Ποιά Αβρααμική θρησκεία είναι πιό βίαιη;
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
Re: Ποιά Αβρααμική θρησκεία είναι πιό βίαιη;
και τί την επούλωσε; 
.,

.,
Η μεγάλη ιδέα που έχουμε για τον εαυτό μας, είναι το μεγάλο κενό που θα πέσουμε μέσα.
Πρώτον, ελπίζω να μην πιστεύεις ότι πρέπει να μου μιλάς στον πληθυντικό.Esperos έγραψε: ↑20 Ιαν 2024, 15:52Αααα.... τώωωωρα κατάλαβα...
που το πάτε που το πάτε....
Με τον Δία και την Ήρα, ε;
Δεύτερον, πράμα δεν κατάλαβες.
Η ερώτηση είναι - ποια είναι η αληθινή θρησκεία του Έλληνα;
Όχι τι θα ήθελαν να είναι κάποιοι παρανοϊκοί αλλοπαρμένοι.
Εννοείται ούτε Ορθοδοξία και φυσικά ούτε κατά διάνοια 12θεα και αρχαιοαρλούμπες.
Θέλει σκέψη όμως.
Τι αληθινά πιστεύει, μες στην ψυχούλα του, μακρυά από κοινωνικούς εξαναγκασμούς.
Δε ρώτησα ποια κάδρα κοσμούν τους τοίχους σου ρε Rebel

.,
Η μεγάλη ιδέα που έχουμε για τον εαυτό μας, είναι το μεγάλο κενό που θα πέσουμε μέσα.
Αυτό, ναι. Πάντα είναι σωστό να θέτουμε τέτοια κείμενα στο πλαίσιο της εποχής τους για να τα κρίνουμε και όχι με σύγχρονα ηθικά κριτήρια. Και από αυτήν την άποψη, ο Χριστιανισμός είναι (ήταν) έτη φωτός μπροστά από τον Ιουδαϊσμό. Πάντα μιλώντας για συγκρίσεις μεταξύ αβρααμικών, έτσι;hellegennes έγραψε: ↑19 Ιαν 2024, 02:22Λίγα εδάφια της ΠΔ είναι ηθικά ανεκτά. Σχεδόν το σύνολό της είναι ένας οχετός εμετικής ηθικής παρακμής. Όχι ότι η ΚΔ δεν έχει ηθικολογικά θέματα, αλλά για τον καιρό της ήταν πολύ μπροστά και σίγουρα δεν μπορείς να την ονομάσεις την πιο βίαιη θρησκεία με βάση τα βιβλία της.Isildur έγραψε: ↑17 Ιαν 2024, 15:14Καλά τα έκανε τα κωλόπαιδα. Άκου να του την λένε για τη φαλάκρα.Chilloutbuddy έγραψε: ↑17 Ιαν 2024, 15:102 Βασιλέων 2:23-24
Και ανέβη ο Ελισσαίος προς τη Βαιθήλ· και ενώ αυτός ανέβαινε το δρόμο, βγήκαν απ'την πόλη παιδιά μικρά και τον περιγελούσαν και του έλεγαν "Ανέβαινε φαλακρέ, ανέβαινε φαλακρέ", και γύρισε ο Ελισσαίος και τα είδε, και τα καταράστηκε εις το όνομα του Κυρίου. Και βγήκαν απ'το δάσος δυό αρκούδες και κατασπάραξαν σαρανταδύο παιδια.
Αυτό το εδάφιο, όπως και το άλλο με τον Λωτ και τις κόρες του, είναι από τα πιο σιχαμερά και άθλια (κατ' εμέ) της Π.Δ.
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... 

- taxalata xalasa
Idiot-ισμός... αυτή είναι η θρησκεία του νεο-ελλαδιάρη...Imperium έγραψε: ↑23 Ιαν 2024, 00:18Πρώτον, ελπίζω να μην πιστεύεις ότι πρέπει να μου μιλάς στον πληθυντικό.
Εννοείται ούτε Ορθοδοξία και φυσικά ούτε κατά διάνοια 12θεα και αρχαιοαρλούμπες.
Θέλει σκέψη όμως.
Τι αληθινά πιστεύει, μες στην ψυχούλα του, μακρυά από κοινωνικούς εξαναγκασμούς.
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.
Δηλαδή οι θεολογικά...και όχι μόνο σολοικίζοντεςtaxalata xalasa έγραψε: ↑24 Ιαν 2024, 10:20Idiot-ισμός... αυτή είναι η θρησκεία του νεο-ελλαδιάρη...Imperium έγραψε: ↑23 Ιαν 2024, 00:18Πρώτον, ελπίζω να μην πιστεύεις ότι πρέπει να μου μιλάς στον πληθυντικό.
Θέλει σκέψη όμως.

.,
- taxalata xalasa
τον πλούσιο πολλοί εμίσησαν, τον πλούτο ουδείς...O I έγραψε: ↑24 Ιαν 2024, 14:25Δηλαδή οι θεολογικά...και όχι μόνο σολοικίζοντεςtaxalata xalasa έγραψε: ↑24 Ιαν 2024, 10:20Idiot-ισμός... αυτή είναι η θρησκεία του νεο-ελλαδιάρη...Imperium έγραψε: ↑23 Ιαν 2024, 00:18
Πρώτον, ελπίζω να μην πιστεύεις ότι πρέπει να μου μιλάς στον πληθυντικό.
Θέλει σκέψη όμως.
.,
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.
Δεν ξέρεις τι λες.
Αν αφαιρέσεις την Εκκλησία από την πολιτεία θα αδικήσεις όλους τους αναξιοπαθούντες που ευεργετούνται και δεν είναι μικρό το έργο. Προφανώς και δε σε νοιάζει επειδή εσύ για κάποιο λόγο είσαι όλη μέρα μπροστά σε μια οθόνη και κάνεις αντικληρικαλιστικό και αντιθεϊστικό έργο. Αν δεν πληρώνεσαι γι' αυτό, προφανώς έχεις πόρους ή είσαι απλά ηλίθιος. Το έργο που κάνεις δεν αντικαθιστά το έργο της Εκκλησίας. Αντιθέτως, το προβοκάρει εις βάρος των ευεργετηθέντων. Αν δε σε νοιάζει γι' αυτά, είσαι το λιγότερο αναίσθητος.
.,
- Chilloutbuddy
- Phorum.gr user: Chilloutbuddy
Bεβαίως! Μπορούμε να έχουμε παρακαλώ με Ισολογισμό και νούμερα, τι μπήκε, τι βγήκε, από πού ήρθε και που πήγε; Και μια αποτιμησούλα περιουσιακών στοιχείων και ακίνητης περιουσίας παρακαλώ, θέλω να δω κάτι.O I έγραψε: ↑27 Ιαν 2024, 13:30Δεν ξέρεις τι λες.
Αν αφαιρέσεις την Εκκλησία από την πολιτεία θα αδικήσεις όλους τους αναξιοπαθούντες που ευεργετούνται και δεν είναι μικρό το έργο. Προφανώς και δε σε νοιάζει επειδή εσύ για κάποιο λόγο είσαι όλη μέρα μπροστά σε μια οθόνη και κάνεις αντικληρικαλιστικό και αντιθεϊστικό έργο. Αν δεν πληρώνεσαι γι' αυτό, προφανώς έχεις πόρους ή είσαι απλά ηλίθιος. Το έργο που κάνεις δεν αντικαθιστά το έργο της Εκκλησίας. Αντιθέτως, το προβοκάρει εις βάρος των ευεργετηθέντων. Αν δε σε νοιάζει γι' αυτά, είσαι το λιγότερο αναίσθητος.
.,
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. 

Νομίζω όλα αυτά είναι στη γνώση της πολιτείας με δεδομένα. Το επιχείρημά μου έχει να κάνει με το δεδομένο κοινονικό έργο που γίνεται από την Εκκλησία και το δεδομένο κοινομικό έργο που κάνει ο ρέμπελ και άλλοι σαν κι αυτόν.Chilloutbuddy έγραψε: ↑27 Ιαν 2024, 13:46Bεβαίως! Μπορούμε να έχουμε παρακαλώ με Ισολογισμό και νούμερα, τι μπήκε, τι βγήκε, από πού ήρθε και που πήγε; Και μια αποτιμησούλα περιουσιακών στοιχείων και ακίνητης περιουσίας παρακαλώ, θέλω να δω κάτι.O I έγραψε: ↑27 Ιαν 2024, 13:30Δεν ξέρεις τι λες.
.,
.,
- Chilloutbuddy
- Phorum.gr user: Chilloutbuddy
Τι να το κάνει ο ρέμπελ που είναι στη γνώση της πολιτείας αν δεν μπορεί να τα δει αυτός; Όσο δεν υπάρχει διαφάνεια έχει κάθε δικαίωμα και κάθε λόγο να λέει ό,τι θέλει.O I έγραψε: ↑27 Ιαν 2024, 13:51Νομίζω όλα αυτά είναι στη γνώση της πολιτείας με δεδομένα. Το επιχείρημά μου έχει να κάνει με το δεδομένο κοινονικό έργο που γίνεται από την Εκκλησία και το δεδομένο κοινομικό έργο που κάνει ο ρέμπελ και άλλοι σαν κι αυτόν.Chilloutbuddy έγραψε: ↑27 Ιαν 2024, 13:46Bεβαίως! Μπορούμε να έχουμε παρακαλώ με Ισολογισμό και νούμερα, τι μπήκε, τι βγήκε, από πού ήρθε και που πήγε; Και μια αποτιμησούλα περιουσιακών στοιχείων και ακίνητης περιουσίας παρακαλώ, θέλω να δω κάτι.O I έγραψε: ↑27 Ιαν 2024, 13:30
Δεν ξέρεις τι λες.
.,
.,
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. 

Αυτό σου λέω. Μπορεί να το ελέγξει.Chilloutbuddy έγραψε: ↑27 Ιαν 2024, 15:31Τι να το κάνει ο ρέμπελ που είναι στη γνώση της πολιτείας αν δεν μπορεί να τα δει αυτός; Όσο δεν υπάρχει διαφάνεια έχει κάθε δικαίωμα και κάθε λόγο να λέει ό,τι θέλει.O I έγραψε: ↑27 Ιαν 2024, 13:51Νομίζω όλα αυτά είναι στη γνώση της πολιτείας με δεδομένα. Το επιχείρημά μου έχει να κάνει με το δεδομένο κοινωνικό έργο που γίνεται από την Εκκλησία και το δεδομένο κοινωνικό έργο που κάνει ο ρέμπελ και άλλοι σαν κι αυτόν.Chilloutbuddy έγραψε: ↑27 Ιαν 2024, 13:46
Bεβαίως! Μπορούμε να έχουμε παρακαλώ με Ισολογισμό και νούμερα, τι μπήκε, τι βγήκε, από πού ήρθε και που πήγε; Και μια αποτιμησούλα περιουσιακών στοιχείων και ακίνητης περιουσίας παρακαλώ, θέλω να δω κάτι.
.,
Η Εκκλησία είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου. Υπόκειται σε επιτροπή για τη διαχείριση των οικονομικών της και αναρτάται όλο αυτό σε ΦΕΚ.
Ξαναλέω, Το επιχείρημά μου έχει να κάνει με το δεδομένο κοινωνικό έργο που γίνεται από την Εκκλησία και το δεδομένο κοινωνικό έργο που κάνει ο ρέμπελ και άλλοι σαν κι αυτόν.
Του ρέμπελ αδικεί αυτούς που ευεργετεί το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας και θέλω να πιστεύω ότι το κάνει από ηλιθιότητα.
.,
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Ποιά είναι πιο ευγενής θρησκεία ;
από έργο_μακέτο » 25 Οκτ 2023, 20:41 » σε Θρησκειολογία - 21 Απαντήσεις
- 1337 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Imperium
04 Νοέμ 2023, 18:57
-
-
-
Νέα δημοσίευση Μίνως Μάτσας «Η Ολγα Κεφαλογιαννη ηταν βίαιη, έχει εξωφρενικές οικονομικές απαιτήσεις»
από Μαδουραίος » 17 Οκτ 2024, 17:01 » σε Εσωτερική Πολιτική - 55 Απαντήσεις
- 1961 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Νon4me
21 Οκτ 2024, 21:32
-
-
- 7 Απαντήσεις
- 183 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΓΑΛΗ
07 Φεβ 2025, 14:21