Καλή προσπάθεια, αλλά δε νομίζω ότι μαζεύεται. Η επίκληση στο συναίσθημα στο τέλος, όντως δεν ήταν απαραίτητη. Δεν μπορείς να γράφεις αυτά που γράφεις παραπάνω, με το ύφος που τα γράφεις μετά να προσπαθείς να κάνεις στροφή μ'αυτόν τον τρόπο, λυπάμαι.Σουβλίτσα έγραψε: ↑18 Μάιος 2020, 10:38Αυτό το είδα τώρα, μπαρδόν:Την αλαζονεία μάλλον προσπαθώ να καταδείξω αλλά ίσως δεν το καταλαβαίνεις ή δεν θέλεις να το καταλάβεις.Σενέκας έγραψε: ↑17 Μάιος 2020, 22:38θα παραλείψω όλα τα υπόλοιπα, και θα σταθώ εδώ. Μας λες δηλαδή με 2 λόγια ότι για "να μη μας σκανδαλίσει" ο παππούλης μας έκανε τη χάρη να εφαρμόσει τον νόμο του κράτους, και γι'αυτό θα πρέπει να του λέμε κι ευχαριστώ υποθέτω
Αυτή είναι η ανάγνωση η δική σου και αυτό λέω ξανά και ξανά, για την ανάγνωση την συγκεκριμένη: δεν σας έκανε καμιά μεγαλόκαρδη με την έννοια που το λες, χάρη, δεν θέλησε ο Ιερέας να φανεί υπεράνω με υπερηφάνεια, πολύ απλά σας είπε οτι ΑΝ και για εμας θεωρείται ΥΒΡΙΣ να έχουμε τους ναούς μας κλειστούς, θέλουμε να προστατεύσουμε από κάθε κακό λογισμό και να αναπαύσουμε ολιγόπιστους και λοιπούς αδελφούς μας. Αλλά άμα το μυαλό σου είναι πονηρό, όλα πονηρά τα βλέπεις (όχι εσύ, ο καθένας). Δηλαδή, τί ήθελες να πει ή να μην πει ο συγκεκριμένος παπάς? Παπάς είναι, αυτά που πιστεύει θα πει. Ο ένας σας βρωμάει ο άλλος σας ξυνίζει, ευχαριστημένοι θα είστε άμα το βουλώσουν όλοι και δεν λένε τίποτα. Όμως αυτό δεν μπορούν να το κάνουν
Δε θα επαναλάβω αυτό για τη μεγάλη ιδέα κλπ, τα είπαμε. Θα πω μόνο ότι με κάτι τέτοια αποδεικνύεις ότι όλα τα λόγιας σας περί ταπείνωσης που επιμένετε να εναλαμβάνετε, είναι στην τελική σκέτα φούμαρα στα οποία δεν πιστεύετε ούτε στο ελάχιστο,
μέχρι εδώ που μιλάς γενικά νομίζω οτι η παραπάνω απάντηση θα πρέπει να σε καλύπτει
και αντίθετα σ'αυτό εδώ το σεπτό νήμα έχεις αναλωθεί σε έναν οχετό αλαζονείας. Ο χλευασμός και οι ειρωνείες δε προς όσους φοβούνται τον ιο , που έγραψες παραπάνω , και ο όχι και τόσο διστακτικός κομπασμός ότι εσύ είσαι υπεράνω και έχεις ξεπεράσει τέτοιους φόβους, είναι ο ορισμός της αλαζονείας, σε ντροπιαστικό βαθμό μπορώ να πω
Εαν κατάλαβες παραπάνω οτι ξεχωρίζω αυτούς που φοβούνται τον ιό από τον εαυτό μου κάνεις, λάθος και είτε εγώ δεν το εξέφρασα σωστά οπότε ζητώ συγγνώμη είτε εσύ δεν κατάλαβες με ποιό πνεύμα μιλάω.
Φυσικά και φοβάμαι τον ιό, δεν αντιπαρέβαλλα πουθενά τον εαυτό ΜΟΥ σε σχέση με κάποιον άλλο, όταν λέω "φοβούνται για την ζωούλα τους" κτλ, εννοώ ανθρώπους που στον φόβο αυτό επάνω μπορούν να δικαιολογούν ταυτόγχρονα διάφορα πράγματα και να μιλάνε οι ίδιοι υπεράνω όλων (όχι εγώ).
Προσωπικά, αν το θέλεις, έχω πολύ πολύ πολύ περισσότερους λόγους να φοβάμαι τον ιό από πολλούς εδώ μέσα. Και όντως, τον φοβάμαι. Το μόνο που ισχύει σε προσωπικό, δικό μου επίπεδο, είναι οτι έχω εξαντληθεί να ζω με την έννοια του (του ιού, της μιας αρρώστιας, της άλλης, της παράλλης..) και να παραλύει το σύμπαν όποτε είναι να προκύπτει ένας ιός ή ο,τιδήποτε άλλο.
Τέσπα, δεν μου αρέσει να κάνω προσωπικές αναφορές σε τέτοια νήματα αλλά δεν μου αρέσει να αφήνονται και τέτοιες εντυπώσεις.
Είμαι δε σίγουρος ότι δεν κατάλαβα λάθος γιατί δεν το έγραψες μαι φορά, το επανέλαβες με άλλα λόγια δυο και τρεις φορές. Όποιος θέλει μπορεί να πάει πίσω να το δει και να κρίνει αν κατάλαβα λάθος. Για μένα, όπως είπα, είναι ξεκάθαρο