Πείτε μου αν έχω καταλάβει πως λειτουργεί ο Χριστιανικός Θεός

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

ΑΙΝΕΙΑΝ06

Re: Πείτε μου αν έχω καταλάβει πως λειτουργεί ο Χριστιανικός Θεός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 22 Αύγ 2023, 15:30

Προς νηματοθετη
Δεν χρειάζεται να καταλάβεις το πώς λειτουργεί ο χριστιανικός (ή ο οιασδήποτε αλλος ...) Θεός σημασία έχεις να έχεις καλές δημόσιες και εμπορικές σχέσεις με το ιερατείο του...

ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 22 Αύγ 2023, 15:35

Πότε θα το καταλάβετε ότι τόσο οι θρησκευόμενοι πιστοί ΟΛΩΝ των θρησκειών, ΔΕΝ πιστεύουν στην θρησκεία τους αλλά την χρησιμοποιούν και την εκμεταλλεύονται..
(Τα ίδια ακριβώς ισχύουν και για ΌΛΕΣ τις πολιτικές ιδεολογίες..)

Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 22 Αύγ 2023, 15:40

break έγραψε:
22 Αύγ 2023, 15:23
ΓΑΛΗ έγραψε:
22 Αύγ 2023, 14:53
Αν το δεις ιστορικά, θα διαπιστώσεις ότι οι περισσότερες κοσμογονίες έχουν κάποια κοινά σημεία αναφοράς, τόσο για τα δημιουργήματα της φύσης όσο και τη γέννηση των ανθρώπων. Οπότε ναι, οι αρχαίοι θεοί ήταν δημιουργοί και ελεγκτές των πάντων, με τις αντίστοιχες πολεμικές διαθέσεις μεταξύ τους για τη διατήρηση της εξουσίας.
Μα οι αρχαιελληνικοί θεοί δεν υπήρχαν καν κατά την κοσμογονία. Δημιουργήθηκαν αργότερα. Ο θεός στο ρόλο του μη κινούμενου που κινεί τα πάντα μπαίνει αργότερα στον μονοθεϊσμό.
Κατά τα άλλα, το θέμα της αιώνιας ζωής ήταν απολύτως φυσικό να απασχολεί τους ανθρώπους όταν έφτασαν σε κάποιο επίπεδο σκέψης, γιατί είναι ανθρώπινη ιδιότητα να μην αποδέχεται εύκολα ο άνθρωπος την ημερομηνία οριστικής λήξης της ύπαρξης του.
Αυτό είναι που δεν καταλαβαίνω. Πως είναι δυνατόν να απωθείς σε τέτοιο βαθμό την προφανή απάντηση που να μην περνάει καν από το μυαλό σου. Δηλαδή οι επιλογές που "δίνουμε" στον Θεό είναι συνέχεια στην κόλαση ή συνέχεια στον παράδεισο. Το καμία συνέχεια δεν περνάει ποτέ από το μυαλό μας σαν ενδεχόμενο.
Ο Άνθρωπος αρνείται να αποδεχτεί ότι εδώ τελειώνουν όλα και δεν υπάρχει επέκεινα.
Με αποτέλεσμα να εφεύρει θεούς, θρησκείες, ψυχές, μετεμψυχώσεις και όλο το πακέτο και κοροϊδεύει τον εαυτό του.
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!

Άβαταρ μέλους
masterridley
Phorum.gr user: masterridley

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από masterridley » 22 Αύγ 2023, 15:45

Εκτωρ αν και μεγάλο τρολ, σ'αυτό το ποστ σου μιλάς σούπερ-νηφάλια και έχεις συλλάβει πλήρως την τρέλα του Χριστιανισμού.

Όλες αυτές οι αντιφάσεις παρεμπιπτόντως δεν υπήρχαν εξαρχής, αλλά δημιουργήθηκαν απ' αυτή την μανία των πρωτο-χριστιανών να κάνουν τον Χριστό Θεό με το ζόρι.

Αν διαβάσεις Bart Ehrman κτλ, θα δεις ότι στα πιο παλιά ευαγγέλια (Ματθαίος, Μάρκος, Λουκάς) δεν αναφέρεται καν ότι ο Χριστός είναι Θεός, μόνο ότι είναι Son of Man αναφέρουν (θα περίμενες να αναφέρουν κάτι τόσο σημαντικό!). Μόνο στου Ιωάννη που είναι το τελευταίο προστίθενται αυτά.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 22 Αύγ 2023, 15:54

break έγραψε:
ΓΑΛΗ έγραψε:
Αν το δεις ιστορικά, θα διαπιστώσεις ότι οι περισσότερες κοσμογονίες έχουν κάποια κοινά σημεία αναφοράς, τόσο για τα δημιουργήματα της φύσης όσο και τη γέννηση των ανθρώπων. Οπότε ναι, οι αρχαίοι θεοί ήταν δημιουργοί και ελεγκτές των πάντων, με τις αντίστοιχες πολεμικές διαθέσεις μεταξύ τους για τη διατήρηση της εξουσίας.
Μα οι αρχαιελληνικοί θεοί δεν υπήρχαν καν κατά την κοσμογονία. Δημιουργήθηκαν αργότερα. Ο θεός στο ρόλο του μη κινούμενου που κινεί τα πάντα μπαίνει αργότερα στον μονοθεϊσμό.
Μα δεν διαφωνώ σ' αυτό. Οι θεοί γεννούσαν θεούς που συμβολικώς ήταν αυτό ή εκείνο το φυσικό στοιχείο. Είχαν αντιπαλότητα μεταξύ τους, ακόμη και συγγενική. Ο Κρόνος ευνουχίζει τον Ουρανό, τρώει τα δικά του παιδιά, τη γλυτώνει ο Δίας, γίνεται η Γιγαντομαχία, φυλακίζεται/εγκλωβίζεται το μισό σόι κλπ κλπ και φυσικά συνεχίζεται ο πόλεμος μεταξύ των Ολύμπιων, ακόμη και με τις θέσεις που παίρνουν υπέρ ή κατά των γήινων ηρώων. Μια απεικόνιση της διαχρονικής σύγκρουσης για την εξουσία που παίζει στα αμιγώς ανθρώπινα επίπεδα. Ε, στο ίδιο επίπεδο παίζει και η αιγυπτιακή, η ινδουϊστική και όλες οι κοσμογονίες με σαφέστατες αλληλοεπιδράσεις, κάτι απολύτως φυσικό όταν άρχισε η επικοινωνία των πολιτισμών. Όποιος θέλει να δει με την απλοϊκή ματιά παιδικού εικονογραφημένου το χ και με... φιλοσοφική το ψ, ας το βλέπει έτσι. Όποιος δεν θέλει, τα βλέπει κι αλλιώς.

Εγώ πάντως δεν βρίσκω την παραμικρή απλοϊκότητα στο "Εν Αρχή ήν ο Λόγος".
break έγραψε:
ΓΑΛΗ έγραψε:
Κατά τα άλλα, το θέμα της αιώνιας ζωής ήταν απολύτως φυσικό να απασχολεί τους ανθρώπους όταν έφτασαν σε κάποιο επίπεδο σκέψης, γιατί είναι ανθρώπινη ιδιότητα να μην αποδέχεται εύκολα ο άνθρωπος την ημερομηνία οριστικής λήξης της ύπαρξης του.
Αυτό είναι που δεν καταλαβαίνω. Πως είναι δυνατόν να απωθείς σε τέτοιο βαθμό την προφανή απάντηση που να μην περνάει καν από το μυαλό σου. Δηλαδή οι επιλογές που "δίνουμε" στον Θεό είναι συνέχεια στην κόλαση ή συνέχεια στον παράδεισο. Το καμία συνέχεια δεν περνάει ποτέ από το μυαλό μας σαν ενδεχόμενο.
Η κυνική παραδοχή της "καμμίας συνέχειας" ενέχει και τον κίνδυνο του να μπει κάποιος στη διαδικασία αποδοχής της ματαιότητας των πραγμάτων. Και αν γίνει μια κοινή αποδοχή, αυτό σημαίνει τέλμα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

nowhere

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nowhere » 22 Αύγ 2023, 16:13

ενώ η ιδέα να υπάρχεις για πάντα είναι ανακουφιστική ξερωγω.με πιάνει απελπισία στην τρελή πιθανότητα και μόνο

Άβαταρ μέλους
student

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από student » 22 Αύγ 2023, 17:04

ΓΑΛΗ έγραψε:
22 Αύγ 2023, 15:54

Η κυνική παραδοχή της "καμμίας συνέχειας" ενέχει και τον κίνδυνο του να μπει κάποιος στη διαδικασία αποδοχής της ματαιότητας των πραγμάτων. Και αν γίνει μια κοινή αποδοχή, αυτό σημαίνει τέλμα.
Η ρεαλιστική αποδοχή της καμίας συνέχειας αναπόφευκτα οδηγεί στην ολική αποδοχή της απόλυτης ματαιότητας των πάντων. Ανεξαρτήτως που οδηγεί.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 22 Αύγ 2023, 17:15

nowhere έγραψε:
22 Αύγ 2023, 16:13
ενώ η ιδέα να υπάρχεις για πάντα είναι ανακουφιστική ξερωγω.με πιάνει απελπισία στην τρελή πιθανότητα και μόνο
Είναι τελείως διαφορετική η ιδέα της αθανασίας στη γη από την ιδέα της συνέχειας μετά τον επίγειο θάνατο.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

nowhere

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nowhere » 22 Αύγ 2023, 17:43

στη χριστιανική πίστη που παίρνεις μαζί και το αναστημένο πτώμα σου στην αιωνιότητα την βλέπεις αυτή την διαφορά?

Imperium

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Imperium » 22 Αύγ 2023, 18:05

1) Αποδεδειγμένα
2) Ακριβώς
3) Οχι - αλλα γιατί παράκουσε η Ευα
4) Οχι - τιμωρήθηκαν γιατι δεν κάναν καλά κουμάντο τις γυναίκες τους.
5) Ε, το λιγότερο ήταν που μοπρούσε να κανει ο άνθρωπος. Οχι οτι βοήθησε σε τίποτα στην τελική.

Άβαταρ μέλους
student

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από student » 22 Αύγ 2023, 18:06

nowhere έγραψε:
22 Αύγ 2023, 17:43
στη χριστιανική πίστη που παίρνεις μαζί και το αναστημένο πτώμα σου στην αιωνιότητα την βλέπεις αυτή την διαφορά?
Στην ΚΔ τουλάχιστον (μιας και το χριστιανική πίστη γενικά έχει γίνει πλέον όλα χωράνε) δεν κουβαλάς αναστημένο πτώμα...έχουν παίξει κάποιες ενδιάμεσες αλλαγές

Οποίος ο χοϊκός, τοιούτοι και οι χοϊκοί, και οποίος ο επουράνιος, τοιούτοι και οι επουράνιοι·
και καθώς εφορέσαμεν την εικόνα του χοϊκού, θέλομεν φορέσει και την εικόνα του επουρανίου.
Τούτο δε λέγω, αδελφοί, ότι σαρξ και αίμα βασιλείαν Θεού δεν δύνανται να κληρονομήσωσιν, ουδέ η φθορά κληρονομεί την αφθαρσίαν.
Ιδού, μυστήριον λέγω προς εσάς· πάντες μεν δεν θέλομεν κοιμηθή, πάντες όμως θέλομεν μεταμορφωθή,
εν μιά στιγμή, εν ριπή οφθαλμού, εν τη εσχάτη σάλπιγγι· διότι θέλει σαλπίσει, και οι νεκροί θέλουσιν αναστηθή άφθαρτοι, και ημείς θέλομεν μεταμορφωθή. ;
Διότι πρέπει το φθαρτόν τούτο να ενδυθή αφθαρσίαν, και το θνητόν τούτο να ενδυθή αθανασίαν

και στο αρχικό...(αλλαγησόμεθα)

48 οἷος ὁ χοϊκός, τοιοῦτοι καὶ οἱ χοϊκοί, καὶ οἷος ὁ ἐπουράνιος, τοιοῦτοι καὶ οἱ ἐπουράνιοι·
49 καὶ καθὼς ἐφορέσαμεν τὴν εἰκόνα τοῦ χοϊκοῦ, φορέσομεν καὶ τὴν εἰκόνα τοῦ ἐπουρανίου.
50 Τοῦτο δέ φημι, ἀδελφοί, ὅτι σὰρξ καὶ αἷμα βασιλείαν Θεοῦ κληρονομῆσαι οὐ δύνανται, οὐδὲ ἡ φθορὰ τὴν ἀφθαρσίαν κληρονομεῖ.
51 ἰδοὺ μυστήριον ὑμῖν λέγω· πάντες μὲν οὐ κοιμηθησόμεθα, πάντες δὲ ἀλλαγησόμεθα,
52 ἐν ἀτόμῳ, ἐν ῥιπῇ ὀφθαλμοῦ, ἐν τῇ ἐσχάτῃ σάλπιγγι· σαλπίσει γάρ, καὶ οἱ νεκροὶ ἐγερθήσονται ἄφθαρτοι, καὶ ἡμεῖς ἀλλαγησόμεθα.
53 δεῖ γὰρ τὸ φθαρτὸν τοῦτο ἐνδύσασθαι ἀφθαρσίαν καὶ τὸ θνητὸν τοῦτο ἐνδύσασθαι ἀθανασίαν

nowhere

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nowhere » 22 Αύγ 2023, 18:20

αλλά τι κουβαλάς?απότι καταλαβαίνω για ανάσταση νεκρων και αναβάθμιση τους σε καλύτερο μοντέλο λέει

Άβαταρ μέλους
student

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από student » 22 Αύγ 2023, 18:30

nowhere έγραψε:
22 Αύγ 2023, 18:20
αλλά τι κουβαλάς?απότι καταλαβαίνω για ανάσταση νεκρων και αναβάθμιση τους σε καλύτερο μοντέλο λέει
Δεν έχω ιδέα τί κουβαλάς αλλά για δυνατό εργαλείο ακούγεται.
Λεπτομέρειες για μοτέρ-στρίψιμο θα σου πω τότε, αμέσως μόλις κάνω το πρώτο τεστ ντράιβ :lol:

nowhere

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nowhere » 22 Αύγ 2023, 18:34

ναι αλλά αν κουβαλάς κάποιο σώμα ποια είναι η διαφωνία σου?

Άβαταρ μέλους
Αλιόσα
Phorum.gr user: Αλιόσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αλιόσα » 22 Αύγ 2023, 18:34

masterridley έγραψε:
22 Αύγ 2023, 15:45
Όλες αυτές οι αντιφάσεις παρεμπιπτόντως δεν υπήρχαν εξαρχής, αλλά δημιουργήθηκαν απ' αυτή την μανία των πρωτο-χριστιανών να κάνουν τον Χριστό Θεό με το ζόρι.
Αν δεν ήσουν άσχετος δεν θα τα γραφες αυτά. Ο Χριστος αναφέρεται ως Θεος ήδη πριν απο τη συγγραφη των Ευαγγελιων, απο τον Πέτρο και τον Παύλο.

Β Πέτρου Επιστολη

1Συμεὼν Πέτρος, δοῦλος καὶ ἀπόστολος Ἰησοῦ Χριστοῦ, τοῖς ἰσότιμον ἡμῖν λαχοῦσι πίστιν ἐν δικαιοσύνῃ τοῦ Θεοῦ ἡμῶν καὶ σωτῆρος Ἰησοῦ Χριστοῦ·

ή αλλο παράδειγμα

Προς Ρωμαίους του Παύλου

9,5 ὧν οἱ πατέρες, καὶ ἐξ ὧν ὁ Χριστὸς τὸ κατὰ σάρκα, ὁ ὢν ἐπὶ πάντων Θεὸς εὐλογητὸς εἰς τοὺς αἰῶνας· ἀμήν.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Αλιόσα την 22 Αύγ 2023, 18:47, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών