Χριστιανική ανατολική ανθρωπογνωσία
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
- tanipteros
Re: Χριστιανική ανατολική ανθρωπογνωσία
εντός του υλαίου φθαρτού πεδίου δεν έχει πλαστεί ον (βλ Αδάμ) άφθαρτο ποτέ διότι υπάρχει νόμος της φύσης όλα τα όντα να φθείρονται στο πεδίο αυτό.
το μόνο που μπορώ να δεχτώ ότι τα όντα όπως ο Αδάμ ήταν ψυχές αθάνατες χωρίς φθαρτό σώμα σε ενα άλλο πεδίο ψυχών και από εκεί μεταβήκαν στο πεδίο το υλαίο.
ο Ιουδαϊσμός βλέπει πτώση του Αδάμ...πτώση του αθάνατου όντος
ο Ελληνισμός βλέπει εθελούσια είσοδο στο Υλαιο πεδίο για απόκτηση γνώσης και σοφίας από την διαδικασία του θανάτου....
Με άλλα λόγια το ον Αδάμ ας μου επιτραπεί η χρήση της λέξεως, θέλησε να μάθει σε τι οφελεί ο θάνατος. Απότέλεσμα ήταν να βιώσει μια ενσάρκωση σε φθαρτό πεδίο για να αποκτήσει την γνώση αυτή.
το μόνο που μπορώ να δεχτώ ότι τα όντα όπως ο Αδάμ ήταν ψυχές αθάνατες χωρίς φθαρτό σώμα σε ενα άλλο πεδίο ψυχών και από εκεί μεταβήκαν στο πεδίο το υλαίο.
ο Ελληνισμός βλέπει εθελούσια είσοδο στο Υλαιο πεδίο για απόκτηση γνώσης και σοφίας από την διαδικασία του θανάτου....
Με άλλα λόγια το ον Αδάμ ας μου επιτραπεί η χρήση της λέξεως, θέλησε να μάθει σε τι οφελεί ο θάνατος. Απότέλεσμα ήταν να βιώσει μια ενσάρκωση σε φθαρτό πεδίο για να αποκτήσει την γνώση αυτή.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος tanipteros την 28 Ιαν 2021, 10:30, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
δεν βγαίνουνε...δεν βγαίνουνε, τα δόλια τα κατσίκια μας...
και μεις θα παλαβωσουμε..με όλα μας τα δίκια μας...!!!

tanipteros έγραψε: ↑28 Ιαν 2021, 10:01από πότε η τροφή συνδέεται με την λογική η οχι;jey_pap έγραψε: ↑28 Ιαν 2021, 09:56Το ορθόν;:tanipteros έγραψε: ↑28 Ιαν 2021, 09:31
Η Ελληνική μυθολογία αποτελείται από μικρές ιστορίες με παραμυθικά και φανταστικά στοιχεία που όμως υποκρύβουν αληθινά γεγονότα.
Ο Αδάμ που πλάστηκε άφθαρτος χωρίς ζωικές εκκρίσεις που είναι Χριστιανική μυθολογία έχει φανταστικά στοιχεία που δεν αντιστοιχούν σε πραγματικά αλλά είναι παρά φύσιν...
πώς μπορείτε και λέτε τέτοιες χοντράδες, παραμύθια για πραγματικότητα και να χρίζεται ολόκληρη διδασκαλία σε ψέματα και φαντασίες αφύσικες και τρομερές για τον άνθρωπο...
...ακόμη και η θέωση που προτείνετε είναι μια διαστραμένη ανθρώπινη φύση...πως μπορείτε και μας πλασάρετε όλη αυτη την φρίκη;Ο Αδάμ πλάστηκε άφθαρτος χωρίς ζωικές εκκρίσεις ή"κινήσεις” (που χαρακτηρίζουν τον άνθρωπο σήμερα ως βιολογική ύπαρξη), κι έτσι και θα αναστηθεί. Δεν δημιουργήθηκε όμως ως "άτρεπτος" (χωρίς δυνατότητα μεταβολών), μα ούτε και πάλι "τρεπτός". Είχε την δυνατότητα στην αντικατάσταση της θελήσεως του (από τη γνωμική, κι όχι φυσική, προαίρεση) να τραπεί ή όχι. Και η θέληση (για όσους εργάστηκαν για την διατήρηση της κλήσης και εκλογής τους) δεν επιφέρει στην φύση της ύπαρξης την απόλυτη ατρεπτότητα, που θα δοθεί στην μέλλουσα άτρεπτη θέωση
Η γένεσςσάρκας συνδέεται (από
. την αρχή) με τη φθορά. Η λήψη τροφής, η αποβολή ουσιών άχρηστων από το σώμα, η ανησυχία-ανασφάλεια και ο ύπνος, είναι φυσικές ιδιότητες των αλόγων ζώων.. .
τι μας λετε ρε βαρβαροι;
ΥΓχρη γινώσκειν, ότι το λογικόν φύσει κατάρχειν του αλόγου. διαιρούνται γαρ αι δυνάμεις της ψυχής εις λογικόν και άλογον. Του δε αλόγου μέρη εισί δύο. το μεν ανήκοον... το δε κατήκοον. Ανήκοον ...εστί το ζωτικόν και το γεννητικόνκαι το "φυτικόν", ό και θρεπτικόν καλείται .
Ιω. Δαμασκηνού. "περί ανθρώπου
βλέπε τίτλο νήματος.
«...γιατί σκοπός μας δεν είναι να μάθουμε πολλά. Σκοπός μας είναι μέσα από την εξάσκησή μας να φέρουμε σε κατάσταση κβαντισμού τον ίδιο το νου μας...»
- tanipteros
Κοινή επιθυμία όλων των όντων που βρίσκονται στο φθαρτό πεδίο είναι η απόκτηση γνώσης για τον θάνατο.tanipteros έγραψε: ↑28 Ιαν 2021, 10:28εντός του υλαίου φθαρτού πεδίου δεν έχει πλαστεί ον (βλ Αδάμ) άφθαρτο ποτέ διότι υπάρχει νόμος της φύσης όλα τα όντα να φθείρονται στο πεδίο αυτό.
Μόλις ικανοποιηθεί αυτή η επιθυμία και γνωρίσει το ον την ωφέλεια της διαδικασίας του θανάτου πλέον το ον δεν ξαναενσαρκώνεται σε φθαρτό πεδίο.
Η μελέτη θανάτου δίδει την λύτρωση στα θνητά οντα και τα ωθεί σε άφθαρτα πεδία της φύσης.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος tanipteros την 28 Ιαν 2021, 10:49, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Δεν είναι καιρός να πεισει κανένας κανέναν
Ο καθένας διάλεξε τι θέλει κι αυτό που θέλει, θέλει να το μάθει. Τι πιστευει δλ
Εδώ περα είναι νημα ωφελίμου χριστιανικου πατερικου λογου
Ο καθένας διάλεξε τι θέλει κι αυτό που θέλει, θέλει να το μάθει. Τι πιστευει δλ
Εδώ περα είναι νημα ωφελίμου χριστιανικου πατερικου λογου
- tanipteros
καιρός να δειχθεί η Πατερική θεολογία σε αντιδιαστολή με την Ελληνική θεολογία για καλύτερη κατανόηση.
να δειχθούν οι διαφορές, τα κοινά στοιχεία και μέσω της σύγκρισης να ωφεληθούμε.

Όταν συζητάμε ρωτάμε τι πιστευεις
Αλλιώς σε διαφορετική βάση κουβέντα δεν μπορεί να γίνει, δε θα βγει ακρη
Αλλιώς σε διαφορετική βάση κουβέντα δεν μπορεί να γίνει, δε θα βγει ακρη
- tanipteros
μπορεί να βγει άκρη....εσείς θα λέτε τα Χριστιανικά που τα κατέχετε και γω και άλλοι θα λέμε τις άλλες γνωμες.
πχ

Δε θα βγει άκρη, ήρθε ένας τέτοιος στη κατήχηση και ξερω
- tanipteros
αντιρησίας? ακόμη έρχεται? και θέλεις να με φέρεις και μένα .... τι να κάνουμε ντουέτο?

Όχι ήρθε απλά ένας τυπος κι έλεγε.. Κι έλεγε κι ο πατήρ... Εγώ σκεφτόμουν τι πιτα να κάνω δεν άκουγα ήταν δυσκολα. Εγώ εμπειρικά ειμαι ορθοδοξηtanipteros έγραψε: ↑28 Ιαν 2021, 11:01αντιρησίας? ακόμη έρχεται? και θέλεις να με φέρεις και μένα .... τι να κάνουμε ντουέτο?
Εσυ συμφωνα με τα πμ σου ήσουν μπερδεμένος
Και όχι στο πνευματικο θα σε πηγαινα
Τώρα πηρες τον δρόμο σου
- tanipteros
μπερδεμένος εγώ δεν ήμουν εσύ δεν καταλαβαινες τι λέω...έπρεπε να δώσω ολόκληρη διάλεξηbluerose έγραψε: ↑28 Ιαν 2021, 11:03Όχι ήρθε απλά ένας τυπος κι έλεγε.. Κι έλεγε κι ο πατήρ... Εγώ σκεφτόμουν τι πιτα να κάνω δεν άκουγα ήταν δυσκολα. Εγώ εμπειρικά ειμαι ορθοδοξηtanipteros έγραψε: ↑28 Ιαν 2021, 11:01αντιρησίας? ακόμη έρχεται? και θέλεις να με φέρεις και μένα .... τι να κάνουμε ντουέτο?
Τώρα πηρες τον δρόμο σου

Α και μην παρεξηγηθώ
Δε κουβαλάω οποίο να ναι, δεν κάνει θα με διώξει και μένα
Ουτε καν
Δε κουβαλάω οποίο να ναι, δεν κάνει θα με διώξει και μένα
Ουτε καν
Ε πωςtanipteros έγραψε: ↑28 Ιαν 2021, 11:05μπερδεμένος εγώ δεν ήμουν εσύ δεν καταλαβαινες τι λέω...έπρεπε να δώσω ολόκληρη διάλεξηbluerose έγραψε: ↑28 Ιαν 2021, 11:03Όχι ήρθε απλά ένας τυπος κι έλεγε.. Κι έλεγε κι ο πατήρ... Εγώ σκεφτόμουν τι πιτα να κάνω δεν άκουγα ήταν δυσκολα. Εγώ εμπειρικά ειμαι ορθοδοξηtanipteros έγραψε: ↑28 Ιαν 2021, 11:01
αντιρησίας? ακόμη έρχεται? και θέλεις να με φέρεις και μένα .... τι να κάνουμε ντουέτο?
Τώρα πηρες τον δρόμο σου
Για τον Άγιο Νηφων γράφεις κι εδώ δημόσια με μια αναζήτηση ίσως τα βρεις
Σταματάω
Δε βγαίνει άκρη οκ ξεμπερδευτικες
- tanipteros
τώρα μετά από τόσο τριβή έμαθες τις απόψεις μου και δεν μπερδεύεσαι...ξέρεις τι πιστεύω...

- tanipteros
τι για τον Νήφων? Είμαι ξεκάθαρος ότι οι Άγγελοι κάνουν ανθρωποθυσίες... σε αυτό ακολουθάτε την Κρόνια συνέχεια...bluerose έγραψε: ↑28 Ιαν 2021, 11:07Ε πωςtanipteros έγραψε: ↑28 Ιαν 2021, 11:05μπερδεμένος εγώ δεν ήμουν εσύ δεν καταλαβαινες τι λέω...έπρεπε να δώσω ολόκληρη διάλεξη
Για τον Άγιο Νηφων γράφεις κι εδώ δημόσια με μια αναζήτηση ίσως τα βρεις
Σταματάω
Δε βγαίνει άκρη οκ ξεμπερδευτικες

-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Αθήνα ή ανατολική / δυτική αττική.
από Dorian » 17 Αύγ 2024, 02:52 » σε Περί ανέμων και υδάτων - 39 Απαντήσεις
- 1313 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Υδράργυρος
20 Αύγ 2024, 09:35
-
-
-
Νέα δημοσίευση Μεγάλη άνοδος του afd στην ανατολική Γερμανία
από KRAKEN » 14 Σεπ 2023, 00:36 » σε Διεθνής πολιτική - 6 Απαντήσεις
- 707 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ίακχος
08 Νοέμ 2023, 09:40
-
-
-
Νέα δημοσίευση Αρχαία Ελλάδα ή Ανατολική Ρωμαική Αυτοκρατορία ;
από έργο_μακέτο » 24 Δεκ 2023, 15:43 » σε Εθνικά Θέματα - 77 Απαντήσεις
- 2446 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Orion22
26 Δεκ 2023, 00:43
-
-
-
Νέα δημοσίευση Τουρκία: Ο πυρηνικός σταθμός σε Ανατολική Θράκη και η στάση της Αθήνας
από Ίακχος » 13 Δεκ 2023, 10:05 » σε Εθνικά Θέματα - 32 Απαντήσεις
- 1072 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από nowhere
30 Μάιος 2024, 10:21
-