Αναφέρω το ποστ σου για να φας μπαν.
εγώ το έχω ξετινάξει το σόι μου γιατί έτυχε να γεννηθώ με μεγάλα αρχίδια. Δεν βρήκα τίποτα έτοιμο και δεν χρειάστηκε να γλείψω και να συμβιβαστώ. Άντε πάρε ταρτάκια τώρα να πας στον πεθερό επίσκεψη που γιορτάζει.
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
Αναφέρω το ποστ σου για να φας μπαν.
Απομακρύνεσαι απο την πίστη σου;BillSeism έγραψε: ↑07 Σεπ 2020, 16:28Ανοίγω τούτο το νήμα για να θέσω έναν προβληματισμό.
Όπως ξέρουμε στα 4 Ευαγγέλια εμπεριέχονται πολλά προβλήματα και ασάφειες. Μία από αυτές έχει να κάνει με το αν η μητέρα του Ιησού ήταν όντως παρθένα στο οποίο βασίζεται και όλος ο Χριστιανισμός. Σύμφωνα με τον Χριστιανισμό του Παύλου θεωρείται ότι όλοι μας είμαστε γεννημένοι στην αμαρτία. Η άμωμος σύλληψη της Μαρίας σηματοδοτεί την απελευθέρωσή της από την αμαρτωλή γέννηση.
Πως χτίστηκε όμως όλο αυτό;
Ο Ματθαίος και ο Λουκάς στα Ευαγγέλια είχαν την τάση να επινοούν ψεύτικες ιστορίες μόνο και μόνο για να εκπληρώνονται οι προφητείες της ΠΔ.
Στο Ευαγγέλιο του Ματθαίου ο ίδιος εξιστορεί πως ένας άγγελος εμφανίστηκε σε ένα όνειρο του Ιωσήφ, και του είπε πως η μνηστή του ήταν έγκυος από τον Θεό και όχι από άλλον άντρα. Ο Λουκάς αντίστοιχα λέει άλλα όπου ο άγγελος εμφανίζεται στην ίδια τη Μαρία.
Ματθαίος (Ματθ 1, 22-23): Και όλο αυτό το θαυμαστό και μοναδικό γεγονός έγινε, για να πραγματοποιηθεί και επαληθευτεί αυτό, που είχε λεχθεί από τον Κύριον διά του προφήτου Ησαΐα <<Ιδού η αγνή και άμωμος παρθένος θα συλλάβη και θα γεννήση υιόν, χωρίς να γνωρίση άνδρα, και θα τον ονομάσουν Εμμανουήλ, όνομα που σημαίνει "Ο θεός είναι μαζί μας">>.
Ο Ματθαίος όμως παρανόησε ή όχι την προφητεία;
Στο κεφάλαιο 7 του Ησαΐα ο Ησαΐας δεν αναφερόταν στο μακρινό μέλλον, αλλά στο κοντινό μέλλον στην δικιά του εποχή και μιλούσε στο βασιλιά Άχαζ για μια συγκεκριμένη γυναίκα που βρισκόταν μπροστά τους και ήταν ήδη έγκυος.
Ο Ματθαίος ως 'παρθένο΄ μετέφρασε τη λέξη almah στην Εβραϊκή γλώσσα του Ησαϊα. Almah δεν σημαίνει παρθένος μόνο αλλά και νεαρή γυναίκα. Έψαξα η αγγλική λέξη maiden είναι παρόμοια και σημαίνει και τα 2. Με την μετάφραση των Εβδομήκοντα η λέξη almah αποδόθηκε ως παρθένος στα ελληνικά. Στα ελληνικά επίσης είχε και άλλη σημασία όπως η ανύπαντρη μέχρι τότε γυναίκα.
Μην πούμε επίσης ότι τα Ευαγγέλια ούτε καν έχει αποδειχθεί από ποιόν γράφτηκαν, και γράφτηκαν πολλά πολλά χρόνια μετά από την περίοδο που αναφέρονται.
Πως όλοι οι Χριστιανοί είστε ή είμαστε τόσο σίγουροι ότι δεν ήταν όλα από ένα λάθος; Έχουμε πάρει χαμπάρι ότι από ένα μεταφραστικό λάθος ή την εμμονή του Ματθαίου με τις προφητείες επινοώντας περιστατικά χτίστηκε ολόκληρη θρησκεία έτσι;
Αν το θεωρείς υβριστικό, σαφώς και να το αναφέρεις. Προσωπικώς πάντως βρίσκω απίστευτα γελοίους όσους παθαίνουν σοκ με την αναφορά στα ιερά σόγια τους τη στιγμή που οι ίδιοι χρησιμοποιούν αφοριστικούς προσδιορισμούς για τα σόγια των άλλων.
Φυσικά και υπάρχει. Για αυτό και υπάρχει και το βάπτισμα.Alphabet έγραψε: ↑09 Σεπ 2020, 18:22Δεν σε καταλαβαινω. Λες οτι με την παρθενια της Παναγιας και την ανασταση το Ιησου εγινε αρση της καταρας στους πρωτοπλαστους. Το οποιο σημαινει οτι συγχωρηθηκε το προπατορικο αμαρτημα και δεν υπαρχει πλεον.Ζενίθεδρος έγραψε: ↑09 Σεπ 2020, 16:01Μα με το βάπτισμα γίνεσαι πνευματικός απόγονος του νέου Αδάμ και της νέας Εύας. Δεν έπλασε ο Θεός σαρκικους γενάρχες ώστε οι απόγονοι τους να είναι όλοι απαλλαγμένοι από το προπατορικο αμάρτημα.Alphabet έγραψε: ↑09 Σεπ 2020, 10:22
Εφ' οσον λοιπον εγινε αρση της καταρας προς τους πρωτοπλαστους και υπαρχουν τωρα νεοι Αδαμ και Ευα (λες και υπηρχαν παλιοι, αλλα τελος παντων) χωρις προπατορικο αμαρτημα, πως η εκκλησια αναφερει οτι το βαπτισμα ειναι απαραιτητο για την αρση του προπατορικου αμαρτηματος;
Ο Μέγας Αθανάσιος επιβεβαιώνει την ανάγκη του βαπτίσματος για την απαλλαγή από το προπατορικό αμάρτημα.
https://www.oodegr.com/oode/dogma/kanon ... opator.htm
Η εκκλησια ομως επιμενει οτι υπαρχει.
Αυτο ακριβώς λέω, πως η αειπαρθενία της Θεοτόκου είναι εξίσου σημαντική με την ανάσταση του Χριστού.Χαοτικός έγραψε: ↑09 Σεπ 2020, 18:33Άρα η παρθενιά έμεινε άθικτη; Γιατί αυτό νομίζω είναι το θέμα.Ζενίθεδρος έγραψε: ↑09 Σεπ 2020, 16:01Μα με το βάπτισμα γίνεσαι πνευματικός απόγονος του νέου Αδάμ και της νέας Εύας. Δεν έπλασε ο Θεός σαρκικους γενάρχες ώστε οι απόγονοι τους να είναι όλοι απαλλαγμένοι από το προπατορικο αμάρτημα.Alphabet έγραψε: ↑09 Σεπ 2020, 10:22
Εφ' οσον λοιπον εγινε αρση της καταρας προς τους πρωτοπλαστους και υπαρχουν τωρα νεοι Αδαμ και Ευα (λες και υπηρχαν παλιοι, αλλα τελος παντων) χωρις προπατορικο αμαρτημα, πως η εκκλησια αναφερει οτι το βαπτισμα ειναι απαραιτητο για την αρση του προπατορικου αμαρτηματος;
Ο Μέγας Αθανάσιος επιβεβαιώνει την ανάγκη του βαπτίσματος για την απαλλαγή από το προπατορικό αμάρτημα.
https://www.oodegr.com/oode/dogma/kanon ... opator.htm
Βεβαίως και θα αρχίσω τα "εγώ" γιατί εγώ μιλάω, δεν μιλάει ο γείτονας.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑09 Σεπ 2020, 21:46Αν το θεωρείς υβριστικό, σαφώς και να το αναφέρεις. Προσωπικώς πάντως βρίσκω απίστευτα γελοίους όσους παθαίνουν σοκ με την αναφορά στα ιερά σόγια τους τη στιγμή που οι ίδιοι χρησιμοποιούν αφοριστικούς προσδιορισμούς για τα σόγια των άλλων.
Όπως και όσους το παίζουν χαλαροί κοροϊδεύοντας την παρθενία της Παναγίας, ενώ οι ίδιοι παθαίνουν σοκ τύπου "τολμάς να μιλάς για τη μάνα ΜΟΥ ρε;" ακόμη και όταν δηλώνουν απελευθερωμένοι από τα χριστιανικά/μικροαστικά κολλήματα.
Κάποια πράγματα προϋποθέτουν μια συμβατότητα στις απόψεις, την οποία ουδείς προχωκάγκουρας διαθέτει.
Και μη μου αρχίζεις τα "εγώ και οι ιδέες μου" όταν χρησιμοποιείς πληθυντικό, εντάξει;
Θα μπορούσαν να μείνουν στην ανάσταση που είναι πιθανό και πιο εύλογο (έστω για το μηχανισμό μας που παράγει ή υποδέχεται τις δοξασίες. Τις πεποιθήσεις κιόλας. Αλλά η παρθενιά είναι γελοιότητα. Εκφράζει αυτό που είπα παραπάνω στη Γαλή. Την ψυχεδελοσύνη του μυαλού μας, μην τυχόν και μας κλονιστούν οι αξίες. Στην πραγματικότητα είναι το τίμημα της λογικής που πρέπει να θυσιάσουμε για λίγο χώρο στο κοπάδι όπου όλα θα είναι ασφαλή.Ζενίθεδρος έγραψε: ↑09 Σεπ 2020, 22:04Αυτο ακριβώς λέω, πως η αειπαρθενία της Θεοτόκου είναι εξίσου σημαντική με την ανάσταση του Χριστού.Χαοτικός έγραψε: ↑09 Σεπ 2020, 18:33Άρα η παρθενιά έμεινε άθικτη; Γιατί αυτό νομίζω είναι το θέμα.Ζενίθεδρος έγραψε: ↑09 Σεπ 2020, 16:01
Μα με το βάπτισμα γίνεσαι πνευματικός απόγονος του νέου Αδάμ και της νέας Εύας. Δεν έπλασε ο Θεός σαρκικους γενάρχες ώστε οι απόγονοι τους να είναι όλοι απαλλαγμένοι από το προπατορικο αμάρτημα.
Όταν κόψεις τον πληθυντικό προς τους άλλους σε συνδυασμό με την δική σου κατάθεση ψυχής, θα το κάνω.Χαοτικός έγραψε: ↑09 Σεπ 2020, 22:17Βεβαίως και θα αρχίσω τα "εγώ" γιατί εγώ μιλάω, δεν μιλάει ο γείτονας.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑09 Σεπ 2020, 21:46Αν το θεωρείς υβριστικό, σαφώς και να το αναφέρεις. Προσωπικώς πάντως βρίσκω απίστευτα γελοίους όσους παθαίνουν σοκ με την αναφορά στα ιερά σόγια τους τη στιγμή που οι ίδιοι χρησιμοποιούν αφοριστικούς προσδιορισμούς για τα σόγια των άλλων.
Όπως και όσους το παίζουν χαλαροί κοροϊδεύοντας την παρθενία της Παναγίας, ενώ οι ίδιοι παθαίνουν σοκ τύπου "τολμάς να μιλάς για τη μάνα ΜΟΥ ρε;" ακόμη και όταν δηλώνουν απελευθερωμένοι από τα χριστιανικά/μικροαστικά κολλήματα.
Κάποια πράγματα προϋποθέτουν μια συμβατότητα στις απόψεις, την οποία ουδείς προχωκάγκουρας διαθέτει.
Και μη μου αρχίζεις τα "εγώ και οι ιδέες μου" όταν χρησιμοποιείς πληθυντικό, εντάξει;
Ποτέ λοιπόν δεν έχω πει "τολμάς να μιλάς για τη μάνα ΜΟΥ ρε" γιατί δεν την έχω ιερή και όσια κι ούτε έχω ιερά και όσια. Προσωπικά έχω γραμμένο το σόι μου και το έχω αναφέρει κι εδώ και μου λέγανε και μαλακίες. Οπότε να ξέρεις τι λες όταν γενικά κι αόριστα μιλάς για κάποιους που κάνουν κάτι!
Δεν ανέφερα τίποτα ούτε θα το ανέφερα και υβριστικό να ήταν. Θα έβριζα ο ίδιος αν τα έπαιρνα. Αλλά επειδή θα τα έπαιρνα όχι γιατί θα με πόναγε για τη μανούλα μου όπως όλους σας. (Είναι και ο λόγος που τόσο άνετα θα πω για τη μανούλα του άλλου που θα θέλω να τον πλήξω. Δεν έχω να φοβηθώ κάτι και να κρατήσω πισινή).
Μου είπες πριν ότι κάνουμε τον μάγκα εδώ και στα σογια μας είμαστε κότες. και σου είπα ότι λες μαλακίες. Εσείς το κάνετε αυτό με τις μαλακοπαραδόσεις σας, με το όνομα του πεθερού σας που θα πάρει το παιδί και ενώ σας τη δίνει το καταπίνετε και με πολλά άλλα που εγώ δεν έκανα κανένα. Ούτε βάφτιση σε κανένα παιδί, ούτε γάμο, ούτε κανένα συμβιβασμό.
Και φυσικά θα είμαι άνετος στο να κοροϊδεύω την παρθενιά της Παναγίας όπως κοροϊδεύω την παρθενιά των μανάδων σας - έτσι όπως θέλετε σε μία λυκοφωτική κατάσταση να το διατηρείτε. Ότι οι γονείς μας δεν ήταν αρχίδια σαν κι εμάς ή και χειρότερα. Είναι ιεροί είναι αξίες κι από μας μόνο άρχισε το κακό. Εμείς δεν είμαστε αξίες δηλαδή από μόνοι μας δεν έχουμε ψυχή κι έχεις δικαίωμα να βάλεις εναντίον μας αλλά έχεις όριο μωρέ! Τις αξίες και τα ιερά/ Δεν είναι άνθρωποι είναι αγάλματα. ία εξιδανικευμένη εικόνα με δανεισμό από κάθε δοξασία και μία απ 'αυτές είναι η παρθενιά.
Η μαμά μου εμένα;!!! Ε όχι και να πηδήχτηκε ρε! θα έγινε άμωμος σύλληψη! (Ο Χριστός κι Εγώ)
Δες το κορίτσι μου στον εαυτό σου. Πόσο άνετη είσαι να αναφερθείς σε αυτά που λέω και με ποιον τρόπο μπορείς; Πόσο μπορείς;
Ψάξε αλλού για ιερά και όσια για να στριμώξεις στον τοίχο και καλά και μην παίζεις μαζί μου.
Είπα ότι δεν το ανέφερα και ότι δεν θα το έκανα ακόμα κι αν ήταν υβριστικό. Έχεις πάει σε κάνα σεμινάριο και λέγανε να το παίζετε καθυστερημένοι στην κουβέντα για να συγχύζετε τον αντίπαλο;
Αν σε ενδιαφέρουν πραγματικά οι αποδείξεις υπάρχει ολόκληρη βιβλιογραφία για τα προβλήματα των ευαγγελίων.Εμπεδοκλής έγραψε: ↑09 Σεπ 2020, 15:41Μόνο που ο ισχυρισμός που αναφέρθηκε είναι ότι είναι παραμυθάδες. Αποδείξτε τον ισχυρισμό σας.
Μήτσο, εσύ είσαι;stargazer έγραψε: ↑09 Σεπ 2020, 20:08Μου άρεσε το κατηχητικό, είχε πινκ πονκ μπροστά και αόρατα υπερβατικά όντα πίσω απ το παραβάν για οποίον θέλει να ζητήσει βοήθεια η συγχώρεση. Τώρα πια δεν είναι το στυλ μου.Εμπεδοκλής έγραψε: ↑09 Σεπ 2020, 19:11Ας αφήσουμε τα μπορεί και πες για το ψυχολογικό τραύμα που σου άφησε η πίεση των γονέων σου να πας στο κατηχητικό. Να πάρει και τα πάνω του το νήμα.
Σε έβαζαν να λες την προσευχή συνεχώς; Σε έντυναν Παπαδάκο κάθε Κυριακή; Σε νήστευαν και από λάδι; Δεν σε άφησαν να παντρευτείς μια εξώλης και προώλης;
Εσύ για πες μια ζωή μαλάκας ήσουνα η έχεις γίνει πρόσφατα; Δεν έχεις βαρεθεί να στο λένε οι άλλοι; Να παραμυθιάζεσαι με ψευδαίσθησεις επιτυχίας; με τον μπαμπά στην κόντρα είσαστε ακόμα; Η γυναίκα που έχεις δίπλα, πιστεύεις ότι αν δεν ήταν εγκλωβισμένη θα σε παράταγε; Τα παιδιά σε έχουν γράψει στα παπάρια τους η τα έχεις κάνει σαν τα μούτρα σου; Αν υπήρχε Χριστός, τι λες, θα σε έφτυνε στα μούτρα;
Για πες....