Οι 5 ιστορικές αποδείξεις ότι ο Χριστός δεν είναι υπαρκτό πρόσωπο

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

ΑΙΝΕΙΑΝ06

Re: Οι 5 ιστορικές αποδείξεις ότι ο Χριστός δεν είναι υπαρκτό πρόσωπο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 26 Απρ 2021, 13:20

Jimmy81 έγραψε:
26 Απρ 2021, 13:18
George_V έγραψε:
26 Απρ 2021, 13:14
Jimmy81 έγραψε:
26 Απρ 2021, 13:12
Ας είναι καλά τα αιρετικά δόγματα της μιαρής Δύσης όπως ο καθολικισμός και ο προτεσταντισμός και επεκτείνεται η χριστιανική μας πίστη σε εξωτικές περιοχές όπως η Κίνα και η Λατινική Αμερική διότι αν περιμέναμε από τους δικούς μας ορθόδοξους βραδυκίνητους, κοιλαράδες ιερείς ούτε μέχρι την Καλαμπάκα δεν θα είχαμε φτάσει.
H ιεραποστολη στην Αφρικη ομως παει σουζα...
:smt005::smt005::smt005:

Το ίδιο και η ιεραποστολή του ΠΑΟΚ.

Βρήκαμε τους ευάλωτους, φτωχούς και αμόρφωτους να επηρεάσουμε. Μαγκιά που ξεχειλίζει από τα παντελόνια :003::lol:
Που και αυτοι οι φτωχοί και αμόρφωτοι ΔΕΝ πιστεύουν πραγματικά
Απλά ..βρήκαν μάσα στην ιεραποστολή και πάνε υποκρίνομενοι ότι πιστεύουν

Άβαταρ μέλους
George_V
Phorum.gr user: George_V

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από George_V » 26 Απρ 2021, 13:22

ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
26 Απρ 2021, 13:17
George_V έγραψε:
Jimmy81 έγραψε:
26 Απρ 2021, 13:12
Ας είναι καλά τα αιρετικά δόγματα της μιαρής Δύσης όπως ο καθολικισμός και ο προτεσταντισμός και επεκτείνεται η χριστιανική μας πίστη σε εξωτικές περιοχές όπως η Κίνα και η Λατινική Αμερική διότι αν περιμέναμε από τους δικούς μας ορθόδοξους βραδυκίνητους, κοιλαράδες ιερείς ούτε μέχρι την Καλαμπάκα δεν θα είχαμε φτάσει.
Εσύ όμως είσαι αιρετικός όπως γράφει κάποιος χρήστης θρησκευόμενος εδώ μέσα στο άλλο νήμα ..

Με απλά λόγια αυτά πιυ ισχυρίζεσαι δεν έχουν σχέση με την επίσημη εκκλησία , δικές σου προσωπικές απόψεις τις παρουσιάσεις ως επίσημες απόψεις της εκκλησίας
Ρε ΑΙΝΕΙΑΝ αν εγω πω οτι εισαι μαλάκας, αυτο σημαινει αυτοματα οτι εισαι οντως μαλακας?

Η μηπως ο ετερος χρηστης εχει καποια επισημη ιδιοτητα που εγω αγνοω και η γνωμη του εχει καποια βαρυτητα ωστε να ισχυει ως θεσφατο?

Μην προσπαθεις να κανεις περισσοτερο τον ηλιθιο. Δε σου παει.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.

Άβαταρ μέλους
Scouser

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Scouser » 26 Απρ 2021, 13:27

ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
26 Απρ 2021, 13:03
Scouser έγραψε:
26 Απρ 2021, 12:00
Ασέβαστος έγραψε:
26 Απρ 2021, 10:52

η ορθοδοξια πρωταθλητης; :o
Ο χριστιανισμός γενικώς. Ποτέ δεν δήλωσα ορθόδοξος. Χαβαλές να γίνεται βέβαια, απάντηση αντίστοιχου επιπέδου με το ποστ του Αποικιοκρατικού ήταν.
Αν δεν είσαι χριστιανός Ορθόδοξος δεν θα μπορείς να βρισκεσαι στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις σαν μόνιμος αξιωματικός

Αρα ΥΠΟΚΡΙΝΕΣΑΙ τον χριστιανό ορθόδοξο για να επιβιώσεις στην καριέρα σου ως στρατιωτικός

Δεν σε κατηγορώ κι εγώ το ίδιο έκανα..
Aυτά μια φορά και έναν καιρό. Μπορείς να τσεκάρεις τη φετινή προκήρυξη για τις στρατιωτικές σχολές εδώ: https://sse.army.gr/sites/sse.army.gr/f ... tha_v2.pdf

Πουθενά δεν αναφέρεται ως κριτήριο εισαγωγής το ότι πρέπει οι υποψήφιοι να είναι ΧΟ.
In Washington, there is a new sheriff in town, and under Donald Trump’s leadership, we may disagree with your views, but we will fight to defend your right to offer it in the public square, agree or disagree.
JD Vance

ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 26 Απρ 2021, 13:28

George_V έγραψε:
26 Απρ 2021, 13:22
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
George_V έγραψε:

Εσύ όμως είσαι αιρετικός όπως γράφει κάποιος χρήστης θρησκευόμενος εδώ μέσα στο άλλο νήμα ..

Με απλά λόγια αυτά πιυ ισχυρίζεσαι δεν έχουν σχέση με την επίσημη εκκλησία , δικές σου προσωπικές απόψεις τις παρουσιάσεις ως επίσημες απόψεις της εκκλησίας
Ρε ΑΙΝΕΙΑΝ αν εγω πω οτι εισαι μαλάκας, αυτο σημαινει αυτοματα οτι εισαι οντως μαλακας?

Η μηπως ο ετερος χρηστης εχει καποια επισημη ιδιοτητα που εγω αγνοω και η γνωμη του εχει καποια βαρυτητα ωστε να ισχυει ως θεσφατο?

Απλά τις δικές σου προσωπικές απόψεις τις παρουσιάσεις σαν επίσημες απόψεις της χριστιανικής ορθόδοξης εκκλησίας
Και ..αυτό κάνουν οι περισσότεροι απολογητές χριστιανοί εδώ μέσα όπου δικές τους θεωρίες τις παρουσιάζουν σαν επίσημες χριστιανικές ορθόδοξες θέσεις

Και αυτό απλά θεωρείται αίρεση ..

Δεν το συνεχίζω ούτε κάνω προσωπική επίθεση ή κόντρα άλλωστε αυτό που κάνεις εσύ τι κάνουν και ολοι οι υπόλοιποι απολογητές εδώ μέσα ..

ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 26 Απρ 2021, 13:30

Scouser έγραψε:
26 Απρ 2021, 13:27
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
26 Απρ 2021, 13:03
Scouser έγραψε:
26 Απρ 2021, 12:00

Ο χριστιανισμός γενικώς. Ποτέ δεν δήλωσα ορθόδοξος. Χαβαλές να γίνεται βέβαια, απάντηση αντίστοιχου επιπέδου με το ποστ του Αποικιοκρατικού ήταν.
Αν δεν είσαι χριστιανός Ορθόδοξος δεν θα μπορείς να βρισκεσαι στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις σαν μόνιμος αξιωματικός

Αρα ΥΠΟΚΡΙΝΕΣΑΙ τον χριστιανό ορθόδοξο για να επιβιώσεις στην καριέρα σου ως στρατιωτικός

Δεν σε κατηγορώ κι εγώ το ίδιο έκανα..
Aυτά μια φορά και έναν καιρό. Μπορείς να τσεκάρεις τη φετινή προκήρυξη για τις στρατιωτικές σχολές εδώ: https://sse.army.gr/sites/sse.army.gr/f ... tha_v2.pdf

Πουθενά δεν αναφέρεται ως κριτήριο εισαγωγής το ότι πρέπει οι υποψήφιοι να είναι ΧΟ.
Σε ειδική επιτροπή (κυρίως στα ψυχοτεχνικα ) σε κόβουν δήθεν για άλλους λόγους εάν δουν ότι δεν είσαι χριστιανός Ορθόδοξος , χωρίς να φαίνεται οι λόγοι που σε κόβουν ..

Άβαταρ μέλους
George_V

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από George_V » 26 Απρ 2021, 13:31

ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
26 Απρ 2021, 13:28
George_V έγραψε:
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:

Απλά τις δικές σου προσωπικές απόψεις τις παρουσιάσεις σαν επίσημες απόψεις της χριστιανικής ορθόδοξης εκκλησίας
Και ..αυτό κάνουν οι περισσότεροι απολογητές χριστιανοί εδώ μέσα όπου δικές τους θεωρίες τις παρουσιάζουν σαν επίσημες χριστιανικές ορθόδοξες θέσεις

Δεν το συνεχίζω ούτε κάνω προσωπική επίθεση ή κόντρα άλλωστε αυτό που κάνεις εσύ τι κάνουν και ολοι οι υπόλοιποι απολογητές εδώ μέσα ..
Η διαφορα ομως αγαπητε ΑΙΝΕΙΑΝ ειναι οτι εγω μπορω να αποδειξω οτι αυτα που λεω τα λεει και η Εκκλησια.

Δεν ξερω αν θυμασαι η αν διαβασες (που δεν διαβασες γιατι σταματησες στη λεξη "αιρετικος") οτι αυτα που ειπα τα τεκμηριωσα με την Πατρολογια.

Και θα απαιτησω να ζητησεις συγνώμη για τον χαρακτηρισμο που μου προσάπτεις. Ψευδεσαι ασυστόλως.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.

Άβαταρ μέλους
Jimmy81
Phorum.gr user: Jimmy81

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Jimmy81 » 26 Απρ 2021, 13:34

ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:Που και αυτοι οι φτωχοί και αμόρφωτοι ΔΕΝ πιστεύουν πραγματικά
Μερικοί μπορεί και να πιστέψουν, ανάλογα με τον τρόπο σκέψης του καθενός. Μια μερίδα χριστιανών που αλλαξοπίστησαν κατά την τουρκική κατάκτηση της Μικράς Ασίας, "διαπίστωσαν" την ανωτερότητα της θρησκείας του κατακτητή ακριβώς επειδή κέρδισε στην συγκεκριμένη σύγκρουση στρατών και πολιτισμών. Έτσι και ένας αγράμματος, δεισιδαίμων Αφρικανός μπορεί να εντυπωσιαστεί από τα άφθονα αγαθά, την ιατρική επιστήμη και λοιπές παροχές που του φέρνει ο ιεραπόστολος από μια προηγμένη χώρα (τουλάχιστον σε σχέση με τη δική του) και να δικαιολογήσει την διαφορά επιπέδου με θεολογικούς όρους, προσχωρώντας ευκολότερα στη θρησκεία του ευεργέτη του, ειδικά αν και ο δεύτερος τον παρακινεί με παρόμοια επιχειρήματα. Σε κάθε περίπτωση δεν είναι και κανά φοβερό κατόρθωμα να επηρεάζεις αναλφάβητους προληπτικούς.

Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη » 26 Απρ 2021, 13:37

stavmanr έγραψε:
26 Απρ 2021, 12:34
Πασιφάη έγραψε:
26 Απρ 2021, 12:15
Προσωπικά δεν αμφισβητώ την ύπαρξη του Ιησού. Για μένα θεωρείται ένας κοινωνικός επαναστάτης της εποχής του, που συγκρούστηκε άγρια με τα ιερατεία.
Αυτό είναι το καλό με τον Ιησού. Καθένας τον βρίσκει εκεί που θέλει. Μπαλαντέρ που λέμε.
Κοίταξε. Βάσει λογικής, βρίσκεται σε ένα Πάνθεον, που δεν θα'πρεπε. Αν πιάσω τις αλληγορίες και τους συμβολισμούς που δίδει απλόχερα και αμάσητα ο Χριστιανισμός, φαντάζει αδιανόητο να μην θεωρείται θεάνθρωπος. Άρα η ρουλέτα γέρνει αποκλειστικά και μόνο στις δοξασίες περί θεοποίησής του, όχι στην ύπαρξή του την ίδια.
Άσε την ειρωνεία το λοιπόν, αγαπητέ.
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison

ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 26 Απρ 2021, 13:38

George_V έγραψε:
26 Απρ 2021, 13:31
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
George_V έγραψε:

Η διαφορα ομως αγαπητε ΑΙΝΕΙΑΝ ειναι οτι εγω μπορω να αποδειξω οτι αυτα που λεω τα λεει και η Εκκλησια.

Δεν ξερω αν θυμασαι η αν διαβασες (που δεν διαβασες γιατι σταματησες στη λεξη "αιρετικος") οτι αυτα που ειπα τα τεκμηριωσα με την Πατρολογια.

Και θα απαιτησω να ζητησεις συγνώμη για τον χαρακτηρισμο που μου προσάπτεις. Ψευδεσαι ασυστόλως.
Σταματω την προσωπική κόντρα εδώ

Άβαταρ μέλους
George_V

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από George_V » 26 Απρ 2021, 13:39

ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
26 Απρ 2021, 13:38
George_V έγραψε:
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:

Δεκτον αλλα μου οφειλεις μια συγνώμη.

ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 26 Απρ 2021, 13:40

Jimmy81 έγραψε:
26 Απρ 2021, 13:34
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:Που και αυτοι οι φτωχοί και αμόρφωτοι ΔΕΝ πιστεύουν πραγματικά
Μερικοί μπορεί και να πιστέψουν, ανάλογα με τον τρόπο σκέψης του καθενός. Μια μερίδα χριστιανών που αλλαξοπίστησαν κατά την τουρκική κατάκτηση της Μικράς Ασίας, "διαπίστωσαν" την ανωτερότητα της θρησκείας του κατακτητή ακριβώς επειδή κέρδισε στην συγκεκριμένη σύγκρουση στρατών και πολιτισμών. Έτσι και ένας αγράμματος, δεισιδαίμων Αφρικανός μπορεί να εντυπωσιαστεί από τα άφθονα αγαθά, την ιατρική επιστήμη και λοιπές παροχές που του φέρνει ο ιεραπόστολος από μια προηγμένη χώρα (τουλάχιστον σε σχέση με τη δική του) και να δικαιολογήσει την διαφορά επιπέδου με θεολογικούς όρους, προσχωρώντας ευκολότερα στη θρησκεία του ευεργέτη του, ειδικά αν και ο δεύτερος τον παρακινεί με παρόμοια επιχειρήματα. Σε κάθε περίπτωση δεν είναι και κανά φοβερό κατόρθωμα να επηρεάζεις αναλφάβητους προληπτικούς.
Πόσοι από αυτούς που θα πηγαίνουν για φαγητό στην ιεραποστολή και δηλώνουν χριστιανοί θα απαρνηθούν πραγματικά και τις προηγούμενες θρησκευτικές τους δοξασίες;

Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη » 26 Απρ 2021, 13:40

ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
26 Απρ 2021, 12:59
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
25 Απρ 2021, 23:02
Και κάτι άλλο
Το θέμα δεν είναι το τι ήταν ο Ιησους ή ο Μωαμεθ ή ο Βούδας ή ο Διας απο ιστορικής πλευράς αλλά ...το εάν τώρα , αυτή την στιγμή που μιλάμε , βρίσκονται στον ουρανό και κάνουν θαύματα βοηθώντας όσους πιστούς οπαδούς τους προσκυνούν ενώ ταυτόχρονα τιμωρούν τους ασεβείς
Εσένα τί σου λένε οι γνώσεις και οι πεποιθήσεις σου;
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison

ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 26 Απρ 2021, 13:43

George_V έγραψε:
26 Απρ 2021, 13:39
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
26 Απρ 2021, 13:38
George_V έγραψε:

Δεκτον αλλα μου οφειλεις μια συγνώμη.
Θεωρώ αιρετικά τα οσα γράφεις , που είναι διαφορετικά και αντίθετα από την επίσημη διδασκαλία της εκκλησίας αλλά δεν είσαι ο μόνος .Ή συντριπτική πλειοψηφία οσων υπερασπίζονται την χριστιανική ορθόδοξη πίστη εδώ μέσα κάνουν το ίδιο

Σταματω την προσωπική κόντρα και ας ζήτησω συγνώμη που σε εθιξα σε προσωπικό επίπεδο αλλά ή γνώμη μου είναι αυτά που έγραψα παραπάνω
Βάζω τελεία στην προσωπική αντιπαράθεση .

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 26 Απρ 2021, 13:43

Πασιφάη έγραψε:
26 Απρ 2021, 13:37
stavmanr έγραψε:
26 Απρ 2021, 12:34
Πασιφάη έγραψε:
26 Απρ 2021, 12:15
Προσωπικά δεν αμφισβητώ την ύπαρξη του Ιησού. Για μένα θεωρείται ένας κοινωνικός επαναστάτης της εποχής του, που συγκρούστηκε άγρια με τα ιερατεία.
Αυτό είναι το καλό με τον Ιησού. Καθένας τον βρίσκει εκεί που θέλει. Μπαλαντέρ που λέμε.
Κοίταξε. Βάσει λογικής, βρίσκεται σε ένα Πάνθεον, που δεν θα'πρεπε.
Έχεις ξαναδεί κοινωνικό επαναστάτη που να μην αντιστέκεται ελάχιστα στον "κοινωνικό αντίπαλό" του;
Βγάζετε θεωρίες που δεν στέκουν βάση λογικής.

ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 26 Απρ 2021, 13:44

Πασιφάη έγραψε:
26 Απρ 2021, 13:40
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
26 Απρ 2021, 12:59
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
25 Απρ 2021, 23:02
Και κάτι άλλο
Το θέμα δεν είναι το τι ήταν ο Ιησους ή ο Μωαμεθ ή ο Βούδας ή ο Διας απο ιστορικής πλευράς αλλά ...το εάν τώρα , αυτή την στιγμή που μιλάμε , βρίσκονται στον ουρανό και κάνουν θαύματα βοηθώντας όσους πιστούς οπαδούς τους προσκυνούν ενώ ταυτόχρονα τιμωρούν τους ασεβείς
Εσένα τί σου λένε οι γνώσεις και οι πεποιθήσεις σου;
Μαζί σου έχω σταμάτησει κάθε επικοινωνία και συζήτηση ..

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών