Βάπτιση βρέφους καταλήγει σε πνιγμό!

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Re: Βάπτιση βρέφους καταλήγει σε πνιγμό!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη » 08 Φεβ 2021, 16:14

Niki έγραψε:
08 Φεβ 2021, 16:01
Ασέβαστος έγραψε:
08 Φεβ 2021, 11:15
Niki έγραψε:
06 Φεβ 2021, 18:55

Συνήθως αυτοί που τα βάζουν με τις θρησκείες ήδη έχουν ενταχθεί είτε στο ΚΚΕ είτε φοράνε μπλουζάκι AEG καπέλο AEG και έχουν ένα i LOVE AEG στο αμάξι τους και δουλεύουν στην AEG είτε φοράνε μπλουζάκι τσε γκεβάρα είτε κάτι άλλο.
οχι.
Έτσι είναι κοίτα γύρω σου άρχισε σιγά σιγά να το βλέπεις άρχισε να τους ομαδοποιείς , κκεδες , ολυμπιακοί ,παοκτζήδες σιγά σιγά θα τους βρεις όλους κάπου εκεί θα βρείς και τον εαυτό σου.
Γιατί θα πρέπει να κατηγοριοποιηθούμε απαραίτητα; Ή να ''βρούμε τους εαυτούς'' μας σε κάτι που δεν μας καθορίζει;
Δεν παίζει δλδ η αυτόνομη βούληση και επιλογή;
Αισθάνομαι πως τα αντιμετωπίζεις πολύ ''οργανωμένα σε κουτάκια''.
Να με συγχωρείς που στο λέω μα υπάρχουν κι εκείνοι που απλά σκέφτονται πολλά περισσότερα από τα τετριμμένα.
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison

Άβαταρ μέλους
George_V
Phorum.gr user: George_V

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από George_V » 08 Φεβ 2021, 16:17

Ε αυτό λέμε. Η Αποστολική Σύνοδος έκανε την περιτομή (και την τήρηση των διατάξεων του Μωσαϊκού Νόμου) προαιρετική. Κυρίως για να μην αποξενωσει τους Εξ Εβραίων με τους εξ εθνών. Απλά ο Παύλος βλέποντας ότι η δυναμική βρίσκεται στα έθνη και όχι στο Ισραήλ για αυτό επέμενε στην quasi "τροτσκικη" θέση του.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.

Άβαταρ μέλους
Niki
Phorum.gr user: Niki

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Niki » 08 Φεβ 2021, 16:27

Πασιφάη έγραψε:
08 Φεβ 2021, 16:14
Niki έγραψε:
Ασέβαστος έγραψε:
08 Φεβ 2021, 11:15

οχι.
Έτσι είναι κοίτα γύρω σου άρχισε σιγά σιγά να το βλέπεις άρχισε να τους ομαδοποιείς , κκεδες , ολυμπιακοί ,παοκτζήδες σιγά σιγά θα τους βρεις όλους κάπου εκεί θα βρείς και τον εαυτό σου.
Γιατί θα πρέπει να κατηγοριοποιηθούμε απαραίτητα; Ή να ''βρούμε τους εαυτούς'' μας σε κάτι που δεν μας καθορίζει;
Να με συγχωρείς που στο λέω μα υπάρχουν κι εκείνοι που απλά σκέφτονται πολλά περισσότερα από τα τετριμμένα.
Είναι δύσκολο να γράφω , αλλά υπάρχουν οι οπαδοί μιας ομάδας και οι φανατισμένοι, υπάρχουν οι πιστοί μιας θρησκείας και οι φανατισμένοι.
Απλά λένε ότι το ένστικτο του ανθρώπου είναι να είναι σε αγέλη να κυνηγά σε αγέλη και με αυτό γεννιέται στην αρχή έχει την οικογένεια που του το γεμίζει αυτό το κενό μετά όμως την ενηλικίωση ψάχνει να βρει το κάτι άλλο , την μεγάλη οικογένεια που θα είναι μέλος.
Την ενστικτώδη αυτή ανάγκη του ανθρώπου κάποιοι σίγουρα θα την εκμεταλλευτούν.
Δυστυχώς οι κοινωνίες μας ακόμα και στο σχολεία δεν κατάφεραν να κάνουν αυτά που πρέπει.

Αυτά δεν είναι δικά μου εγώ γράφω αυτά που διάβασα και τα οποία βλέποντας γύρω μου τον κόσμο και την κοινωνία δεν μπορώ να τα αμφισβητήσω.
Μπορεί να θέλω να αλλάξουν.
Αλλά δεν έχουμε ακόμα το επίπεδο νόησης που θα έπρεπε.
Τι να κάνω να γράφω απλά για να γράφω;
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.

Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη » 09 Φεβ 2021, 15:05

Niki έγραψε:
08 Φεβ 2021, 16:27
Πασιφάη έγραψε:
08 Φεβ 2021, 16:14
Niki έγραψε:

Είναι δύσκολο να γράφω , αλλά υπάρχουν οι οπαδοί μιας ομάδας και οι φανατισμένοι, υπάρχουν οι πιστοί μιας θρησκείας και οι φανατισμένοι.
Απλά λένε ότι το ένστικτο του ανθρώπου είναι να είναι σε αγέλη να κυνηγά σε αγέλη και με αυτό γεννιέται στην αρχή έχει την οικογένεια που του το γεμίζει αυτό το κενό μετά όμως την ενηλικίωση ψάχνει να βρει το κάτι άλλο , την μεγάλη οικογένεια που θα είναι μέλος.
Την ενστικτώδη αυτή ανάγκη του ανθρώπου κάποιοι σίγουρα θα την εκμεταλλευτούν.
Δυστυχώς οι κοινωνίες μας ακόμα και στο σχολεία δεν κατάφεραν να κάνουν αυτά που πρέπει.

Αυτά δεν είναι δικά μου εγώ γράφω αυτά που διάβασα και τα οποία βλέποντας γύρω μου τον κόσμο και την κοινωνία δεν μπορώ να τα αμφισβητήσω.
Μπορεί να θέλω να αλλάξουν.

Αλλά δεν έχουμε ακόμα το επίπεδο νόησης που θα έπρεπε.
Τι να κάνω να γράφω απλά για να γράφω;
Σαφώς και το επίπεδο νόησης συν τω χρόνω, διαμορφώνεται. Και αυτό μπορεί να συμβεί, όταν πάψουμε να θεωρούμε θέσφατο, ότι μας πασσάρεται ως δίκαιο και σωστό απαραίτητα.
Δεν σε εχω για άνθρωπο που θα έγραφες απλα΄για να γράψεις, αλλά για άνθρωπο, που όντας νοήμονας, πατάει σε εικασίες που θεωρεί απόλυτα σωστές και που δεν έχει το σθένος να ψάξει ακόμη και κείνο που τον προβληματίζει.
Επι παραδείγματι. Εγώ αγαπώ την Πατρίδα μου και θα έδινα και τη ζωή μου γι'αυτή. Ξεκάθαρα.
Η θρησκεία δεν θα ήταν το μέσο που θα με προέτρεπε σε μια τέτοια απόφαση.
Έχω ξεκάθαρη οπτική στο πως θα ήθελα να συνυπάρχουμε όλοι, αλλά είναι ανέφικτο όταν υπάρχει άπλετος δογματισμός.
Η αμφισβήτηση είναι σημάδι προόδου. Η ελευθερία επίσης, όταν δεν είναι ασύδοτη. Όλα υπο το πρίσμα, μιας υγιούς προσέγγισης.
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών