Κήπος ή λαχανόκηπος
Κήπος ή λαχανόκηπος
Μένω σε μονοκατοικία. Εχω μια μικρή επιφάνεια με κάποιο χώμα βάθους 1.50 μέτρο περίπου. Το χώμα νομίζω είναι καλό γιατί φυτρώνουν διάφορα μη όμορφα φυτά χωρίς άνθη. Long story short θέλω να ξεκινήσω να φυτεύω κάτι. Μια κοπέλα στο δρόμο μου πούλησε ένα μικρό κηπαρησάκι αντ αξίας 2.5 ευρώ. Εχω και τσάπα και μάλλον σε λίγο θα αρχίσω να σκάβω. Τι άλλα δενδίλια θα μου προτείνατε να βάλω; Θέλω πράγματα που να αντέχουν και να μην γίνονται πολύ μεγάλα. Εχω και βεράντα με γλάστρες αλλά αυτό μπορούμε να το συζητήσουμε μετά.
Ένα το Χελιδόνι κι η Ανοιξη ακριβή
Warn your gods about our wrath. None may stand against space marines.
Re: Κήπος ή λαχανόκηπος
Δε μπορώ να διαλέξω.... 

- Belladonna
- Phorum.gr user: Belladonna
Βάλε καλλυτερα ένα δεντράκι που να σου δίνει καρπούς (λεμονιά, πορτοκαλιά, αμυγδαλιά κτλ) και άσε τα κυππαρισάκια.
Να δεις ποσο ωραία θα νοιώθεις να έχεις "δικά σου" προϊόντα. Στπ φυτώριο που θα πας ρώτα και το γεωπόνο για το τί ευδοκιμεί στην περιοχή σου.
Να δεις ποσο ωραία θα νοιώθεις να έχεις "δικά σου" προϊόντα. Στπ φυτώριο που θα πας ρώτα και το γεωπόνο για το τί ευδοκιμεί στην περιοχή σου.
πρώτα θα κάνεις μια εδαφολογική ανάλυση. 

Πόσο καιρό έχει μείνει ακαλλιέργητο το έδαφος; Είναι μέσα σε αστική περιοχή; Πόσο μεγάλη επιφάνεια;
Για αρχή άσε την τσάπα και πιάσε ένα πατόφτυαρο να σκάψεις και να γυρίσεις το χώμα και να δεις σε τί κατάσταση είναι.. Μπορεί να κρατά νερά, να είναι πηλώδες και να θέλει άμμο ή αντίθετα να θέλει φρέσκο χώμα.. Μετά το ισιώνεις με την τσάπα... Κάνε την προεργασία αυτή τώρα που είναι η εποχή της, λίπανέ το κιόλας και αποφασίζεις να φυτέψεις από Φλεβάρη και μετά... Μη βάλεις δέντρα πολύ κοντά σε περίφραξη ή τοίχους για να μη σου δημιουργήσουν στο μέλλον θέμα και αν θέλεις λαχανόκηπο, μη βάλεις καθόλου δέντρα που θα κάνουν σκιά στο σημείο που θα φυτεύεις..
Για αρχή άσε την τσάπα και πιάσε ένα πατόφτυαρο να σκάψεις και να γυρίσεις το χώμα και να δεις σε τί κατάσταση είναι.. Μπορεί να κρατά νερά, να είναι πηλώδες και να θέλει άμμο ή αντίθετα να θέλει φρέσκο χώμα.. Μετά το ισιώνεις με την τσάπα... Κάνε την προεργασία αυτή τώρα που είναι η εποχή της, λίπανέ το κιόλας και αποφασίζεις να φυτέψεις από Φλεβάρη και μετά... Μη βάλεις δέντρα πολύ κοντά σε περίφραξη ή τοίχους για να μη σου δημιουργήσουν στο μέλλον θέμα και αν θέλεις λαχανόκηπο, μη βάλεις καθόλου δέντρα που θα κάνουν σκιά στο σημείο που θα φυτεύεις..
Λαχανόκηπος δίχως σκέψη. Αρκεί να αφιερώνεις χρόνο για να τον καλλιεργείς.
Μπορεί να φανεί χρήσιμος σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.
Μπορεί να φανεί χρήσιμος σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
- Γενιά της Αμαρτίας
- Phorum.gr user: Γενιά των 700
- taliban
- Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας
Βάλε 10 ρίζες μαρούλια και 2-3 κρεμμυδια να έχεις σαλάτα όλο τον χειμώνα.Cloud87 έγραψε: ↑12 Δεκ 2019, 09:13Μένω σε μονοκατοικία. Εχω μια μικρή επιφάνεια με κάποιο χώμα βάθους 1.50 μέτρο περίπου. Το χώμα νομίζω είναι καλό γιατί φυτρώνουν διάφορα μη όμορφα φυτά χωρίς άνθη. Long story short θέλω να ξεκινήσω να φυτεύω κάτι. Μια κοπέλα στο δρόμο μου πούλησε ένα μικρό κηπαρησάκι αντ αξίας 2.5 ευρώ. Εχω και τσάπα και μάλλον σε λίγο θα αρχίσω να σκάβω. Τι άλλα δενδίλια θα μου προτείνατε να βάλω; Θέλω πράγματα που να αντέχουν και να μην γίνονται πολύ μεγάλα. Εχω και βεράντα με γλάστρες αλλά αυτό μπορούμε να το συζητήσουμε μετά.
Αναλογα την εκταση, εαν ειναι μικρη τοτε ουτε το ενα ουτε το αλλο, βαλε λεβαντα/δενδρολιβανο/δαφνη κλπ που και ομορφα ειναι και χρησιμα.
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Μα σε ενάμισι μέτρο βάθος, τι δέντρο να στεριώσει;Japetus έγραψε: ↑12 Δεκ 2019, 14:04Πόσο καιρό έχει μείνει ακαλλιέργητο το έδαφος; Είναι μέσα σε αστική περιοχή; Πόσο μεγάλη επιφάνεια;
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
2-3 χρόνια.
Ναι. Από πάνω μπαίνει ήλιος φυσικά.
Δύο επιφάνειες. Δεν πήρα μεζούρα αλλά περίπου 2-2.5 μέτρα μήκος 250-300 εκατοστά πλάτος.Πόσο μεγάλη επιφάνεια;
Ποια η διαφορά;Για αρχή άσε την τσάπα και πιάσε ένα πατόφτυαρο
Τι σημαίνει "πηλώδες";να σκάψεις και να γυρίσεις το χώμα και να δεις σε τί κατάσταση είναι.. Μπορεί να κρατά νερά, να είναι πηλώδες και να θέλει άμμο ή αντίθετα να θέλει φρέσκο χώμα..
Ισως σε ακούσω αλλά γιατί από Φλεβάρη;Μετά το ισιώνεις με την τσάπα... Κάνε την προεργασία αυτή τώρα που είναι η εποχή της, λίπανέ το κιόλας και αποφασίζεις να φυτέψεις από Φλεβάρη και μετά…
Μπα τελικά δεν θα το κάνω για φαγητό. Αλλά για ομορφιά.Μη βάλεις δέντρα πολύ κοντά σε περίφραξη ή τοίχους για να μη σου δημιουργήσουν στο μέλλον θέμα και αν θέλεις λαχανόκηπο, μη βάλεις καθόλου δέντρα που θα κάνουν σκιά στο σημείο που θα φυτεύεις..
Ωραάιος. Μ' αρέσει η Λεβάντα. Δεν το είχα σκεφτεί.
Ξέρεις...Gherschaagk έγραψε: ↑12 Δεκ 2019, 15:41Μα σε ενάμισι μέτρο βάθος, τι δέντρο να στεριώσει;Japetus έγραψε: ↑12 Δεκ 2019, 14:04Πόσο καιρό έχει μείνει ακαλλιέργητο το έδαφος; Είναι μέσα σε αστική περιοχή; Πόσο μεγάλη επιφάνεια;