Πως εξηγείται θεολογικά η ύπαρξη του πλατύποδα;
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
Re: Πως εξηγείται θεολογικά η ύπαρξη του πλατύποδα;
Στη χριστιανική θεολογία, η εξέλιξη των όντων περιγράφεται χονδρικά στην Γένεση.
Re: Πως εξηγείται θεολογικά η ύπαρξη του πλατύποδα;
Και επεκτείνοντας κάποιος αυτή την εκδοχή, ότι η ΠΔ στις πρώτες 2 σελίδες της προσπαθεί να εξηγήσει με επιστημονικό τρόπο την εξελικτική διαδικασία τής δημιουργίας, θα μπορούσε να πει για να εξηγήσει την ύπαρξη έμβιων όντων ότι προϋπήρχαν/δημιουργήθηκαν όλα τα είδη και κατά το διάβα των αιώνων κάποια επέζησαν και κάποια εξαφανίστηκαν.
Εγώ που βλέπω την Γένεση ως θεολογικό κείμενο έχω την πιο κάτω άποψη όσον αφορά το λόγο γραφής της, αυτό που εξέφρασα και στο παλιό πχόρουμ:

Ο.Ι.
Εγώ που βλέπω την Γένεση ως θεολογικό κείμενο έχω την πιο κάτω άποψη όσον αφορά το λόγο γραφής της, αυτό που εξέφρασα και στο παλιό πχόρουμ:
Αυτός πιστεύω ότι είναι ο λόγος που γράφτηκαν αυτά τα κείμενα."Όσο για την δημιουργική εβδομάδα του πρώτου κεφαλαίου της Γένεσις και την κατάπαυση του Θεού στο Γενεση 2:2-3, εμπεριέχει κυρίως το διδακτικό υλικό που θέλει να περάσει στους Εβραίους ο Θεός δια του Μωυσή και που έχει να κάνει με την Θεμελίωση του Νόμου περί Σαββάτου.
(Γι᾿ αυτό παρουσιάζεται εκεί ο Θεός να δημιουργεί σε έξι ημέρες και την έβδομη να ξεκουράζεται)
Όταν ο Νόμος λέει…
«Εξοδ. 20:8 μνήσθητι τὴν ἡμέραν τῶν σαββάτων ἁγιάζειν αὐτήν. 9 ἓξ ἡμέρας ἐργᾷ καὶ ποιήσεις πάντα τὰ ἔργα σου• 10 τῇ δὲ ἡμέρᾳ τῇ ἑβδόμῃ σάββατα κυρίῳ τῷ θεῷ σου• οὐ ποιήσεις ἐν αὐτῇ πᾶν ἔργον, σὺ καὶ ὁ υἱός σου καὶ ἡ θυγάτηρ σου, ὁ παῖς σου καὶ ἡ παιδίσκη σου, ὁ βοῦς σου καὶ τὸ ὑποζύγιόν σου καὶ πᾶν κτῆνός σου καὶ ὁ προσήλυτος ὁ παροικῶν ἐν σοί.
11 ἐν γὰρ ἓξ ἡμέραις ἐποίησεν κύριος τὸν οὐρανὸν καὶ τὴν γῆν καὶ τὴν θάλασσαν καὶ πάντα τὰ ἐν αὐτοῖς καὶ κατέπαυσεν τῇ ἡμέρᾳ τῇ ἑβδόμῃ• διὰ τοῦτο εὐλόγησεν κύριος τὴν ἡμέραν τὴν ἑβδόμην καὶ ἡγίασεν αὐτήν.»
…..τους εξηγεί ότι γι᾿ αυτό ευλόγησε ο Κύριος την έβδομη ημέρα και την κατέστησε καθαρή, για να παραδειγματιστούν και αυτοί και να τον μιμηθούν.
Για να μη.. "ποιήσουν ἐν αὐτῇ πᾶν ἔργον, σὺ καὶ ὁ υἱός σου καὶ ἡ θυγάτηρ σου, ὁ παῖς σου καὶ ἡ παιδίσκη σου, ὁ βοῦς σου καὶ τὸ ὑποζύγιόν σου καὶ πᾶν κτῆνός σου καὶ ὁ προσήλυτος ὁ παροικῶν ἐν σοί".
Τι έκανε Αυτός; να το κάνουν και αυτοί.
Ὀχι μόνο αυτό, αλλά και αγαθοεργίες τους προτρέπει να κάνουν βάσει αυτού.. (να μην επιβαρύνουν τους δούλους και τα υποζύγιά τους με ασταμάτητη καθημερινή εργασία)
Άρα η εβδομάδα της δημιουργίας που παρουσιάζει ο Μωυσής στο πρώτο κεφάλαιο της Γένεσις, προέβλεπε και στην παράδοση του Νόμου και σε πολλές διατάξεις του νόμου που είχαν να κάνουν με φιλανθρωπίες και άλλα καλά που εξαρτιόνταν από αυτή την δημιουργική εβδομάδα που είχε σαν αφιέρωση την έβδομη ημέρα προς τον Θεό.
(Γι᾿ αυτό παρουσιάζεται ο Θεός ανθρωπομορφικά να δημιουργεί τις έξι ημέρες της εβδομάδας και την έβδομη να καταπαύει. Αν δεν ήταν αυτός ο λόγος, τι σύμπτωση κουφή είναι αυτή που ταιριάζει η εβδομάδα των 7 ημερών που ξέρουμε, με τις 7 δημιουργικές ημέρες του Θεού και ακόμα περισσότερο, τι σύμπτωση κουφότερη είναι αυτή που παρουσιάζεται ανθρωπομορφικά ο Θεός να καταπαύει την έβδομη ημέρα (της είδη «ύποπτης» διάταξης της δημιουργίας μέσα σε μια εβδομάδα) και μετά ο ίδιος ο Μωυσής να δίνει τον νόμο που απαιτεί την έβδομη ημέρα να την αφιερώνουν στον Θεό μιμούμενοί Τον κατά την έβδομη ημέρα της καταπαύσεώς του, μετά την εξαήμερο..!!
Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι γι᾿ αυτό παρουσιάζεται ο Θεός να δημιουργεί τον κόσμο σε έξι ημέρες και την έβδομη να καταπαύει.
Διαβλέπει στην παράδοση του νόμου που θα «ταιριάξει» σ᾿ αυτό το πλαίσιο της δημιουργικής εβδομάδας)
Έλεγε ο Νόμος:
"Εξ. 23:12 ἓξ ἡμέρας ποιήσεις τὰ ἔργα σου, τῇ δὲ ἡμέρᾳ τῇ ἑβδόμῃ ἀνάπαυσις, ἵνα ἀναπαύσηται ὁ βοῦς σου καὶ τὸ ὑποζύγιόν σου, καὶ ἵνα ἀναψύξῃ ὁ υἱὸς τῆς παιδίσκης σου καὶ ὁ προσήλυτος."
Λευιτ. 23:3 ἓξ ἡμέρας ποιήσεις ἔργα, καὶ τῇ ἡμέρᾳ τῇ ἑβδόμῃ σάββατα ἀνάπαυσις κλητὴ ἁγία τῷ κυρίῳ• πᾶν ἔργον οὐ ποιήσεις• σάββατά ἐστιν τῷ κυρίῳ ἐν πάσῃ κατοικίᾳ ὑμῶν.
Αν δεν έκανε έτσι ο Θεός να τους δώσει τον νόμο, για τη φιλαργυρία τους, (και τη σκληροκαρδία του αρχαίου κόσμου) ούτε τους δούλους τους δεν θα άφηναν να ξεκουραστούν, ούτε τα ζώα τους, ούτε τους αγρούς τους, διότι και η αγρανάπαυση εξαρτιόταν από αυτή την δημιουργική εβδομάδα...
Λευιτ. 25:1 Καὶ ἐλάλησεν κύριος πρὸς Μωυσῆν ἐν τῷ ὄρει Σινα λέγων 2 Λάλησον τοῖς υἱοῖς Ισραηλ καὶ ἐρεῖς πρὸς αὐτούς Ἐὰν εἰσέλθητε εἰς τὴν γῆν, ἣν ἐγὼ δίδωμι ὑμῖν, καὶ ἀναπαύσεται ἡ γῆ, ἣν ἐγὼ δίδωμι ὑμῖν, σάββατα τῷ κυρίῳ. 3 ἓξ ἔτη σπερεῖς τὸν ἀγρόν σου καὶ ἓξ ἔτη τεμεῖς τὴν ἄμπελόν σου καὶ συνάξεις τὸν καρπὸν αὐτῆς. 4 τῷ δὲ ἔτει τῷ ἑβδόμῳ σάββατα ἀνάπαυσις ἔσται τῇ γῇ, σάββατα τῷ κυρίῳ• τὸν ἀγρόν σου οὐ σπερεῖς καὶ τὴν ἄμπελόν σου οὐ τεμεῖς 5 καὶ τὰ αὐτόματα ἀναβαίνοντα τοῦ ἀγροῦ σου οὐκ ἐκθερίσεις καὶ τὴν σταφυλὴν τοῦ ἁγιάσματός σου οὐκ ἐκτρυγήσεις• ἐνιαυτὸς ἀναπαύσεως ἔσται τῇ γῇ. 6 καὶ ἔσται τὰ σάββατα τῆς γῆς βρώματά σοι καὶ τῷ παιδί σου καὶ τῇ παιδίσκῃ σου καὶ τῷ μισθωτῷ σου καὶ τῷ παροίκῳ τῷ προσκειμένῳ πρὸς σέ, 7 καὶ τοῖς κτήνεσίν σου καὶ τοῖς θηρίοις τοῖς ἐν τῇ γῇ σου ἔσται πᾶν τὸ γένημα αὐτοῦ εἰς βρῶσιν.
…και (βλέπουμε ότι) όχι μόνο η αγρανάπαυση αλλά και η ελεημοσύνη που προέκυπτε μέσω αυτής της αγρανάπαυσης, προβλεπόταν από αυτή τη δημιουργική εβδομάδα, όπως παρουσίασε ο Μωυσής τη δημιουργία σε επτά ημέρες στη Γένεση..
Τους έλεγε και τα αυτοφυή αυτής της έβδομης χρονιάς δεν θα τα τρυγήσουν, αλλά θα τα αφήσουν να τα φάει ο δούλος και η δούλη τους και τα ζώα και ο οποιοσδήποτε περαστικός ή γείτονας.
Ακόμα και τους δούλους τους ελευθέρωναν τον έβδομο χρόνο..
Εξοδ. 21:1 Καὶ ταῦτα τὰ δικαιώματα, ἃ παραθήσεις ἐνώπιον αὐτῶν. 2 ἐὰν κτήσῃ παῖδα Εβραῖον, ἓξ ἔτη δουλεύσει σοι• τῷ δὲ ἑβδόμῳ ἔτει ἀπελεύσεται ἐλεύθερος δωρεάν.
Άρα, όταν αφηγούταν την εξαήμερο ο Μωυσής και παρουσίαζε την δημιουργία σαν μια εβδομάδα ημερών και παρουσίαζε τον Θεό να αναπαύεται την έβδομη ημέρα, (λες και είχε ο Θεός ανάγκη από ανάπαυση), προετοίμαζε τους αναγνώστες/ακροατές του να μιμηθούν τον Θεό τους, όπως τους τον παρουσίαζε στη Γένεση ανθρωπομορφικώς, (που έπλαθε με χέρια, εμφυσούσε, μίλαγε, αναπαυόταν και άλλα παρόμοια), για να τηρήσουν τον Νόμο του Θεού τους, που νομοθετούσε κατά την παράδοση του νόμου τόσα καλά που προέρχονταν από την τήρηση της έβδομης ημέρας όπως είδαμε πιο πάνω.
(Όλα δείχνουν ότι ο Θεός παρέδωσε στον Μωυσή να αφηγηθεί την δημιουργία του κόσμου σε μια Γήινη εβδομάδα, για να χρησιμοποιηθεί αυτή η εβδομάδα ως πλαίσιο, που ο ίδιος ο Θεός πάλι θα προσάρμοζε αργότερα, κατά την παράδοση του Νόμου στο Σινά, τις διατάξεις του Νόμου σ᾿ αυτό το απλό πλαίσιο της "δημιουργικής" εβδομάδας που είχε μια αφιερωμένη ημέρα στον Θεό).
Όσο για το ποιος είναι ο λόγος που γράφτηκε η αρχή του βιβλίου της Γένεσις, δηλαδή το πρώτο κεφάλαιο, σίγουρα δεν έχει να κάνει με.. επιστημονική διατριβή αλλά με μια εισαγωγή κατά την υπάρχουσα γνώση τής εποχής περί τής ύπαρξης των όντων. Ότι τα πάντα είναι δημιουργήματα τού Θεού.
Γενικά, το πρώτο κεφάλαιο της Γένεσις αφηγείται με έναν άκρως περιληπτικό τρόπο στους Εβραίους που έφυγαν από την Αίγυπτο μετά από 500 περίπου χρόνια διαμονής τους μεταξύ των ειδωλολατρών Αιγυπτίων, ότι ο Δημιουργός τους και δημιουργός του σύμπαντος και όλων όσων υπάρχουν, είναι ο Θεός των πατέρων τους και όχι οι ειδωλολατρικές θεότητες που άκουγαν μέσα στην Αίγυπτο ως αίτιους της δημιουργίας.
Το ότι ήταν επιρρεπείς στην ειδωλολατρία διαφαίνεται σε όλη την Π. Διαθήκη, αλλά κυρίως, για το θέμα που εξετάζουμε, διαφαίνεται κατά την απουσία του Μωυσή με το χρυσό μοσχάρι, αμέσως λίγο πριν την παράδοση των εντολών.
(Αυτό προσπαθεί να αποτρέψει αυτό το κεφάλαιο. Την επιστροφή τους στην ειδωλολατρεία και την πλάνη, μέσα στην οποία είχαν γαλουχηθεί κοντά 500 χρόνια. Τους δείχνει ότι ο Δημιουργός του κόσμου είναι ο Θεός των πατέρων τους)
Εκτός αυτού..
Σίγουρα εκεί χρησιμοποιεί αντιλήψεις του τόπου και της εποχής που γράφτηκε αυτό το κείμενο της Γένεσης, που σίγουρα θα ελάνθαναν συγκρινόμενες με τα σημερινά δεδομένα γνώσης περί του κόσμου, (όσων αφορά τα "επιστημονικά" στοιχεία) που έχουμε σήμερα, (αν δεχθούμε ότι αυτά γράφτηκαν πριν από 3000-3500 χρόνια) και της γνώσης που θα έχουμε όσο προχωράει η έρευνα.
Αυτό δεν καθιστά μη θεόπνευστα τα κείμενα αυτά, διότι η θεοπνευστία έγκειται στο σωτηριολογικό χαρακτήρα αυτών των κειμένων και όχι στις λεπτομέρειες δημιουργίας ή εξέλιξης της κτίσης και πως ακριβώς δημιουργήθηκαν τα όντα, διότι αυτό μπορούμε να το μάθουμε από τα χιλιάδες και ίσως εκατομμύρια βιβλία που γράφτηκαν και τυπώθηκαν από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα και ασχολούνται αποκλειστικά μ᾿ αυτά τα θέματα και όχι από μία-δυο σελίδες που αποτελεί το πρώτο κεφάλαιο της Γένεσης.
Αυτό είναι αστείο όταν το απαιτεί κάποιος μέσα από τη Γραφή..

Ο.Ι.
Η μεγάλη ιδέα που έχουμε για τον εαυτό μας, είναι το μεγάλο κενό που θα πέσουμε μέσα.
- OrderAndChaos
- Δημοσιεύσεις: 628
- Εγγραφή: 02 Οκτ 2018, 17:30
Re: Πως εξηγείται θεολογικά η ύπαρξη του πλατύποδα;
Αυτή η ερμηνευτική σας συνήθεια να διαβάζετε κυριολεκτικά μόνο αυτά που σας βολεύουν είναι απλά αστεία.
Αν η περιγραφή της Δημιουργίας είναι παραβολική τότε και ο ίδιος ο θεός της Βίβλου είναι μια παραβολή. Δεν υπήρξε και προφανώς δεν υπάρχει.

Αν η περιγραφή της Δημιουργίας είναι παραβολική τότε και ο ίδιος ο θεός της Βίβλου είναι μια παραβολή. Δεν υπήρξε και προφανώς δεν υπάρχει.

Προφανώς δεν έχει να κάνει με επιστημονική διατριβή, αλλά με παραμύθια της Μεσοποταμίας απ'τα οποία εμπνεύστηκαν οι συγγραφείς του Βίβλου (και όχι κάποιος Μωυσης) κάπου στον 5ο-6ο αιώνα πΚΕ...Όσο για το ποιος είναι ο λόγος που γράφτηκε η αρχή του βιβλίου της Γένεσις, δηλαδή το πρώτο κεφάλαιο, σίγουρα δεν έχει να κάνει με.. επιστημονική διατριβή αλλά με μια εισαγωγή κατά την υπάρχουσα γνώση τής εποχής περί τής ύπαρξης των όντων. Ότι τα πάντα είναι δημιουργήματα τού Θεού.

Re: Πως εξηγείται θεολογικά η ύπαρξη του πλατύποδα;
Το προβλημα με αυτα ειναι οτι ερμηνευονται κατα το δοκουν
Μεχρι τον 20αι οι φωτισμενοι ιεραρχες ελεγαν οτι ετσι εγιναν οπως τα λεει η Αγ γραφη.
Μολις αρχισε η επιστημη να εξελισσεται ραγδαια, εγιναν αυτα αλληγοριες, παραβολες κλπ
Αυτο που λεει "με λενε ριζο και οπως θελω τα γυριζω" νομιζω εκφραζει ακριβως το τι συμβαινει
Μεχρι τον 20αι οι φωτισμενοι ιεραρχες ελεγαν οτι ετσι εγιναν οπως τα λεει η Αγ γραφη.
Μολις αρχισε η επιστημη να εξελισσεται ραγδαια, εγιναν αυτα αλληγοριες, παραβολες κλπ
Αυτο που λεει "με λενε ριζο και οπως θελω τα γυριζω" νομιζω εκφραζει ακριβως το τι συμβαινει
Re: Πως εξηγείται θεολογικά η ύπαρξη του πλατύποδα;

"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".
Re: Πως εξηγείται θεολογικά η ύπαρξη του πλατύποδα;
Το pet είναι μιά γλύκα.
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".
Re: Πως εξηγείται θεολογικά η ύπαρξη του πλατύποδα;
Η φύση δεν φτιάχνει!!!
Το πλάσμα εξελίχτηκε για να προσαρμοστεί σε ένα συγκεκριμένο περιβάλλον με τυχαίες μεταλλάξεις και κάποιες από τις οποίες λειτούργησαν και το βοήθησαν να επιβιώσει, ανεξάρτητα από τι πρέσβευαν αυτές οι μεταλλάξεις...
Π.χ. στη Μαδαγασκάρη είχαμε το πουλί ελέφαντα - ένα πτηνό του ενός τόνου, το οποίο ήταν νυκτόβιο - και τον γιγάντιο λεμούριο, ο οποίος πλησίαζε πάρα πολύ σε διαστάσεις τον γορίλα... Και τα δύο είδη εξοντώθηκαν από τους ανθρώπους.
Από την άλλη βέβαια, απλά δεν έχεις συνηθίσει το πλάσμα, και έτσι σου φαίνεται λογικός ο ελέφαντας - ένα πλάσμα στο οποίο εξελίχτηκε η μύτη του!!! για να είναι τεράστια...
.
Bellum omnium contra omnes
Ου παντός πλειν εις Κόρινθον...
Ου παντός πλειν εις Κόρινθον...
Re: Πως εξηγείται θεολογικά η ύπαρξη του πλατύποδα;
OrderAndChaos έγραψε: ↑23 Σεπ 2019, 16:35Αυτή η ερμηνευτική σας συνήθεια να διαβάζετε κυριολεκτικά μόνο αυτά που σας βολεύουν είναι απλά αστεία.
Αν η περιγραφή της Δημιουργίας είναι παραβολική τότε και ο ίδιος ο θεός της Βίβλου είναι μια παραβολή. Δεν υπήρξε και προφανώς δεν υπάρχει.

ναι..
είναι σα να περιγράφουμε σε κάποιον τυφλό πως είναι ο ήλιος κι επειδή δεν τον βλέπει άρα ο ήλιος δεν υπάρχει.

Κι όμως πάνω σ' αυτό το πρότυπο έδωσε τον Νόμο πράγμα που φαίνεται από τις παραπομπές.OrderAndChaos έγραψε: ↑23 Σεπ 2019, 16:35Προφανώς δεν έχει να κάνει με επιστημονική διατριβή, αλλά με παραμύθια της Μεσοποταμίας απ'τα οποία εμπνεύστηκαν οι συγγραφείς του Βίβλου (και όχι κάποιος Μωυσης) κάπου στον 5ο-6ο αιώνα πΚΕ...Όσο για το ποιος είναι ο λόγος που γράφτηκε η αρχή του βιβλίου της Γένεσις, δηλαδή το πρώτο κεφάλαιο, σίγουρα δεν έχει να κάνει με.. επιστημονική διατριβή αλλά με μια εισαγωγή κατά την υπάρχουσα γνώση τής εποχής περί τής ύπαρξης των όντων. Ότι τα πάντα είναι δημιουργήματα τού Θεού.
Φυσικά κάποιος που χρονολογεί με "πΚΕ" ούτε κατά διάνοια δεν πρόκειται να σχολιάσει επί του επιχειρήματος με στοιχειώδη σοβαρότητα (πόσο μάλλον όταν υπάρχει ενεργός αντιπαράθεση

Καλό απόγευμα και πάλι


Ο.Ι.
Η μεγάλη ιδέα που έχουμε για τον εαυτό μας, είναι το μεγάλο κενό που θα πέσουμε μέσα.
Re: Πως εξηγείται θεολογικά η ύπαρξη του πλατύποδα;
ΓΑΛΗ έγραψε: ↑23 Σεπ 2019, 10:41Διαφωνώ.Sid Vicious έγραψε: ↑21 Σεπ 2019, 22:45Και ακόμη και έτσι είναι πολύ πιο εμφανίσιμο και άρτιο από έναν αριστεριστή, φαντάσου
Δεν είναι πολύ πιο εμφανίσιμο, είναι μια σαφέστατη απεικόνιση της ιδεολογίας ενός αριστεριστή.
Λίγο από εδώ, λίγο από εκεί και ιδού η απόδειξη ότι η αριστερά είναι έργο του Θεού.



παλιόπαιδα, με πνίξατε

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ....
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....
ΕΙΝΑΙ: ΠΡΟΔΟΤΕΣ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....
ΕΙΝΑΙ: ΠΡΟΔΟΤΕΣ
Re: Πως εξηγείται θεολογικά η ύπαρξη του πλατύποδα;
τώρα ανέφερες λεμούριο, έχω συναντήσει ένανOANNHSEA έγραψε: ↑23 Σεπ 2019, 18:05Η φύση δεν φτιάχνει!!!
Το πλάσμα εξελίχτηκε για να προσαρμοστεί σε ένα συγκεκριμένο περιβάλλον με τυχαίες μεταλλάξεις και κάποιες από τις οποίες λειτούργησαν και το βοήθησαν να επιβιώσει, ανεξάρτητα από τι πρέσβευαν αυτές οι μεταλλάξεις...
Π.χ. στη Μαδαγασκάρη είχαμε το πουλί ελέφαντα - ένα πτηνό του ενός τόνου, το οποίο ήταν νυκτόβιο - και τον γιγάντιο λεμούριο, ο οποίος πλησίαζε πάρα πολύ σε διαστάσεις τον γορίλα... Και τα δύο είδη εξοντώθηκαν από τους ανθρώπους.
Από την άλλη βέβαια, απλά δεν έχεις συνηθίσει το πλάσμα, και έτσι σου φαίνεται λογικός ο ελέφαντας - ένα πλάσμα στο οποίο εξελίχτηκε η μύτη του!!! για να είναι τεράστια...
.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ....
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....
ΕΙΝΑΙ: ΠΡΟΔΟΤΕΣ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....
ΕΙΝΑΙ: ΠΡΟΔΟΤΕΣ
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Το τέλος εποχής θεολογικά και η θεολογία της αλληλοσυμπλήρωσης
από tanipteros » 27 Δεκ 2024, 03:15 » σε Θρησκειολογία - 2 Απαντήσεις
- 152 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από tanipteros
27 Δεκ 2024, 06:23
-
-
-
Νέα δημοσίευση Ερώτηση για τους θρήσκους: Πως ορίζεται θεολογικά η δικαιοσύνη;
από Εκτωρ » 18 Οκτ 2023, 23:39 » σε Θρησκειολογία - 6 Απαντήσεις
- 386 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Antares
27 Οκτ 2023, 14:20
-
-
-
Νέα δημοσίευση Πως εξηγείται ψυχολογικά η ευχαρίστηση που νοιώθουμε όταν σκάμε φούσκες περιτυλίγματος;
από Έκτωρ Φοίνιξ » 29 Μαρ 2025, 17:57 » σε Ψυχολογία - 0 Απαντήσεις
- 94 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Έκτωρ Φοίνιξ
29 Μαρ 2025, 17:57
-
-
-
Νέα δημοσίευση ΤΟ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙΣ ΤΗΝ ΎΠΑΡΞΗ ΚΑΡΤΕΛ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΉ ΕΠΙΛΟΓΗ
από Frappezitis » 25 Σεπ 2024, 05:55 » σε Οικονομία - 0 Απαντήσεις
- 207 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Frappezitis
25 Σεπ 2024, 05:55
-