βοθρατζης έγραψε: ↑26 Σεπ 2024, 02:28
nick έγραψε: ↑25 Σεπ 2024, 19:05
βοθρατζης έγραψε: ↑24 Σεπ 2024, 16:24
σίγουρα δεν θα έχει καμία σχέση με εκείνα του εμπορίου, δεν θα έχει χημικά ούτε μπογιές ούτε θα σε χτυπάει κατακέφαλα
Διάβασα ότι ο πονοκέφαλος δεν είναι από τα χημικά αλλά κυρίως από σάπια σταφύλια. Στο τσίπουρο λένε ότι παθαίνεις τύφλωση από την μεθανόλη που έχουν τα κοτσάνια.
χμμ
δεν ξέρω πάντως όσο πιο καθαρό είναι κάτι τόσο το καλύτερο
κάποτε άκουσα μια ιστορία που μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση
θα θυμάσαι εκείνη την παλιά ρετσίνα που ήταν περιζήτητη τότε
Κάποτε πήρε κάποιος χημικός που δούλευε σε εκείνη την εταιρία, ένα μπουκάλι νερό του έριξε ένα χάπι μέσα και σε λίγα λεπτά έγινε το νερό ρετσίνα
ΜΕ τα σάπια σταφύλια εννοείς να έχουν γίνει σταφίδα; τότε θα βγάλει πολύ λάσπη, το έχω πάθει και αυτό

το τσίπουρο είναι μεγάλη ιστορία, αν διαβάσεις λίγο τις οδηγίες χρήσης σε αποστακτήρα, θα δεις ότι παίζουν ρόλο οι ποσοστώσεις που βάζεις στο καζάνι, το πότε και σε ποια θεοκρασία παίρνεις το καθαρό τσίπουρο και όχι το ξυλόπνευμα
παραπέρα ίσως έχει και περισσότερη ανάλυση η υπόθεση παραγωγής τσίπουρου που όπως ξέρουμε υπόκειται σε τελωνειακούς δασμούς.
Βόθρα,
υπάρχει εφορία οινοπνεύματος ,
νόμιμη απόσταξη είναι μεγάλη ιστορία θες άδεια για καζάνι,θες επίσημη ογκομετρηση του, άδεια για μέρες λειτουργίας και περιοχή , σφράγισμα και ξεσφράγισμα, καταγραφικά θερμοκρασίας, βιβλία οινοπνεύματος θεωρημένα , ισοζύγια μάζας ,δείγματα, αναλύσεις , πυρανίχνευση πυρόσβεση κλπ κλπ ένα σωρό σκατά.
Γάμα τα , γιαυτο όλοι είναι παρανόμοι αλλά Ντάλτον. Και μισότυφλοι από ξύλοπνεύμα και την μαλακία που τους δέρνει.
Υπάρχει καθεστώς άνυδρης ένυδρης αιθανόλης μετουσιωμένης κ.α.
Ελάχιστα (μετρημένα στο χέρι πανελλαδικά) τα νόμιμα αποστακτήρια για εμπορεία.
Τα πιο πολλά έχουν καζάνια σαν βιτρίνα αλλά αγοράζουν φορολογημένη αιθανόλη την αραιώνουν και διαλύουν διάφορα αρώματα χρώματα κλπ (π.χ γλυκάνισο από Ισραήλ)
Οτι θες ρώτα.
Χασκογελάνε τα δάσα.