τα ηλεκτρονικά φαίνονται σωστά, αλλά το κουτί θα το φτιάξεις με χαρτόνι? τι σημαίνει χαρτόνι 5 φύλλων?kongrosian έγραψε: ↑31 Μάιος 2020, 10:29Ενημερωτικά... Αυτόν τον ενισχυτή πήρα
8 ευρώ κόστισε. Έχει είσοδο 3.5mm jack και bleutooth! Καλή ισχύ, ανάλογα την τροφοδοσία που θα δώσεις και τα ηχεία που θα βάλεις. Για ηχεία, έχω 2 sony των 35w rms, 4 ohm. Ενώ για τροφοδοσία έχω κάποιους παλιούς φορτιστές από λάπτοπ.
DIY όνειρα
- dna replication
- Phorum.gr user: dna
Re: DIY όνειρα
- dna replication
μπορεί και με ένα έτοιμο ξυλινο κουτίChilloutbuddy έγραψε: ↑31 Μάιος 2020, 13:50Όχι ρε κρίμα είναι, χαρτόνι, θα κάνεις που θα κάνεις τόση δουλειά τουλάχιστον φτιάξε κάτι να μείνει. Για τόσο μικρό πρότζεκτ όλα κι όλα τα εργαλεία που χρειάζεσαι τα αγοράζεις με κάποιο διψήφιο νούμερο.
https://www.skroutz.gr/c/3542/epifaneie ... outia.html
- kongrosian
Το χαρτόνι υπάρχει τρόπος εμποτίζοντάς το με κόλλα να το κάνεις σαν ξύλο ανθεκτικό. Πέρα από αυτό, στην περίπτωση του ξύλου χρειάζομαι πολλά εργαλεία, πολλά από τα οποία δεν τα βρίσκω καν. Π.χ. χειροκίνητη ξύστρα να στρογγυλεύω γωνίες και διάφορα άλλα. Κοίταζα κάτι diy βίντεο και απογοητεύτηκα. Αυτοί έχουν τα πάντα.Chilloutbuddy έγραψε: ↑31 Μάιος 2020, 13:50Όχι ρε κρίμα είναι, χαρτόνι, θα κάνεις που θα κάνεις τόση δουλειά τουλάχιστον φτιάξε κάτι να μείνει. Για τόσο μικρό πρότζεκτ όλα κι όλα τα εργαλεία που χρειάζεσαι τα αγοράζεις με κάποιο διψήφιο νούμερο.kongrosian έγραψε: ↑31 Μάιος 2020, 02:02Οκ λοιπόν. Λέω να κάνω την πρώτη προσπάθεια με χαρτόνι 5 φύλλων και δερματίνη. Μου λείπουν ακόμα πολλά εργαλεία για να δουλέψω το ξύλο.kongrosian έγραψε: ↑30 Μάιος 2020, 15:13Αυτές τις μέρες κοίταζα κάτι βίντεο με diy boomboxes.
Θέλω να κάνω κάτι τέτοιο
Έχω ηχεία και διάφορα υλικά για αρχή. Παράγγειλα ενισχυτή από το ebay.
Με προβληματίζει λίγο το τι κόλλα πρέπει να πάρω, για ξύλο, για χοντρό χαρτόνι και για δερματίνη. Υπάρχει κάποια κόλλα για όλα αυτά μαζί;
- kongrosian
Χαρτόνι συσκευασίας χοντρό. Θα κολλήσω 2-3 το ένα πάνω στο άλλο και θα γίνει σκληρό σαν ξύλο.dna replication έγραψε: ↑31 Μάιος 2020, 13:52τα ηλεκτρονικά φαίνονται σωστά, αλλά το κουτί θα το φτιάξεις με χαρτόνι? τι σημαίνει χαρτόνι 5 φύλλων?kongrosian έγραψε: ↑31 Μάιος 2020, 10:29Ενημερωτικά... Αυτόν τον ενισχυτή πήρα
8 ευρώ κόστισε. Έχει είσοδο 3.5mm jack και bleutooth! Καλή ισχύ, ανάλογα την τροφοδοσία που θα δώσεις και τα ηχεία που θα βάλεις. Για ηχεία, έχω 2 sony των 35w rms, 4 ohm. Ενώ για τροφοδοσία έχω κάποιους παλιούς φορτιστές από λάπτοπ.
- Chilloutbuddy
- Phorum.gr user: Chilloutbuddy
Ρε συ, επειδή έχει ο άλλος πιεστικό νερού και πνευματικό γυαλιστικό αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορείς να πλύνεις ένα αυτοκίνητο με κουβά και σφουγγάρι. Ξύστρα για να στρογγυλεύεις γωνίες ... έλεος. Την έχω αυτή την ξύστρα, γιατί είμαι μαλάκας, με ένα γυαλόχαρτο ή μια λίμα κάνεις την ίδια δουλειά και καλύτερα.kongrosian έγραψε: ↑31 Μάιος 2020, 13:56Το χαρτόνι υπάρχει τρόπος εμποτίζοντάς το με κόλλα να το κάνεις σαν ξύλο ανθεκτικό. Πέρα από αυτό, στην περίπτωση του ξύλου χρειάζομαι πολλά εργαλεία, πολλά από τα οποία δεν τα βρίσκω καν. Π.χ. χειροκίνητη ξύστρα να στρογγυλεύω γωνίες και διάφορα άλλα. Κοίταζα κάτι diy βίντεο και απογοητεύτηκα. Αυτοί έχουν τα πάντα.
Χρειάζεσαι το φτηνότερο jigsaw του πλανήτη, πήγαινε στο λιντλ ή στο πράκτικερ και βρεστο. Χρειάζεσαι ένα δράπανο, δε μπορεί κάπου θα έχετε ένα στο σπίτι, ή δανείσου του γείτονα στην τελική. Χρειάζεσαι ένα μικρό πριόνι, ένα πλαστικό mitre box για να κόβεις ίσια και 45 μοίρες, μπόλικο γυαλόχαρτο, μια λίμα μπάσταρντ στρογγυλή απ'τη μία και ίσια απ'την άλλη πλευρά, και καναδυό clamps πώς διάλο τα λένε στα ελληνικά. Όλα τα πιό φτηνά ψάξε και βρες, δε θα φτιάξεις τραπεζαρία, ένα κουτί με τρύπες θα φτιάξεις.
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. 

- kongrosian
Mitre box; Τι είπες τώρα; Υπάρχει τέτοιο πράγμα;Chilloutbuddy έγραψε: ↑31 Μάιος 2020, 14:29Ρε συ, επειδή έχει ο άλλος πιεστικό νερού και πνευματικό γυαλιστικό αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορείς να πλύνεις ένα αυτοκίνητο με κουβά και σφουγγάρι. Ξύστρα για να στρογγυλεύεις γωνίες ... έλεος. Την έχω αυτή την ξύστρα, γιατί είμαι μαλάκας, με ένα γυαλόχαρτο ή μια λίμα κάνεις την ίδια δουλειά και καλύτερα.kongrosian έγραψε: ↑31 Μάιος 2020, 13:56Το χαρτόνι υπάρχει τρόπος εμποτίζοντάς το με κόλλα να το κάνεις σαν ξύλο ανθεκτικό. Πέρα από αυτό, στην περίπτωση του ξύλου χρειάζομαι πολλά εργαλεία, πολλά από τα οποία δεν τα βρίσκω καν. Π.χ. χειροκίνητη ξύστρα να στρογγυλεύω γωνίες και διάφορα άλλα. Κοίταζα κάτι diy βίντεο και απογοητεύτηκα. Αυτοί έχουν τα πάντα.
Χρειάζεσαι το φτηνότερο jigsaw του πλανήτη, πήγαινε στο άλντι ή στο πράκτικερ και βρεστο. Χρειάζεσαι ένα δράπανο, δε μπορεί κάπου θα έχετε ένα στο σπίτι, ή δανείσου του γείτονα στην τελική. Χρειάζεσαι ένα μικρό πριόνι, ένα πλαστικό mitre box για να κόβεις ίσια και 45 μοίρες, μπόλικο γυαλόχαρτο, μια λίμα μπάσταρντ στρογγυλή απ'τη μία και ίσια απ'την άλλη πλευρά, και καναδυό clamps πώς διάλο τα λένε στα ελληνικά. Όλα τα πιό φτηνά ψάξε και βρες, δε θα φτιάξεις τραπεζαρία, ένα κουτί με τρύπες θα φτιάξεις.
Τα υπόλοιπα τα ξέρω πάνω κάτω. Το θέμα είναι που τα βρίσκω. Που να τραβιέμαι σε πράκτικερ κλπ, είναι μακριά.
Για την ώρα έχω χαθεί στο google και σε e-shops.
- Chilloutbuddy
Οι μισοί άνθρωποι έχουν πρόβλημα να πληρώσουν στο ίντερνετ και ψωνίζουν μόνο από μαγαζιά, οι άλλοι μισοί έχουν πρόβλημα να σηκωθούν απ'τον καναπέ και να πάνε στο μαγαζί και ψωνίζουν μόνο απ'το ίντερνετ. Νόμιζα ότι είσαι απ'τους πρώτους, τελικά είσαι απ'τους δεύτερουςkongrosian έγραψε: ↑31 Μάιος 2020, 14:39Mitre box; Τι είπες τώρα; Υπάρχει τέτοιο πράγμα;
Τα υπόλοιπα τα ξέρω πάνω κάτω. Το θέμα είναι που τα βρίσκω. Που να τραβιέμαι σε πράκτικερ κλπ, είναι μακριά.

Πιό φτηνά θα βρεις online παρά στο πράκτικερ.
mitre box

αν δώσεις πάνω από 10 ευρώ έχεις κάνει μαλακία. Αν δε βαριέσαι το φτιάχνεις και μόνος σου.

- kongrosian
Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να πάω σε ένα σοβαρό μαγαζί να τα πάρω όλα μαζί και να τα δω από κοντά πριν τα πάρω. Αλλά μένω επαρχία, όπου και δεν βρίσκεις τίποτα και επίσης είναι πανάκριβα (ε, εντάξει με πιάνει λίγο το κλασσικό σύνδρομο "ναι αλλά στο ίντερνετ το είδα 5 ευρώ φθηνότερο")Chilloutbuddy έγραψε: ↑31 Μάιος 2020, 14:46Οι μισοί άνθρωποι έχουν πρόβλημα να πληρώσουν στο ίντερνετ και ψωνίζουν μόνο από μαγαζιά, οι άλλοι μισοί έχουν πρόβλημα να σηκωθούν απ'τον καναπέ και να πάνε στο μαγαζί και ψωνίζουν μόνο απ'το ίντερνετ. Νόμιζα ότι είσαι απ'τους πρώτους, τελικά είσαι απ'τους δεύτερουςkongrosian έγραψε: ↑31 Μάιος 2020, 14:39Mitre box; Τι είπες τώρα; Υπάρχει τέτοιο πράγμα;
Πιό φτηνά θα βρεις online παρά στο πράκτικερ.
mitre box
αν δώσεις πάνω από 10 ευρώ έχεις κάνει μαλακία. Αν δε βαριέσαι το φτιάχνεις και μόνος σου.
Και δεν μου λες κάτι σχετικό. Εκείνα τα ρυθμιζόμενα ποτηροτρύπανα κάνουν δουλειά ή θα έχω κάνα ατύχημα;

- dna replication
mitre box = φαλτσοκούτι
τα ποτηροτρύπανα τα φθηνά κάνουν μια χαρά δουλειά και είναι πιο σταθερά για αρχάριο από αυτό το ρυθμιζόμενο που δείχνεις
τι διάμτρο έχει το ηχείο σου? αν δε φτάνουν θα πρέπει να ανοίξεις την τρύπα με σέγα ηλεκτρική η πριονάκι χειροτεχνίας

τα ποτηροτρύπανα τα φθηνά κάνουν μια χαρά δουλειά και είναι πιο σταθερά για αρχάριο από αυτό το ρυθμιζόμενο που δείχνεις
τι διάμτρο έχει το ηχείο σου? αν δε φτάνουν θα πρέπει να ανοίξεις την τρύπα με σέγα ηλεκτρική η πριονάκι χειροτεχνίας

- dna replication
- dna replication
- kongrosian
Η διάμετρος είναι 12cm ή λίγο παραπάνω. Αλλά θα εξαρτηθεί από το πως θα βάλω το ηχείο (Απ' έξω χωνευτό ή από μέσα στερεωμένο). Μπέρδεμα. Για την ώρα δεν κάνω τίποτα. Περιμένω να έρθει ο ενισχυτής και να δοκιμάσω αν όλα τα ηλεκτρικά δουλεύουν οκ.dna replication έγραψε: ↑31 Μάιος 2020, 15:17mitre box = φαλτσοκούτι
Πάντως αν το έκανα με χαρτόνι και το έντυνα με δερματίνη όπως σκέφτομαι, μια χαρά θα γινόταν. Μια μαύρη γύρω-γύρω και μια μπέζ στην πρόσοψη. Ρετρό κι έτσι.
- Chilloutbuddy
ρε συ αμάν 
φτιάξε ένα κύκλο με διαβήτη και κόφτον προσεκτικά με τη σέγα σου, ελάχιστα μέσα απ'τη γραμμή. Σιγά σιγά και προσεκτικά. Μετά ό,τι περισσεύει φάτο με μια λίμα. Αφού έτσι κι αλλιώς θα μπει το ηχείο και δε θα φαίνεται.

φτιάξε ένα κύκλο με διαβήτη και κόφτον προσεκτικά με τη σέγα σου, ελάχιστα μέσα απ'τη γραμμή. Σιγά σιγά και προσεκτικά. Μετά ό,τι περισσεύει φάτο με μια λίμα. Αφού έτσι κι αλλιώς θα μπει το ηχείο και δε θα φαίνεται.

- Chilloutbuddy
Ε παρήγγειλε απ'το ίντερνετ, αυτό σου λέω.kongrosian έγραψε: ↑31 Μάιος 2020, 14:58Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να πάω σε ένα σοβαρό μαγαζί να τα πάρω όλα μαζί και να τα δω από κοντά πριν τα πάρω. Αλλά μένω επαρχία, όπου και δεν βρίσκεις τίποτα και επίσης είναι πανάκριβα (ε, εντάξει με πιάνει λίγο το κλασσικό σύνδρομο "ναι αλλά στο ίντερνετ το είδα 5 ευρώ φθηνότερο")
Και δεν μου λες κάτι σχετικό. Εκείνα τα ρυθμιζόμενα ποτηροτρύπανα κάνουν δουλειά ή θα έχω κάνα ατύχημα;
Αυτό το μαχαιράκι δεν το είχα ποτέ, δεν ξέρω. Υπάρχουν 500 τρόποι να ανοίξεις μία τρύπα.
Να πάρεις ειδικό εργαλείο για τρύπες, όταν θα έχεις να ανοίξεις 50 τρύπες. Τώρα για 1-2 που θες εσύ κρίμα είναι να φας ό,τι μπάτζετ έχεις στη μαλακία, πάρε πρώτα τα βασικά να κάνεις τη δουλειά σου.

Το ηχείο,αν δεν κάνω λάθος,έχει ικανή πατούρα για να καλύψει την όποια ατέλεια.
Και με μιά σέγα χειρός (σαν αυτές που κάναμε ξυλοκοπτική στο δημοτικό) μιά χαρά δουλειά θα γίνει σε κόντρα πλακέ πχ 8 mm.
Mην βάλεις χαρτόνι,πάλεψέ το για κάτι ένα κλικ καλύτερο.Πάρε hardboard πχ.Και με κοπίδι το φέρνεις.
Οκ κι εγώ τρελαίνομαι με τα εργαστήρια που βλέπω στο youtube των 15k euro,αλλά στην πραγματικότητα αυτά που παλεύουμε-παρουσιάζουμε εδώ μιά χαρά μπορούν να γίνουν σε εργαστήρια των 100 euro.
Και με μιά σέγα χειρός (σαν αυτές που κάναμε ξυλοκοπτική στο δημοτικό) μιά χαρά δουλειά θα γίνει σε κόντρα πλακέ πχ 8 mm.
Mην βάλεις χαρτόνι,πάλεψέ το για κάτι ένα κλικ καλύτερο.Πάρε hardboard πχ.Και με κοπίδι το φέρνεις.
Οκ κι εγώ τρελαίνομαι με τα εργαστήρια που βλέπω στο youtube των 15k euro,αλλά στην πραγματικότητα αυτά που παλεύουμε-παρουσιάζουμε εδώ μιά χαρά μπορούν να γίνουν σε εργαστήρια των 100 euro.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Είδατε ποτέ ερωτικά όνειρα με συμμαθητές/συμμαθήτριές σας;
από Εκτωρ » 15 Σεπ 2023, 12:06 » σε Σχέσεις, Έρωτας & Σεξουαλικότητα - 12 Απαντήσεις
- 1000 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Εκτωρ
18 Σεπ 2023, 17:35
-