ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: ↑10 Νοέμ 2020, 02:31
.
relativer777
Αν όπως λές τά γύρισες όλα τα νησία.....πές μου γνώμη γιά Αρκιούς Λήμνο
Φούρνους καί Λέρο πού την έβλεπα κάθε ηλιοβασίλεμα πού πέρναγα σαν φαντάρος
από τό καράβι.....ερχόμενος από Κώ καί μέ συγκλόνιζε.....
Ελπίζω νά πάω τό επόμενο καλοκαίρι πρός αυτά.....
.
Τα λόγια είναι μηδαμινά για να εκφράσουν το μεγαλείο της ομορφιάς.Σου συνιστώ ανεπιφύλακτα να τα επισκεφτείς αλλά όχι με το σκαρί σου είναι πολύ επικίνδυνο. Μπορείς να ξεκινήσεις με 3 μποφόρ και να βρεθείς σε 7 και 8 Με τη βαρκούλα είσαι χαμένος τελείωσε.
Εάν δεν έχεις προωθητική δύναμη πολύ απλά είσαι έρμαιο της θάλασσας η οποία σε πνίγει.
Φυσικά και οι μικρές βάρκες έχουν καρίνα όταν πρόκειται για πανί.
Όσο για την εξωλέμβια και το λιμενικό νομίζω ότι μέχρι 2.5 ίππους ότι δεν έχεις προβλήματα. Κάνε τους και εσύ ρε μεγάλε μία ερωτησούλα για να ξέρεις σίγουρα.
Να προσέξεις το μήκος της βάρκας γιατί άλλως θα σε γδάρει το λιμεναρχείο.
Όσο για την πατέντα με το τρυπάνι θα αποδειχτεί π****** μπλε το κύμα έχει τεράστια δύναμη καθώς και ο άνεμος. Μιάς και λες ότι ο πυθμένας της βάρκας θα είναι ευθύς, αυτό αφενός σημαίνει ότι θα έχει απόλυτη αστάθεια πρώτον και δεύτερον, θα αναποδογυρίσει με τον μικρότερο αεράκι που θα βρει το πανί. αυτό το παθαίνουν και μεγαλύτερα σκάφη όταν δεν έχουν αρκετή καρίνα για να παλαντσάρει το κατάρτι στο κύμα.
Προσωπικά θα σε συμβούλευα να επισκεφτείς καπιο καρνάγιο για βάρκες με ιστίο, για να δείς το τί, το πώς και να μάθεις το διότι.
Η θάλασσα δεν συγχωρεί λάθη. Είναι αμίλητη.
ΤΟ πλανάρισμα είναι όταν για να εκμεταλλευτείς απόλυτα τον άνεμο, πηγαίνεις το σκαρί πλαγιαστά για να έχεις μικρότερες τριβές ώστε να αναπτύσσει περισσότερη ταχύτητα.
Η μεγαλύτερη ταχύτητα που φτάσαμε ήταν με 6 μποφόρ, που άρχιζε το πιτσίλισμα και σε ξύλιαζε καλοκεριάτικα. Άσε που μετά τα 6 μποφόρ δεν τολμούσαμε να πάμε ούτε για κατούρημα. και φτάσαμε 8.5 κόμβους.
Για σκάφος αναψυχής ήταν ότι καλύτερο μπορούσε να επιτευχθεί φυσικά υπάρχουν τα αγωνιστικά στο ίδιο μήκος τα 11 μέτρα, που αναπτύσσουν μέχρι και 13 κόμβους
Περισσότερο μου άρεσαν τα Κουφονήσια στα οποία είχαμε παρέα αρκετά δελφίνια. Στους φούρνους πήγαμε αρκετές φορές από την Ικαρία η οποία είναι πολύ όμορφη. Η κώς είναι πολύ καλή, όπως Σίφνος και Σέριφος. Το ομορφότερο νησί ειταν η Ρόδος.
Φυσικά πήγαμε προτα στα κοντινά Κούλουρη, Αγκίστρι Πόρο, Αίγινα, Κέα. Η Σέριφος πάλι μου άρεσε αρκετά, άν και εκεί στον γυρισμό φτάνοντας στην σεριφοπούλα, βρεθήκαμε σε 8 μποφόρ και τα είχαμε παίξει στην κυριολεξία, και χάσαμε την μηχανή.
Έπαθε πολύ σοβαρή βλάβη. Ακόμη και ο άξονας της προπέλας στράβωσε και είχαμε μόνο τα πανιά τα οποία δεν μπορούσαμε να τα ανοίξουμε γιατί θα βυθιζόμασταν. Άστα δεν συνεχίζω , γιατί δεν θέλω να θυμάμαι τον εφιάλτη.