Λινκ;

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
https://www.impantokratoros.gr/59B1FCB4.el.aspx
έκανα ένα λάθος πρίν,είπα ότι οί θεος-οφις-τές όπως καί ή Ε.μπλαβάτσκυ είναι μυστικιστές...δέν είναι μυστικιστες,είναιΣουβλίτσα έγραψε: ↑03 Οκτ 2018, 01:31Θα ήθελα και κάποια σχόλια και λίγα λόγια, μιας και αναφέρθηκες στον ρώσικο μυστικισμό, εαν γνωρίζεις για το ..φαινόμενο Σολόβιεφ, τις ιδέες του και αν υπήρξε κάποια σχέση του με την Ρωσική Εκκλησία κατα καιρούς.
Για τα των δυτικών, λίγο πολύ γνωρίζουμε, για τον Βλαδίμηρο Σολόβιεφ εγώ δεν ήξερα τίποτα, πολύ προσφάτως, ψάχνοντας πράγματα έπεσε κάπου το μάτι μου αλλά δεν έχω καταφέρει μέχρι τώρα να διαβάσω και να βρω πολλά
Από το ένα άκρο στο άκρο από την αμερικανοδουλεία στην από κεκτημένη ταχύτητα σοβιετοδουλεία. Μπορεί από την μοίρα ή δεν ξέρω γιατί να μην είμαστε πλέον το ισχυρότερο ορθόδοξο κράτος-έθνος, αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να διαφυλάξουμε τα δικά μας. Δε νομίζω ότι χρειάζεται τρομερή ευφυΐα ότι οι Ρώσοι με την ανακοίνωση περί ελέγχου του Αγίου Όρους στέλνουν έξυπνα διπλωματικά μήνυμα, αφήστε τις βλακείες και να το παίζεται αφεντικά μας, ενώ είστε πλέον της πλάκας και ως κράτος, μια χαρά μπορούμε να μπούμε στα δικά σας χωράφια. Και δεν είναι μόνο το Άγιο Όρος αλλά και ιερά προσκυνήματα, μονές που ελέγχουν οι ελληνορθόδοξοι Ιεροσόλυμα, Σινά, Αλεξάνδρεια.Maspoli έγραψε: ↑02 Οκτ 2018, 17:25Η γνωμη μου συνοπτικα:
Το ελληνικο κρατος δεν εχει καμια δουλεια να εμπλεκεται στο Αγ. Ορος κ να βαζει τοποτηρητες κτλ. Απο την αλλη ομως ειμαστε ορθοδοξοι δεν ειμεθα καισαροπαπιστες. Το Αγ. Ορος δε μπορει να ειναι κρατος ή κρατιδιο. Δε θα εχει εναεριους χωρους, υφαλοκρηπιδες, ΑΟΖ, ορυκτο πλουτο, υπαλληλους κτλ. Κανονικα ουτε ρευμα πρεπει να εχει αν με ρωτας. Το Αγ Ορος ειναι ενα παγκοσμιο προσευχητηριο κ δεν εχει καμια δουλεια να παρει κρατικο χαρακτηρα. Η διευθυνση των οποιων ζητηματων που αφορουν την κοινοτητα του, ειναι ευθυνη αποκλειστικα της κοινοτητας του. Η Ελλας θα ειναι η εγγυητρια δυναμη της ασφαλειας του, πιστος αρωγος του και το ανεξαρτητο κρατος που θα δυναται να κληρονομησει το Αγ Ορος εαν ποτε απωλεσει το μοναστικο του χαρακτηρα. Φυσικα αν η Ελλας για οποιοδηποτε λογο απωλεσει την ιδιοτητα του ανεξαρτητου κρατους ενοσω υπαρχει μοναστικη κοινοτητα, θα πρεπει να αντικατασταθει απο αλλον εγγυητη τον οποιο θα ορισουν οι μοναχοι.
τί;.....μόνο ή πόρνη....καί ό ληστής..βιώνοντας στά βάθη τού είναι τους τό έρεβος τού σκότουςΣουβλίτσα έγραψε: ↑03 Οκτ 2018, 01:56Άλλο μυστική άλλο μυστικιστική
Το έργο του Σολόβιεφ πάντως, από ό,τι πολύ λίγα έχω δει δεν το καταλαβαίνω να συμβαδίζει με την Ορθόδοξη χριστιανική πίστη, εκτός αν εγώ κατάλαβα λάθος μέχρι τώρα τα μεσσιανικά οράματα στο έργο του
Γι αυτό ρωτώ, εαν γνωρίζεις εσύ να αναπτύξεις κάπως πιο μεστά το θέμα.
προσυπογράφωYochanan έγραψε: ↑03 Οκτ 2018, 02:48O Πατριάρχη Κωνσταντινουπολεως καλώς μένει εκει και καλως να συνεχίσει να μένει εκει που είνει μεχρι να την απελευθερώσουμε. Δε θέλω ηττοπάθειες - ούτε δέκα φορές δεν τον έχουμε πιεί πανηγυρικά από τους Τούρκους σε πόλεμο, μας παίρνει ακόμα να δοκιμάσουμε κι άλλο.
μά όχι από σολοβιεφ δέν ξέρω τίποτα εκτός από κάποιες πολύ καλές κριτικές πού έχει κάνει γιά τόν "φάουστ" τού γκαίτε ήΣουβλίτσα έγραψε: ↑03 Οκτ 2018, 03:27Ευτυχώς που φαίνεται να συμφωνούμε όλοι οτι μεσσιανικά οράματα και φαντασιώσεις είναι αταίριαστα με το πνεύμα το οποίο "όπου θέλει πνει" και όπως φαίνεται μέσα από την παρακάτω συνάφεια (που είναι και ολοκληρωμένος ο λόγος του Χριστού) για να μην ξεχνιόμαστε:
ἀπεκρίθη Ἰησοῦς· ἀμὴν ἀμὴν λέγω σοι, ἐὰν μή τις γεννηθῇ ἐξ ὕδατος καὶ Πνεύματος, οὐ δύναται εἰσελθεῖν εἰς τὴν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ.
τὸ γεγεννημένον ἐκ τῆς σαρκὸς σάρξ ἐστι, καὶ τὸ γεγεννημένον ἐκ τοῦ Πνεύματος πνεῦμά ἐστι.
μὴ θαυμάσῃς ὅτι εἶπόν σοι, δεῖ ὑμᾶς γεννηθῆναι ἄνωθεν.
τὸ πνεῦμα ὅπου θέλει πνεῖ, καὶ τὴν φωνὴν αὐτοῦ ἀκούεις, ἀλλ᾿ οὐκ οἶδας πόθεν ἔρχεται καὶ ποῦ ὑπάγει· οὕτως ἐστὶ πᾶς ὁ γεγεννημένος ἐκ τοῦ Πνεύματος.
Και αφού ξεκαθαρίσαμε γιατί δεν πρέπει να απορεί ο Νικόδημος για την άνωθεν γέννηση και πώς αυτή συμβαίνει, με σαφή αναφορά στο Μυστήριο του Ορθόδοξου Χριστιανικού Βαπτίμαστος
ας συνεχίσουμε και με αυτό που ρώτησα περι Σολόβιεφ:
φίλτατε, εζήτηξα μια μεστή αναφορά, εαν έχεις γνώση περι του θέματος, τα ποιητικά, λογοτεχνικά και ρομαντικά κλισέ σε αυτήν την φάση δεν με διαφωτίζουν
τουναντίον, με μπερδεύουν θα έλεγα καθώς γνωρίζω και θεωρητικώς και βιωματικώς οτι καταρχήν, εξομολόγηση δια της οποίας προκύπτει άφεση (=λύτρωση, σωτηρία) υπάρχει μόνο ως μυστήριο σε Πνευματικό και έπειτα, αυτό το "βιώνοντας στά βάθη τού είναι τους τό έρεβος τού σκότους
έγιναν κοινωνοί του θείου σχίσματος ή θεικού πάθους" μου θυμίζει κάτι άλλο.
Βασικά, ο τρόπος που απαντάς μου δείχνει να γνωρίζεις κάτι παραπάνω περι του συγκεκριμένου συγγραφέα, φιλοσοφοθεολόγου ενώ πρωτύτερα έδειξες να αγνοείς μάλλον.
Δεν ξέρω αν εγώ δεν κατάλαβα κάτι καλά
Ο κηπος του Θεου δε χρειαζεται επιτηρηση απο κρατος. Η μοναστικη ικανοτητα θα πρεπεο να λυνει μονη της τα οποια θεματα της. Χρειαζεται βεβαια εγγυητη της ασφαλειας. Αυτος θα ειναι η Ελλαδα στην οποια ως κρατος θα ανηκουν εναεριος χωρος, ΑΟΖ κτλ (δεν θα εχει καμια μειωση εθνικης κυριαρχιας που ειπατε οτι προτεινα). Αν η μοναστικη κοινοτητα ειναι ανικανη να λυσει καποιο θεμα τοτε φυσικα και τα μελη της μπορουν να αποτανθουν στον εγγυητη για παρεμβαση ωστε να βοηθησει να λυθει το ζητημα. Αν ομως η Ελλαδα για οποιοδηποτε λογο απωλεσει τον ανεξαρτητο χαρακτηρα της, προφανως και εγγυητης της ασφαλειας του Αγ. Ορους πρεπει να ειναι ενα κρατος που θα εχει λαο που θα μετεχει της ορθοδοξης πιστης.Σουβλίτσα έγραψε: ↑02 Οκτ 2018, 22:47
πχ: Μόνος σου είπες πριν πως ούτε ανεξάρτητο κρατίδιο Αγίου Όρους θες ("αφού δεν είμεθα και καισαροπαπικοί") αλλά αυτό το μόρφωμα κάποιος πρέπει και να το επιτηρεί και να εγγυάται για την λειτουργικότητά του, κάποια χώρα. Και αν η Ελλάδα απολέσει την ανεξαρτησία της (να γινει ξερω γω ενα κράτος Μακεδονία απο δω, ενα κράτος Αλβανικό απο κει, ένα του Αιγαίου πιο πέρα κτλ), να αναλάβει άλλος..
Τώρα, άμα σου πω μάλιστα, κατάλαβα, θα έχω άδικο?
Δηλαδή, τελικά τί κοιτάμε να σώσουμε? Την Ελλάδα, την Ρωσία, την Πίστη?
Εγώ προσωπικά, το έχω πολύ ξεκάθαρο.
Και δεν τρέφω καμία μα καμία αυταπάτη. Για τίποτα.