Γέροντα Νεκτάριε πάντα θα είσαι στη καρδιά μου

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Re: Γέροντα Νεκτάριε πάντα θα είσαι στη καρδιά μου

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη » 11 Φεβ 2021, 15:37

lonelyrider έγραψε:
10 Φεβ 2021, 17:21
Πασιφάη έγραψε:
10 Φεβ 2021, 12:52
bluerose έγραψε:
10 Φεβ 2021, 12:22
Για τον Γέροντα Νεκτάριο δεν ισχυει αυτο
Ήταν πολυ αγαθή ψυχή, αν παρακολουθησετε τα βίντεο του
Ένας κούκος δεν φέρνει την Άνοιξη, όταν τριγύρω υπάρχουν ύαινες που θα έκαναν τα πάντα για το χρήμα. Η κριτική είναι για την γενικευμένη κατάσταση που επικρατεί. Take it or leave it.
Πάντως εδώ στην επαρχία που ζω μια χαρά άνθρωποι είναι οι ιερείς. Που τους βρίσκεται εσείς τους σκάρτους δεν καταλαβαίνω.
Μην είστε τοξικοί προς την Εκκλησία. Γιατί αυτή σώζει. Εκτός αυτής μπορει να χαθεί η ψυχή. Ακόμα και σκάρτος να είναι ένας ιερέας, τα μυστήρια που τελεί είναι έγκυρα. Ακόμα και οι ιερείς θα λογοδοτήσουν την ημέρα της κρίσεως τη μεγάλη και φοβερή. Μην σκανδαλίζεστε από αυτά.
Κι εγώ σε επαρχία ζω. Και όλοι σχεδον οι ιερείς έχουν φάει τον κώλο τους, διότι ένεκα κόβιντ, το παγκάρι έχει αδειάσει. Γι'αυτό έχουν φάει τα λυσσακά τους, να ανοίξουν οι εκκλησίες.
Δεν τίθεται θέμα τοξικότητας από μένα. Η τοξικότητα έγκειται στο γεγονός πως δεν κατανοούν την σοβαρότητα της κατάστασης και βάζουν σαν επιχείρημα - ασπίδα, την ανάγκη του ανθρώπου να καταλαγιάσει με προσευχή τα συναισθήματα που έχει. Γιατί δε λένε απλά πως ''οκ ρε παιδιά, προσευχηθείτε απ'το σπίτι σας''. Δεν χάλασε ο κόσμος. Έχουν τόσο μεγάλη ανάγκη την παρουσία του πιστού στο στασίδι; Κι αν ναι, γιατί εκτός απ'τον προφανή λογο που σου δηλώνω;
Όταν φτάσει το λοιπόν η ''ημέρα της κρίσεως'' να λογοδοτήσουν για την πασιφανή άρνηση που επιδεικνύουν, με αποτέλεσμα τον εν μέρει απολογισμό σε ανθρώπινες ζωές.
Κι αν μπουν στα δεξιά του ελεήμονος θεού, να μας στείλουν σέλφι. Ίσως έτσι σκανδαλιστώ.
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison

Άβαταρ μέλους
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
Phorum.gr user: ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ » 11 Φεβ 2021, 16:19

Ζενίθεδρος έγραψε:
11 Φεβ 2021, 01:09
Πάντα υπήρχαν ιερείς στον Χριστιανισμο. Έριξαν κλήρο για το ποιος θα αντικαταστήσει τον Ιουδα. Για αυτο και λέγονται κληρικοι.

Πράξεις 1.26. καὶ ἔδωκαν κλήρους αὐτῶν, καὶ ἔπεσεν ὁ κλῆρος ἐπὶ Ματθίαν, καὶ συγκατεψηφίσθη μετὰ τῶν ἕνδεκα ἀποστόλων.

.

Εχουμε γραπτό που να φανερώνει ιερουργία των Αποστόλων δηλαδή ;;;

Πότε πρόλαβαν και έφτιαξαν κανόνες καί τυπικό ;;; ... :p2:

.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....

Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία

Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...

Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη » 11 Φεβ 2021, 17:30

ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε:
11 Φεβ 2021, 16:19
Ζενίθεδρος έγραψε:
11 Φεβ 2021, 01:09
Πάντα υπήρχαν ιερείς στον Χριστιανισμο. Έριξαν κλήρο για το ποιος θα αντικαταστήσει τον Ιουδα. Για αυτο και λέγονται κληρικοι.

Πράξεις 1.26. καὶ ἔδωκαν κλήρους αὐτῶν, καὶ ἔπεσεν ὁ κλῆρος ἐπὶ Ματθίαν, καὶ συγκατεψηφίσθη μετὰ τῶν ἕνδεκα ἀποστόλων.

.

Εχουμε γραπτό που να φανερώνει ιερουργία των Αποστόλων δηλαδή ;;;

Πότε πρόλαβαν και έφτιαξαν κανόνες καί τυπικό ;;; ... :p2:

.
Όχι. Δεν υπάρχει . Απλά λέγεται, πως τους ''έχρισαν'' συν τω χρόνω. για να μη χάσουν την πίτα. Τα υπόλοιπα, ήσαν απλά λεπτομέρειες.
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison

Άβαταρ μέλους
Ζενίθεδρος
Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ζενίθεδρος » 11 Φεβ 2021, 17:37

Μα τι λέτε; :lol:

Ο Ιωάννης ο Θεολόγος, στην αρχή της Αποκάλυψης γραφει επιστολές προς επτα μητροπολίτες. Τι ηλικία λετε να είχε όταν τις έγραψε κάποιος σύγχρονος του Ιησου;
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών