Κάποιος ηλεκτρολόγος να μας δώσει τα φώτα του;
Κάποιος ηλεκτρολόγος να μας δώσει τα φώτα του;
Είχα στο μπάνιο μια ηλεκτρική θερμαινόμενη ράγα για πετσέτες. 300W στα 230V (είμαι UK), και η ασφάλεια στην πρίζα 13Α.
Ψόφησε, βασικά τα τίναξε η αντίσταση, το έψαξα και δεν άξιζε τον κόπο να αντικαταστήσω μόνο την αντίσταση, μπελάς, οπότε πήρα καινούριο σώμα και θα το εγκαταστήσω μόνος μου. Γενικά το ψιλοέχω, αλλά με μία απορία:
Η νέα ράγα είναι 150W, και στις οδηγίες λέει να βάλω ασφάλεια 3Α. Μου φαίνεται λίγο περίεργο με δεδομένο ότι η προηγούμενη συσκευή ήταν στα 13Α, και γενικά λίγο χαμηλό για συσκευή που στην ουσία είναι θερμαντικό σώμα.
Τι να κάνω. Πόσα αμπέρ ενδείκνυνται για την περίπτωση;
Ψόφησε, βασικά τα τίναξε η αντίσταση, το έψαξα και δεν άξιζε τον κόπο να αντικαταστήσω μόνο την αντίσταση, μπελάς, οπότε πήρα καινούριο σώμα και θα το εγκαταστήσω μόνος μου. Γενικά το ψιλοέχω, αλλά με μία απορία:
Η νέα ράγα είναι 150W, και στις οδηγίες λέει να βάλω ασφάλεια 3Α. Μου φαίνεται λίγο περίεργο με δεδομένο ότι η προηγούμενη συσκευή ήταν στα 13Α, και γενικά λίγο χαμηλό για συσκευή που στην ουσία είναι θερμαντικό σώμα.
Re: Κάποιος ηλεκτρολόγος να μας δώσει τα φώτα του;
όπως στα λέει, είναι ωμική η αντίσταση επομένως τα 3Α δίνουν πάνω από 650 watt. Και να αποφεύγεις να ρωτάς εμάς για το τι κάνουν εκεί, ασφαλίζουν τελείως διαφορετικά όπως παρατήρησες.Nameless Ghoul έγραψε: ↑02 Μάιος 2018, 14:22Είχα στο μπάνιο μια ηλεκτρική θερμαινόμενη ράγα για πετσέτες. 300W στα 230V (είμαι UK), και η ασφάλεια στην πρίζα 13Α.
Τι εννοείς όταν λες "ασφαλίζουν διαφορετικά";
(Έχω κάνει περισσότερα ηλεκτρολογικά εδώ παρά στην Ελλάδα, γι'αυτό ρωτάω.)
(Έχω κάνει περισσότερα ηλεκτρολογικά εδώ παρά στην Ελλάδα, γι'αυτό ρωτάω.)
ας αρχίσουμε με το γεγονός οτι οι ασφάλειες δεν ειναι μέσα στον πίνακα, αλλά μέσα στην πρίζα 
τεσπα, βάλε 3Α και μην παίζεις
υγ. αν και τώρα που το σκέφτομαι, με είχες εκνευρίσει στο νήμα με το παιδάκι, λάθος έκανα, 25άρα βάλε

τεσπα, βάλε 3Α και μην παίζεις

υγ. αν και τώρα που το σκέφτομαι, με είχες εκνευρίσει στο νήμα με το παιδάκι, λάθος έκανα, 25άρα βάλε

Για τήν ακρίβεια, οι ασφάλειες είναι και μέσα στον πίνακα, αλλά και στην πρίζα. Του πίνακα δεν τις πειράζω, η ερώτηση ήταν για την ασφάλεια της πρίζας.
Τέλος πάντων, εννοείται θα βάλω 3Α τελικά όπως λέει ο κατασκευαστής, πάντα είμαι συντηρητικός όταν πρόκειται για αμπέρ, στην τελική το πολύ πολύ να έχω μια καμμένη ασφάλεια, την προτιμώ από καμμένο καλώδιο/μηχάνημα/σπίτι.

δεν βάζουν στον πίνακα, βάζουν δηλαδή αλλά είναι 100+ αμπερε και είναι για να προστατεύσουν την γραμμή έως τον πίνακα, δεν έχουν ασφάλειες στα ρολόγια τους. Τεσπα, βάλε ό,τι προβλέπεται γιατί εκεί είναι όλα οκ και χαλαρά μέχρι να μπλέξεις, αν μπλέξεις θα σε κάνουν σφουγγαρόπανο.Nameless Ghoul έγραψε: ↑02 Μάιος 2018, 15:14εννοείται θα βάλω 3Α τελικά όπως λέει ο κατασκευαστής, πάντα είμαι συντηρητικός όταν πρόκειται για αμπέρ, στην τελική το πολύ πολύ να έχω μια καμμένη ασφάλεια, την προτιμώ από καμμένο καλώδιο/μηχάνημα/σπίτι.
όλα αυτά να τα κάνεις χωρίς πλαστικό παπούτσι.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ....
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....
ΕΙΝΑΙ: ΠΡΟΔΟΤΕΣ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....
ΕΙΝΑΙ: ΠΡΟΔΟΤΕΣ
Α, ευχαριστώ, να που έμαθα και κάτι καινούριο. Πάντα απορούσα για ποιο λόγο πρέπει σώνει και καλά να έχουν την ασφάλεια στην πρίζα, αλλά εντάξει, αν στον πίνακα έχουν 100+ αμπέρ, τότε ναι, βγάζει νόημα.enaon έγραψε: ↑02 Μάιος 2018, 15:18δεν βάζουν στον πίνακα, βάζουν δηλαδή αλλά είναι 100+ αμπερε και είναι για να προστατεύσουν την γραμμή έως τον πίνακα, δεν έχουν ασφάλειες στα ρολόγια τους. Τεσπα, βάλε ό,τι προβλέπεται γιατί εκεί είναι όλα οκ και χαλαρά μέχρι να μπλέξεις, αν μπλέξεις θα σε κάνουν σφουγγαρόπανο.Nameless Ghoul έγραψε: ↑02 Μάιος 2018, 15:14εννοείται θα βάλω 3Α τελικά όπως λέει ο κατασκευαστής, πάντα είμαι συντηρητικός όταν πρόκειται για αμπέρ, στην τελική το πολύ πολύ να έχω μια καμμένη ασφάλεια, την προτιμώ από καμμένο καλώδιο/μηχάνημα/σπίτι.
ο,τι λεει ο κατασκευαστης.
Εννοειται οτι η συσκευη εχει ce.
Εννοειται οτι η συσκευη εχει ce.
Μαλακίαν φυγείν αδύνατον.
Στου Κουνγκφού τη πόρτα, όσο θέλεις βρόντα.

- YouOnlyLiveOnce
ναι,εννοω πιστοποιηση να εχει.
Μπορει οι Βρετανοι να το λενε αλλιως,αλλα η ουσια ειναι ιδια.
δεν ξέρεις τότε τι ακριβώς είναι το ce μάλλον. Ελπίζω να μην νομίζεις οτι κάποιος ειδικός το έχει ελέγξει κλπ, ξέρω οτι είναι της μόδας να νομίζουμε οτι υπάρχουν ειδικοί για τα πάντα, αλλά οχι. Είναι αυτοδήλωση συμβατότητας, μπορεί και να λέει ψέμματα, άνετα.
α οκ,νομιζα οτι περναει απο καποιους ελεγχους και μετα παιρνει πιστοποιηση.
Λαθος μου.
Λαθος μου.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Τζιτζιμπιτζόχοιρα, τα φώτα σου παρακαλώ.
από Kauldron » 26 Δεκ 2024, 20:38 » σε Ιατρική και θέματα Υγείας - 5 Απαντήσεις
- 446 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Kauldron
27 Δεκ 2024, 16:36
-
-
-
Νέα δημοσίευση Γωνιακός τροχός - τα φώτα σας.
από Allah » 14 Οκτ 2024, 17:30 » σε Χόμπυ • Κατασκευές • Μοντελισμός - 0 Απαντήσεις
- 370 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Allah
14 Οκτ 2024, 17:30
-
-
-
Νέα δημοσίευση Τα φώτα σας για bluetooth ακουστικά (earbud)
από vatraxos » 15 Ιουν 2023, 11:48 » σε Τεχνολογία - 8 Απαντήσεις
- 951 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από vatraxos
18 Ιουν 2023, 19:38
-
-
-
Νέα δημοσίευση 1550 ευρώπουλα για να σβήνει τα φώτα.
από Kauldron » 20 Σεπ 2024, 20:29 » σε Εσωτερική Πολιτική - 57 Απαντήσεις
- 1448 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Kauldron
24 Σεπ 2024, 22:18
-