Έπιπλα, διακόσμηση, προτάσεις

Τέχνη σχεδιασμού κτηρίων, διαφορές, συγκρίσεις, σχολιασμοί.
bluerose

Re: Έπιπλα, διακόσμηση, προτάσεις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 07 Οκτ 2018, 14:46

stergiosbik έγραψε:
07 Οκτ 2018, 14:43
3000 ο διακοσμητης; :o
Μια χαρα ειναι το γουστο μας.
Μη σου πω καλυτερο και απο του διακοσμητη! :003:
Έτσι νόμιζα κι εγώ και δεν έβαλα
Βλακεία το έκανα, όλο αλλαγές σκέφτομαι. Άλλαξα ήδη χαλιά. Απ' την αρχή όταν το κάνεις σωστό γλυτωνεις λεφτα
3000 έλεος βρε, θα πάρει για καμμια επαυλοβιλα με πολλά τετραγωνικά

Με 800 λες σχεδίασε 2 δωμάτια χωλ σαλοκουζινα

Άβαταρ μέλους
Custom_F

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Custom_F » 07 Οκτ 2018, 14:50

stergiosbik έγραψε:
3000 ο διακοσμητης; :o
Μια χαρα ειναι το γουστο μας.
Μη σου πω καλυτερο και απο του διακοσμητη! :003:
Μπορεί να σου γλιτώσει λεφτά ομως. 3 χιλ θαναι σε εξαιρετικές περιπτώσεις, δε δίνουν όλοι τόσα, αλλά σου γλιτώνουν χρόνο κ χρήμα. Υποθέτω.

Ταπε η μπλου που ξέρει κιολας! :D
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Custom_F την 07 Οκτ 2018, 14:51, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

HaTeRs GoNnA hAtE... :102:
νύχτα έγραψε:
23 Δεκ 2019, 09:51
...η φιλία γενικώς μας εξημερώνει

Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy » 07 Οκτ 2018, 14:50

Ερμής έγραψε:
07 Οκτ 2018, 14:34
Αχ τσιλ μου, τραπέζι και εγώ ήθελα κάτι απο μαραγκό με μασιφ ξύλο, όπως λες, όπου πήγα ήθελα πάρα πολλά χρήματα και παράδοση αρκετό καιρό μετά(υπολόγισε οτι είμαι και πλήρως άμπαλος απο μαστοριλίκια σε περίπτωση που πρέπει μετα απο καιρό να τρίψω, να λαδώσω κλπ κλπ), βασικά αυτό με νοιάζει να είναι καλό, μια καλή τραπεζαρία και ένας καναπές, άντε και το κρεββάτι, όλα τα άλλα θα είναι φτηνά και αναλώσιμα.
Δε με νοιάζει το επώνυμο, με νοιάζει να είναι ποιοτικό και αντοχής, χέστηκα αν το τάδε φέρει την υπογραφή του τάδε. Μακάρι να έβρισκα τεχνίτη με λογικές τιμές και χρόνους παράδοσης. Και ποιοτικό θα ήταν και αντοχής και όπως θα το ήθελα.
Ερμή, δε φταίει ο τεχνίτης ρε συ, λογική τιμή για μασίφ ξύλο (ή έστω bookmatched) για μεγάλο τραπέζι είναι 2-3 χιλιάρικα μόνο για το ξύλο ανάλογα τι ξύλο λέμε, μπορεί και παραπάνω. Και λογικός χρόνος παράδοσης είναι κανα μήνα αν έχει βρει κατάλληλο ξύλο, γιατί είναι και δυσεύρετα. Και πολλή δουλειά μόνο για να το φέρει ίσιο να το δέσει και να το γυαλίσει. Και οι καρέκλες χώρια εννοείται, και κατά προτίμηση από ειδικό ξυλουργό.

Γι'αυτό σου λέω ένα πράγμα ακριβό να πάρεις, όχι πολλά μισοακριβά γιατί τότε δε θα έχεις πάρει τίποτα πραγματικά καλό.

Αλλά το farmhouse που σου είπα επειδή είναι πεύκο και απλή κατασκευή με κανα χιλιάρικο γίνεται. Να το φτιάξεις όμως, μην το πάρεις έτοιμο, έχει σημασία. Είναι κλασσικό τραπέζι που ταιριάζει παντού, πρακτικά άθραυστο γιατί είναι στο στυλ του να έχει φθορές και γρατζουνιές, απλά πρέπει να έχεις μια μόνο επιφάνεια πάνω καλογυαλισμένη. Αλλά από τις φωτό που δείχνεις ίσως να μην είναι το στυλ σου.

Γυαλίσματα και τέτοια δε θα κάνεις μόνος σου ρε, μιλάμε για μια φορά κάθε 5-6 χρόνια, έξω θα το δώσεις.
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:

Άβαταρ μέλους
Custom_F

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Custom_F » 07 Οκτ 2018, 14:52

Αν θέλεις ναχεις ένα έπιπλο όπως ακριβώς γουστάρεις, κάνεις υπομονή λίγο καιρό κ τοχεις μια ζωή κ το χαίρεσαι. Τι είναι ένας μήνας άλλωστε.

HaTeRs GoNnA hAtE... :102:
νύχτα έγραψε:
23 Δεκ 2019, 09:51
...η φιλία γενικώς μας εξημερώνει

Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy » 07 Οκτ 2018, 14:54

Είμαι κι εγώ υπέρ του διακοσμητή, ειδικά αν δεν έχεις πείρα από το τι ψάχνεις και το τι ταιριάζει με τι.
Εμείς κάναμε τις άπειρες μαλακίες και τελικά με το τρίτο σπίτι που φτιάξαμε βρήκαμε το ίσιο μας. Ευτυχώς τα άλλα δύο πουλήθηκαν καλά γιατί τα κοιτάγαμε και κάναμε το σταυρό μας και προσπαθούσαμε να θυμηθούμε τι ναρκωτικά παίρναμε.

Ο διακοσμητής τα σκας (λίγο) μία φορά αλλά μπορεί να σε γλιτώσει πχ να ξαναβάψεις όλο το σπίτι ή να τρέχεις να αλλάζεις ταπετσαρίες σε βασικά έπιπλα.

Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις » 07 Οκτ 2018, 14:56

Cecily Anne έγραψε:
07 Οκτ 2018, 14:45
Αγις έγραψε:
Cecily Anne έγραψε:
07 Οκτ 2018, 14:39
Αυτο θα ηθελα να το δω Αγι. Μπορω να ερθω απο μια μεριά; Θα σας κεράσω εγω.
Να έλθεις (αν δεν εχει αντίρρηση ο Μπλακυ ) αλλά δεν θα κεράσεις.

*Αν πάμε ετσι προβλεπω να δινουμε παράσταση μπροστά σε δεκάδες πχορουμ - ιτες - σες
Οχι πλιζ, εγω για τη συγκεκριμένη συνάντηση ειμαι διατεθειμένη να πληρωσω οσο οσο. Και καφε με φυλλα χρυσού να πάρετε, θα τον κεράσω.

ΥΓ. Υπόσχομαι δε θα μιλαω.
Από μένα οκ - το εγραψα - περίμενε να εμφανιστεί το Λαμόγιο.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 07 Οκτ 2018, 14:56

Ναι κάπου εκεί μου είπαν, για κερασιά τσιλ. Σύνολο ένα τάλιρο και χρόνος παράδοσης έως 5 μήνες. Ίσως όταν γυρίσω στο δικό μου να το κοιτάξω, προς το παρόν μου φαίνονται πολλά :roll:
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"

Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις » 07 Οκτ 2018, 15:01

Ερμής έγραψε:
07 Οκτ 2018, 14:56
Ναι κάπου εκεί μου είπαν, για κερασιά τσιλ. Σύνολο ένα τάλιρο και χρόνος παράδοσης έως 5 μήνες. Ίσως όταν γυρίσω στο δικό μου να το κοιτάξω, προς το παρόν μου φαίνονται πολλά :roll:
Δυστυχώς απεβίωσε ο Καλλιτέχνης πατριώτης - οτι χρειαζόμουν εκεί τα εφτιαχνα - οι κουζίνες εργα τέχνης και οι τιμές καμια σχέση με τους- ασχετους εφαρμοστες ετοιμων λυσεων -λησταρχους του λεκανοπεδιου.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ

bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 07 Οκτ 2018, 15:11

Μερικές φορές, απογοητεύονται με το διακοσμητή
Θέλουν να αλλάξουν τα έπιπλα όχι τα χρώματα η το ύφος διακόσμησης
Ο διακοσμητής ξέρει τι θέλεις από αυτά που θα σε ρωτήσει
Για αυτό(και για άλλους λόγους) ξέχωρα οι τιμές. Μετά πας βόλτα το σχέδιο όπου θες και συνηθως, γίνονται αλλαγές κυρίως στα έπιπλα μικρές. Δε πειράζουν μέτρα

Κι επίσης έχει σχέδια σκαριφήματα κι έχει φουλ φωτορεαλιστικά
Δε μπορεί ο άλλος να σου φτιάξει φωτορεαλισμός όλο το σπίτι από 3 λήψεις και να πληρωθεί το ίδιο, με κάποιο που θα στο ζωγραφίσει στη ζωγραφική windows

Για το μάστορα, χρειάζεται το γραμμικό αν έχει λεπτομέρειες κυρίως και λουλουδάκια σκαλιστά
Για το πελάτη το φωτορεαλιστικο. Σ ένα καλό φωτορεαλισμό φαίνονται και τα λουλουδάκια

don't speak
Γενική Γραμματέας Συντονισμού

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από don't speak » 07 Οκτ 2018, 15:16

Ερμής έγραψε:
07 Οκτ 2018, 13:43
don't speak έγραψε:
06 Οκτ 2018, 18:48
Αγις έγραψε:
06 Οκτ 2018, 18:12

:g030:
Έτσι έπαθα με το casa di patsi :smt005:
και όμως στο casa di patsi μου έδωσαν 15ετη εγγύση για το κρεβάτι και το μηχανισμό του, το οποίο είναι και σε σχετικά προσιτή τιμή.
Το casa di patsi είναι αυτό που σκεπάζω :lol:
Άμα σου αρέσει, να την πάρεις.

Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy » 07 Οκτ 2018, 15:21

bluerose έγραψε:
07 Οκτ 2018, 15:11
Μερικές φορές, απογοητεύονται με το διακοσμητή
Θέλουν να αλλάξουν τα έπιπλα όχι τα χρώματα η το ύφος διακόσμησης
Ο διακοσμητής ξέρει τι θέλεις από αυτά που θα σε ρωτήσει
Για αυτό(και για άλλους λόγους) ξέχωρα οι τιμές. Μετά πας βόλτα το σχέδιο όπου θες και συνηθως, γίνονται αλλαγές κυρίως στα έπιπλα μικρές. Δε πειράζουν μέτρα

Κι επίσης έχει σχέδια σκαριφήματα κι έχει φουλ φωτορεαλιστικά
Δε μπορεί ο άλλος να σου φτιάξει φωτορεαλισμός όλο το σπίτι από 3 λήψεις και να πληρωθεί το ίδιο, με κάποιο που θα στο ζωγραφίσει στη ζωγραφική windows

Για το μάστορα, χρειάζεται το γραμμικό αν έχει λεπτομέρειες κυρίως και λουλουδάκια σκαλιστά
Για το πελάτη το φωτορεαλιστικο. Σ ένα καλό φωτορεαλισμό φαίνονται και τα λουλουδάκια
Η ιδανική σχέση με το διακοσμητή είναι όταν έχεις ήδη μια καλή ιδέα τι ψάχνεις, και αρχίζεις να του στέλνεις φωτογραφίες και απλά σου λέει πώς να αποφύγεις κάποιες κλασσικές κακοτοπιές. Όχι όταν του λες φτιάξτο μου εσύ απ'το μηδέν γιατί τότε θα κάνει την πρακτική του πάνω στην καμπούρα σου και θα βγάλει πάνω σου όλες του τις εμμονές εφαρμόζοντας επιτέλους την εργασία που του έκοψε με 4 ο κακός καθηγητής στο ΤΕΙ Χαλκίδας.

Οι διακοσμητές έχουν συνήθως πολύ καλές συμβουλές να δώσουν σε χρώματα, μάρκες και υλικά σε βασικά δομικά στοιχεία, που οι αρχιτέκτονες βασικά σου βάζουν ότι τους καυλώσει και σου κάνουν μετά τη ζωή μαύρη στη συντήρηση και την πρακτικότητα.

Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy » 07 Οκτ 2018, 15:26

Ερμής έγραψε:
Τάληρο ψιλολογικό (βρίσκεις και φτηνότερα), 5 μήνες όχι. Ίσως να μην ήθελε τη δουλειά.

don't speak
Γενική Γραμματέας Συντονισμού

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από don't speak » 07 Οκτ 2018, 15:34

Όλα σχετικά είναι. Αν είναι καλός στη δουλειά του και έξυπνος αξίζει.

Πχ πήρες διαμέρισμα στα μπετά. Ο μηχανικός ή ο αρχιτέκτονας που δούλεψε για την άδεια δεν ασχολείται με λεπτομέρειες εσωτερικού χώρου. Μπορεί μετά να δεις ένα καλοριφέρ εκεί που ήθελες τον καναπέ κλπ. Ένας καλός διακοσμητής θα τα εντοπίσει πριν να είναι αργά. Μπορεί βέβαια και από αρχής το εσωτερικό να μην έχει θέματα. Ο δικός μας εδώ μηχανικός μελετά και το εσωτερικό, αν και δεν είναι της αρμοδιοτητάς του.
Έχω δει όμως σε φιλικό σπίτι παλιά να μην ανοίγει εντελώς η πόρτα του πλυντηρίου πιάτων διότι έβρισκε στο ψυγείο που εξέχει σε σχέση με τα ντουλάπια και ήταν κάθετα αριστερά του.

Άβαταρ μέλους
Ίφιδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ίφιδα » 07 Οκτ 2018, 15:39

Ερμή απ τη στιγμή που πας σε ενοικιαζόμενο με χωρητικότητα 1-2 παιδιά μελλοντικά και υπάρχει πιθανότητα για μετακόμιση σε δικό σου μεγαλύτερο αργότερα, αυτό που είπε η Cecily Anne είναι σημαντικό. Όχι καλά και ακριβά έπιπλα πριν τα 6-7 έτη, ως τότε διάλεξε σχετικά φτηνά, ανθεκτικά και άνετα, σκουρόχρωμα :003:
Cecily Anne έγραψε:
06 Οκτ 2018, 18:14
Κορίτσια, άσχετο, αλλά σε ό,τι αφορά την ηλεκτρική, επειδή έχουν όλες πρόβλημα, πάρτε μια όρθια μονοκόμματη, για να μην κοπανά στα έπιπλα. Σώθηκα και έσωσα και τη μάνα μου. Τώρα θα σώσω και την αδερφή μου στα γενέθλιά της. χοχοχο
Στείλε, θέλω τη Χάρυβδη την ίδια κατα το δυνατόν αθόρυβη και καλής ενεργειακής κλάσης, 2 φορές τη μέρα μ' όλο το ψιχουλάκι, μακαρονάκι, φρουτάκι, τριχούλα μου χει πιει το αίμα, βρίσκομαι σε πόλεμο και τον χάνω

bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 07 Οκτ 2018, 15:40

Chilloutbuddy έγραψε:
07 Οκτ 2018, 15:26
Ερμής έγραψε:
Τάληρο ψιλολογικό (βρίσκεις και φτηνότερα), 5 μήνες όχι. Ίσως να μην ήθελε τη δουλειά.
Δεν έχει τεχνίτες. Όσοι ξέρουν έχουν δικό τους μαγαζί
Και για αυτό, σιγά σιγά θα εξαφανιστούν
Είναι να τοχεις, δε μαθαίνεται

Κι αν κανεις νεος τοχει, δεν ασχολείται να το τελειοποιήσει,διότι ψάχνει σταθερή εργασία (στην Ελλάδα) η εύκολη, δε ρισκαρει

Ένας νεος έφυγε να γίνει Ντι Τζέι
Και ναι βγάζει χρήμα

Και αν υπάρχει αναμονή η ακριβή τιμή, δεν είναι ότι δε θέλουν τη δουλειά πάντα,δε θέλουν αυτοί να δουλεύουν;;; Γιατί να πουν ακριβά
Απλά είναι μέσα όλα, κι η τελική βγαίνει ακριβή
Η αναμονή έχει να κάνει ότι πάει ο άλλος λες και παραγγέλνει τούρτα πριν 2 βδομάδες να του φτιάξουν κρεβατοκάμαρα. Του λες μήνα. Αν πήγε κι άλλος πιο πριν πας δίμηνο κτλ κτλ
Η αν έρχονται απ' έξω αργούν μερικές φορές και μέρη αυτών για να προχωρήσεις η κι ολόκληρα

Το κατασκευαστικό δεν βγάζει, το εμπορικό βγάζει

Όταν δε θες κάποιο ναι η λες ακριβά η δεν απαντάς. Γιατί θα μπλέξεις. Είναι αυτοί που δε καταλαβαίνουν και ζητούν πάγκο 40 εκ.
Δεν είναι σωστό εκτός ελαχίστων περιπτώσεων και σε κάποιο σημείο και μόνο με μάρμαρο

Δε καταλαβαίνει. Ο πάγκος βγαίνει στάνταρ

Μπλεκεις η τρολαρει

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Αρχιτεκτονική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών