Πότε θα ξαναπάμε εκκλησία;

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
Βλήμα

Re: Πότε θα ξαναπάμε εκκλησία;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βλήμα » 12 Μάιος 2020, 23:32

vagabondo έγραψε:
12 Μάιος 2020, 23:27
Βλήμα έγραψε:
12 Μάιος 2020, 23:04
Θεωρώ ότι προκειμένου να μπορέσω να ξαναπάω αξίζει να μετακομίσω.
Λεφτά έχεις για να μετακομίσεις;
Έχω κάτι λίγα. Νομίζω όμως ότι η εκκλησία θα με βοηθήσει να ξανασταθώ στα πόδια μου. Δηλαδή αν είμαι ένας μέθυσος ανασφαλής ποιος να με προσλάβει; Θα είμαι καταδικασμένος να μένω πάντα με τους γονείς μου. Εδώ στην Μυτιλήνη που είναι μικρή κοινωνία γνωστοποιούνται τέτοια πράγματα. Ενώ αν βρεθώ στη νηφαλιότητα που ήμουν, εκεί που με βοήθησε η εκκλησία να βρεθώ, χωρίς να έχω πει κανένα ψέμα στον παπά ή στους πιστούς, θα μπορούσε να υπάρξει κάποια εξέλιξη στο βλήμα ως άνθρωπο.

the comet the course the tail

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από the comet the course the tail » 12 Μάιος 2020, 23:35

Βλήμα έγραψε:
12 Μάιος 2020, 23:32
vagabondo έγραψε:
12 Μάιος 2020, 23:27
Βλήμα έγραψε:
12 Μάιος 2020, 23:04
Θεωρώ ότι προκειμένου να μπορέσω να ξαναπάω αξίζει να μετακομίσω.
Λεφτά έχεις για να μετακομίσεις;
Έχω κάτι λίγα. Νομίζω όμως ότι η εκκλησία θα με βοηθήσει να ξανασταθώ στα πόδια μου. Δηλαδή αν είμαι ένας μέθυσος ανασφαλής ποιος να με προσλάβει; Θα είμαι καταδικασμένος να μένω πάντα με τους γονείς μου. Εδώ στην Μυτιλήνη που είναι μικρή κοινωνία γνωστοποιούνται τέτοια πράγματα. Ενώ αν βρεθώ στη νηφαλιότητα που ήμουν, εκεί που με βοήθησε η εκκλησία να βρεθώ, χωρίς να έχω πει κανένα ψέμα στον παπά ή στους πιστούς, θα μπορούσε να υπάρξει κάποια εξέλιξη στο βλήμα ως άνθρωπο.
θα μπορούσες να γίνεις και παπάς να βολευτείς. οι περισσότεροι παπάδες σε χωριά τα τσούζουν και δωρεάν (από κεράσματα).

Άβαταρ μέλους
Βλήμα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βλήμα » 12 Μάιος 2020, 23:37

the comet the course the tail έγραψε:
12 Μάιος 2020, 23:35
θα μπορούσες να γίνεις και παπάς να βολευτείς. οι περισσότεροι παπάδες σε χωριά τα τσούζουν και δωρεάν (από κεράσματα).
Αυτό δεν γίνεται. Όσο και να με εκφράζει η φιλοσοφία του χριστιανισμού, όσο κι αν νοιώθω γαλήνη μέσα στην εκκλησία, όσο κι αν μου αρέσει η βυζαντινή μουσική, είμαι αμετανόητος υλιστής.

the comet the course the tail

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από the comet the course the tail » 12 Μάιος 2020, 23:39

Βλήμα έγραψε:
12 Μάιος 2020, 23:37
Αυτό δεν γίνεται. Όσο και να με εκφράζει η φιλοσοφία του χριστιανισμού, όσο κι αν νοιώθω γαλήνη μέσα στην εκκλησία, όσο κι αν μου αρέσει η βυζαντινή μουσική, είμαι αμετανόητος υλιστής.
έλα μωρέ, τι σημασία έχει; η δουλειά δεν είναι ντροπή. τι θα κάνεις; περνάνε τα χρόνια.
όλοι βρωμοδουλειά κάνουμε αν το σκεφτείς. με τον ένα ή τον άλλο τρόπο το σύστημα στηρίζουμε, τον καπιταλισμό.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 13 Μάιος 2020, 10:25

12 Μάιος 2020, 23:39
Βλήμα έγραψε:
12 Μάιος 2020, 23:37
έλα μωρέ, τι σημασία έχει; η δουλειά δεν είναι ντροπή. τι θα κάνεις; περνάνε τα χρόνια.
όλοι βρωμοδουλειά κάνουμε αν το σκεφτείς. με τον ένα ή τον άλλο τρόπο το σύστημα στηρίζουμε, τον καπιταλισμό.
ισχυει. το παπατζηλικι δεν ειναι κακο αν το δει κανεις σαν επαγγελμα.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών