Θες και την ταυτότητα των φίλων μου;
ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΣΥΜΒΑΤΟΣ Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΝ
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
Re: ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΣΥΜΒΑΤΟΣ Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΝ
Πού λεφτά για μπάλα τότε. Οι πλούσιοι παίζανε ποδόσφαιρο με καπάκια αναψυκτικών. Εμείς που δεν είχαμε λεφτά ούτε για αυτό, παίζαμε ποδόσφαιρο με σκυλοκουράδες. Ήμουν καλός στις κεφαλιές.
Εμάς όταν σφαζαν το γουρούνι μας δίναν την φούσκα για τόπι και παιζαμε με τις γκαγκαρατσες για μπίλιες .
Εγώ πήγαινα ενόργανη δέκα χρόνια . Ήμουν πολύ καλή στο ποδόσφαιρο
- Obi Wan Iakobi
Η αλήθεια είναι μια μικροαστική εμμονή.
Βλαδίμηρος Ίλιτς Λένιν
Βλαδίμηρος Ίλιτς Λένιν
Νομίζω πως το θέμα αυτό το είχαμε ξανασυζητήσει στο προηγούμενο φόρουμ.
Ένας συνειδητοποιημένος κομμουνιστής πρέπει να είναι εξ'ορισμού άθεος.Ο κομμουνισμός είναι υλισμός.Στην φιλοσοφία ,υλισμός σημαίνει η αντίληψη πως το πρωταρχικό αίτιο είναι η ύλη και όχι το πνεύμα. Η κίνηση της ύλης είναι που παραγάγει το πνεύμα. Δηλαδή στον υλισμό το πνεύμα μπορούμε να το θεωρήσουμε ως απόρροια της λειτουργίας των νευρικών κυττάρων του εγκεφάλου.
Ο Χριστιανισμός ,μάλλον και οι Αβρααμικές θρησκείες Ισλάμ ,Ιουδαϊσμός , πρεσβεύουν την αντίληψη ότι ο Θεός έπλασε τον κόσμο. Αυτό είναι ιδεαλισμός. Ιδεαλισμός είναι η φιλοσοφική αντίληψη πως το πνεύμα προηγείται της ύλης.
Βέβαια και ο Κομμουνισμός έχει κάποια κοινά χαρακτηριστικά με θρησκεία όταν για παράδειγμα έχουν προσωπολατρεία στους ηγέτες τους και τους αντιμετωπίζουν σαν τους Φαραώ. Τον Λένιν αντί να τον θάψουν τον βαλσάμωσαν. Όταν προφητεύουν ότι θα επικρατήσει νομοτελειακά σε ολάκερη τη γη ο κομμουνισμός αυτός είναι τελεολογία. Η μόνη βουλευτής του ΚΚΕ που είναι δηλωμένη Χριστιανή Ορθόδοξη είναι η Λιάνα Κανέλλη αλλά κατά την προσωπική μου άποψη μάλλον τα έχει καταλάβει λάθος ορισμένα πράγματα.
Ένας συνειδητοποιημένος κομμουνιστής πρέπει να είναι εξ'ορισμού άθεος.Ο κομμουνισμός είναι υλισμός.Στην φιλοσοφία ,υλισμός σημαίνει η αντίληψη πως το πρωταρχικό αίτιο είναι η ύλη και όχι το πνεύμα. Η κίνηση της ύλης είναι που παραγάγει το πνεύμα. Δηλαδή στον υλισμό το πνεύμα μπορούμε να το θεωρήσουμε ως απόρροια της λειτουργίας των νευρικών κυττάρων του εγκεφάλου.
Ο Χριστιανισμός ,μάλλον και οι Αβρααμικές θρησκείες Ισλάμ ,Ιουδαϊσμός , πρεσβεύουν την αντίληψη ότι ο Θεός έπλασε τον κόσμο. Αυτό είναι ιδεαλισμός. Ιδεαλισμός είναι η φιλοσοφική αντίληψη πως το πνεύμα προηγείται της ύλης.
Βέβαια και ο Κομμουνισμός έχει κάποια κοινά χαρακτηριστικά με θρησκεία όταν για παράδειγμα έχουν προσωπολατρεία στους ηγέτες τους και τους αντιμετωπίζουν σαν τους Φαραώ. Τον Λένιν αντί να τον θάψουν τον βαλσάμωσαν. Όταν προφητεύουν ότι θα επικρατήσει νομοτελειακά σε ολάκερη τη γη ο κομμουνισμός αυτός είναι τελεολογία. Η μόνη βουλευτής του ΚΚΕ που είναι δηλωμένη Χριστιανή Ορθόδοξη είναι η Λιάνα Κανέλλη αλλά κατά την προσωπική μου άποψη μάλλον τα έχει καταλάβει λάθος ορισμένα πράγματα.
Ακόμη και η Αιθιοπία είχε κομμουνισμό. Οι μόνες ορθόδοξες χώρες που δεν είχαν κομμουνισμό ήταν η Ελλάδα και η Κύπρος. Και οι Κύπριοι Έλληνες είναι αλλά κέρδισε το ΑΚΕΛ στις εκλογές.Υδράργυρος έγραψε: ↑09 Μαρ 2020, 21:05Δε θα ακουσω το λενε τα ορκ, αλλα πως εξηγουν οτι οι πιο πιστες κομμουνιστικες χωρες ηταν οι ορθοδοξες; σερβια, βουλγαρια, ρουμανια, ρωσια, κλπ
Γω είμαι κομμουνιστής και θεολόγος , κατά 2ο πτυχίο, δείρτε με 

- Ηράκλειτος
- †
God.exe is missing. Universe will restart.
- Ηράκλειτος
- †
God.exe is missing. Universe will restart.
Σπούδασες Θεολογία επειδή σου αρέσει ,επειδή πίστευες η για οποιοδήποτε άλλο λόγο;
Είσαι οργανωμένος στο κόμμα;
Εσύ κατά την προσωπική σου γνώμη ,δεν έχεις συναντήσει αντιφάσεις ανάμεσα σε αυτά τα δυο ;
Κατ ' εμέ τουλάχιστον αυτά τα δύο είναι ασυμβίβαστα . Θέλεις μήπως να το συζητήσουμε σε προσωπικό μήνυμα;
Φαντάζομαι πως δεν τρολλάρεις.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Έστω ότι ξυπνάτε σε ένα εντελώς διαφορετικό place and time...
από George_V » 20 Μάιος 2023, 11:25 » σε Περί ανέμων και υδάτων - 104 Απαντήσεις
- 2595 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από zteo
21 Μάιος 2023, 00:19
-
-
-
Νέα δημοσίευση Xεσμένη εντελώς έχουν την πρόεδρο της Δημοκρατίας οι Ελληνες πολίτες
από Μαδουραίος » 17 Αύγ 2024, 08:12 » σε Εσωτερική Πολιτική - 161 Απαντήσεις
- 3511 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από πατησιωτης
27 Σεπ 2024, 15:43
-
-
- 26 Απαντήσεις
- 958 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από nikos_hellas
10 Απρ 2024, 12:29