Ιωηλ 2
28 Καὶ μετὰ ταῦτα θέλω ἐκχέει τὸ πνεῦμά μου ἐπὶ πᾶσαν σάρκα· καὶ θέλουσι προφητεύσει οἱ υἱοὶ σας καὶ αἱ θυγατέρες σας· οἱ πρεσβύτεροί σας θέλουσιν ἐνυπνιασθῆ ἐνύπνια, οἱ νεανίσκοι σας θέλουσιν ἰδεῖ ὀράσεις.
29 Καὶ ἔτι ἐπὶ τοὺς δούλους μου καὶ ἐπὶ τὰς δούλας μου ἐν ταῖς ἡμέραις ἐκείναις θέλω ἐκχέει τὸ πνεῦμά μου.
30 Καὶ θέλω δείξει τέρατα ἐν τοῖς οὐρανοῖς καὶ ἐπὶ τῆς γῆς, αἷμα καὶ πῦρ καὶ ἀτμίδα καπνοῦ.
31 Ὁ ἥλιος θέλει μεταστραφῆ εἰς σκότος καὶ ἡ σελήνη εἰς αἷμα, πρὶν ἔλθῃ ἡ ἡμέρα τοῦ Κυρίου ἡ μεγάλη καὶ ἐπιφανής.
32 Καὶ πᾶς ὅστις ἐπικαλεσθῆ τὸ ὄνομα τοῦ Κυρίου, θέλει σωθῆ· διότι ἐν τῷ ὄρει Σιὼν καὶ ἐν Ἱερουσαλήμ θέλει εἶσθαι σωτηρία, καθὼς εἶπεν ὁ Κύριος, καὶ
εἰς τοὺς ὑπολοίπους τοὺς ὁποίους ὁ Κύριος θέλει προσκαλέσει @
Αρίστος (ο πνευματικός ισραήλ που λέγαμε όταν περιγράφεται στην ΠΔ)
Σημείωση...το 1% πιθανότητα του τίτλου δεν αναφέρεται στα έσχατα...είναι πολλά που πρέπει να εκπληρωθούν πριν φτάσουμε στο 1% πιθανότητα να είμαστε κοντά σ αυτά.
Το ότι οι προφήτες της ΠΔ όμως έχουν ασχοληθεί εκτεταμένα με τα του μέλλοντος, όχι μόνο τα μ.Χ. μέλλοντα αλλά και τα δικά μας, είναι νομίζω ξεκάθαρο. Εχουν δε πολύ ψωμί για όποιον ενδιαφέρεται και σίγουρα δεν πρέπει να πετιούνται αβίαστα στον κάλαθο σαν να μην έχουν πλέον κάποια αξία.
ΥΓ. Στους 13 που έχουν απαντήσει ναι...
μια παράθεση της πρώτης σύστασης του βιβλίου της Αποκαλύψεως του Ιωάννη...
1:3
μακάριος ὁ ἀναγινώσκων καὶ οἱ ἀκούοντες τοὺς λόγους τῆς προφητείας καὶ τηροῦντες τὰ ἐν αὐτῇ γεγραμμένα...
Ψάξτε τον προφητικό λόγο... διαβάστε...ζητήστε...χτυπήστε...
Αἰτεῖτε, καὶ θέλει σᾶς δοθῆ· ζητεῖτε, καὶ θέλετε εὑρεῖ· κρούετε, καὶ θέλει σᾶς ἀνοιχθῆ·
διότι πᾶς ὁ αἰτῶν λαμβάνει, καὶ ὁ ζητῶν εὑρίσκει, καὶ εἰς τὸν κρούοντα θέλει ἀνοιχθῆ