Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
-
Antares
- Phorum.gr user: Ακταία
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από Antares » 06 Απρ 2020, 11:05
stargazer έγραψε: ↑06 Απρ 2020, 09:42
relativer777 έγραψε: ↑06 Απρ 2020, 00:37
Ο Μυστικισμός ανήκει σε ελίτ σου αρέσει ή όχι.
Είναι Μυστική γνώση. Διαφορετικά δεν θα είταν Μυστικισμός.
Τι γνώση είναι αυτή που δεν έχει αντίκρυσμα και ούτε μπορεί να ελεγχθεί;
Γιατί τα μυστικά που ξέρω ότι παίζουν σε αυτά είναι σε στυλ "Ο θεός είναι τετράδα", "ο Χριστός ήταν άνθρωπος", "υπάρχουν 7 επίπεδα ύπαρξης" "7 πνευματικές οντότητες", "7 νάνοι" κλπ
Που βοηθάνε αυτά δεν έχω καταλάβει

Στο φινάλε αν κάποιος γουστάρει γιατί να μην αναζητήσει πνευματικότητα στον Χριστιανισμό, που την έχει έτοιμη, αντί να κάτσει να ψάχνει εναλλακτικούς δρόμους;
Μήπως υπάρχει εκεί κανένα στοιχείο έξτρα εγκυρότητας σε σχέση με αυτά που λένε οι παπάδες;
Πολλοί είναι χριστιανοί αλλά και μέλη της Μασονίας. Οπότε κάτι θα βρίσκουν στο μυστικό και απόκρυφο από τους υπολοίπους. Τους άλλους τους αποκαλούν βέβηλους αν δεν κάνω λάθος.
Αλλά και πολλές ανακαλύψεις ή εφευρέσεις παραμένουν κρυφές αρχικά και μετά δίνονται στο κοινό μέσω δημοσιεύσεων. Η μυστική γνώση είναι δύναμη.
-
stargazer
από stargazer » 06 Απρ 2020, 11:15
Antares έγραψε: ↑06 Απρ 2020, 11:05
Η μυστική γνώση είναι δύναμη.
Μονό αν νιώθεις αδύναμος και χρειάζεσαι "μυστική γνώση" για να πάρεις τα πάνω σου.
Ο Χριστιανισμός καταδικάζει την μασονία
Όταν υπάρχει εφεύρεση δίνεται στο κοινό με αποδείξεις και στοιχεία και όχι αουα . Οι στοές υπάρχουν 1000 χρόνια, αν είχαν κάποιο τρομερό μυστικό θα το είχαμε μάθει.
ΚΑΙ ΤΕΣΠΑ ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΜΥΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΤΕ;;;
Εδω δεν πιάνετε τα φανερά, τα μυστικά σας μάραναν...
-
Γενιά της Αμαρτίας
- Phorum.gr user: Γενιά των 700
από Γενιά της Αμαρτίας » 06 Απρ 2020, 11:16
stargazer έγραψε: ↑06 Απρ 2020, 09:42
relativer777 έγραψε: ↑06 Απρ 2020, 00:37
Ο Μυστικισμός ανήκει σε ελίτ σου αρέσει ή όχι.
Είναι Μυστική γνώση. Διαφορετικά δεν θα είταν Μυστικισμός.
Τι γνώση είναι αυτή που δεν έχει αντίκρυσμα και ούτε μπορεί να ελεγχθεί;
Γιατί τα μυστικά που ξέρω ότι παίζουν σε αυτά είναι σε στυλ "Ο θεός είναι τετράδα", "ο Χριστός ήταν άνθρωπος", "υπάρχουν 7 επίπεδα ύπαρξης" "7 πνευματικές οντότητες", "7 νάνοι" κλπ
Που βοηθάνε αυτά δεν έχω καταλάβει

Στο φινάλε αν κάποιος γουστάρει γιατί να μην αναζητήσει πνευματικότητα στον Χριστιανισμό, που την έχει έτοιμη, αντί να κάτσει να ψάχνει εναλλακτικούς δρόμους;
Μήπως υπάρχει εκεί κανένα στοιχείο έξτρα εγκυρότητας σε σχέση με αυτά που λένε οι παπάδες;
Πολλοί είναι χριστιανοί αλλά και μέλη της Μασονίας. Οπότε κάτι θα βρίσκουν στο μυστικό και απόκρυφο από τους υπολοίπους. Τους άλλους τους αποκαλούν βέβηλους αν δεν κάνω λάθος.
Αλλά και πολλές ανακαλύψεις ή εφευρέσεις παραμένουν κρυφές αρχικά και μετά δίνονται στο κοινό μέσω δημοσιεύσεων. Η μυστική γνώση είναι δύναμη.
Μυστική γνώση εγώ ομολογώ αυτή την γνώση που δεν είναι για επίδειξη ή για δημοσιότητα... Ισχύει δηλαδή το λάθε βιώσας και η ζωή μακριά από τη μανία για αυτοπροβολή. Το μοτίβο που ακολουθώ είναι η ταπεινή και ασήμαντη ζωή μου. Ο άνθρωπος να ζει στην αφάνεια και στην ειρήνη με τους άλλους.
Άρα έχω αντιστρέψει τον μυστικισμό των ελίτ. Δες το αν θες σαν προσωπική καλλιέργεια ή αισθητική, τις οποίες τι νοήμα έχει να τις μοιραστείς και να τις επικοινωνήσεις;
Έτσι πρέπει να γίνει, έτσι θα γίνει.
-
stargazer
από stargazer » 06 Απρ 2020, 11:38
Γενιά της Αμαρτίας έγραψε: ↑06 Απρ 2020, 11:05
Έχω διαβάσει τα Εις Εαυτόν του Μάρκου Αυρήλιου νέος και επιπόλαιος και δεν έδωσα την αξία που έπρεπε
Γενικά το θέμα μας είναι ο Άνθρωπος και πως αυτός έχει τη δυνατότητα να φθάσει τον απώτερο σκοπό του
Η χριστιανική ανθρωπολογία και η κομμουνιστική ανθρωπολογία κατοχυρώνουν την αξιοπρέπεια του κάθε ανθρώπου και ότι όλοι έχουμε δυνάμεις μέσα μας που δεν τις πιστεύουμε. 2c.
Γαμεί το "εις εαυτόν", προτείνω να το ξαναδείς
Προσωπικά δεν ξέρω ποιος είναι ο απώτερος σκοπός του ανθρώπου. Ίσως δεν υπάρχει κάτι τέτοιο και απλά ο καθένας μας πρέπει να κάνει ότι καλύτερο μπορεί
Υπάρχει ένα θεματάκι στο τελευταίο, γιατί μόνο οι ανατολικές θρησκείες λένε για την δύναμη εντός. Στον Χριστιανισμό η δύναμη έρχεται απ έξω, απ τον Χριστό, χωρίς αυτό δεν υπάρχει τιποτα.
Απ όσο ξέρω επίσης, η κομμουνιστική θρησκεία δεν εχει πνευματικότητα, γιατί αυτό είναι λέει κόλπο της αστικής τάξης για να κρατάν υπόδουλο το προλεταριάτο.
-
Γενιά της Αμαρτίας
από Γενιά της Αμαρτίας » 06 Απρ 2020, 11:43
Νόμιζα ότι ο Μάρκος Αυρήλιος ήταν ένας πληκτικός αυτοκράτορας που αμπελοσοφούσε για τα εφήμερα. Θα το ξαναδώ
-
Antares
από Antares » 06 Απρ 2020, 11:44
stargazer έγραψε: ↑06 Απρ 2020, 11:15
Μονό αν νιώθεις αδύναμος και χρειάζεσαι "μυστική γνώση" για να πάρεις τα πάνω σου.
Όταν υπάρχει εφεύρεση δίνεται στο κοινό με αποδείξεις και στοιχεία και όχι αουα . Οι στοές υπάρχουν 1000 χρόνια, αν είχαν κάποιο τρομερό μυστικό θα το είχαμε μάθει.
Δεν το έγραψα γιατί το εγκρίνω, αλλά γιατί το απεχθάνομαι. Οι χριστιανοί εδώ πέρα δεν μας λένε για την παγκόσμια κυβέρνηση, για τις πέντε οικογένειες που θέλουν να κυβερνήσουν τον πλανήτη και όλα τα σχετικά; Ε αυτά τα μυστικά εννοώ, για να λειτουργήσει κάτι τέτοιο, πρέπει να γίνονται μυστικά οι σχεδιασμοί πολέμων, κανονικών και οικονομικών, επαναστάσεων, καινούργιες εφευρέσεις να τεστάρονται μυστικά σε ανθρώπους πειραματόζωα κλπ. Αν λειτουργούσαν φανερά δεν θα πετύχαιναν τον σκοπό τους.
Δεν είπα ότι θέλω να εισχωρήσω σε κάποια μυστική γνώση. Αν μη τι άλλο έχω την ικανότητα να σκέφτομαι και να μου έρχονται απαντήσεις σε ότι με απασχολεί.
-
stargazer
από stargazer » 06 Απρ 2020, 11:55
Γενιά της Αμαρτίας έγραψε: ↑06 Απρ 2020, 11:43
Νόμιζα ότι ο Μάρκος Αυρήλιος ήταν ένας πληκτικός αυτοκράτορας που αμπελοσοφούσε για τα εφήμερα. Θα το ξαναδώ
Ακτσουαλυ αυτό ήταν το ημερολόγιο του, στο οποίο έγραφε για να "ξεφορτώσει" τις απ τις εσωτερικές συγκρούσεις που του προκαλούσε ο θρόνος. Δεν ήταν για δημοσίευση και αυτό του δίνει πιστεύω άλλη διάσταση.
Θεωρείται σήμερα ως ένα απ τα σημαντικότερα φιλοσοφικά έργα της ύστερης αρχαιότητας.
-
Γενιά της Αμαρτίας
από Γενιά της Αμαρτίας » 06 Απρ 2020, 11:58
Antares έγραψε: ↑06 Απρ 2020, 11:44
stargazer έγραψε: ↑06 Απρ 2020, 11:15
Δεν το έγραψα γιατί το εγκρίνω, αλλά γιατί το απεχθάνομαι. Οι χριστιανοί εδώ πέρα δεν μας λένε για την παγκόσμια κυβέρνηση, για τις πέντε οικογένειες που θέλουν να κυβερνήσουν τον πλανήτη και όλα τα σχετικά; Ε αυτά τα μυστικά εννοώ, για να λειτουργήσει κάτι τέτοιο, πρέπει να γίνονται μυστικά οι σχεδιασμοί πολέμων, κανονικών και οικονομικών, επαναστάσεων, καινούργιες εφευρέσεις να τεστάρονται μυστικά σε ανθρώπους πειραματόζωα κλπ. Αν λειτουργούσαν φανερά δεν θα πετύχαιναν τον σκοπό τους.
Δεν είπα ότι θέλω να εισχωρήσω σε κάποια μυστική γνώση. Αν μη τι άλλο έχω την ικανότητα να σκέφτομαι και να μου έρχονται απαντήσεις σε ότι με απασχολεί.
Μυστική γνώση ίσως είναι η γνώση που δε χρειάζεται να την προωθήσεις σε άλλους;
Αυτό το έχεις σκεφτεί;
-
stargazer
από stargazer » 06 Απρ 2020, 12:01
Antares έγραψε: ↑06 Απρ 2020, 11:44
Στα υλικά σίγουρα παίζουν παιχνίδια και μυστικά. Είναι ο πόθος για εξουσία και δύναμη...
Τα πνευματικά είναι αόρατα, με αυτή την έννοια είναι μυστικά φορεβερ, ο καθένας μπορεί να πει το μακρύ και το κοντό του.
Και εγώ προσπαθώ να σκέφτομαι και να μην πιάνομαι κορόιδο. Μια φορά το είχα πει σε έναν γνωστό που δήλωνε σουφι και μου απάντησε "εγώ δεν μπλέκω με νοητικά παιχνίδια"

-
stargazer
από stargazer » 06 Απρ 2020, 12:03
Γενιά της Αμαρτίας έγραψε: ↑06 Απρ 2020, 11:58
Αυτό το έχεις σκεφτεί;
Μυστική γνώση είναι η γνώση που δεν πρέπει να μάθουν οι πολλοί γιατί θα χάσει την δύναμη της.
Δεν έχεις ακούσει που λένε οι μυστικιστές "Μην ρίπτεις ρόδα εις τους χοίρους";
-
Antares
από Antares » 06 Απρ 2020, 12:04
Αυτό το έχεις σκεφτεί;
Θυμάμαι μια φράση του Χριστού "εγώ φανερά εδίδαξα".
Καταλαβαίνω πολύ καλά ότι όταν κάποιος κάνει εγκλήματα εις βάρος μου ή εις βάρος της χώρας μου ή και της ανθρωπότητας, δεν θα μας προωθήσει τον τρόπο. Μας θέλει στην αμάθεια.
-
Γενιά της Αμαρτίας
από Γενιά της Αμαρτίας » 06 Απρ 2020, 12:06
Antares έγραψε: ↑06 Απρ 2020, 12:04
Αυτό το έχεις σκεφτεί;
Καταλαβαίνω πολύ καλά ότι όταν κάποιος κάνει εγκλήματα εις βάρος μου ή εις βάρος της χώρας μου ή και της ανθρωπότητας, δεν θα μας προωθήσει τον τρόπο. Μας θέλει στην αμάθεια.
Ο Χριστός μάλωνε τους μαθητές του όταν δεν εννοούσαν τις παραβολές τους. Γιατί ο Χριστός ως επί το πλείστον με παραβολές προσπαθούσε να εξηγήσει μια γενικότερη κατάσταση.
Ωραία τότε η Αποκάλυψη θα έπρεπε να είναι απλή και παιχνιδάκι.
-
Antares
από Antares » 06 Απρ 2020, 12:13
Γενιά της Αμαρτίας έγραψε: ↑06 Απρ 2020, 12:06
Antares έγραψε: ↑06 Απρ 2020, 12:04
Αυτό το έχεις σκεφτεί;
Ο Χριστός μάλωνε τους μαθητές του όταν δεν εννοούσαν τις παραβολές τους. Γιατί ο Χριστός ως επί το πλείστον με παραβολές προσπαθούσε να εξηγήσει μια γενικότερη κατάσταση.
Ωραία τότε η Αποκάλυψη θα έπρεπε να είναι απλή και παιχνιδάκι.
Η αποκάλυψη διατίθεται σε όλους να την μελετήσουν. Ακέραια ή μη δεν γνωρίζω.
Μυστικιστές για μένα ήταν οι Πυθαγόρειοι. Δεν μιλούσαν γι' αυτά που γνώριζαν, ακόμη και αν αντιμετώπιζαν την απειλή της εκτέλεσης. Αν διαβάσεις όμως γι' αυτούς, θα δεις ότι δεν επιθυμούσαν πλούτη και εξουσία, είχαν κυβερνήσει πόλεις με δικαιοσύνη, ώσπου τους απομάκρυναν με εκτελέσεις αν δεν κάνω λάθος. Σε αυτούς ταιριάζει η φράση που έγραψε ο stargazer "Μην ρίπτεις ρόδα εις τους χοίρους".
-
ΟΥΤΙΣ
- Μέγας Ιεροσυντονιστής
από ΟΥΤΙΣ » 06 Απρ 2020, 12:19
stargazer έγραψε: ↑06 Απρ 2020, 12:03
Αυτό το έχεις σκεφτεί;
Μυστική γνώση είναι η γνώση που δεν πρέπει να μάθουν οι πολλοί γιατί θα χάσει την δύναμη της.
Δεν έχεις ακούσει που λένε οι μυστικιστές "Μην ρίπτεις ρόδα εις τους χοίρους";
Ειδικά στον Χριστιανισμό δεν νομίζω ότι έχει τέτοια έννοια. Αλλά, έχει την έννοια της άμεσης και αδιαμεσολάβητης επαφής με το Θείο και της γνώσης Του, η οποία ακριβώς λόγω της Θεϊκής φύσεως, δεν μπορεί να περιγραφεί ή να ανακοινωθεί. Θα πρέπει εσύ ο ίδιος να βυθιστείς στα απροσμέτρητα Θεία βάθη για να την επιτύχεις και αν την επιτύχεις, δεν θα μπορέσεις να την μεταδόσεις επιτυχώς, παρά μόνο ως απείκασμα.
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.
Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών
Αποποίηση Ευθυνών Διαχείρισης Φόρουμ (Phorum.com.gr)
Οι απόψεις και τα σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το Φόρουμ είναι προσωπικά και δεν αντιπροσωπεύουν αυτές της Διαχείρισης του Phorum.com.gr
Το κάθε μέλος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη των δημοσιεύσεών του, των απόψεων / θέσεων που εκφράζονται
μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται.
Η Διαχείριση του Phorum.com.gr σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη, για οποιαδήποτε συμβουλή ή συστάσεις που κάνει ή υπονοεί κάποιο μέλος ή επισκέπτης του Phorum.com.gr
η οποία έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε απώλεια / ζημία, με οποιονδήποτε τρόπο, για μέλος του Phorum.com.gr, ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.
Επιπλέον, η Διαχείριση του Phorum.com.gr δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη, για το περιεχόμενο οποιουδήποτε άλλου ιστοτόπου στο Διαδίκτυο,
που έχει συνδεθεί με σύνδεσμο (link) από το Phorum.com.gr
Για άμεση επικοινωνία με τη Διαχείριση του Phorum.com.gr μπορείτε να συμπληρώνετε τη φόρμα της σελίδας Επικοινωνίας του Phorum.com.gr παρακάτω.