Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: ↑14 Δεκ 2019, 11:43
bluerose έγραψε: ↑14 Δεκ 2019, 10:44
Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: ↑14 Δεκ 2019, 10:38
Έχω τα περισσότερα δυστυχώς. Είμαι αμαρτωλός. Δεν είσαι γελοία και αχάριστη. Όλα τα κορίτσια θέλουν εργοστάσιο.

Oχι,οι άλλες θέλουν τα λεφτά από το εργοστάσιο
Εγώ θέλω να επιβαλλομε επειδή νομίζω το κάνω σωστά κι ότι κάνω καλή οργάνωση
Ορίστε στο πίνακα αχαριστία και η επιβολή
Εσύ τι είσαι;
Στάνταρ είσαι
Εκτός αν είσαι γάτα κι όχι άνθρωπος
Αχ αγάπη μου. Δεν είσαι άπληστη. Το ότι θέλεις να διαχειριστείς ένα εργοστάσιο σημαίνει ότι έχεις αυτοπεποίθηση, όρεξη για δουλειά και γενικώς είσαι γυναικάρα.
Όταν πριν χρόνια έκανα εξομολόγηση στον πνευματικό μου και του έλεγα πόσο αγχωνόμουν με τη δουλειά και τα χρήματα που μου χρωστάνε αλλά δεν εισπράττω μου είπε: Αχ Πορφύριε, όλο τα λεφτά σκέφτεσαι και το κέρδος, όλα αυτά σε απομακρύνουν από το Θεό...
Δεν πρόλαβε να τελειώσει τη φράση του και τον πήρα μονότερμα.
Παππούλη, του είπα, δοκίμασε εσύ να κρατήσεις μαγαζί με υπαλλήλους που περιμένουν το βδομαδιάτικο, ΔΕΗ, ΦΠΑ, προμηθευτές που σε ταράζουν στα τηλέφωνα και χίλιες άλλες υποχρεώσεις και προσπάθησε να μην σκέφτεσαι τα λεφτά και να μην αγχώνεσαι. Αν ήμουν κι εγώ δημόσιος υπάλληλος με τον μισθό ντραγκαντράγκα να πέφτει κάθε μήνα μια χαρά ήρεμος θα ήμουν...
Συγχώρεσέ με παιδί μου Πορφύριε, μου είπε, έχεις δίκαιο.
Εγώ δυστυχώς γλυκιά μου έχω τόσα ελαττώματα που για να περάσω από τις πύλες του παραδείσου πρέπει να λαδώσω τον Άγιο Πέτρο. Πρώτο και κυριότερο, η φιλαυτία μου. Πάντα πίστευα ότι ήμουν καλύτερος από όλους τους άλλους γύρω μου κι ότι οι άνθρωποι υπάρχουν και ανασαίνουν για τη δική μου ευχαρίστηση και διασκέδαση. Δεν περνάει μέρα που να μην παίζω με τους γύρω μου λες και είναι η προσωπική μου παιδική χαρά. Το Εγώ μου είναι θεόρατο και ταπεινότητα αισθάνομαι μόνο μπροστά στους μεγάλους κλασικούς συνθέτες και στους ολλανδούς ζωγράφους.
Ευτυχώς που το ξέρεις για την φιλαυτία σου. Σ' εμένα κρυφτηκε καλά η αχαριστία.
Πίσω από καλοσύνες,να μονιασω άλλους,πίσω γενικά από μια καλή εικόνα
Την αχαριστία δε τη συγχωρεί εύκολα ο Θεός
Αυτή η φιλαυτία ανήκει στον εγωισμό.
Δες το εικονακι με τα υπόλοιπα του εγωισμού
Δυσκολευεσε γιατί έχει κρίση μεν,για να ταπεινωθείς δε.
Σε παίρνουν τηλ οι προμηθευτές
Όχι,σ εμένα. Βρίσκω τρόπους
Πχ του λέω του ενός....θα πληρωθείς από τον τάδε,που του έφτιαξα αυτό...και φέρε μου και τα υλικά
Στον άλλο..100 100 ανά μήνα θες; Αλλιώς με το τρόπο μου καταλαβαίνει ότι θα ψωνίζω από αλλού
Δεν έχω θέμα πιστεύω εγωισμού
Τι ειμαι ; Τιποτα. Πώς να ταπεινωθω ; Αφού δεν ειμαι τίποτα
Αφού οι άλλοι είναι
Κι εγώ τους ζηλεύω ( με τη καλή έννοια)
Άρα είμαι αχαριστη
Άρα θα χάνω λίγα λίγα τα υλικά κι οντος θολωσα κι έδωσα το αουντι
Μπορούσα να το κρατήσω. Δε μπορώ άμεσα να πάρω άλλο. Δε το εκτίμησα
Φαντάζομαι το παππουλη όταν τα έλεγες αυτά.
Είναι μια αλυσίδα. Κρίκο κρίκο θα τη σπας
Έτσι λέει ένας άλλος παππουλης
Ότι κατάλαβες κατάλαβες
Μην αγχωνεσε. Είναι κι αυτό αμαρτία
Δίνεις δικαιώματα και γίνετε αυτό που αγχωνεσε. Δεν αφήνεις τον Χριστό να επέμβει
Αλλά τώρα έχει φύγει η Χάρη από την Ελλάδα. Όλοι έτσι είναι,δεν το βλέπεις;
Οπότε..