Πως μπορεί ο θεός να είναι ευτυχισμένος αν είναι μόνος του;

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Spiros252
Διαχειριστής
Phorum.gr user: Spiros252

Re: Πως μπορεί ο θεός να είναι ευτυχισμένος αν είναι μόνος του;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Spiros252 » 31 Ιαν 2019, 23:02

Όχι!
«Η παρουσία μας επιλέγει από ένα τεράστιο σύνολο μόνο σύμπαντα συμβατά με την ύπαρξή μας.
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας»
.
Stephen Hawking

Άβαταρ μέλους
ΟΥΤΙΣ
Μέγας Ιεροσυντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΟΥΤΙΣ » 31 Ιαν 2019, 23:03

Natasha έγραψε:
31 Ιαν 2019, 22:59
ΟΥΤΙΣ έγραψε:
31 Ιαν 2019, 22:55

Σου απάντησε. Αν δεν υπάρχει η δυνατότητα της επιλογής, η ελευθερία της βούλησης, τότε ένα ον δεν είναι τέλειο. Τέτοια όντα λοιπόν, όπως τα περιγράφεις, δεν είναι τέλεια. Ο Θεός είναι το απολύτως ελεύθερο ον.

Γιατί, ο τριαδικός Θεός δεν έχει δυνατότητα επιλογής;;; Εννοώ τέλεια όντα ΟΠΩΣ Ο ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΣ!!!!!!!!!
Αυτό σου εξηγούμε! Ο Τριαδικός Θεός είναι απολύτως ελεύθερος να κάνει ό,τι θέλει. Και δεν υπάρχουν τέλεια όντα όπως ο Τριαδικός Θεός, διότι τότε θα είχαμε πολλούς Θεούς.

Επίσης, αν οι επιλογές μας έτειναν πάντοτε προς το καλό εκ φύσεως και όχι εκ του θελήματος μας τότε δεν θα ήμαστε τέλεια όντα. Μπορείς να καταλάβεις την διαφορά;
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.

Άβαταρ μέλους
Νατάσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νατάσα » 31 Ιαν 2019, 23:04

Spiros252 έγραψε:
31 Ιαν 2019, 23:02
Όχι!
Τί όχι;;; Βαριέσαι να γράφεις πιο πολλά; :lol:
"Άχρι καιρού..."

the comet the course the tail

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από the comet the course the tail » 31 Ιαν 2019, 23:05

Natasha έγραψε:
31 Ιαν 2019, 23:01
Ζενίθεδρος έγραψε:
31 Ιαν 2019, 22:58
Natasha έγραψε:
31 Ιαν 2019, 22:41

Γιατί βρε Ζενί, σκέψου το λίγο, θα ήμασταν πολλοί τριαδικοί Θεοί παρεούλα! Για ποιο λόγο να μην γινόταν κάτι τέτοιο;
Τέλειες υπάρξεις με δυνατότητα επιλογής όπως το λες και με καμία όμως τάση για το κακό.
Γιατί δηλ μόνο ο τριαδικός Θεός να είναι τέλειος;
Ειλικρινά, δεν το καταλαβαίνω.
Κάπου που διάβαζα, νομίζω Αριστοτέλη, έλεγε ότι για κάποιο λόγο ΔΕΝ μπορούν να υπάρξουν πολλοί Θεοί.
Δεν θυμάμαι όμως πως το εξηγούσε αυτό.
Εάν με το "τέλειος" εννοείς το απόλυτο καλό, θα πρέπει να ξέρεις πως και αυτό ακόμα είναι επιλογή Του.
Αυτό εννοώ, το απολυτο καλό, γιατί να μην ήμασταν και μεις έτσι; Δηλ οι επιλογές μας ΠΑΝΤΑ να έτειναν προς το καλό!
λοιπόν τα έχουμε πει ένα σωρό φορές. ο θεός το μόνο που ήξερε να φτιάχνει είναι κάποια χημικά στοιχεία και απλές χημικές ενώσεις, μετά από big bang. δεν είχε καμία ιδέα ότι θα προκύψουν πολύπλοκες μορφές ζωής με εγκέφαλο και ηθική.

Άβαταρ μέλους
Νατάσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νατάσα » 31 Ιαν 2019, 23:08

ΟΥΤΙΣ έγραψε:
31 Ιαν 2019, 23:03
Natasha έγραψε:
31 Ιαν 2019, 22:59
ΟΥΤΙΣ έγραψε:

Σου απάντησε. Αν δεν υπάρχει η δυνατότητα της επιλογής, η ελευθερία της βούλησης, τότε ένα ον δεν είναι τέλειο. Τέτοια όντα λοιπόν, όπως τα περιγράφεις, δεν είναι τέλεια. Ο Θεός είναι το απολύτως ελεύθερο ον.

Γιατί, ο τριαδικός Θεός δεν έχει δυνατότητα επιλογής;;; Εννοώ τέλεια όντα ΟΠΩΣ Ο ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΣ!!!!!!!!!
Αυτό σου εξηγούμε! Ο Τριαδικός Θεός είναι απολύτως ελεύθερος να κάνει ό,τι θέλει. Και δεν υπάρχουν τέλεια όντα όπως ο Τριαδικός Θεός, διότι τότε θα είχαμε πολλούς Θεούς.

Επίσης, αν οι επιλογές μας έτειναν πάντοτε προς το καλό εκ φύσεως και όχι εκ του θελήματος μας τότε δεν θα ήμαστε τέλεια όντα. Μπορείς να καταλάβεις την διαφορά;
Και γω σας λέω ΓΙΑΤΙ δεν μπορούν να υπάρξουν πολλοί Θεοί όπως ακριβώς ο Τριαδικός. Την αιτιολογία ζητάω.
"Άχρι καιρού..."

Spiros252
Διαχειριστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Spiros252 » 31 Ιαν 2019, 23:13

Επειδή είναι παντοδύναμος. Θα μπορούσε ο ένας να εξαφανίσει τον άλλο!
«Η παρουσία μας επιλέγει από ένα τεράστιο σύνολο μόνο σύμπαντα συμβατά με την ύπαρξή μας.
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας»
.
Stephen Hawking

Άβαταρ μέλους
Ζενίθεδρος
Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ζενίθεδρος » 31 Ιαν 2019, 23:21

Natasha έγραψε:
31 Ιαν 2019, 23:08

Και γω σας λέω ΓΙΑΤΙ δεν μπορούν να υπάρξουν πολλοί Θεοί όπως ακριβώς ο Τριαδικός. Την αιτιολογία ζητάω.
Ο Αριστοτέλης έλεγε επίσης πως τα βαρυτερα αντικείμενα πέφτουν γρηγορότερα στο έδαφος...
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢

User_601

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από User_601 » 31 Ιαν 2019, 23:31

ΟΥΤΙΣ έγραψε:
Natasha έγραψε:
Ζενίθεδρος έγραψε:
31 Ιαν 2019, 22:36

Φυσικά και θα μπορούσε, αλλά θα μας έλειπε κάτι όχι και τόσο ασήμαντο, η δυνατότητα της επιλογής.
Γιατί βρε Ζενί, σκέψου το λίγο, θα ήμασταν πολλοί τριαδικοί Θεοί παρεούλα! Για ποιο λόγο να μην γινόταν κάτι τέτοιο;
Τέλειες υπάρξεις με δυνατότητα επιλογής όπως το λες και με καμία όμως τάση για το κακό.
Κάπου που διάβαζα, νομίζω Αριστοτέλη, έλεγε ότι για κάποιο λόγο ΔΕΝ μπορούν να υπάρξουν πολλοί Θεοί.

Εσθήρ έγραψε:
31 Ιαν 2019, 22:50
ΟΥΤΙΣ έγραψε:
31 Ιαν 2019, 22:49

Ο Θεός δεν προορίζει. Προγνωρίζει. Και δεν καλείται ο Θεός να αλλάξει γνώμη. Εσύ καλείσαι να αλλάξεις γνώμη και στάση.
Ναι..και ολα αυτα που λες,τα στηριζεις που ακριβως; :lol:
Εγώ, αγαπητή μου, είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος και ακολουθώ την διδασκαλία της Εκκλησίας μας. Εκεί τα στηρίζω. Στην αυθεντία της Εκκλησίας.
Πραγματι τωρα μου απαντησες και αυτο ακριβως ηθελα να δειξω.
Τιποτα δεν ξερεις,τιποτα δεν εψαξες,δεν αναζητησες μονος σου,απλα αυτο που σε εμαθαν.
Και τωρα στην επιμαχη ερωτηση: Αν γεννιοσουν στο αφγανισταν,τι σκατα θα πιστευες;Θα ελεγες..οχι...ο μουσουλμανισμος δεν μου κανει,εγω παω στον χριστιανισμο;Ρητορικη η ερωτηση,διοτι η απαντηση ειναι απλα δεδομενη.
Εκτος αν εχεις τοσο εγωισμο μεσα σου,που νομιζεις οτι ο θεουλης ειπε θα σωσω ΕΣΕΝΑ και χεστηκα για αυτους που θα γεννηθουν στην σαουδικη αραβια..Τετοιος θεος ειναι παπαρας ,αδικος και ανοητος και σιγουρα αν υπαρχει ανωτερη διαννοια,δεν μπορει να ειναι ετσι.
Και το ερωτημα παραμενει για να το απαντησεις:
Αν γεννιουσουν στην σαουδικη αραβια,τι θα πιστευες;Και ποσο σιγουρος θα ησουν για αυτο που πιστευεις;

Άβαταρ μέλους
Νατάσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νατάσα » 31 Ιαν 2019, 23:37

Ζενίθεδρος έγραψε:
31 Ιαν 2019, 23:21
Natasha έγραψε:

Ο Αριστοτέλης έλεγε επίσης πως τα βαρυτερα αντικείμενα πέφτουν γρηγορότερα στο έδαφος...
Στην προκειμένη περίπτωση σας συμφέρει η γνώμη του Αριστοτέλη που λέει ότι δεν μπορούν να υπάρξουν πολλοί τριαδικοί Θεοί.
Χάρη σας έκανα που το ανέφερα.
Το κακό με σας είναι ότι δεν παραδέχεστε ότι ΔΕΝ μπορείτε να αποδείξετε και να αιτιολογήσετε όπως εκείνος ο φιλόσοφος.
"Άχρι καιρού..."

Spiros252
Διαχειριστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Spiros252 » 31 Ιαν 2019, 23:38

Εγώ αιτιολόγησα Νατάσα..
.
Stephen Hawking

Άβαταρ μέλους
Ζενίθεδρος
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ζενίθεδρος » 31 Ιαν 2019, 23:41

Natasha έγραψε:
31 Ιαν 2019, 23:37
Ζενίθεδρος έγραψε:
Natasha έγραψε:

Στην προκειμένη περίπτωση σας συμφέρει η γνώμη του Αριστοτέλη που λέει ότι δεν μπορούν να υπάρξουν πολλοί τριαδικοί Θεοί.
Το κακό με σας είναι ότι δεν παραδέχεστε ότι ΔΕΝ μπορείτε να αποδείξετε και να αιτιολογήσετε όπως εκείνος ο φιλόσοφος.
Γιατί μου μιλάς με το σεις και με το σας;

Και γιατί να πρέπει να μπορώ να αποδείξω τον μέγιστο δυνατό αριθμό Θεών, δεν καταλαβαίνω.
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢

Άβαταρ μέλους
Νατάσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νατάσα » 31 Ιαν 2019, 23:45

Ζενίθεδρος έγραψε:
31 Ιαν 2019, 23:41
Natasha έγραψε:
31 Ιαν 2019, 23:37
Ζενίθεδρος έγραψε:

Γιατί μου μιλάς με το σεις και με το σας;

Και γιατί να πρέπει να μπορώ να αποδείξω τον μέγιστο δυνατό αριθμό Θεών, δεν καταλαβαίνω.
Σε σένα και στον ΟΥΤΙ αναφέρομαι.

Πρέπει να αποδείξεις ότι δεν γίνεται να υπάρχει μεγάλος αριθμός Θεών, επειδή ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΡΩΤΩ!

Έχει καεί ο εγκέφαλος νομίζω. :lol:
"Άχρι καιρού..."

Άβαταρ μέλους
ΟΥΤΙΣ
Μέγας Ιεροσυντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΟΥΤΙΣ » 31 Ιαν 2019, 23:50

Γιατί αν υπήρχαν πολλοι θεοί, δεν θα μπορουσαν να ηταν όλοι παντοδυναμοι! Σ'το είπε και ο Σπύρος! Έλεος!
Κι αν δεν ηταν παντοδυναμοι δεν θα ηταν θεοί.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΟΥΤΙΣ την 31 Ιαν 2019, 23:51, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Ζενίθεδρος
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ζενίθεδρος » 31 Ιαν 2019, 23:50

Εσύ ισχυρίζεσαι κάτι, εγώ πρέπει να το αποδείξω; Η μοναδικότητα του Θεού είναι ζήτημα του κατα πόσο πιστεύει κάποιος τις Γραφές.
☦𓀢

Άβαταρ μέλους
ΟΥΤΙΣ
Μέγας Ιεροσυντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΟΥΤΙΣ » 31 Ιαν 2019, 23:53

Εσθήρ έγραψε:
31 Ιαν 2019, 23:31
ΟΥΤΙΣ έγραψε:
Natasha έγραψε:

Εσθήρ έγραψε:
31 Ιαν 2019, 22:50

Ναι..και ολα αυτα που λες,τα στηριζεις που ακριβως; :lol:
Εγώ, αγαπητή μου, είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος και ακολουθώ την διδασκαλία της Εκκλησίας μας. Εκεί τα στηρίζω. Στην αυθεντία της Εκκλησίας.
Πραγματι τωρα μου απαντησες και αυτο ακριβως ηθελα να δειξω.
Τιποτα δεν ξερεις,τιποτα δεν εψαξες,δεν αναζητησες μονος σου,απλα αυτο που σε εμαθαν.
Και τωρα στην επιμαχη ερωτηση: Αν γεννιοσουν στο αφγανισταν,τι σκατα θα πιστευες;Θα ελεγες..οχι...ο μουσουλμανισμος δεν μου κανει,εγω παω στον χριστιανισμο;Ρητορικη η ερωτηση,διοτι η απαντηση ειναι απλα δεδομενη.
Εκτος αν εχεις τοσο εγωισμο μεσα σου,που νομιζεις οτι ο θεουλης ειπε θα σωσω ΕΣΕΝΑ και χεστηκα για αυτους που θα γεννηθουν στην σαουδικη αραβια..Τετοιος θεος ειναι παπαρας ,αδικος και ανοητος και σιγουρα αν υπαρχει ανωτερη διαννοια,δεν μπορει να ειναι ετσι.
Και το ερωτημα παραμενει για να το απαντησεις:
Αν γεννιουσουν στην σαουδικη αραβια,τι θα πιστευες;Και ποσο σιγουρος θα ησουν για αυτο που πιστευεις;

Πριν συνεχίσουμε τη συζήτηση θα πρέπει να μου εξηγήσεις γιατί έχεις αυτό το επηρμενο ύφος!

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών