε κατηγορήσω για κλοπή. Άλλωστε τι να κλέψεις; :D Δεν υπάρχει κανένας που να θέλει να ασχοληθεί με προένταση εν έτει 2023!

Αυτό που κάνω είναι να σου αποδεικνύω με επιχειρήματα και με αναφορές στη βιβλιογραφία ότι η προένταση είναι άχρηστη στην εναλλασσόμενη φόρτιση.

Κράτα την πάκτωση ως βαθιά θεμελίωση και άσε τα υπόλοιπα. Δεν μπορείς να τα υποστηρίξεις.
Δεν μπορώ να τα υποστηρίξω
Τότε γιατί το ένα έσπασε και το άλλο δεν έπαθε τίποτα?
Κουμπούρες είσαστε βρε αδελφέ μου Ούτε στα μάτια σας δεν πιστεύεται.
Η προένταση εφαρμόζεται σήμερα εκεί που το οπλισμένο σκυρόδεμα δεν μπορεί να ανταπεξέλθει
Εικόνα
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/

Άβαταρ μέλους
Λοξίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας » 26 Σεπ 2023, 19:32

seismic έγραψε:
26 Σεπ 2023, 15:26
Λοξίας έγραψε:
Άντε πάλι τα ίδια...
SpoilerShow
Άλλο ένα open access περιοδικό που όχι μόνον δεν είναι academic journal αλλά δεν είναι καν περιοδικό!
The Social Science Research Network (SSRN) is a repository for preprints devoted to the rapid dissemination of scholarly research in the social sciences, humanities, life sciences, and health sciences, among others. Elsevier bought SSRN from Social Science Electronic Publishing Inc. in May 2016.[1] It is not an electronic journal, but rather an eLibrary and search engine.

Μετάφραση:

Το SSRN είναι ένα αποθετήριο προεκτυπώσεων αφιερωμένο στην ταχεία διάδοση της επιστημονικής έρευνας στις κοινωνικές επιστήμες, τις ανθρωπιστικές επιστήμες, τις βιοεπιστήμες και τις επιστήμες υγείας, μεταξύ άλλων. Η εταιρεία Elsevier αγόρασε το SSRN από την Social Science Electronic Publishing Inc. τον Μάιο του 2016. Δεν είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό, αλλά μάλλον μια ηλεκτρονική βιβλιοθήκη και μηχανή αναζήτησης.
Ηλεκτρονική βιβλιοθήκη είναι και ευρετήριο. Άσε που η αντισεισμική τεχνολογία δεν είναι καν στα βασικά του θέματα...

Και γιατί χρειάζεσαι έναν "παγκοσμίου φήμης καθηγητή αντισεισμικής τεχνολογίας" για να δώσετε μαζί συνέντευξη;
Μόνος σου δεν μπορείς;
Τι γράφεις ρε συ Γιάννη; Σε ποιον τα χώνεις; Ό,τι να 'ναι με πατάτες, γράφεις πάλι...
Τι μου ξανάβαλες το ίδιο λινκ για το ηλεκτρονικό ευρετήριο SSRN;
Δεν διάβασες πως αυτό δεν είναι περιοδικό αλλά ηλεκτρονική βιλβιοθήκη-ευρετήριο;

Ξεκόλα Γιάννη και ξεκαβάλησε από το καλάμι...δεν είσαι τίποτε το σπουδαίο επειδή έχεις διεθνή πατέντα.
Συνεργάσου με επιστήμονες μπας και βγάλεις κάτι θετικό..
ΑΛλιώς θα συνεχίσεις το κλάμα στα φόρα για άλλα δέκα χρόνια...

seismic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic » 26 Σεπ 2023, 20:03

Λοξίας έγραψε:
26 Σεπ 2023, 19:32
seismic έγραψε:
26 Σεπ 2023, 15:26
Λοξίας έγραψε:
Άντε πάλι τα ίδια...
SpoilerShow

Μόνος σου δεν μπορείς;
Τι γράφεις ρε συ Γιάννη; Σε ποιον τα χώνεις; Ό,τι να 'ναι με πατάτες, γράφεις πάλι...
Τι μου ξανάβαλες το ίδιο λινκ για το ηλεκτρονικό ευρετήριο SSRN;
Δεν διάβασες πως αυτό δεν είναι περιοδικό αλλά ηλεκτρονική βιλβιοθήκη-ευρετήριο;

Ξεκόλα Γιάννη και ξεκαβάλησε από το καλάμι...δεν είσαι τίποτε το σπουδαίο επειδή έχεις διεθνή πατέντα.
Συνεργάσου με επιστήμονες μπας και βγάλεις κάτι θετικό..
ΑΛλιώς θα συνεχίσεις το κλάμα στα φόρα για άλλα δέκα χρόνια...
Καλά τραγούδα ούτε να ξεχωρίζεις περιοδικό δεν ξέρεις.
Άσε εμένα. Εγώ βαδίζω με πρόγραμμα

Άβαταρ μέλους
Λοξίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας » 26 Σεπ 2023, 20:20

seismic έγραψε:
26 Σεπ 2023, 20:03
Με ποιο πρόγραμμα βαδίζεις ρε Γιάννη άσχετε;
Καλά, ούτε να διαβάσεις δεν μπορείς ή δεν καταλαβαίνεις τι λέει αυτό που διαβάζεις; Μάλλον το δεύτερο...
...ξεστραβώσου Γιάννη, το SSRN είναι αυτό που διαβάζεις πιο πάνω.
Αν δεν καταλαβαίνεις, τι λέει, να στο κάνω πενηνταράκια.

Παγκοσμίου φήμης περιοδικό λέει... :smt005::smt005:

seismic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic » 26 Σεπ 2023, 21:13

Λοξίας έγραψε:
26 Σεπ 2023, 20:20
seismic έγραψε:
26 Σεπ 2023, 20:03
Με ποιο πρόγραμμα βαδίζεις ρε Γιάννη άσχετε;
Καλά, ούτε να διαβάσεις δεν μπορείς ή δεν καταλαβαίνεις τι λέει αυτό που διαβάζεις; Μάλλον το δεύτερο...
...ξεστραβώσου Γιάννη, το SSRN είναι αυτό που διαβάζεις πιο πάνω.
Αν δεν καταλαβαίνεις, τι λέει, να στο κάνω πενηνταράκια.

Παγκοσμίου φήμης περιοδικό λέει... :smt005::smt005:
Όχι σουβλάκια κάνει να τα φας με τον Νταγκλής. :c020:
Α ρε πως φαίνεται πως σας τσούζει Θα το συνηθίσετε με τον καιρό. :003:

SSRN Electronic Journal
Εικόνα
ΕικόναΕικόνα

Άβαταρ μέλους
Λοξίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας » 26 Σεπ 2023, 22:50

Τι να σου πω ρε Γιάννη...είσαι ανεπίδεκτος μαθήσεως.
Μία βιβλιοθήκη-ευρετήριο, ανοικτού τύπου, με impact factor 1,2 και προσπαθείς να μας το κάνεις σπουδαίο επιστημονικό περιοδικό.
Αμ τόσα ξέρεις, τόσα λες καημένε...
Δεν είναι να απορεί κανείς για ποιον λόγο έχεις αποτύχει τελείως με την πατέντα σου...

seismic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic » 26 Σεπ 2023, 23:38

Λοξίας έγραψε:
26 Σεπ 2023, 22:50
Μία βιβλιοθήκη-ευρετήριο, ανοικτού τύπου, με impact factor 1,2 και προσπαθείς να μας το κάνεις σπουδαίο επιστημονικό περιοδικό.
Δεν είναι να απορεί κανείς για ποιον λόγο έχεις αποτύχει τελείως με την πατέντα σου...
Δεν έχω αποτύχει Εσείς αποτύχατε να με σταματήσετε.
Μάθε να διαβάζεις αγγλικά αυτό δεν λέει βιβλιοθήκη Αλλά ηλεκτρονικό περιοδικό ούφο. SSRN Electronic Journal

Άβαταρ μέλους
Λοξίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας » 27 Σεπ 2023, 00:00

seismic έγραψε:
26 Σεπ 2023, 23:38
Λοξίας έγραψε:
Μάθε να διαβάζεις αγγλικά αυτό δεν λέει βιβλιοθήκη Αλλά ηλεκτρονικό περιοδικό ούφο. SSRN Electronic Journal
Στο ξαναέγραψα και σου έβαλα και το λινκ και την μετάφραση...
Από την αγγλική Βικιπαίδεια:
The Social Science Research Network (SSRN) is a repository for preprints devoted to the rapid dissemination of scholarly research in the social sciences, humanities, life sciences, and health sciences, among others. Elsevier bought SSRN from Social Science Electronic Publishing Inc. in May 2016.[1]
It is not an electronic journal, but rather an eLibrary and search engine.
Μάθε να διαβάζεις αγγλικά, άσχετε...
Αλλά εδώ δεν ξέρεις ελληνικά, θα ξέρεις αγγλικά...

Άβαταρ μέλους
Allah
Phorum.gr user: Άγιος Παπάριος, Άγιος, Έσχατόγερος
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Allah » 27 Σεπ 2023, 00:01

seismic έγραψε:
Λοξίας έγραψε:
Γιάννη... κούρασες...

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 27 Σεπ 2023, 08:28

seismic έγραψε:
ποσα κτιρια εχουν κατασκευαστει με την πατεντα σου;

αν εχουν κατασκευαστει ΜΗΔΕΝ, σταματημενος εισαι.

οχι οτι προσπαθει κανεις να σε σταματησει, απο μονη της η πατεντα ειναι αχρηστη, γιαυτο.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Άβαταρ μέλους
Νταγκλης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νταγκλης » 27 Σεπ 2023, 09:11

seismic έγραψε:
26 Σεπ 2023, 17:08

Η προένταση εφαρμόζεται σήμερα εκεί που το οπλισμένο σκυρόδεμα δεν μπορεί να ανταπεξέλθει
Εικόνα
Τα είπαμε αυτά φιλαράκι.
Δεν αποδεικνύεις τίποτα όταν σε ένα κτίριο εφαρμόζεις βαθιά θεμελίωση και στο άλλο .....τίποτα! Ούτε θεμελίωση, ούτε δοκους, ούτε τίποτα.
Απλά απέδειξες ότι τα κτίρια.....χρειάζονται θεμελίωση! :D
Γιατί δεν βάζεις και το άλλο σου πείραμα να θαυμάσουμε τη χρησιμότητα της προέντασης;

Πάρτο χαμπάρι. Η προένταση πέθανε! Σήμερα χρησιμοποιείται μόνο σε μεγάλου μήκους γέφυρες. Ποτέ σε εναλλασσόμενη φόρτιση.

Εικόνα
Beer! That frothy golden nectar of the germanic gods!

seismic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic » 27 Σεπ 2023, 15:46

Νταγκλης έγραψε:
27 Σεπ 2023, 09:11
seismic έγραψε:
26 Σεπ 2023, 17:08

Εικόνα
Τα είπαμε αυτά φιλαράκι.
Δεν αποδεικνύεις τίποτα όταν σε ένα κτίριο εφαρμόζεις βαθιά θεμελίωση και στο άλλο .....τίποτα! Ούτε θεμελίωση, ούτε δοκους, ούτε τίποτα.
Απλά απέδειξες ότι τα κτίρια.....χρειάζονται θεμελίωση! :D
Γιατί δεν βάζεις και το άλλο σου πείραμα να θαυμάσουμε τη χρησιμότητα της προέντασης;

Πάρτο χαμπάρι. Η προένταση πέθανε! Σήμερα χρησιμοποιείται μόνο σε μεγάλου μήκους γέφυρες. Ποτέ σε εναλλασσόμενη φόρτιση.

[img]https://i.postimg.cc/66SVmDR6/Scre ... .jpg[/img]
Δεν χαμπαριάζω :003:
Σκέψου να είχε και βάση !
Για πιο άλλο πείραμα μιλάς?
Φιλαράκι εσείς σκοτώνεται κόσμο όχι εγώ.
Η δική σας μέθοδο έχει αποδειχθεί επικίνδυνη σε βαθμό να θεωρείστε νεκροθάφτες.
Ξέρεις τι φταίει? Οι πάρα πάνω βλακείες που πιστεύεται.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος seismic την 27 Σεπ 2023, 16:45, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Αρχιτεκτονική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών