Τσακαλίας για Παΐσιο

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Re: Τσακαλίας για Παΐσιο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 20 Οκτ 2018, 02:45

Συγγνώμη, εσύ παίζει να είσαι πιο ψυχαναγκαστικός από εμένα, τόσο που στο τέλος να καταλήγεις να κάνεις σβούρες γύρω από τον εαυτό σου :P

Σου έγραψα παραπάνω από τον ίδιο τον Μαλαχία που παρέθεσες:
Ετσι δε τιμωρούμενοι θα μάθετε, ότι εγώ έχω δώσει την εντολήν, δια να μένη στερεά και αμετακίνητος η διαθήκη μου με τους Λευΐτας, λέγει Κυριος ο Παντοκράτωρ
δεν αλλάζει ο Θεός!
Έτσι, τους λέει, μέσα από την τιμωρία καταλάβετέ το, οτι εγώ έδωσα την εντολή αυτή η οποία είναι για να μείνει στερεά και αμετακίνητη η διαθήκη μου...
Σταθερά και αμετακίνητη η Διαθήκη, αυτό είναι το θέλημά Του, το έργο Του, είναι αναλλοίωτος ο Θεός και το θέλημά Του κτλ, οι ίδιοι είναι που άλλαξαν τα γούστα τους και τράβηξαν άλλη πορεία, ο Θεός τους υπενθυμίζει Ποιός και Τί είναι, ΑΝΑΛΛΟΙΩΤΟΣ!

Και όταν λες δηλαδή, "Ο Θεός ρητά αναφέρει οτι δεν αλλάζει στο συγκεκριμένο χωρίο" αλλά στην Π.Δ. "τον έχουν βάλει συνέχεια να αλλάζει", πώς το καταλαβαίνεις?
α)πήρε ο Θεός την πένα και δήλωσε τί είναι και πιάσαν μετά οι συγγραφείς και πήραν τις δικές τους πένες και είπαν άλλα για τον Θεό?
β) στην μία σειρά τον παρουσιάζουν έτσι και στην άλλη αναιρούν τα γραφόμενά τους και τον παρουσιάζουν το τελείως αντίθετο?
λολ :lol:
...δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι...

bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 20 Οκτ 2018, 10:59

Alphabet έγραψε:
20 Οκτ 2018, 02:01
Σουβλίτσα έγραψε:
19 Οκτ 2018, 20:43
Στην Νινευή δεν άλλαξε γνώμη?!!! (δεν αλλάζει γνώμη ο Θεός ανθρωποπαθώς βέβαια)
Δεν έστειλε Προφήτη να ζητήσει να αλλάξουν πορεία οι Νινευίτες ωστε να μην γίνουν άξιοι τιμωρίας? Δεν μετενόησαν οι Νινευίτες και έγιναν δεκτικοί της Χάριτος?

αυτό το "ουκ ηλλοίωμαι" και χωρίς να κοιτάξει κάποιος το σύνολο παρακοπής, καταλαβαίνει σε τί αναφέρεται:

Μιλά στους ασεβής, φανερώνει τις ασέβειές τους και τους λέει, ε, για ποιόν με περάσατε και τί φρονείτε, αυτό που Είμαι και αυτά που ζητώ ΔΕΝ αλλάζουν, κοιτάχτε λοιπόν να δείξετε μετάνοια ωστε να είστε άξιοι και ικανοί να λάβετε τις ευλογίες μου..

Ετσι δε τιμωρούμενοι θα μάθετε, ότι εγώ έχω δώσει την εντολήν, δια να μένη στερεά και αμετακίνητος η διαθήκη μου με τους Λευΐτας, λέγει Κυριος ο Παντοκράτωρ
δεν αλλάζει ο Θεός!

Αυτά λέει ο Θεός.
Απορώ όμως, πώς εσύ έπεσες σε τέτοιο σφάλμα?
Ο Θεος ρητα αναφερει οτι δεν αλλαζει στο συγκεκριμενο χωριο. βεβαια στο παραμυθακι της Π,διαθηκης τον εχουν βαλει συνεχεια να αλλαζει την γνωμη του, και ακομα μπαινει και σε διαπραγματευσεις (Αβρααμ- Λωτ).

Δες και τι πιστευει η ορθοδοξος εκκλησια και δες την απαντηση στο παραδειγμα σου.

"Ο Θεός είναι αιώνιος και αναλλοίωτος. Δεν χάνει ποτέ ούτε προσθέτει τίποτε στην τελειότητα Του. Το θέλημα Του και οι αποφάσεις Του δεν αλλάζουν ποτέ."
http://agiabarbarapatras.blogspot.com/2 ... ost_8.html

Εννοεί ότι, ο Θεός είπε 10 νόμους και τέλος. Δεν αλλάζει γνώμη

Για πριν που έγραψα τα γεγονότα αν δε γινουν πχ, γίνεται μια χαρά ν αλλάξει γνώμη. Αν μετανιώσει ο άνθρωπος, πληρώσει και μετανοήσει

Μέσω προσευχής ο Θεός λέει, ναι, όχι, περίμενε

Γιατί κοπανιεται τόσος κόσμος;

Βέβαια πρέπει να γίνεται από αγάπη για το έλεος του, και να το ζητάμε

Η αλήθεια είναι ότι πολύ δύσκολα θα αλλάξει γνώμη για μία κατάσταση. Η οποία για κάποιο λόγο υπαρχει

Ο Άγιος Παΐσιος πάντα έβλεπε το λόγο κι έπειτα εκαμνε τα θαύματα.
Πάρα πολλές φορές σ έστελνε να πας να εξομολογηθείς πρώτα

Ο Θεός προγνωριζει ότι ο άνθρωπος πχ η κοινωνία θα ξαναπέσει και δεν δίνει σημασία δεν αλλάζει. Η προσευχή όταν γίνεται με αληθινή μετανοια, τότε ναι διότι κατάλαβες ότι δεν είναι ωραίο να κατακρίνεις κάποιο για να ωφεληθεις

Άβαταρ μέλους
Alphabet
Phorum.gr user: Alphabet

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Alphabet » 20 Οκτ 2018, 11:35

Σουβλίτσα έγραψε:
20 Οκτ 2018, 02:45
Και όταν λες δηλαδή, "Ο Θεός ρητά αναφέρει οτι δεν αλλάζει στο συγκεκριμένο χωρίο" αλλά στην Π.Δ. "τον έχουν βάλει συνέχεια να αλλάζει", πώς το καταλαβαίνεις?
α)πήρε ο Θεός την πένα και δήλωσε τί είναι και πιάσαν μετά οι συγγραφείς και πήραν τις δικές τους πένες και είπαν άλλα για τον Θεό?
β) στην μία σειρά τον παρουσιάζουν έτσι και στην άλλη αναιρούν τα γραφόμενά τους και τον παρουσιάζουν το τελείως αντίθετο?
Βεβαιως το β) γιατι η Παλαια Διαθηκε ειναι ενα παραμυθι. Ολες οι ιστοριες της ειναι φανταστικες, παραβολες αν θελεις για να δημιουργηθει μια ταυτοτητα και μια νεσ δομη για το Ιουδαικο κρατος μετα την αιχμαλωσια στην Βαβυλωνα. Θεολογικα ομως ειναι γελοιες.

1) Γεν. 6,7 καὶ εἶπεν ὁ Θεός· ἀπαλείψω τὸν ἄνθρωπον, ὃν ἐποίησα ἀπὸ προσώπου τῆς γῆς, ἀπὸ ἀνθρώπου ἕως κτήνους καὶ ἀπό ἑρπετῶν ἕως πετεινῶν τοῦ οὐρανοῦ, ὅτι μετεμελήθην ὅτι ἐποίησα αὐτούς.

2) Α Βασ. 15,11 παρακέκλημαι ὅτι ἐβασίλευσα τὸν Σαοὺλ εἰς βασιλέα, ὅτι ἀπέστρεψεν ἀπὸ ὄπισθέν μου καὶ τοὺς λόγους μου οὐκ ἐτήρησε

3) Εξ. 32,14 καὶ ἱλάσθη Κύριος περὶ τῆς κακίας, ἧς εἶπε ποιῆσαι τὸν λαὸν αὐτοῦ.

4) Ιερ. 18,8 καὶ ἐπιστραφῇ τὸ ἔθνος ἐκεῖνο ἀπὸ πάντων τῶν κακῶν αὐτῶν, καὶ μετανοήσω περὶ τῶν κακῶν, ὧν ἐλογισάμην τοῦ ποιῆσαι αὐτοῖς.

5) Γεν. 18,24-32 Οι διαπραγματευσεις του Αβρααμ με τον Θεο για το ποσοι δικαιοι υπηρχαν στα Σοδομα. :smt005:
Δυο πραγματα ειναι αχωριστα απο το ψεμα, οι πολλες υποσχεσεις και οι πολλες δικαιολογιες.

Άβαταρ μέλους
Φραγμένος_Τελεστής
Phorum.gr user: Τυπάρας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Φραγμένος_Τελεστής » 20 Οκτ 2018, 11:49

Εγώ ως μικρότερος δεν τον θυμόμουν. Από αυτό το βίντεο τον έμαθα:
-_-

Dorian

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dorian » 20 Οκτ 2018, 11:59

Golden Age έγραψε:
18 Οκτ 2018, 16:55

Ενδιαφέρον είχε και το ταλέντο του να χρησιμοποεί κωδικοποιημένα ονόματα. :003:
εντάξει κάνει μπαμ για το τι έγινε. Και άμεσα να μην ήταν μπλεγμένος, ιδεολογικά τους Ξηρούς τους δημιούργησε/κατέστρεψε αυτός.
https://youtu.be/-VhIL6Ld9qI?t=1166 Πράξη ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Κατσαφάδου Κωνσταντίνου, Μιχαηλίδου Δόμνας, Βλαχάκου Νικολάου http://tinyurl.com/4hwb2kra

Άβαταρ μέλους
Alphabet

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Alphabet » 20 Οκτ 2018, 12:59

bluerose έγραψε:
20 Οκτ 2018, 10:59

Για πριν που έγραψα τα γεγονότα αν δε γινουν πχ, γίνεται μια χαρά ν αλλάξει γνώμη. Αν μετανιώσει ο άνθρωπος, πληρώσει και μετανοήσει

Η αλήθεια είναι ότι πολύ δύσκολα θα αλλάξει γνώμη για μία κατάσταση. Η οποία για κάποιο λόγο υπαρχει
Με μπερδεψες. Τελικα τι νομιζεις; Αλλαζει γνωμη ή δεν αλλαζει;

Π.χ. στις 10 εντολες που λες οτι δεν αλλαζει γνωμη, αναφερεται οτι (Εξ. 20,5) "ἐγὼ γάρ εἰμι Κύριος ὁ Θεός σου, Θεὸς ζηλωτής, ἀποδιδοὺς ἁμαρτίας πατέρων ἐπὶ τέκνα, ἕως τρίτης καὶ τετάρτης γενεᾶς τοῖς μισοῦσί με".
Επισης σστην Εξοδο αναφερεται (Εξ. 34,7) "καὶ δικαιοσύνην διατηρῶν καὶ ἔλεος εἰς χιλιάδας, ἀφαιρῶν ἀνομίας καὶ ἀδικίας καὶ ἁμαρτίας, καὶ οὐ καθαριεῖ τὸν ἔνοχον, ἐπάγων ἀνομίας πατέρων ἐπὶ τέκνα καὶ ἐπὶ τέκνα τέκνων, ἐπὶ τρίτην καὶ τετάρτην γενεάν."

Αλλου ομως οπως στο Δευτερονομιο στον Ιερεμια και στον Ιεζεκιηλ αναφερεται οτι ο καθενας τιμωρειται για τις δικες του αμαρτιες μονο.

Καποιος(καποιοι) απο τους συγγραφεις πρεπει να εγραψε ψεμματα, δεν νομιζεις;
Εκτος αν ο Θεος καταλαβε το λαθος του και αλλαξε γνωμη. Το εχει ξακανανει (Γεν. 6,7 καὶ εἶπεν ὁ Θεός· ἀπαλείψω τὸν ἄνθρωπον, ὃν ἐποίησα ἀπὸ προσώπου τῆς γῆς, ἀπὸ ἀνθρώπου ἕως κτήνους καὶ ἀπό ἑρπετῶν ἕως πετεινῶν τοῦ οὐρανοῦ, ὅτι μετεμελήθην ὅτι ἐποίησα αὐτούς).

Που θελω να καταληξω. Η η Αγια Γραφη περιεχει και ψεμματα (καλα αυτο ειναι γνωστο) οποτε ειναι αναξιοπιστη, ή ο Θεος κανει λαθη οποτε η περιγραφη που του δινει η θρησκεια δεν ειναι σωστη.

Διαφωνεις;
Δυο πραγματα ειναι αχωριστα απο το ψεμα, οι πολλες υποσχεσεις και οι πολλες δικαιολογιες.

bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 20 Οκτ 2018, 14:11

Alphabet έγραψε:
20 Οκτ 2018, 12:59
bluerose έγραψε:
20 Οκτ 2018, 10:59

Με μπερδεψες. Τελικα τι νομιζεις; Αλλαζει γνωμη ή δεν αλλαζει;

Π.χ. στις 10 εντολες που λες οτι δεν αλλαζει γνωμη, αναφερεται οτι (Εξ. 20,5) "ἐγὼ γάρ εἰμι Κύριος ὁ Θεός σου, Θεὸς ζηλωτής, ἀποδιδοὺς ἁμαρτίας πατέρων ἐπὶ τέκνα, ἕως τρίτης καὶ τετάρτης γενεᾶς τοῖς μισοῦσί με".
Επισης σστην Εξοδο αναφερεται (Εξ. 34,7) "καὶ δικαιοσύνην διατηρῶν καὶ ἔλεος εἰς χιλιάδας, ἀφαιρῶν ἀνομίας καὶ ἀδικίας καὶ ἁμαρτίας, καὶ οὐ καθαριεῖ τὸν ἔνοχον, ἐπάγων ἀνομίας πατέρων ἐπὶ τέκνα καὶ ἐπὶ τέκνα τέκνων, ἐπὶ τρίτην καὶ τετάρτην γενεάν."

Αλλου ομως οπως στο Δευτερονομιο στον Ιερεμια και στον Ιεζεκιηλ αναφερεται οτι ο καθενας τιμωρειται για τις δικες του αμαρτιες μονο.

Καποιος(καποιοι) απο τους συγγραφεις πρεπει να εγραψε ψεμματα, δεν νομιζεις;
Εκτος αν ο Θεος καταλαβε το λαθος του και αλλαξε γνωμη. Το εχει ξακανανει (Γεν. 6,7 καὶ εἶπεν ὁ Θεός· ἀπαλείψω τὸν ἄνθρωπον, ὃν ἐποίησα ἀπὸ προσώπου τῆς γῆς, ἀπὸ ἀνθρώπου ἕως κτήνους καὶ ἀπό ἑρπετῶν ἕως πετεινῶν τοῦ οὐρανοῦ, ὅτι μετεμελήθην ὅτι ἐποίησα αὐτούς).

Που θελω να καταληξω. Η η Αγια Γραφη περιεχει και ψεμματα (καλα αυτο ειναι γνωστο) οποτε ειναι αναξιοπιστη, ή ο Θεος κανει λαθη οποτε η περιγραφη που του δινει η θρησκεια δεν ειναι σωστη.

Διαφωνεις;
Σ' αυτό που λες.
Τη πρώτη παράγραφο. Δεν αλλάζει νόμους δεν είναι σα την Ελλάδα. Να πληρώνουμε ΕΝΦΙΑ αναδρομικά. Τη μια έτσι ο ένας νόμος ξυπνάς την άλλη αλλιώς

Λέει ( για όσους τον πίστεψαν) εγώ είμαι ο Θεός σου και κάνε αυτά τα 10
Δεν αλλάζω γνώμη περί αυτών των 10
Δε θα σου πω κλέψε δε πειράζει.

Η αμαρτία περί γενεών ισχύει. Αν όμως η επόμενη γενιά καταλάβει το λάθος δεν έχει ισχύ, εκτός αν συνεχίσει το ίδιο βιολί

Και ναι ο καθείς τις δικές του αμαρτίες πληρώνει
Εκτός τώρα στην Ελλάδα που δοκιμάζεται μια ολόκληρη χώρα. Και πάλι όμως εκτος της γενικής δοκιμασίας, έχουμε και τα προσωπικά μας

Ο Θεός δε κάνει λαθη, εμείς κάνουμε η δε κάνουμε. Έχουμε το αυτεξουσιο
Θες να πας να φτιάξεις μια αλυσίδα σούπερ μάρκετ; Πάνε πάρε δάνειο και κάνε. Ναι όμως....τον ρώτησες;( υποτίθεται πιστεύεις) ήταν θέλημα του;

Αν δεν έρχεται μόνο του το σούπερ άστο

Εντωμεταξυ είναι τόσο το έλεος του που αν καταλάβουμε τη πατατα που κάναμε, θα βοηθήσει ( αν το ζητήσουμε, είπαμε αυτεξουσιο)
Τι κοιτάς τα χριστιανικά σούπερ; Αυτά είναι ευλογημένοι
Εμείς με 2 εκτρώσεις,5 ψέματα, 50 ζημιές, 100 κακές σκέψεις εχουμε το θράσος να θέλουμε σούπερ

Πληρώνουμε.

Αλλάζει γνώμη γιατί τελικά...
Το ότι θέλουμε πραγματικά είναι και το θέλημα του. Το θέλημα του είναι οι εντολές. Κατάλαβες δλ αλληλεπιδράει

Άμα έχουμε θελημα να σπάσει το πόδι το κακό αφεντικό μπα

Και τέλος. Αν όλα καλά και δεν αλλάζει γνώμη.....εις βάθος χρόνου για καλό ηταν

Δλ με λίγα λόγια η προσευχή αλλάζει τη πορεία μιας κατάστασης αλληλεπιδρώντας με τη μετάνοια μας

Δεν αλλάζει γνώμη στα Πιστεύω του ο Θεός, στις εντολές

Άβαταρ μέλους
Alphabet

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Alphabet » 20 Οκτ 2018, 14:54

Bluerose, προσπαθω να καταλαβω αν ολα αυτα τα γραφεις για να μπερδεψεις τον συνομιλητη σου, ή αν εχεις προβλημα να εκφρασθεις.
Σου εκανα μια απλη ερωτηση (με παραδειγμα).
Αλλαζει ο Θεος γνωμη ή δεν αλλαζει; Τωρα αν αλλαζει δυσκολα ή ευκολα δεν με ενδιαφερει γιατι σημαινει οτι αλλαζει.

Οι νομοι του που λες οτι δεν αλλαζουν, αναφερουν σαφως οτι αποδιδει ...ἁμαρτίας πατέρων ἐπὶ τέκνα, ἕως τρίτης καὶ τετάρτης γενεᾶς, ασχετο με το αν τα τεκνα αμαρτησουν ή οχι (Εξ. 34,7 ...ἐπάγων ἀνομίας πατέρων ἐπὶ τέκνα καὶ ἐπὶ τέκνα τέκνων, ἐπὶ τρίτην καὶ τετάρτην γενεάν).

Σε αλλα χωρια της Γραφης ομως αναφερει ο Θεος οτι ο καθενας ειναι υπευθυνος για τις δικες του αμαρτιες μονο.

Τι απο τα δυο ισχυει; Μπορεις να μου πεις με μια μικρη προταση και μετα το επεκτεινουμε αν θελεις;

bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 20 Οκτ 2018, 15:16

Σύμφωνα με τον Άγιο Παΐσιο, εάν, είναι σε θέση ο απόγονος να καταλάβει (καλή προαίρεση) τότε δεν ... κληρονομούνται οι αμαρτίες. Κι εννοείται όταν τίθεται θέμα και πράξης και μπορεί θα πρέπει να τη κάνει, αποδεικνυοντας ότι γνωρίζει ότι ήταν λάθος

Πότε όμως μα ποτέ, χωρίς συμβουλή πνευματικού
Και ποτέ μα ποτέ με κατάκριση έναντι των γονιών πχ
Αυτή η υπόθεση τραβάει χρόνια και θέλει κι υπομονή

Για τις δικές του αμαρτιες εννοείται ευθύνεται ο ίδιος

Τι σου φταίει η πεθερά κι αν δεν σε βοήθησε. Ήρθε μπροστά σου αυτό το θέμα, ε θα τη φορτωθεις. Και να δεις..επειδή δεν ήταν δικό σου θέμα, θα περνάει κι ούτε θα το καταλάβεις
Αν βρίσεις όμως, τα έκανες θαλασσα

bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 20 Οκτ 2018, 15:21

Κι επειδή σε βλέπω κόλλας σ' αυτό περί αμαρτίες γονέων, να σου πω, το έκανα διδακτορικό αυτό :P
Το ίδιο κι εγώ.

Αλλά...δε θα τους κρίνεις
Αν μπορείς διόρθωσε
Αν δε μπορείς περιμενε

Άβαταρ μέλους
Alphabet

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Alphabet » 20 Οκτ 2018, 15:37

ΟΚ καταλαβα. Ευχαριστω Bluerose.

bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 20 Οκτ 2018, 16:08

Σίγουρα; :P

Δε ξέρω μπορεί να τα λέω λαθος

Malaperdas

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Malaperdas » 20 Οκτ 2018, 16:19

Dorian έγραψε:
18 Οκτ 2018, 16:10
έλεος τι μας βάζεις να δούμε. Έκατσα με το ζόρι να το δω, ο γνωστός μουρλός τσακαλίας, ενώ ισχυρίζεται ότι είχε γνωρίσει προσωπικά τον Παΐσιο, και λέει ότι ήταν έτσι και αλλιώς δεν αναφέρει ούτε ένα γεγονός περιστατικό ως παράδειγμα. Δεν έχει καμία προσωπική έστω ψεύτική μαρτυρία να προσθέσει, τυπική ικαριώτικη βαρεμάρα δεν μπαίνει στον κόπο ούτε να κατασκευάσει κάτι, γενικά η μαρτυρία του είναι άχρηστη, για την ακρίβεια δεν υπάρχει καν μαρτυρία . Αναμασά απλοϊκές κοινές αριστερίζουσες αντιλήψεις για τον "σωστό" χριστιανισμό, ενώ βέβαια ταυτόχρονα πέφτει στην συνήθη λογική αντίφαση να τον απορρίπτει πλήρως ως απάτη. Αφού δεν τον συγκλόνισε το γεγονός πως σχεδόν κατέστρεψε την οικογένεια του αδερφού του, έστω ενός απλοϊκού λαϊκού ιερέα, και παρέσυρε τα παιδιά του στην καταστροφή με τις αριστερίστικές μαρξιστικές ιδέες που τους φλόμωσε, δύσκολο το βλέπω να τον συγκλονίσει κάτι άλλο, μάλλον αμετανόητος θα πάει. Εκτός αν βέβαια ζήσει για πάντα απέθαντος :lol:
Η ενσταση σου ποια ειναι; Ολα αυτα που εγραψες δεν εχουν κατι μεμπτο. Εμενα μου αρεσε αυτος ο ανθρωπος και δεν καταλαβαινω γιατι βγαζετε τετοιο αρνητισμο.
μίστερ μαξ έγραψε:
19 Οκτ 2018, 12:28
bluerose έγραψε:
19 Οκτ 2018, 12:06
Οτι αλλάζει γνώμη ο Θεός, κι ότι Αυτός μόνο γνωρίζει,αν μετανιώσουν οι άνθρωποι δλ αλλάζει η πορεία.
Αν αλλαζει γνώμη, σημαίνει πως δεν ηταν παντογνώστης ή πανσοφος.

Νταξει, δεν έχετε σχέση με τον Χριστιανισμό κύριοι/ες, διδάσκετε αιρέσεις.
Δεν θα ειχε και καμια διαφορα

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 20 Οκτ 2018, 16:51

Alphabet έγραψε:
20 Οκτ 2018, 11:35
Σουβλίτσα έγραψε:
20 Οκτ 2018, 02:45
Βεβαιως το β) γιατι η Παλαια Διαθηκε ειναι ενα παραμυθι. Ολες οι ιστοριες της ειναι φανταστικες, παραβολες αν θελεις για να δημιουργηθει μια ταυτοτητα και μια νεσ δομη για το Ιουδαικο κρατος μετα την αιχμαλωσια στην Βαβυλωνα. Θεολογικα ομως ειναι γελοιες.

1) Γεν. 6,7 καὶ εἶπεν ὁ Θεός· ἀπαλείψω τὸν ἄνθρωπον, ὃν ἐποίησα ἀπὸ προσώπου τῆς γῆς, ἀπὸ ἀνθρώπου ἕως κτήνους καὶ ἀπό ἑρπετῶν ἕως πετεινῶν τοῦ οὐρανοῦ, ὅτι μετεμελήθην ὅτι ἐποίησα αὐτούς.

2) Α Βασ. 15,11 παρακέκλημαι ὅτι ἐβασίλευσα τὸν Σαοὺλ εἰς βασιλέα, ὅτι ἀπέστρεψεν ἀπὸ ὄπισθέν μου καὶ τοὺς λόγους μου οὐκ ἐτήρησε

3) Εξ. 32,14 καὶ ἱλάσθη Κύριος περὶ τῆς κακίας, ἧς εἶπε ποιῆσαι τὸν λαὸν αὐτοῦ.

4) Ιερ. 18,8 καὶ ἐπιστραφῇ τὸ ἔθνος ἐκεῖνο ἀπὸ πάντων τῶν κακῶν αὐτῶν, καὶ μετανοήσω περὶ τῶν κακῶν, ὧν ἐλογισάμην τοῦ ποιῆσαι αὐτοῖς.

5) Γεν. 18,24-32 Οι διαπραγματευσεις του Αβρααμ με τον Θεο για το ποσοι δικαιοι υπηρχαν στα Σοδομα. :smt005:
Αυτή δεν είναι συλλογιστική που έχεις: βεβαίως το β) γιατί η ΠΔ είναι παραμύθι, δεν αποδεικνύεις το παραμύθι έτσι, το να πεις οτι εσύ το θεωρείς παραμύθι οκ αλλά δεν μπορείς να λες οτι σε ένα "βιβλίο" άλλα γράφει ο ένας και άλλα γράφει ο άλλος για τον Θεό, που υποτίθεται μέσα από αυτά τα γραπτά παρουσιάζεται ο Θεός στους ανθρώπους και να θέλεις να γίνει σοβαρή κουβέντα.
Εσύ καταρχήν δείχνεις να μην καταλαβαίνεις καν την θεολογική γλώσσα της ΠΔ. Λέω δείχνεις γιατί αποκλείεται κάποιος που έχει ασχοληθεί να μην γνωρίζει το λογοτεχνικό ύφος της, είναι τα βασικά αυτά.

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 20 Οκτ 2018, 16:52

Φραγμένος_Τελεστής έγραψε:
20 Οκτ 2018, 11:49
Εγώ ως μικρότερος δεν τον θυμόμουν. Από αυτό το βίντεο τον έμαθα:
α ναι καλέ, αυτό θυμόμουν κι εγώ αλλά ποτέ δεν κατάλαβα ποιόν παρίστανε με την άσπρη περούκα, τώρα το έμαθα

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών