Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
-
ΓΑΛΗ
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από ΓΑΛΗ » 31 Μαρ 2025, 15:15
AlienWay έγραψε: ↑31 Μαρ 2025, 13:58
Nandros έγραψε: ↑31 Μαρ 2025, 13:51
AlienWay έγραψε: ↑31 Μαρ 2025, 13:43
Εγώ δε νομίζω ότι τα επιλέγουμε αυτά.
Οι θρησκείες επιβάλλονται από τον περίγυρο. Ο τόπος γέννησης και οικογένεια αποφασίζουν.
Ελάχιστοι έχουν ψαχτεί αρκετά, ώστε να καταλάβουν την απάτη και να αποτραβηχτούν.
.
Αμα το ψάξεις, θα διαπιστώσεις ότι η ορθοδοξία, έχει ως δόγμα την επιβολή από τον περίγυρο.
Ακόμη κι ο καθολικισμός, δεν έχει καμία αντίρρηση να εντάξει μέλη με αιρετικές απόψεις, αγνωστικιστές κλπ. Γιατί δίνει έμφαση στον προσηλυτισμό.
Αντίθετα η ορθοδοξία, είναι δόγμα που αποκλείει όλους τους αντιφρονούντες. Οι περισσότεροι πιστοί της, έχουν μάθει να φοβούνται τον κοινωνικό περίγυρο, ο οποίος θα τους αποκλείσει έτσι και εκφράσουν κάποια αιρετική άποψη.
Κάνεις τεράστιο λάθος.
Η ορθοδοξία είναι πολύ πιο ανεκτική. Εκτός αν κρίνεις με βιβλιογραφία δημοτικού και αντίστοιχες παραστάσεις.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
zteo
από zteo » 31 Μαρ 2025, 15:19
ΓΑΛΗ έγραψε: ↑31 Μαρ 2025, 12:41
zteo έγραψε: ↑31 Μαρ 2025, 12:35
ΓΑΛΗ έγραψε: ↑31 Μαρ 2025, 11:26
Εννοείς ότι ο βίαιος ακτιβισμός είναι παράγωγο αβρααμικής θρησκείας;
Σίγουρα είναι παραγωγό. Δεν ξέρω εάν μπορεί να θεωρηθεί δομικό στοιχείο των αβρααμικων θρησκειών.
Το κοινό σημείο των 3 αβρααμικων θρησκειών είναι ο δογματισμός της απόλυτης αλήθειας.
Οπότε ο βίαιος ακτιβισμός είναι δομικό στοιχείο αυτών των θρησκειών που κατασταληκε με τον διαφωτισμό η ζήτημα ερμηνείας του καθενός.
Σου διαφεύγει ότι ο όρος "αβρααμισμός" έχει ως κύρια αναφορά την Παλαιά και όχι τη Νέα Διαθήκη, που είναι η βάση του Χριστιανισμού.
Με αυτό το σκεπτικό, μπορει και ο κομμουνιστικός δογματισμός να είναι αβρααμικό και όχι χριστιανικό παράγωγο.
Γιατί "διαφωτισμός" με το ζόρι, δεν υφίσταται.
Η Καινή διαθήκη όπως και το Κοράνι είναι sequel της Παλαιάς διαθήκης οπότε ισχύει ο όρος αβρααμικη θρησκεία.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
-
ΓΑΛΗ
από ΓΑΛΗ » 31 Μαρ 2025, 15:25
zteo έγραψε: ↑31 Μαρ 2025, 15:19
zteo έγραψε: ↑31 Μαρ 2025, 12:35
Σίγουρα είναι παραγωγό. Δεν ξέρω εάν μπορεί να θεωρηθεί δομικό στοιχείο των αβρααμικων θρησκειών.
Το κοινό σημείο των 3 αβρααμικων θρησκειών είναι ο δογματισμός της απόλυτης αλήθειας.
Οπότε ο βίαιος ακτιβισμός είναι δομικό στοιχείο αυτών των θρησκειών που κατασταληκε με τον διαφωτισμό η ζήτημα ερμηνείας του καθενός.
Σου διαφεύγει ότι ο όρος "αβρααμισμός" έχει ως κύρια αναφορά την Παλαιά και όχι τη Νέα Διαθήκη, που είναι η βάση του Χριστιανισμού.
Με αυτό το σκεπτικό, μπορει και ο κομμουνιστικός δογματισμός να είναι αβρααμικό και όχι χριστιανικό παράγωγο.
Η Καινή διαθήκη όπως και το Κοράνι είναι sequel της Παλαιάς διαθήκης οπότε ισχύει ο όρος αβρααμικη θρησκεία.
Βλέπεις τον όρο sequel, πολύ στενά.
Εγώ ας πούμε τον βλέπω και ως αποκοπή του ομφάλιου λώρου μεταξύ Παλαιάς και Καινής Διαθήκης.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
zteo
από zteo » 31 Μαρ 2025, 15:30
ΓΑΛΗ έγραψε: ↑31 Μαρ 2025, 15:25
Εγώ ας πούμε τον βλέπω και ως αποκοπή του ομφάλιου λώρου μεταξύ Παλαιάς και Καινής Διαθήκης.
Από την στιγμή που δεν την έχουν αποκυρηξει τότε κανένας ομφάλιο λωρος δεν έχει κοπεί. Και δεν γίνεται να αποκυρηχθει από κανέναν διότι αποτελεί την βάση του μονοθεισμου. Ε ξου και η βάση των τριών θρησκειών είναι η ίδια.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
-
ΓΑΛΗ
από ΓΑΛΗ » 31 Μαρ 2025, 15:37
zteo έγραψε: ↑31 Μαρ 2025, 15:30
ΓΑΛΗ έγραψε: ↑31 Μαρ 2025, 15:25
Από την στιγμή που δεν την έχουν αποκυρηξει τότε κανένας ομφάλιο λωρος δεν έχει κοπεί. Και δεν γίνεται να αποκυρηχθει από κανέναν διότι αποτελεί την βάση του μονοθεισμου. Ε ξου και η βάση των τριών θρησκειών είναι η ίδια.
Ρε συ, σκέψου λίγο παραπάνω.
Ήδη ανέφερα τον κομμουνιστικό δογματισμό. Αυτός ήταν η Παλαιά Διαθήκη στο πολιτικό πλαίσιο.. Η αντίστοιχη Καινη Διαθήκη ήταν ο αριστερισμός.
Ξέρεις έστω κι έναν αριστερό που να αποκήρυξε τον Πατέρα του;

Τον δικό του ομφάλιο λώρο δια βίου εξάρτησης έκοψε.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
ΓΑΛΗ
από ΓΑΛΗ » 31 Μαρ 2025, 15:41
Ο ταλιμπανισμός γενικότερα είναι τρόπος σκέψης. Το σκέπτεσθαι προκαλεί τις πράξεις, τόσο στα θρησκευτικά όσο και στα θρησκευτικά πλαίσια.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
Nandros
- Phorum.gr user: Nandros
- Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία
από Nandros » 31 Μαρ 2025, 16:11
Urzaring13 έγραψε: ↑31 Μαρ 2025, 15:09
Και μη βρίζεις Nandros. Δεν το 'χω σε τίποτα να σε ξαποστείλω μια ώρα αρχύτερα.
Να με παραθέτεις για να παίρνω ειδοποίηση και να σου απαντώ αναλόγως.
Το ύφος μου είναι ανάλογο του συνομιλητή μου.
Όταν αυτός είναι υποτιμητικός/προσβλητικός θα φάει απάντηση προσβολή.
Θα μου κλάσεις τα @@.
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
-
Nandros
- Phorum.gr user: Nandros
- Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία
από Nandros » 31 Μαρ 2025, 16:13
Urzaring13 έγραψε: ↑31 Μαρ 2025, 14:38
Εχεις δει πολλούς πιθήκους να μαθαίνουν μαθηματικά ή να πηγαίνουν στην εκκλησία;
Έχω δει ελέφαντες να πενθούν τους νεκρούς τους.
Έτσι ξεκίνησαν οι πρώτες θρησκείες.
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
-
AlienWay
- Phorum.gr user: AlienWay
από AlienWay » 31 Μαρ 2025, 18:09
ΓΑΛΗ έγραψε: ↑31 Μαρ 2025, 15:15
Nandros έγραψε: ↑31 Μαρ 2025, 13:51
Οι θρησκείες επιβάλλονται από τον περίγυρο. Ο τόπος γέννησης και οικογένεια αποφασίζουν.
Ελάχιστοι έχουν ψαχτεί αρκετά, ώστε να καταλάβουν την απάτη και να αποτραβηχτούν.
.
Αμα το ψάξεις, θα διαπιστώσεις ότι η ορθοδοξία, έχει ως δόγμα την επιβολή από τον περίγυρο.
Ακόμη κι ο καθολικισμός, δεν έχει καμία αντίρρηση να εντάξει μέλη με αιρετικές απόψεις, αγνωστικιστές κλπ. Γιατί δίνει έμφαση στον προσηλυτισμό.
Αντίθετα η ορθοδοξία, είναι δόγμα που αποκλείει όλους τους αντιφρονούντες. Οι περισσότεροι πιστοί της, έχουν μάθει να φοβούνται τον κοινωνικό περίγυρο, ο οποίος θα τους αποκλείσει έτσι και εκφράσουν κάποια αιρετική άποψη.
Κάνεις τεράστιο λάθος.
Η ορθοδοξία είναι πολύ πιο ανεκτική. Εκτός αν κρίνεις με βιβλιογραφία δημοτικού και αντίστοιχες παραστάσεις.
Θα σου πω κάποια στιγμή από που έχω εξάγει το συμπέρασμα. Σε γενικές γραμμές, κυρίως από τη συμπεριφορά των ιερέων στη διαφορετική άποψη σε σύγκριση με αυτή των καθολικών και επίσης, από το γεγονός ότι η ορθοδοξία υστερεί στον προσηλητισμο
Ζούμε σε ένα σύστημα.
-
ΓΑΛΗ
από ΓΑΛΗ » 01 Απρ 2025, 12:05
AlienWay έγραψε: ↑31 Μαρ 2025, 18:09
Κάνεις τεράστιο λάθος.
Θα σου πω κάποια στιγμή από που έχω εξάγει το συμπέρασμα. Σε γενικές γραμμές, κυρίως από τη συμπεριφορά των ιερέων στη διαφορετική άποψη σε σύγκριση με αυτή των καθολικών και επίσης, από το γεγονός ότι η ορθοδοξία υστερεί στον προσηλητισμο
Να υποθέσω ότι θεωρείς το παπικό κράτος και την μετεξέλιξη του σε Βατικανό ως το γκράαλ διαφύλαξης των αρχών του χριστιανισμού, αναφορικά με τη συμπεριφορά των παπών, καρδινάλιων, ιερέων σε σχέση με τις... αισχρότητες των ορθόδοξων ιερέων;

Η Ιερά εξέταση δεν ήταν ορθόδοξη πρακτική. Οι σταυροφορίες επίσης. Ο έκλυτος βίος παπών και καρδινάλιων έχει γράψει ιστορίες δόξας. Και μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει καν σύγκριση με τον φανατισμό μεταξύ ορθοδόξων και καθολικών, τόσο στο πλήθος των πιστών όσο και στο δογματισμό των απλών ιερέων.
Αναφορικά δε με τον προσηλυτισμό, τον θεωρείς κάτι ...θετικό;
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
AlienWay
- Phorum.gr user: AlienWay
από AlienWay » 01 Απρ 2025, 12:22
ΓΑΛΗ έγραψε: ↑01 Απρ 2025, 12:05
AlienWay έγραψε: ↑31 Μαρ 2025, 18:09
Κάνεις τεράστιο λάθος.
Να υποθέσω ότι θεωρείς το παπικό κράτος και την μετεξέλιξη του σε Βατικανό ως το γκράαλ διαφύλαξης των αρχών του χριστιανισμού, αναφορικά με τη συμπεριφορά των παπών, καρδινάλιων, ιερέων σε σχέση με τις... αισχρότητες των ορθόδοξων ιερέων;

Η Ιερά εξέταση δεν ήταν ορθόδοξη πρακτική. Οι σταυροφορίες επίσης. Ο έκλυτος βίος παπών και καρδινάλιων έχει γράψει ιστορίες δόξας. Και μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει καν σύγκριση με τον φανατισμό μεταξύ ορθοδόξων και καθολικών, τόσο στο πλήθος των πιστών όσο και στο δογματισμό των απλών ιερέων.
Αναφορικά δε με τον προσηλυτισμό, τον θεωρείς κάτι ...θετικό;
Οι Πάπες και οι Καρδινάλιοι δε με αφορούν. Συγκεκριμένα λέω: Οι καθολικοί ΙΕΡΕΙΣ είναι περισσότερο ανεκτικοί στην άλλη άποψη και στον αγνωστικισμό απ' ότι οι ορθόδοξοι. ΣΗΜΕΡΑ. Οχι όταν κάνανε τις σταυροφορίες.
Ο προσηλυτισμός δεν είναι κάτι θετικό, αλλά η εξάπλωσή του, είναι ενδεικτική για το πώς ενεργεί το κάθε δόγμα.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
-
-
- 76 Απαντήσεις
- 2201 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Στρακαστρουκας
02 Φεβ 2024, 23:02
-
-
- 57 Απαντήσεις
- 1444 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ασέβαστος
01 Φεβ 2024, 15:58
-
-
- 4 Απαντήσεις
- 429 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από nowhere
26 Ιαν 2024, 16:05
Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών
Αποποίηση Ευθυνών Διαχείρισης Φόρουμ (Phorum.com.gr)
Οι απόψεις και τα σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το Φόρουμ είναι προσωπικά και δεν αντιπροσωπεύουν αυτές της Διαχείρισης του Phorum.com.gr
Το κάθε μέλος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη των δημοσιεύσεών του, των απόψεων / θέσεων που εκφράζονται
μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται.
Η Διαχείριση του Phorum.com.gr σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη, για οποιαδήποτε συμβουλή ή συστάσεις που κάνει ή υπονοεί κάποιο μέλος ή επισκέπτης του Phorum.com.gr
η οποία έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε απώλεια / ζημία, με οποιονδήποτε τρόπο, για μέλος του Phorum.com.gr, ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.
Επιπλέον, η Διαχείριση του Phorum.com.gr δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη, για το περιεχόμενο οποιουδήποτε άλλου ιστοτόπου στο Διαδίκτυο,
που έχει συνδεθεί με σύνδεσμο (link) από το Phorum.com.gr
Για άμεση επικοινωνία με τη Διαχείριση του Phorum.com.gr μπορείτε να συμπληρώνετε τη φόρμα της σελίδας Επικοινωνίας του Phorum.com.gr παρακάτω.