Τον έκανε από αγάπη, αλλά όχι αγαπη προς τον άνθρωπο. Αγάπη προς τον ίδιο. Άνετα κοντράρονταν ο Γιαχβέ με κάποιους του "Δωδεκάθεου", για το ποιος ήταν πιο νάρκισσος.
Πείτε μου αν έχω καταλάβει πως λειτουργεί ο Χριστιανικός Θεός
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
Re: Πείτε μου αν έχω καταλάβει πως λειτουργεί ο Χριστιανικός Θεός
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... 

Κάνε ό,τι θέλεις, ρε συ.Isildur έγραψε: ↑23 Αύγ 2023, 01:44Τι λες βρε συ; Για ποιο πράγμα συζητάμε από την αρχή ακόμα, και τι απαντάς;ΓΑΛΗ έγραψε: ↑23 Αύγ 2023, 01:34Μια και επιμένεις, ρίξε και μια θεολογική ερμηνεία για τα παιδιά της Νιόβης που εξόντωσαν ο Απόλλων και η Άρτεμις, επειδή τόλμησε η μάνα τους να κοντράρει με τη θεϊκή μανούλα (το κόνσεπτ "τολμάς να προσβάλλεις τη μάνα μου ΡΕ;" σε αρχαιοπρεπή απόδοση), ρίξε μία ακόμη για το ταράκουλο της Αθηνάς όταν διαπίστωσε ότι η Αράχνη ήταν σαφώς καλύτερη υφάντρα, τις παρερμηνείες για το μύθο της όμορφης και όχι φιδόμορφης Μέδουσας (με πρωταγωνίστρια πάλι της θεά της σοφίας), την εκδικητικότητα του Ποσειδώνα απέναντι στον Οδυσσέα, τις κατινιές της Ήρας στον Ηρακλή, το αν τελικώς η Ελένη ήταν ή δεν ήταν στην Τροία ως επικό φαντασιακό πουκάμισο κλπ κλπ κλπIsildur έγραψε: ↑23 Αύγ 2023, 01:13
Το ξέσπασμα του Ιησού που ανέφερα δεν είχε να κάνει με εκδικητικότητα, αλλά με οργή για την μετατροπή του οίκου του πατέρα του σε εμπορικό κατάστημα. Λειτούργησε δε ως παράδειγμα προς τις επόμενες γενιές, αυτήν τη φορά μέσω προσωπικής του δράσης και όχι κάποιας παραβολής. Όλα αυτά βέβαια, αν πιστέψουμε τους ιστοριογράφους του.
Εκεί επικεντρώθηκα και στην διαφορά που έχει μια τέτοια διδαχή από μεριάς Χριστιανών, σε αντίθεση όλους τους άλλους που οι ίδιοι αποκαλούν ειδωλολάτρες, σκλάβους της ύλης και των επίγειων αγαθών και απολαύσεων και ό,τι άλλο.
Το ότι η κίνηση αυτή τελικά πέρασε στα ψιλά γράμματα (στην πράξη, άλλο τι διδάσκουν) και η Εκκλησία του Χριστού που βασίζεται στο πνεύμα έγινε μια από τις πιο καλο-οργανωμένες και πετυχημένες πολυεθνικές επιχειρήσεις όλης της ιστορίας, είναι τέρμα ειρωνικό και ο ορισμός της υποκρισίας και της καταπάτησης αρχών και διδαχών της, νομίζω. Διαφωνείς;
Και για γκράντε φινάλε, ρίξε και μια ανάλυση για την τιμωρία του Προμηθέα.
Έτσι, για να ξεκινήσουμε από τα χαλαρά...
Και "επιμένω" κιόλας;
Θες να συζητήσεις, με την εξέλιξη που πήρε το θέμα; Συζήτησε. Αποσυντονίζεσαι επειδή ήθελες να εξελιχθεί αλλιώς η συζήτηση; Μη συνεχίζεις. Κανείς δεν θα σου ζητήσει το λόγο.
Απλά πράγματα.

Η ελπίδα είναι παγίδα.
το εν αρχη ο λογος πρεπει να υπαρχει στις περισσοτρες θρησκειες
για μενα εννοει την πρωτη εντολη
για μενα εννοει την πρωτη εντολη
Επίτρεψέ μου να πω έχοντας ασκήσει την εν λόγω διαδικασία, πως δεν έχει την παραμικρή σχέση η Ορθόδοξη Προσευχή με τη γιόγκα.
ΕΙΔΟΝ ΕΓΩ ΤΑΣ ΠΑΓΙΔΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ HΠΛΩΜΕΝΑΣ ΕΠΙ ΠΑΣΑΝ ΤΗΝ ΓΗΝ ΚΑΙ ΗΡΩΤΗΘΗΝ : ΑΡΑ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΑΙ ΕΚΦΥΓΕΙΝ ΤΑΥΤΑΣ; ΚΑΙ ΗΚΟΥΣΑ ΦΩΝΗΝ ΛΕΓΟΥΣΑΝ ΜΟΙ : "Ο ΤΑΠΕΙΝΟΣ".
Οκ, αλλά μην κατηγορείς εμένα μετά για κολλήματα και επιμονές. Συζητούσαμε για κάτι πολύ συγκεκριμένο και με περίτεχνες πιρουέτες προσπαθείς να αλλάξεις το θέμα. Και οκ, να πω ότι λες "καλά όλα αυτά, αλλά για το τάδε τι γνώμη έχεις;", να το καταλάβω. Μου λες ότι έχεις ρολόι, σε ρωτάω τι ώρα είναι και μου απαντάς "στους κεφτέδες βάζεις δυόσμο;"...ΓΑΛΗ έγραψε: ↑23 Αύγ 2023, 01:51Κάνε ό,τι θέλεις, ρε συ.Isildur έγραψε: ↑23 Αύγ 2023, 01:44Τι λες βρε συ; Για ποιο πράγμα συζητάμε από την αρχή ακόμα, και τι απαντάς;ΓΑΛΗ έγραψε: ↑23 Αύγ 2023, 01:34
Μια και επιμένεις, ρίξε και μια θεολογική ερμηνεία για τα παιδιά της Νιόβης που εξόντωσαν ο Απόλλων και η Άρτεμις, επειδή τόλμησε η μάνα τους να κοντράρει με τη θεϊκή μανούλα (το κόνσεπτ "τολμάς να προσβάλλεις τη μάνα μου ΡΕ;" σε αρχαιοπρεπή απόδοση), ρίξε μία ακόμη για το ταράκουλο της Αθηνάς όταν διαπίστωσε ότι η Αράχνη ήταν σαφώς καλύτερη υφάντρα, τις παρερμηνείες για το μύθο της όμορφης και όχι φιδόμορφης Μέδουσας (με πρωταγωνίστρια πάλι της θεά της σοφίας), την εκδικητικότητα του Ποσειδώνα απέναντι στον Οδυσσέα, τις κατινιές της Ήρας στον Ηρακλή, το αν τελικώς η Ελένη ήταν ή δεν ήταν στην Τροία ως επικό φαντασιακό πουκάμισο κλπ κλπ κλπ
Και για γκράντε φινάλε, ρίξε και μια ανάλυση για την τιμωρία του Προμηθέα.
Έτσι, για να ξεκινήσουμε από τα χαλαρά...
Και "επιμένω" κιόλας;
Θες να συζητήσεις, με την εξέλιξη που πήρε το θέμα; Συζήτησε. Αποσυντονίζεσαι επειδή ήθελες να εξελιχθεί αλλιώς η συζήτηση; Μη συνεχίζεις. Κανείς δεν θα σου ζητήσει το λόγο.
Απλά πράγματα.

Η αγάπη δεν είναι ως όρος δίχως κατεύθυνση. Οι παραβολές του Ιησού τα λένε όλα.
ΕΙΔΟΝ ΕΓΩ ΤΑΣ ΠΑΓΙΔΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ HΠΛΩΜΕΝΑΣ ΕΠΙ ΠΑΣΑΝ ΤΗΝ ΓΗΝ ΚΑΙ ΗΡΩΤΗΘΗΝ : ΑΡΑ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΑΙ ΕΚΦΥΓΕΙΝ ΤΑΥΤΑΣ; ΚΑΙ ΗΚΟΥΣΑ ΦΩΝΗΝ ΛΕΓΟΥΣΑΝ ΜΟΙ : "Ο ΤΑΠΕΙΝΟΣ".
Εδώ είναι η μαλακία των Ελλήνων που δεν τα διαβάζει όλα, αλλά μόνο όσα κολακεύουν τη γλώσσα και την Ιστορία τους.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑23 Αύγ 2023, 01:43Εδώ πρέπει να πω ότι δεν έχω και την καλύτερη σχέση με τη Βίβλο. Ούτε με συγκίνησε ποτέ γιατί τη νοιώθω ως κάτι ξένο και άσχετο. Στην Καινή Διαθήκη, βρίσκω μεγαλύτερο ενδιαφέρον και στοιχεία ταύτισης με ό,τι μπορεί να με επηρεάσει. Καθαρά προσωπική άποψη, έτσι; Το αν είναι αιρετική, δεν μ' ενδιαφέρει.
Ο Λόγος είναι το αποτέλεσμα του θελήματος του Θεού, άρα, ο Θεός πεπραγμένος.
Εγώ πάντως που έχω διαβάσει αρκετά μεγάλο μέρος και των δυο, μπορώ να σου πω ότι είναι καλές οι διευκρινιστικές προσθήκες της ΚΔ, αλλά κάποια βασικά κομμάτια της ΠΔ (όπως αυτό που σου είπα πιο πάνω για τον νάρκισσο Γιαχβέ, αλλά και άλλες αρχές-αξιώματα που περιέχει) δεν μπορεί να τα αλλάξει.Exodus έγραψε: ↑23 Αύγ 2023, 02:01Εδώ είναι η μαλακία των Ελλήνων που δεν τα διαβάζει όλα, αλλά μόνο όσα κολακεύουν τη γλώσσα και την Ιστορία τους.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑23 Αύγ 2023, 01:43Εδώ πρέπει να πω ότι δεν έχω και την καλύτερη σχέση με τη Βίβλο. Ούτε με συγκίνησε ποτέ γιατί τη νοιώθω ως κάτι ξένο και άσχετο. Στην Καινή Διαθήκη, βρίσκω μεγαλύτερο ενδιαφέρον και στοιχεία ταύτισης με ό,τι μπορεί να με επηρεάσει. Καθαρά προσωπική άποψη, έτσι; Το αν είναι αιρετική, δεν μ' ενδιαφέρει.

Οι περισσότεροι μένουν στη Γένεση και στην Έξοδο, αλλά περνάν τους Προφήτες στα γρήγορα. Κι εκεί έχει πολύ ψωμί.Isildur έγραψε: ↑23 Αύγ 2023, 02:06Εγώ πάντως που έχω διαβάσει αρκετά μεγάλο μέρος και των δυο, μπορώ να σου πω ότι είναι καλές οι διευκρινιστικές προσθήκες της ΚΔ, αλλά κάποια βασικά κομμάτια της ΠΔ (όπως αυτό που σου είπα πιο πάνω για τον νάρκισσο Γιαχβέ, αλλά και άλλες αρχές-αξιώματα που περιέχει) δεν μπορεί να τα αλλάξει.Exodus έγραψε: ↑23 Αύγ 2023, 02:01Εδώ είναι η μαλακία των Ελλήνων που δεν τα διαβάζει όλα, αλλά μόνο όσα κολακεύουν τη γλώσσα και την Ιστορία τους.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑23 Αύγ 2023, 01:43Εδώ πρέπει να πω ότι δεν έχω και την καλύτερη σχέση με τη Βίβλο. Ούτε με συγκίνησε ποτέ γιατί τη νοιώθω ως κάτι ξένο και άσχετο. Στην Καινή Διαθήκη, βρίσκω μεγαλύτερο ενδιαφέρον και στοιχεία ταύτισης με ό,τι μπορεί να με επηρεάσει. Καθαρά προσωπική άποψη, έτσι; Το αν είναι αιρετική, δεν μ' ενδιαφέρει.
Ο Λόγος με κεφαλαίο, ναι. Ο πλάγιος λόγος, όχι.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Διάβασες κάτι, κάπου, κάποτε για κάποιον θεό που δεν είναι νάρκισσος;Isildur έγραψε: ↑23 Αύγ 2023, 02:06Εγώ πάντως που έχω διαβάσει αρκετά μεγάλο μέρος και των δυο, μπορώ να σου πω ότι είναι καλές οι διευκρινιστικές προσθήκες της ΚΔ, αλλά κάποια βασικά κομμάτια της ΠΔ (όπως αυτό που σου είπα πιο πάνω για τον νάρκισσο Γιαχβέ, αλλά και άλλες αρχές-αξιώματα που περιέχει) δεν μπορεί να τα αλλάξει.Exodus έγραψε: ↑23 Αύγ 2023, 02:01Εδώ είναι η μαλακία των Ελλήνων που δεν τα διαβάζει όλα, αλλά μόνο όσα κολακεύουν τη γλώσσα και την Ιστορία τους.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑23 Αύγ 2023, 01:43Εδώ πρέπει να πω ότι δεν έχω και την καλύτερη σχέση με τη Βίβλο. Ούτε με συγκίνησε ποτέ γιατί τη νοιώθω ως κάτι ξένο και άσχετο. Στην Καινή Διαθήκη, βρίσκω μεγαλύτερο ενδιαφέρον και στοιχεία ταύτισης με ό,τι μπορεί να με επηρεάσει. Καθαρά προσωπική άποψη, έτσι; Το αν είναι αιρετική, δεν μ' ενδιαφέρει.
Το πρόβλημα πάντα ήταν ο ναρκισσισμός των ανθρώπων, που χρησιμοποιούσαν τους θεούς ως ναρκισσιστική πατερίτσα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Τουλάχιστον από τους "δικούς μας" εδώ που ξέρω, οι περισσότεροι ήταν νάρκισσοι. Το είπα άλλωστε, ότι τους κοντράρει άνετα ο Γιαχβέ, κάτι που φαίνεται και στη Γένεση και στις εντολές αλλά και σε διάφορες απαιτήσεις που έχει από τους πιστούς του.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑23 Αύγ 2023, 02:18Διάβασες κάτι, κάπου, κάποτε για κάποιον θεό που δεν είναι νάρκισσος;Isildur έγραψε: ↑23 Αύγ 2023, 02:06Εγώ πάντως που έχω διαβάσει αρκετά μεγάλο μέρος και των δυο, μπορώ να σου πω ότι είναι καλές οι διευκρινιστικές προσθήκες της ΚΔ, αλλά κάποια βασικά κομμάτια της ΠΔ (όπως αυτό που σου είπα πιο πάνω για τον νάρκισσο Γιαχβέ, αλλά και άλλες αρχές-αξιώματα που περιέχει) δεν μπορεί να τα αλλάξει.
Το πρόβλημα πάντα ήταν ο ναρκισσισμός των ανθρώπων, που χρησιμοποιούσαν τους θεούς ως ναρκισσιστική πατερίτσα.
Για τους ανθρώπους που λες, συμφωνώ και είναι απολύτως λογικό κάτι τέτοιο. Ειδικά αν σκεφτεί κανείς ποιος δημιούργησε ποιον.

Γενικώς, η συνήθης αντιμετώπιση/οπτική είναι να αναφέρει το οτιδήποτε αρνητικό που αφορά στους χ ή ψ θεούς αλλά ΠΟΤΕ να μην προβαίνει στις αντίστοιχες συγκρίσεις με τους θεούς ή ανθρώπους που ο ίδιος υποστηρίζει ως πρότυπα.
Ισχύει τόσο για ένθεες συγκρίσεις θρησκειών όσο και για άθεες αλλά αμιγώς θρησκευτικής οπτικής από τους πολιτικούς θεούσους.
Ισχύει τόσο για ένθεες συγκρίσεις θρησκειών όσο και για άθεες αλλά αμιγώς θρησκευτικής οπτικής από τους πολιτικούς θεούσους.

Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Γνωρίζει η πλεμπα του phorum πως λειτουργεί η οικονομία;
από Κοιτάσματα » 06 Απρ 2025, 12:09 » σε Οικονομία - 22 Απαντήσεις
- 723 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από axilmar
12 Απρ 2025, 12:06
-
-
-
Νέα δημοσίευση Λειτουργεί το 41% μητσοτάκη όπως το 61% του δημοψηφίσματος τσίπρα;
από Ληστοσυμμορίτης » 26 Δεκ 2023, 16:26 » σε Εσωτερική Πολιτική - 12 Απαντήσεις
- 426 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ληστοσυμμορίτης
26 Δεκ 2023, 19:23
-
-
-
Νέα δημοσίευση Τι έχετε καταλάβει για το νέο εκπαιδευτικό σύτημα;
από Ιδεολόγος » 02 Ιουν 2024, 20:18 » σε Περί ανέμων και υδάτων - 1 Απαντήσεις
- 171 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Andromachi