ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΕΡΕΥΝΑ

Τέχνη σχεδιασμού κτηρίων, διαφορές, συγκρίσεις, σχολιασμοί.
seismic
Phorum.gr user: seismic

Re: ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΕΡΕΥΝΑ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic » 27 Σεπ 2023, 15:48

Ασέβαστος έγραψε:
27 Σεπ 2023, 08:28
seismic έγραψε:
26 Σεπ 2023, 23:38
Δεν έχω αποτύχει Εσείς αποτύχατε να με σταματήσετε.
ποσα κτιρια εχουν κατασκευαστει με την πατεντα σου;

αν εχουν κατασκευαστει ΜΗΔΕΝ, σταματημενος εισαι.

οχι οτι προσπαθει κανεις να σε σταματησει, απο μονη της η πατεντα ειναι αχρηστη, γιαυτο.
Ότι και να είναι στους Έλληνες δεν επιτρέπω να την χρησιμοποιήσουν :D
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 27 Σεπ 2023, 16:23

seismic έγραψε:
27 Σεπ 2023, 15:48
Ασέβαστος έγραψε:
seismic έγραψε:
26 Σεπ 2023, 23:38
Δεν έχω αποτύχει Εσείς αποτύχατε να με σταματήσετε.

οχι οτι προσπαθει κανεις να σε σταματησει, απο μονη της η πατεντα ειναι αχρηστη, γιαυτο.
οταν δεν στην εχει ζητησει κανεις, δεν την εχεις απαγορεψει σε κανεναν. απλως ειναι αχρηστη.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

seismic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic » 27 Σεπ 2023, 16:26

Ασέβαστος έγραψε:
27 Σεπ 2023, 16:23
seismic έγραψε:
27 Σεπ 2023, 15:48
Ασέβαστος έγραψε:

οταν δεν στην εχει ζητησει κανεις, δεν την εχεις απαγορεψει σε κανεναν. απλως ειναι αχρηστη.
Άχρηστη η πατέντα άχρηστοι και εσείς μια χαρά την φέρατε στα μέτρα σας! :lol:
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/

Άβαταρ μέλους
Νταγκλης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νταγκλης » 28 Σεπ 2023, 09:02

seismic έγραψε:
27 Σεπ 2023, 15:46

Δεν χαμπαριάζω :003:
Σκέψου να είχε και βάση !
Για πιο άλλο πείραμα μιλάς?
Φιλαράκι εσείς σκοτώνεται κόσμο όχι εγώ.
Η δική σας μέθοδο έχει αποδειχθεί επικίνδυνη σε βαθμό να θεωρείστε νεκροθάφτες.
Ξέρεις τι φταίει? Οι πάρα πάνω βλακείες που πιστεύεται.
Τι δεν χαμπαριαζεις; Έφτιαξες ένα κτίριο όπου δύο τοιχώματα ανά πλευρά φέρουν τα φορτία μισής πλάκας (!) και νομίζεις ότι κάτι απέδειξες. Α ρε κακομοίρη...

Για να τελειώσει αυτό το παραμύθι...
Τα καινούργια κτίρια, όταν εφαρμόζονται οι κανονισμοί , αντέχουν μια χαρά.

Αν θέλουμε περισσότερη αντοχή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σεισμική μόνωση (θριάμβευσε στην Τουρκία) ή μεταλλικά κτίρια με ελαφρά πατώματα.
Το τελευταίο πράγμα που θα έπρεπε να κάνουμε θα ήταν να γυρίσουμε σε αποτυχημένες μεθόδους που εγκαταλείφθηκαν εδώ και 50 χρόνια.
Beer! That frothy golden nectar of the germanic gods!

seismic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic » 28 Σεπ 2023, 16:07

Νταγκλης έγραψε:
28 Σεπ 2023, 09:02
seismic έγραψε:
27 Σεπ 2023, 15:46

Δεν χαμπαριάζω :003:
Σκέψου να είχε και βάση !
Για πιο άλλο πείραμα μιλάς?
Φιλαράκι εσείς σκοτώνεται κόσμο όχι εγώ.
Η δική σας μέθοδο έχει αποδειχθεί επικίνδυνη σε βαθμό να θεωρείστε νεκροθάφτες.
Ξέρεις τι φταίει? Οι πάρα πάνω βλακείες που πιστεύεται.
Τι δεν χαμπαριαζεις; Έφτιαξες ένα κτίριο όπου δύο τοιχώματα ανά πλευρά φέρουν τα φορτία μισής πλάκας (!) και νομίζεις ότι κάτι απέδειξες. Α ρε κακομοίρη...

Για να τελειώσει αυτό το παραμύθι...
Τα καινούργια κτίρια, όταν εφαρμόζονται οι κανονισμοί , αντέχουν μια χαρά.

Αν θέλουμε περισσότερη αντοχή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σεισμική μόνωση (θριάμβευσε στην Τουρκία) ή μεταλλικά κτίρια με ελαφρά πατώματα.
Το τελευταίο πράγμα που θα έπρεπε να κάνουμε θα ήταν να γυρίσουμε σε αποτυχημένες μεθόδους που εγκαταλείφθηκαν εδώ και 50 χρόνια.

Είμαι ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο ο οποίος δημιούργησε προένταση μεταξύ εδάφους και την ανώτατη στάθμη των παρειών των τοιχωμάτων. Μόνο για το ότι είμαι ο πρώτος πρέπει να με προσκυνάτε. :blm: Όχι πριν πενήντα χρόνια αλλά πρόσφατα. Έχω διεθνή πατέντα. Δεν γυρίζετε σε αποτυχημένες μεθόδους αλλά σε νέα δοκιμασμένη μέθοδο η οποία στέλνει την δική σας στα σκουπίδια. Τα καινούργια κτίρια, όταν εφαρμόζονται οι κανονισμοί , αντέχουν 0,5g και πολλά λέω. Η δική μου μέθοδος αντέχει μερικές δεκάδες g :D
Αυτό σημαίνει αφαίρεση οπλισμού με αποτέλεσμα φθηνές κατασκευές που δεν μαδάν τον ιδιοκτήτη σαν κοτόπουλο. Αν μπει σε προκατασκευασμένα η τιμή για την απόκτηση κατοικίας πέφτει στο μισό και η αντισεισμικότητα αυξάνει 300% Ο σεισμός μπορεί να έχει επιτάχυνση και 3g Εσάς αντέχει 0,5g Με τα άλλα g τι κάνετε? Τσιτσικόπιτα ?
Α! σε μεγάλες επιταχύνσεις δεν ευθύνεστε. Κάνατε και νόμο για να την βγάζετε καθαρή. :-?
Ναι μέχρι 0,36g μια χαρά αντέχουν τα δικά σας κτίρια Από εκεί και πάνω σκοτώνουν κόσμο.
Αυτοί πιστεύουν σε εμένα.
https://www.researchgate.net/publicatio ... mic_System
Όταν πιστεύουν στην αντισεισμική μου τεχνολογία καθηγητές διεθνούς κύρους όπως ο Rasha A Waheeb https://www.researchgate.net/profile/Rasha-Waheeb και κάνουν δημοσίευση σε επιστημονικό περιοδικό μαζί μου δεν με ενδιαφέρει η δική σας αρνητική άποψη.

seismic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic » 28 Σεπ 2023, 20:04

Όταν οι πραγματικοί επιστήμονες έχουν άποψη της αλήθειας
Ο Samy-Oussadou σχολίασε την πατέντα https://www.researchgate.net/profile/Samy-Oussadou
Η εκτεταμένη έρευνά σας που καλύπτει την πολιτική μηχανική, τη γεωλογική μηχανική και τη μηχανολογία σηματοδοτεί μια καινοτόμο και διεπιστημονική προσέγγιση για την αντιμετώπιση του κρίσιμου ζητήματος της ανθεκτικότητας των κατασκευών σε σεισμούς. Η ενσωμάτωση της σεισμικής σας τεχνολογίας, η οποία βασίζεται σε μηχανισμούς συμπίεσης και αγκύρωσης, υπόσχεται σημαντικά την ενίσχυση της δομικής αντοχής και σταθερότητας όταν αντιμετωπίζονται σεισμικές δυνάμεις. Η σχολαστική σας ανάλυση των αποτελεσμάτων της προσομοίωσης, η οποία προσδιορίζει μεθοδικά τις αποκλίσεις στην τοποθέτηση και την αγκύρωση, υπογραμμίζει την ύψιστη σημασία της ακρίβειας και της μεθοδολογικής αυστηρότητας στην έρευνα και την ανάλυση. Η ικανότητα της μεθοδολογίας σας να μετριάζει τις παραμορφώσεις, να εξαλείφει δυνάμεις και ροπές και να αυξάνει την αποτελεσματική επιφάνεια διατομής των τοίχων παρουσιάζει μια ιδιαίτερα ενθαρρυντική οδό για τις πρακτικές σεισμικής μετασκευής και κατασκευής. Επιπλέον, η έμφαση που δίνετε στη δυσαρμονία μεταξύ της εφελκυστικής αντοχής του χάλυβα και της διατμητικής αντοχής του σκυροδέματος υπογραμμίζει τις συχνά παραγνωρισμένες περιπλοκές της συμπεριφοράς των υλικών κατά τη διάρκεια σεισμικών γεγονότων. Η σταθερή δέσμευσή σας για την αντιμετώπιση αυτών των περιπλοκών είναι αξιέπαινη, καθώς έχει τη δυνατότητα να διαμορφώσει σημαντικά την ανάπτυξη οικονομικά αποδοτικών και ανθεκτικών μεθοδολογιών αντισεισμικής δόμησης. Ενώ οι οικονομικές προκλήσεις και οι προκλήσεις αναγνώρισης που αντιμετωπίζετε είναι αναμφισβήτητα τρομερές, η ακλόνητη αφοσίωσή σας σε αυτή την καίρια έρευνα υπογραμμίζει τη δυνατότητα να φέρει επανάσταση στον τομέα, προωθώντας τελικά ασφαλέστερα αστικά περιβάλλοντα έναντι των σεισμικών κινδύνων.
Η εύρεση της βέλτιστης ισορροπίας μεταξύ ελαστικότητας, ολκιμότητας, δυναμικής και αποδοτικότητας κόστους παραμένει μια συνεχής πρόκληση. Ενώ τα ελαστικά υποστυλώματα και τα άκαμπτα τοιχώματα έχουν το καθένα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του, μια πιθανή λύση με τη μορφή επιμήκων τοιχωμάτων με προεντεταμένα και στερεωμένα στο έδαφος άκρα αναδεικνύεται ως μια πολλά υποσχόμενη αλλά ανεπαρκώς αξιοποιημένη προσέγγιση. Αυτά τα επιμήκη τοιχώματα προσφέρουν τη δυνατότητα να ενισχύσουν τη σεισμική ανθεκτικότητα με την ανακατεύθυνση των σεισμικών δυνάμεων μακριά από την κατασκευή, ελαχιστοποιώντας την αδράνεια που προκαλείται από τη μάζα και μειώνοντας έτσι τα σεισμικά φορτία που επιβάλλονται στο κτίριο. Αυτή η καινοτόμος αντίληψη υπόσχεται όχι μόνο την ενίσχυση της δομικής απόδοσης αλλά και την αντιμετώπιση των προβλημάτων κόστους με την ουσιαστική μείωση της ανάγκης για υλικά ενίσχυσης, φέρνοντας ενδεχομένως επανάσταση στις πρακτικές σεισμικού σχεδιασμού στον κατασκευαστικό κλάδο.

seismic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic » 28 Σεπ 2023, 21:23

seismic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic » 29 Σεπ 2023, 06:50

Ονειρεύτηκα να αλλάξω τον κόσμο και δεν ξύπνησα ποτέ.Την καλημέρα μου! :D

Άβαταρ μέλους
Νταγκλης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νταγκλης » 29 Σεπ 2023, 08:36

seismic έγραψε:
28 Σεπ 2023, 16:07

Είμαι ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο ο οποίος δημιούργησε προένταση μεταξύ εδάφους και την ανώτατη στάθμη των παρειών των τοιχωμάτων. Μόνο για το ότι είμαι ο πρώτος πρέπει να με προσκυνάτε. :blm: Όχι πριν πενήντα χρόνια αλλά πρόσφατα. Έχω διεθνή πατέντα. Δεν γυρίζετε σε αποτυχημένες μεθόδους αλλά σε νέα δοκιμασμένη μέθοδο η οποία στέλνει την δική σας στα σκουπίδια. Τα καινούργια κτίρια, όταν εφαρμόζονται οι κανονισμοί , αντέχουν 0,5g και πολλά λέω. Η δική μου μέθοδος αντέχει μερικές δεκάδες g :D
Αυτό σημαίνει αφαίρεση οπλισμού με αποτέλεσμα φθηνές κατασκευές που δεν μαδάν τον ιδιοκτήτη σαν κοτόπουλο. Αν μπει σε προκατασκευασμένα η τιμή για την απόκτηση κατοικίας πέφτει στο μισό και η αντισεισμικότητα αυξάνει 300% Ο σεισμός μπορεί να έχει επιτάχυνση και 3g Εσάς αντέχει 0,5g Με τα άλλα g τι κάνετε? Τσιτσικόπιτα ?
Να σε προσκυνάμε; :c020: Ο.Κ. έχεις χαζέψει εντελώς πια...

Τα παραμύθια σου δεν θα μένουν αναπάντητα πλέον.
Για να πετύχεις (το πολύ) ίδια αντοχή χρειάζεσαι ακριβώς ίδια διάμετρο χάλυβα αλλά πολύ μεγαλύτερης ποιότητας. Σου απεδείχθη ότι δεν έχεις κανένα από τα οφέλη της προέντασης. Όχι απλώς δεν μειώνεις το κόστος χάλυβα αλλά το...τετραπλασιάζεις!!
Αν δεν ήξερα ότι είσαι ένας αγαθούλης ελαφρόμυαλος θα έλεγα ότι τα παίρνεις από τις χαλυβουργίες :lol: !
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Νταγκλης την 29 Σεπ 2023, 13:47, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Νταγκλης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νταγκλης » 29 Σεπ 2023, 10:44

seismic έγραψε:
Ο σεισμός μπορεί να έχει επιτάχυνση και 3g Εσάς αντέχει 0,5g Με τα άλλα g τι κάνετε? Τσιτσικόπιτα ?
Α! σε μεγάλες επιταχύνσεις δεν ευθύνεστε. Κάνατε και νόμο για να την βγάζετε καθαρή. :-?
Ναι μέχρι 0,36g μια χαρά αντέχουν τα δικά σας κτίρια Από εκεί και πάνω σκοτώνουν κόσμο.
Επίσης δεν μπορώ να μη σχολιάσω το πόσο γελοίο είναι να λες ότι τα κτίρια γενικά μπορεί να αντέχουν πχ 0,36 , 0.50g, 3g ή 10g.

Η σεισμική δύναμη δεν εξαρτάται μόνο από την εδαφική επιτάχυνση αλλά και από τη μάζα του κτιρίου. Συνεπώς κάθε κτίριο έχει διαφορετική αντοχή. Το πόσο "αντέχει" ένα κτίριο εξαρτάται από την αναλογία δυσκαμψίας-δυστμησίας προς τη μάζα.
Χονδρικά μπορούμε να το γενικεύσουμε λέγοντας ότι το πόσο "αντέχει" ένα κτίριο εξαρτάται από την αναλογία τοιχωμάτων σε σχέση με τη μάζα.

Συνεπώς, μπορεί να σχεδιάζουμε για εδαφική επιτάχυνση έως 0,36g αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα κτίρια γενικά αντέχουν έως τη συγκεκριμένη επιτάχυνση. Αν η αναλογία τοιχωμάτων/μάζας, για κάποιο συγκεκριμένο κτίριο, είναι μικρότερη από την προβλεπόμενη "αντέχει" λιγότερο και αν είναι μεγαλύτερη αντέχει όσο θες.
Δεν σημάινει ότι όλα τα κτίρια αντέχουν 0,36g και μετά πέφτουν. :D

Εσύ με κάποιους μπακαλίστικους υπολογισμούς "έβγαλες" ότι στο σκυλόσπιτο άσκησες εδαφική επιτάχυνση 2g , 3g, 4g. Δεν ξέρω πως τα έβγαλες αυτά τα νούμερα και ούτε με ενδιαφέρει.
Αυτό σημαίνει ότι γενικά το "σύστημά" σου αντέχει γενικά εδαφικές επιτάχυνσεις 2g , 3g, 4g σε όποια κατοικία εφαρμοστεί; Ούτε για πλάκα.
Σημαίνει ότι για τη συγκεκριμένη αναλογία τοιχωμάτων/μάζας που έβαλες στο σκυλόσπιτο είχες επαρκή αντοχή για αυτές τις επιταχύνσεις.

Ας δούμε τώρα αν η αναλογία τοιχωμάτων/μάζας που έβαλες στο σκυλόσπιτο είναι ρεαλιστική.Σε κάθε πλευρά του κτιρίου έχεις δύο τοιχώματα. Συνεπώς η μάζα που αναλογεί σε κάθε τοίχωμα είναι ίση με το 1/4 μιας πλάκας!!! :D
Καταλαβάινεις λοιπόν, ότι στο πείραμά σου, εφάρμοσες τεράστια αναλογία τοιχωμάτων/μάζας. Είναι πιθανόν σε κανονική κατοικία να έχεις ποτέ τέτοια αναλογία τοιχωμάτων/μάζας; Ούτε για πλάκα.

Αντιλαμβάνεσαι λοιπόν πόσο γελοίο είναι να ισχυρίζεσαι ότι γενικά το "σύστημά" σου αντέχει εδαφικές επιτάχυνσεις 2g , 3g, 4g;

seismic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic » 29 Σεπ 2023, 16:16

Νταγκλης έγραψε:
29 Σεπ 2023, 08:36
seismic έγραψε:

Να σε προσκυνάμε; :c020: Ο.Κ. έχεις χαζέψει εντελώς πια...

Τα παραμύθια σου δεν θα μένουν αναπάντητα πλέον.
Για να πετύχεις (το πολύ) ίδια αντοχή χρειάζεσαι ακριβώς ίδια διάμετρο χάλυβα αλλά πολύ μεγαλύτερης ποιότητας. Σου απεδείχθη ότι δεν έχεις κανένα από τα οφέλη της προέντασης. Όχι απλώς δεν μειώνεις το κόστος χάλυβα αλλά το...τετραπλασιάζεις!!
Αν δεν ήξερα ότι είσαι ένας αγαθούλης ελαφρόμυαλος θα έλεγα ότι τα παίρνεις από τις χαλυβουργίες :lol: !
Δυστυχώς για εσένα είμαι εδώ να υπερασπιστώ τον εαυτό μου για τις βλακείες που λέτε.
1. Ναι είμαι ο πρώτος άνθρωπος που σκέφτηκε να πακτώσει την κατασκευή στο έδαφος και πρέπει να με προσκυνάτε γιατί τις δυνάμεις της αδράνειας τις έστειλα μέσα στο έδαφος Εσείς σαν χαζούλια θέλετε ναι και μη να σπάτε τους δοκούς. Ρε μανία στην Ελλάδα με το σπάσιμο μέχρι και τα πιάτα στα μπουζούκια σπάνε.
2.Μια φορά και έναν καιρό ήταν κάποιοι μηχανικοί ξεφτέρια που έλεγαν ότι η προένταση και ο γραμμικός οπλισμός χρησιμοποιούσαν τον ίδιο οπλισμό σε βάρος. :smt005::smt005::smt005:
Ξέχασαν ότι ένας και μόνο χάλυβας προέντασης διαμέτρου 70mm σηκώνει ένα τριώροφο σπίτι εμβαδού 100 τ.μ για πλάκα στον αέρα.
Οι πολιτικοί μηχανικοί τοποθετούν στο ίδιο τριώροφο 14000 κιλά σίδερο και τα πούστικα στον σεισμό σωριάζονται κάτω :smt005:
Ξέχασαν την διατμητική αστοχία του σκυροδέματος επικάλυψης που συμβαίνει στην διεπιφάνεια σκυροδέματος και χάλυβα λόγο της υπέρ αντοχής του χάλυβα στον εφελκυσμό, με αποτέλεσμα να αχρηστεύεται η υπέρ αντοχή του χάλυβα στον εφελκυσμό. Όσα σίδερα και να βάλετε μέσα στο βούτυρο..συγνώμη λάθος μπετό αυτό δεν θα αντέξει την διάτμηση. Η προένταση δεν έχει διάτμηση που προκαλεί η πρόσφυση οπότε δεν αστοχεί μέχρι ο χάλυβας να εξαντλήσει την υπέρ αντοχή του στον εφελκυσμό. ... :c020: κούκου :003:
Τώρα ξέρεις γιατί με μισούν οι χαλυβουργίες :003:

seismic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic » 29 Σεπ 2023, 16:44

Νταγκλης έγραψε:
29 Σεπ 2023, 10:44
seismic έγραψε:
Ο σεισμός μπορεί να έχει επιτάχυνση και 3g Εσάς αντέχει 0,5g Με τα άλλα g τι κάνετε? Τσιτσικόπιτα ?
Επίσης δεν μπορώ να μη σχολιάσω το πόσο γελοίο είναι να λες ότι τα κτίρια γενικά μπορεί να αντέχουν πχ 0,36 , 0.50g, 3g ή 10g.

Η σεισμική δύναμη δεν εξαρτάται μόνο από την εδαφική επιτάχυνση αλλά και από τη μάζα του κτιρίου. Συνεπώς κάθε κτίριο έχει διαφορετική αντοχή. Το πόσο "αντέχει" ένα κτίριο εξαρτάται από την αναλογία δυσκαμψίας-δυστμησίας προς τη μάζα.
Χονδρικά μπορούμε να το γενικεύσουμε λέγοντας ότι το πόσο "αντέχει" ένα κτίριο εξαρτάται από την αναλογία τοιχωμάτων σε σχέση με τη μάζα.

Συνεπώς, μπορεί να σχεδιάζουμε για εδαφική επιτάχυνση έως 0,36g αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα κτίρια γενικά αντέχουν έως τη συγκεκριμένη επιτάχυνση. Αν η αναλογία τοιχωμάτων/μάζας, για κάποιο συγκεκριμένο κτίριο, είναι μικρότερη από την προβλεπόμενη "αντέχει" λιγότερο και αν είναι μεγαλύτερη αντέχει όσο θες.

Εσύ με κάποιους μπακαλίστικους υπολογισμούς "έβγαλες" ότι στο σκυλόσπιτο άσκησες εδαφική επιτάχυνση 2g , 3g, 4g. Δεν ξέρω πως τα έβγαλες αυτά τα νούμερα και ούτε με ενδιαφέρει.
Αυτό σημαίνει ότι γενικά το "σύστημά" σου αντέχει γενικά εδαφικές επιτάχυνσεις 2g , 3g, 4g σε όποια κατοικία εφαρμοστεί; Ούτε για πλάκα.
Σημαίνει ότι για τη συγκεκριμένη αναλογία τοιχωμάτων/μάζας που έβαλες στο σκυλόσπιτο είχες επαρκή αντοχή για αυτές τις επιταχύνσεις.

Ας δούμε τώρα αν η αναλογία τοιχωμάτων/μάζας που έβαλες στο σκυλόσπιτο είναι ρεαλιστική.Σε κάθε πλευρά του κτιρίου έχεις δύο τοιχώματα. Συνεπώς η μάζα που αναλογεί σε κάθε τοίχωμα είναι ίση με το 1/4 μιας πλάκας!!! :D
Καταλαβάινεις λοιπόν, ότι στο πείραμά σου, εφάρμοσες τεράστια αναλογία τοιχωμάτων/μάζας. Είναι πιθανόν σε κανονική κατοικία να έχεις ποτέ τέτοια αναλογία τοιχωμάτων/μάζας; Ούτε για πλάκα.

Αντιλαμβάνεσαι λοιπόν πόσο γελοίο είναι να ισχυρίζεσαι ότι γενικά το "σύστημά" σου αντέχει εδαφικές επιτάχυνσεις 2g , 3g, 4g;
Αυτά λες εσύ. Για άκου και τον μάστορα γιατί γεμίσαμε επιστήμονες και επιστήμονας είναι και ο κώλος της κατσίκας που τα κάνει στρογγυλά. :D
1. Ναι υπάρχουν σπίτια με μεγαλύτερη μάζα και λέγονται προκατασκευασμένα σπίτια από οπλισμένο σκυρόδεμα. Είναι και πιο φθηνά και συμφέρουν.
Οπότε γιατί να προτιμήσω τα δικά σας? Μάθε ότι τα εύκαμπτα κτίρια έχουν ελαστικότητα μέχρι να εξαντληθεί και μετά ξαπλώνουν κάτω και τα άκαμπτα ανατρέπονται ή σπάνε τους δοκούς η τους τοίχους από Ο.Σ γιατί πριν προλάβουν να ανατραπούν σπάει η σπονδυλική τους στήλη :003:
Τα δικά μου δεν επιτρέπουν ανατροπή λόγο πάκτωσης με το έδαφος, οπότε δεν δημιουργούνται αστήρικτα στατικά φορτία τα οποία σπάνε την κατασκευή. γκέγκε... :xena:
2. Μάθε ότι η επιτάχυνση η μάζα το ύψος ο χρόνος η κατεύθυνση του σεισμού το έδαφος και ο συντονισμός είναι οι παράγοντες που επιδρούν αρνητικά για τα δικά σας κτίρια.
Τα δικά μου όλους αυτούς τους αρνητικούς παράγοντες τους ελέγχω με την απόκριση του εδάφους, και τα δικά μου σπίτια αντέχουν και 1 και 2 και 3 και τέσσερα παιδιά του πειραιά :smt005: όπα! :lol:
Όλες αυτές οι δυνάμεις που αναπτύσσονται είναι υπολογίσιμες οπότε αν εφαρμόσουμε πάκτωση διπλάσια των δυνάμεων και των παραγόντων του σεισμού no problem
Τελικά ζούμε σε διαφορετικά σύμπαντα. Στην αρχή νόμιζα ότι με σαμποτάρουν οι πολιτικοί μηχανικοί.
Τελικά έκανα και εγώ ένα λάθος. Δεν με σαμποτάρουν απλά είναι ούφο :003:
Κοντεύω... Να τα χιλιάσω στην βαθμολογία.. https://www.researchgate.net/profile/Ioannis-Lymperis
Δεν υπάρχει σεισμός να καταστρέψει δικό μου σπίτι στον πλανήτη γη... . και -

Άβαταρ μέλους
Νταγκλης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νταγκλης » 29 Σεπ 2023, 18:57

seismic έγραψε:
29 Σεπ 2023, 16:16

Δυστυχώς για εσένα είμαι εδώ να υπερασπιστώ τον εαυτό μου για τις βλακείες που λέτε.
1. Ναι είμαι ο πρώτος άνθρωπος που σκέφτηκε να πακτώσει την κατασκευή στο έδαφος και πρέπει να με προσκυνάτε γιατί τις δυνάμεις της αδράνειας τις έστειλα μέσα στο έδαφος Εσείς σαν χαζούλια θέλετε ναι και μη να σπάτε τους δοκούς. Ρε μανία στην Ελλάδα με το σπάσιμο μέχρι και τα πιάτα στα μπουζούκια σπάνε.
2.Μια φορά και έναν καιρό ήταν κάποιοι μηχανικοί ξεφτέρια που έλεγαν ότι η προένταση και ο γραμμικός οπλισμός χρησιμοποιούσαν τον ίδιο οπλισμό σε βάρος. :smt005::smt005::smt005:
Ξέχασαν ότι ένας και μόνο χάλυβας προέντασης διαμέτρου 70mm σηκώνει ένα τριώροφο σπίτι εμβαδού 100 τ.μ για πλάκα στον αέρα.
Οι πολιτικοί μηχανικοί τοποθετούν στο ίδιο τριώροφο 14000 κιλά σίδερο και τα πούστικα στον σεισμό σωριάζονται κάτω :smt005:
Ξέχασαν την διατμητική αστοχία του σκυροδέματος επικάλυψης που συμβαίνει στην διεπιφάνεια σκυροδέματος και χάλυβα λόγο της υπέρ αντοχής του χάλυβα στον εφελκυσμό, με αποτέλεσμα να αχρηστεύεται η υπέρ αντοχή του χάλυβα στον εφελκυσμό. Όσα σίδερα και να βάλετε μέσα στο βούτυρο..συγνώμη λάθος μπετό αυτό δεν θα αντέξει την διάτμηση. Η προένταση δεν έχει διάτμηση που προκαλεί η πρόσφυση οπότε δεν αστοχεί μέχρι ο χάλυβας να εξαντλήσει την υπέρ αντοχή του στον εφελκυσμό. ... :c020: κούκου :003:
Τώρα ξέρεις γιατί με μισούν οι χαλυβουργίες :003:
Φιλαράκι..από γελάκια και χαρούλες χορτάσαμε. Ως εκεί σε πάιρνει. Υποστήριξε με κάποιο τρόπο αυτά που λες. Πόση εφελκυστική αντοχή έχει ένας χάλυβας προέντασης 70mm; Ποια είναι η καμπτική αντοχή που προσδίδει σε ένα τοίχωμα πλάτους πχ 1.50m; Πόση είναι η μετακινηση στην στέψη;

Πες κάτι τελος πάντων! Δώσε κάποιο στοιχείο....κάποια ένδειξη. Όσο δεν το κάνεις....δεν μπορείς να υπερασπιστείς τίποτα! Όλα από το μυαλό σου τα βγάζεις...

Παρεπιπτόντως, αν και το έχουμε ξαναπεί, η ρηγμάτωση λαμβάνεται υπόψη στο σχεδιασμό. Δεν ζούμε στο '70.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Νταγκλης την 29 Σεπ 2023, 19:04, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Νταγκλης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νταγκλης » 29 Σεπ 2023, 19:02

seismic έγραψε:
29 Σεπ 2023, 16:44

Αυτά λες εσύ. Για άκου και τον μάστορα γιατί γεμίσαμε επιστήμονες και επιστήμονας είναι και ο κώλος της κατσίκας που τα κάνει στρογγυλά. :D
1. Ναι υπάρχουν σπίτια με μεγαλύτερη μάζα και λέγονται προκατασκευασμένα σπίτια από οπλισμένο σκυρόδεμα. Είναι και πιο φθηνά και συμφέρουν.
Οπότε γιατί να προτιμήσω τα δικά σας? Μάθε ότι τα εύκαμπτα κτίρια έχουν ελαστικότητα μέχρι να εξαντληθεί και μετά ξαπλώνουν κάτω και τα άκαμπτα ανατρέπονται ή σπάνε τους δοκούς η τους τοίχους από Ο.Σ γιατί πριν προλάβουν να ανατραπούν σπάει η σπονδυλική τους στήλη :003:
Τα δικά μου δεν επιτρέπουν ανατροπή λόγο πάκτωσης με το έδαφος, οπότε δεν δημιουργούνται αστήρικτα στατικά φορτία τα οποία σπάνε την κατασκευή. γκέγκε... :xena:
2. Μάθε ότι η επιτάχυνση η μάζα το ύψος ο χρόνος η κατεύθυνση του σεισμού το έδαφος και ο συντονισμός είναι οι παράγοντες που επιδρούν αρνητικά για τα δικά σας κτίρια.
Τα δικά μου όλους αυτούς τους αρνητικούς παράγοντες τους ελέγχω με την απόκριση του εδάφους, και τα δικά μου σπίτια αντέχουν και 1 και 2 και 3 και τέσσερα παιδιά του πειραιά :smt005: όπα! :lol:
Όλες αυτές οι δυνάμεις που αναπτύσσονται είναι υπολογίσιμες οπότε αν εφαρμόσουμε πάκτωση διπλάσια των δυνάμεων και των παραγόντων του σεισμού no problem
Τελικά ζούμε σε διαφορετικά σύμπαντα. Στην αρχή νόμιζα ότι με σαμποτάρουν οι πολιτικοί μηχανικοί.
Τελικά έκανα και εγώ ένα λάθος. Δεν με σαμποτάρουν απλά είναι ούφο :003:
Κοντεύω... Να τα χιλιάσω στην βαθμολογία.. https://www.researchgate.net/profile/Ioannis-Lymperis
Δεν υπάρχει σεισμός να καταστρέψει δικό μου σπίτι στον πλανήτη γη... . και -
Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τίποτα από αυτά που απαντάς! Τι σχέση έχουν με αυτά που σου έγραψα; Κατάλαβες έστω και μια σειρά από αυτά που έγραψα;

Αν ναι....για πες μου....πόσα g αντέχουν τα σπίτια σου; 1g, 2g ή 10g;

Άβαταρ μέλους
George_V
Phorum.gr user: George_V

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από George_V » 29 Σεπ 2023, 19:18

Νταγκλης έγραψε:
29 Σεπ 2023, 19:02

Αν ναι....για πες μου....πόσα g αντέχουν τα σπίτια σου; 1g, 2g ή 10g;
Σιγά μη σου πει...

Απλά θα ποσταρει για 13656388η φορά τα βίντεο που κουνάει το κοτετσι θα σου βάλει και 2 προσθαφαιρεσεις σε μπακαλοχαρτο και αυτό είναι. Θα νομίζει ότι σε ταπωσε.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Αρχιτεκτονική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών