Χριστιανική ανατολική ανθρωπογνωσία
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
Re: Χριστιανική ανατολική ανθρωπογνωσία
Συμφωνοι
Σοβαρά τωρα
Σοβαρά τωρα
''Τέτοιος'', ''όποιος να'ναι''. Τι διαβάζω πρωϊνιάτικα και δεν σωριάζομαι.
Εν τω μεταξύ το προνόμιο της αλήθειας, το έχουν μόνον οι χριστιανικές διδαχές. Η λογική πήγε περίπατο..Ας όψεται που σήμερα αισθάνομαι μια καλωσύνη να αναβλύζει απ'το είναι μου. Ίσως αν ξαπλώσω λίγο ακόμη, να μου περάσει..Πφφφ
Εν τω μεταξύ το προνόμιο της αλήθειας, το έχουν μόνον οι χριστιανικές διδαχές. Η λογική πήγε περίπατο..Ας όψεται που σήμερα αισθάνομαι μια καλωσύνη να αναβλύζει απ'το είναι μου. Ίσως αν ξαπλώσω λίγο ακόμη, να μου περάσει..Πφφφ
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison
Μάλλον έχουμε χρήση μηχανισμού "προβολής" που πηγάζει ςπό άμυνα "ενδοβολής" (κάτι μου θυμίζει) από ελληνιστικές τελετές. Την ενοχή θέλουν να την μοιρασουν με την Ορθοδοξία.Δε τους βγαίνει.tanipteros έγραψε: ↑28 Ιαν 2021, 11:09τι για τον Νήφων? Είμαι ξεκάθαρος ότι οι Άγγελοι κάνουν ανθρωποθυσίες... σε αυτό ακολουθάτε την Κρόνια συνέχεια...bluerose έγραψε: ↑28 Ιαν 2021, 11:07Ε πωςtanipteros έγραψε: ↑28 Ιαν 2021, 11:05
μπερδεμένος εγώ δεν ήμουν εσύ δεν καταλαβαινες τι λέω...έπρεπε να δώσω ολόκληρη διάλεξη
Για τον Άγιο Νηφων γράφεις κι εδώ δημόσια με μια αναζήτηση ίσως τα βρεις
Σταματάω
Δε βγαίνει άκρη οκ ξεμπερδευτικες
«...γιατί σκοπός μας δεν είναι να μάθουμε πολλά. Σκοπός μας είναι μέσα από την εξάσκησή μας να φέρουμε σε κατάσταση κβαντισμού τον ίδιο το νου μας...»
- tanipteros
άρες μάρες κουκουνάρες...στην αρχαία Ελλάδα ποτέ δεν ήταν έθος η ανθρωποθυσία... σε αντιδιαστολή με τους Φοίνικες που θυσιάζαν τα παιδιά τους για να φύγουν τα κακά δαιμόνια...jey_pap έγραψε: ↑28 Ιαν 2021, 13:46Μάλλον έχουμε χρήση μηχανισμού "προβολής" που πηγάζει ςπό άμυνα "ενδοβολής" (κάτι μου θυμίζει) από ελληνιστικές τελετές. Την ενοχή θέλουν να την μοιρασουν με την Ορθοδοξία.Δε τους βγαίνει.tanipteros έγραψε: ↑28 Ιαν 2021, 11:09τι για τον Νήφων? Είμαι ξεκάθαρος ότι οι Άγγελοι κάνουν ανθρωποθυσίες... σε αυτό ακολουθάτε την Κρόνια συνέχεια...
tanipteros @ Ανθρωποθυσία - Φοίνικες
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος tanipteros την 28 Ιαν 2021, 15:24, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
δεν βγαίνουνε...δεν βγαίνουνε, τα δόλια τα κατσίκια μας...
και μεις θα παλαβωσουμε..με όλα μας τα δίκια μας...!!!

- ksk
- Phorum.gr user: ksk
Δάσκαλε που δίδασκες κλπ κλπ κλπjey_pap έγραψε: ↑28 Ιαν 2021, 08:36Η στάση του "αχρείου δούλου".
Πρέπει κανείς να εντρυφήσει, προκειμένου να εμβαθύνει, στη μελέτη του Σταυρού. Στην απόλυτη εξουθένωση που εκούσια υπέμεινε ο νέος "Αδάμ". Διάλεξε την απόλυτη εξουθένωση για πολύ σοβαρό λόγο. Για κάποιο λόγο που αν κατανοηθεί, θα οδηγήσει καθέναν από μας σε κατά το δυνατόν μίμηση.
(συνέχεια)
στάση "αχρείου δούλου"
...είναι μάχη στα ίδια τα γονίδιά μας!. Μάχη στα ένστικτά μας! Μάχη στις ροπές μας! Μάχη στις χαμαίζηλες συνήθειές μας, Μάχη στα φυλόϋλα πάθη μας. Είναι κατάσταση μάχης λοιπόν. Είναι η στάση πολεμιστή τελικά.
Τι να πει κανεις...

Παρατηρητής...
- ksk
Όροι ψυχανάλυσης...καλή συνέχεια!jey_pap έγραψε: ↑28 Ιαν 2021, 13:46Μάλλον έχουμε χρήση μηχανισμού "προβολής" που πηγάζει ςπό άμυνα "ενδοβολής" (κάτι μου θυμίζει) από ελληνιστικές τελετές. Την ενοχή θέλουν να την μοιρασουν με την Ορθοδοξία.Δε τους βγαίνει.tanipteros έγραψε: ↑28 Ιαν 2021, 11:09τι για τον Νήφων? Είμαι ξεκάθαρος ότι οι Άγγελοι κάνουν ανθρωποθυσίες... σε αυτό ακολουθάτε την Κρόνια συνέχεια...
Παρατηρητής...
- tanipteros
άσε τον άνθρωπο να μάχεται με τον εαυτό του...στο τέλος θα μας πει ότι ήταν υπό κατάληψη δαιμονικής δύναμης...βλέπε μήλο - παράδεισοςksk έγραψε: ↑28 Ιαν 2021, 15:24Δάσκαλε που δίδασκες κλπ κλπ κλπjey_pap έγραψε: ↑28 Ιαν 2021, 08:36Η στάση του "αχρείου δούλου".
Πρέπει κανείς να εντρυφήσει, προκειμένου να εμβαθύνει, στη μελέτη του Σταυρού. Στην απόλυτη εξουθένωση που εκούσια υπέμεινε ο νέος "Αδάμ". Διάλεξε την απόλυτη εξουθένωση για πολύ σοβαρό λόγο. Για κάποιο λόγο που αν κατανοηθεί, θα οδηγήσει καθέναν από μας σε κατά το δυνατόν μίμηση.
(συνέχεια)
στάση "αχρείου δούλου"
...είναι μάχη στα ίδια τα γονίδιά μας!. Μάχη στα ένστικτά μας! Μάχη στις ροπές μας! Μάχη στις χαμαίζηλες συνήθειές μας, Μάχη στα φυλόϋλα πάθη μας. Είναι κατάσταση μάχης λοιπόν. Είναι η στάση πολεμιστή τελικά.
Τι να πει κανεις...

- tanipteros
είναι και πανεπιστήμονας το πουλάκι μου...τώρα αυτός τους γνωρίζει τους όρους αυτούς έκανε το νήμα πιο βαρύγδουπο....ksk έγραψε: ↑28 Ιαν 2021, 15:26Όροι ψυχανάλυσης...καλή συνέχεια!jey_pap έγραψε: ↑28 Ιαν 2021, 13:46Μάλλον έχουμε χρήση μηχανισμού "προβολής" που πηγάζει ςπό άμυνα "ενδοβολής" (κάτι μου θυμίζει) από ελληνιστικές τελετές. Την ενοχή θέλουν να την μοιρασουν με την Ορθοδοξία.Δε τους βγαίνει.tanipteros έγραψε: ↑28 Ιαν 2021, 11:09
τι για τον Νήφων? Είμαι ξεκάθαρος ότι οι Άγγελοι κάνουν ανθρωποθυσίες... σε αυτό ακολουθάτε την Κρόνια συνέχεια...

- ksk
Καλή μου θα πρέπει να κάτσεις να διαβάσεις- ακούσεις και την άλλη πλευρά...Μετά μπορείς να μιλάς για επιλογή...
Αυτο που σου συνέβη και σε έκανε να δώσεις τυφλή εμπιστοσύνη μήπως να το επανεξετασεις...
Δεν μιλάω για επανεξέταση της πίστης σου, δικαίωμα σου, απλά να δίνεις λιγο χώρο και στην λογική σου

Επιθυμώ το καλύτερο για σενα...

Παρατηρητής...
- ksk
Τσου ...δεν ειναι αλλα απο κάπου αλλου τους γνωρίζει.tanipteros έγραψε: ↑28 Ιαν 2021, 15:30είναι και πανεπιστήμονας το πουλάκι μου...τώρα αυτός τους γνωρίζει τους όρους αυτούς έκανε το νήμα πιο βαρύγδουπο....
Παρατηρητής...
- tanipteros
μέχρι τώρα το προφίλ του πολεμιστή χριστιανού που μας λέει ο τζέη παπ είναι ενός ψυχασθενή όπου έχει διχασμό προσωπικότητας και παλεύει με τον εαυτό του διότι από την εποχή του Αδάμ είναι δαιμονισμένος...
... καλή τυχη φιλοι χριστιανοί...
για πείτε και άλλα... για την οπτική του χριστιανισμού για τον άνθρωπο...
... από κει που είχαμε τα γυμνά αγάλματα και θαυμάζαμε το καλλος του ανθρώπινου όντος πέσαμε στην μοίρα των δαιμονισμένων...τι κατάντια θεε μου..

Συμφωνα με τη Καινή:tanipteros έγραψε: ↑28 Ιαν 2021, 15:36μέχρι τώρα το προφίλ του πολεμιστή χριστιανού που μας λέει ο τζέη παπ είναι ενός ψυχασθενή όπου έχει διχασμό προσωπικότητας και παλεύει με τον εαυτό του διότι από την εποχή του Αδάμ είναι δαιμονισμένος...
... καλή τυχη φιλοι χριστιανοί...
για πείτε και άλλα... για την οπτική του χριστιανισμού για τον άνθρωπο...
... από κει που είχαμε τα γυμνά αγάλματα και θαυμάζαμε το καλλος του ανθρώπινου όντος πέσαμε στην μοίρα των δαιμονισμένων...τι κατάντια θεε μου..
Τιτ. 3,10 αἱρετικὸν ἄνθρωπον μετὰ μίαν καὶ δευτέραν νουθεσίαν παραιτοῦ
στάση "αχρείου δούλου" συνέχειαksk έγραψε: ↑28 Ιαν 2021, 15:34Τσου ...δεν ειναι αλλα απο κάπου αλλου τους γνωρίζει.tanipteros έγραψε: ↑28 Ιαν 2021, 15:30είναι και πανεπιστήμονας το πουλάκι μου...τώρα αυτός τους γνωρίζει τους όρους αυτούς έκανε το νήμα πιο βαρύγδουπο....
Αντίπαλο δέος λοιπόν των αμυντικών μηχανισμών του ανθρώπου στη συγκρουση αυτών των προεγώ (εκείνο ή "ασυνείδητο"), "εγώ" και "υπερεγώ", προβάλει ο Σταυρός και η στάση του "σχρείου δούλου" .
Ο Φρόιντ περιέγραψε την ψυχοδυναμική θεωρία του στο ʺΤο Εγώ και το Εκείνοʺ. Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία, η ανθρώπινη ψυχή αποτελείται από τις ανταγωνιστικές ανάγκες του εκείνου, του εγώ και του υπερεγώ. Η ένταση προκύπτει από αυτά τα ανταγωνιστικά στοιχεία του μυαλού και οδηγούν σε άγχος, το οποίο αν δεν επιλυθεί, καταντά να αντιμετωπιστεί και με τη χρήση των αμυντικών μηχανισμών
«...γιατί σκοπός μας δεν είναι να μάθουμε πολλά. Σκοπός μας είναι μέσα από την εξάσκησή μας να φέρουμε σε κατάσταση κβαντισμού τον ίδιο το νου μας...»
Και τα φρούτα που έτρωγε δεν τα έχεζε δηλαδή;jey_pap έγραψε: ↑28 Ιαν 2021, 09:56Το ορθόν;:Ο Αδάμ πλάστηκε άφθαρτος χωρίς ζωικές εκκρίσεις ή"κινήσεις” (που χαρακτηρίζουν τον άνθρωπο σήμερα ως βιολογική ύπαρξη), κι έτσι και θα αναστηθεί. Δεν δημιουργήθηκε όμως ως "άτρεπτος" (χωρίς δυνατότητα μεταβολών), μα ούτε και πάλι "τρεπτός". Είχε την δυνατότητα στην αντικατάσταση της θελήσεως του (από τη γνωμική, κι όχι φυσική, προαίρεση) να τραπεί ή όχι. Και η θέληση (για όσους εργάστηκαν για την διατήρηση της κλήσης και εκλογής τους) δεν επιφέρει στην φύση της ύπαρξης την απόλυτη ατρεπτότητα, που θα δοθεί στην μέλλουσα άτρεπτη θέωση
Η γένεσςσάρκας συνδέεται (από
. την αρχή) με τη φθορά. Η λήψη τροφής, η αποβολή ουσιών άχρηστων από το σώμα, η ανησυχία-ανασφάλεια και ο ύπνος, είναι φυσικές ιδιότητες των αλόγων ζώων.. .

- tanipteros
Λες για τον Αδάμ πριν την πτώση....θα σου πουν δεν έτρωγε...Λοξίας έγραψε: ↑28 Ιαν 2021, 19:17Και τα φρούτα που έτρωγε δεν τα έχεζε δηλαδή;jey_pap έγραψε: ↑28 Ιαν 2021, 09:56Το ορθόν;:Ο Αδάμ πλάστηκε άφθαρτος χωρίς ζωικές εκκρίσεις ή"κινήσεις” (που χαρακτηρίζουν τον άνθρωπο σήμερα ως βιολογική ύπαρξη), κι έτσι και θα αναστηθεί. Δεν δημιουργήθηκε όμως ως "άτρεπτος" (χωρίς δυνατότητα μεταβολών), μα ούτε και πάλι "τρεπτός". Είχε την δυνατότητα στην αντικατάσταση της θελήσεως του (από τη γνωμική, κι όχι φυσική, προαίρεση) να τραπεί ή όχι. Και η θέληση (για όσους εργάστηκαν για την διατήρηση της κλήσης και εκλογής τους) δεν επιφέρει στην φύση της ύπαρξης την απόλυτη ατρεπτότητα, που θα δοθεί στην μέλλουσα άτρεπτη θέωση
Η γένεσςσάρκας συνδέεται (από
. την αρχή) με τη φθορά. Η λήψη τροφής, η αποβολή ουσιών άχρηστων από το σώμα, η ανησυχία-ανασφάλεια και ο ύπνος, είναι φυσικές ιδιότητες των αλόγων ζώων.. .
Κοίτα όλα αυτά περί εκρίσεων, τροφής, λογικής κτλ ισχύουν μόνο για τα πνεύματα...στο αστρικό πεδίο...μονο που εκεί το πνευματικό σώμα άγει τον αιθέρα ο οποίος τα διαπερνά. Δεν είναι το ίδιο με τις εκκρίσεις αλλά ο αιθέρας φορτίζεται όταν διαπερνά ένα αστρικό σώμα....
οπότε όλα αυτά ισχύουν μονο στα πνεύματα άρα και ο Αδάμ καποια στιγμή ήταν πνεύμα στο αστρικό όπου είναι και ο παράδεισος.

-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Αθήνα ή ανατολική / δυτική αττική.
από Dorian » 17 Αύγ 2024, 02:52 » σε Περί ανέμων και υδάτων - 39 Απαντήσεις
- 1314 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Υδράργυρος
20 Αύγ 2024, 09:35
-
-
-
Νέα δημοσίευση Μεγάλη άνοδος του afd στην ανατολική Γερμανία
από KRAKEN » 14 Σεπ 2023, 00:36 » σε Διεθνής πολιτική - 6 Απαντήσεις
- 707 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ίακχος
08 Νοέμ 2023, 09:40
-
-
-
Νέα δημοσίευση Αρχαία Ελλάδα ή Ανατολική Ρωμαική Αυτοκρατορία ;
από έργο_μακέτο » 24 Δεκ 2023, 15:43 » σε Εθνικά Θέματα - 77 Απαντήσεις
- 2447 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Orion22
26 Δεκ 2023, 00:43
-
-
-
Νέα δημοσίευση Τουρκία: Ο πυρηνικός σταθμός σε Ανατολική Θράκη και η στάση της Αθήνας
από Ίακχος » 13 Δεκ 2023, 10:05 » σε Εθνικά Θέματα - 32 Απαντήσεις
- 1072 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από nowhere
30 Μάιος 2024, 10:21
-