Πιστεύετε στην Παλαιά Διαθήκη;jey_pap έγραψε: ↑19 Νοέμ 2018, 14:32Ιερά κείμενα γράφτηκαν σε πολλούς λαούς. Ασφαλώς δε μπορούν να τεθούν κάτω από διανοητική μελέτη, κι ο λόγος είναι απλός. Γράφτηκαν για το υποσυνείδητο-ασυνείδητο, κι όχι για το συνειδητό μας. Στόχο έχουν την ανάπτυξη άμυνας σε απειλές και δυνάμεις σκοτεινές και άγνωστες που εμφωλεύουν στα βάθη του υποσυνειδήτου-ασυνειδήτου. Στο αρχετυπικό υλικό που υφίσταται εντός μας, μέχρι η Επιστήμη να διαφωτίσει το χώρο αυτό, ο άνθρωπος έχει ανάγκη να πάρει κάποια θέση που να τον διασφαλίζει απέναντι στον άγνωστο αυτό κόσμο. Οι θρησκείες δίνουν καθεμιά υλικό για το λόγο αυτό. Όμως το αρχετυπικό υλικό μεταφράζεται διαφορετικά σε κάθε θρησκεία. Ποια είναι πιο αποτελεσματική λοιπόν (απέναντι στον σκοτεινό αυτό κόσμο); Θα φανεί από το αποτέλεσμα που έχουν οι λατρευτικές πρακτικές και η ατομική-ομαδική κατάλληλη συμμετοχή στην «κουλτούρα» που υπάρχει ( γι΄αυτό), σε συνάρτηση με τις υπαρξιακές αγωνίες και την τοποθέτηση έναντι των αρχετυπικών υλικών και δυνάμεων του εσωτέρου εαυτού (και του επιπέδου του ιδρυτού κάθε θρησκείας).
Πιστεύετε στην Παλαιά Διαθήκη;
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
Re: Πιστεύετε στην Παλαιά Διαθήκη;
@ the rebel:
«...γιατί σκοπός μας δεν είναι να μάθουμε πολλά. Σκοπός μας είναι μέσα από την εξάσκησή μας να φέρουμε σε κατάσταση κβαντισμού τον ίδιο το νου μας...»
Δόξα τω Θεώ βρε Άλφα
Υποθέτω, για το αν ζω ακόμα...
Προφανώς, ναι
Αναρωτιέμαι τι να κάνει αυτός ο... παλιόγερας ο Δέλτα

Ζάει το παλιο χούφταλο..

Αν ζάει και βλέπει, ας πει και αυτός ή όποιος θέλει..

jP. Άστο βρε φίλε με τις υπογραφές κα.. δεν O I @ Πιστεύετε στην Παλαιά Διαθήκη;
Ο.Ι.

Η μεγάλη ιδέα που έχουμε για τον εαυτό μας, είναι το μεγάλο κενό που θα πέσουμε μέσα.
Γεια σου βρε Ο.Ι. Χαιρομαι ιδιαιτερα που εισαι καλα, γιατι εισαι ενας απο του καλυτερους και πλεον καταρτισμενους χριστιανους. (Δεν εμαθες μονο συνταγες απο το Αγιο Ορος..O I έγραψε: ↑18 Δεκ 2018, 00:15
Δόξα τω Θεώ βρε Άλφα
Προφανώς, ναι
Ζάει το παλιο χούφταλο..ή.. μας άφησε χρόνους και πήγε κοντά (ή μακριά) του Δημιουργού?
Αν ζάει και βλέπει, ας πει και αυτός ή όποιος θέλει..ενα
έστω και με pm
jP. Άστο βρε φίλε με τις υπογραφές κα.. δεν O I @ Πιστεύετε στην Παλαιά Διαθήκη;
Ο.Ι.

Απο οτι καταλαβα, γιατι ειχα 2-3 χρονια να μπω, ο Δελτα εφαγε ενα τριμηνο ban στο παλιο πχορουμ χωρις λογο, τσαντιστηκε και δεν ξαναμπαινει τωρα.
Ευχομαι να εισαι παντα γερος, ευτυχης και καλες γιορτες.

Δυο πραγματα ειναι αχωριστα απο το ψεμα, οι πολλες υποσχεσεις και οι πολλες δικαιολογιες.
Κατάλαβα, βρε τον παλιόγερα που δεν ξέρει να πιάνει και.. πόσο μάλλον να μαγειρεύγει τα καλά ψάρια που αγοράζει..Alphabet έγραψε: ↑18 Δεκ 2018, 00:37Γεια σου βρε Ο.Ι. Χαιρομαι ιδιαιτερα που εισαι καλα, γιατι εισαι ενας απο του καλυτερους και πλεον καταρτισμενους χριστιανους. (Δεν εμαθες μονο συνταγες απο το Αγιο Ορος..O I έγραψε: ↑18 Δεκ 2018, 00:15
Δόξα τω Θεώ βρε Άλφα
Προφανώς, ναι
Ζάει το παλιο χούφταλο..ή.. μας άφησε χρόνους και πήγε κοντά (ή μακριά) του Δημιουργού?
Αν ζάει και βλέπει, ας πει και αυτός ή όποιος θέλει..ενα
έστω και με pm
Ο.Ι.)
Απο οτι καταλαβα, γιατι ειχα 2-3 χρονια να μπω, ο Δελτα εφαγε ενα τριμηνο ban στο παλιο πχορουμ χωρις λογο, τσαντιστηκε και δεν ξαναμπαινει τωρα.
Ευχομαι να εισαι παντα γερος, ευτυχης και καλες γιορτες.

Καλά Χριστούγεννα σε όλους, πιστεύοντες και μη.
Ούτως η άλλως η ονομασία της εορτής επισημαίνει τι γιορτάζουμε..
Άλφα, είχαμε καλές μάχες τότε και όπως έλεγα πάντα, τις έχω όλες αποθηκευμένες κι ας έσβυσε το παλιό πχόρουμ..
Ήταν όλες άξιες μνήμης, όπως και με τον Δ , τον Αρίστο, τον ΤΗΕΟΝ (μετέπειτακατι παρόμοιο

Να είστε όλοι καλα!
Ο.Ι.

Η μεγάλη ιδέα που έχουμε για τον εαυτό μας, είναι το μεγάλο κενό που θα πέσουμε μέσα.
Tα είχα υπ'όψη αυτά τα πολύ ενδιαφέροντα αποσπάσματα. Σύμφωνα με την δική μου ερμηνεία, ο Ιησούς λέει πως είναι Θεός, αλλά ο Πατέρας είναι ανώτερος. Το λέει σχεδόν καθαρά: πρώτα λέει πως την ημέρα και την ώρα δεν την ξέρει κανένας άνθρωπος, μετά βάζει τους αγγέλους, μετά τον εαυτό του και τέλος τον Πατέρα. Βεβαίως, δύσκολα αυτό συμβιβάζεται με τον Τριαδικό Θεό.Alphabet έγραψε: ↑21 Νοέμ 2018, 22:59Δεν ηθελα να σχολιασω τα ευαγγελια αλλα μια και τα επιασες εσυ γιατι ο Παυλος ειναι αγκαθι, για πες μου με την σειρα σου τι εννοει ο Ιησους οταν λεει:
Μαρ. 13,32 Περὶ δὲ τῆς ἡμέρας ἐκείνης ἢ τῆς ὥρας οὐδεὶς οἶδεν, οὐδὲ οἱ ἄγγελοι ἐν οὐρανῷ, οὐδὲ ὁ υἱός, εἰ μὴ ὁ πατήρ.
Ιω. 14,28 πορεύομαι πρὸς τὸν πατέρα· ὅτι ὁ πατήρ μου μείζων μού ἐστι·
Ιω. 20,17 ἀναβαίνω πρὸς τὸν πατέρα μου καὶ πατέρα ὑμῶν, καὶ Θεόν μου καὶ Θεὸν ὑμῶν.
Υπαρχει και μια αλλη αποδειξη μεσα απο τα ευαγγελια και το δογμα που αποδεικνυει οτι ο Ιησους δεν ειναι Θεος, αν δεν σου φτανουν αυτα.
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Τι-να-πει-κανεις... 
Άντε γεια
Ο.Ι.

Άντε γεια
Ο.Ι.
Χάρηκα κι εγώ για την επανεμφάνιση του Ο.Ι. και του Alphabet.
Αλλά γιατί όμως, βρε Ο.Ι. αποκαλείς τον Δέλτα παλιόγερο; Κατά τους υπολογισμούς μου, από σχετικά συμφραζόμενά του, πρέπει να είναι ένα χρόνο μικρότερος από ‘μένα.
Μετά την μάλλον βέβαιη εκδημία του Harry1938, επικρατέστερος πρωτόγερος φέρεται ο Σαλίβερος, κατά τα πρεσβεία της φορουμοσύνης βέβαια, της αρχής του τριπροσώπου μη δυναμένης να εφαρμοσθεί ελλείψει ηγεμόνος.
Το κακό με εμάς τους άθεους είναι ότι όταν πεθάνουμε δεν θα ξέρουμε που να πάμε.
Πάντως ο Alphabet, αμετανόητος ατονιστής, βλέπω ότι σου εύχεται πάντα γέρος.
Δεν είναι καλό σημάδι η αιφνίδια, πριν κάπου ενάμισι χρόνο, εξαφάνιση του φίλου μας Δέλτα Λοξ. Ποτέ δεν ανέφερε τρίμηνο ban. Εξ άλλου σε κάτι τέτοια ήταν ιδιαίτερα μαχητικός και δεν θα το άφηνε να πέσει κάτω. Ας είναι καλά ο άνθρωπος.
Αλλά γιατί όμως, βρε Ο.Ι. αποκαλείς τον Δέλτα παλιόγερο; Κατά τους υπολογισμούς μου, από σχετικά συμφραζόμενά του, πρέπει να είναι ένα χρόνο μικρότερος από ‘μένα.
Μετά την μάλλον βέβαιη εκδημία του Harry1938, επικρατέστερος πρωτόγερος φέρεται ο Σαλίβερος, κατά τα πρεσβεία της φορουμοσύνης βέβαια, της αρχής του τριπροσώπου μη δυναμένης να εφαρμοσθεί ελλείψει ηγεμόνος.
Το κακό με εμάς τους άθεους είναι ότι όταν πεθάνουμε δεν θα ξέρουμε που να πάμε.
Πάντως ο Alphabet, αμετανόητος ατονιστής, βλέπω ότι σου εύχεται πάντα γέρος.
Δεν είναι καλό σημάδι η αιφνίδια, πριν κάπου ενάμισι χρόνο, εξαφάνιση του φίλου μας Δέλτα Λοξ. Ποτέ δεν ανέφερε τρίμηνο ban. Εξ άλλου σε κάτι τέτοια ήταν ιδιαίτερα μαχητικός και δεν θα το άφηνε να πέσει κάτω. Ας είναι καλά ο άνθρωπος.
Ωραιες εποχες...O I έγραψε: ↑18 Δεκ 2018, 00:48
Κατάλαβα, βρε τον παλιόγερα που δεν ξέρει να πιάνει και.. πόσο μάλλον να μαγειρεύγει τα καλά ψάρια που αγοράζει..
Καλά Χριστούγεννα σε όλους, πιστεύοντες και μη.
Ούτως η άλλως η ονομασία της εορτής επισημαίνει τι γιορτάζουμε..
Άλφα, είχαμε καλές μάχες τότε και όπως έλεγα πάντα, τις έχω όλες αποθηκευμένες κι ας έσβυσε το παλιό πχόρουμ..
Ήταν όλες άξιες μνήμης, όπως και με τον Δ , τον Αρίστο, τον ΤΗΕΟΝ (μετέπειτακατι παρόμοιο) και άλλα μέλη
Να είστε όλοι καλα!
Ο.Ι.
Καλα Χριστουγεννα Ο.Ι,

Δυο πραγματα ειναι αχωριστα απο το ψεμα, οι πολλες υποσχεσεις και οι πολλες δικαιολογιες.
Υπαρχει ανωτερος και κατωτερος Θεος;Leporello έγραψε: ↑18 Δεκ 2018, 01:06
Tα είχα υπ'όψη αυτά τα πολύ ενδιαφέροντα αποσπάσματα. Σύμφωνα με την δική μου ερμηνεία, ο Ιησούς λέει πως είναι Θεός, αλλά ο Πατέρας είναι ανώτερος. Το λέει σχεδόν καθαρά: πρώτα λέει πως την ημέρα και την ώρα δεν την ξέρει κανένας άνθρωπος, μετά βάζει τους αγγέλους, μετά τον εαυτό του και τέλος τον Πατέρα.

Συμφωνω.
Σ' ευχαριστω TheoPhrm.

Εχω την εντυπωση οτι ειναι καλα. Απλα βαρεθηκε με τα ιδια και τα ιδια, οπως ειχα βαρεθει και εγω για 2-3 χρονια.

- nik_killthemall
καλώς τον Ο.Ι. χρόνια και ζαμάνια.
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.
Tι να πώ; Ο Ιησούς σίγουρα βάζει τον εαυτό του πάνω από τους ανθρώπους και τους αγγέλους. Εν τούτοις, εμφανίζεται να μη γνωρίζει την ημέρα τής τελικής κρίσης, σε αντίθεση με τον Πατέρα. Αυτό σίγουρα τον βάζει ένα σκαλοπάτι παρακάτω. Πιστεύω ότι η δική μου ερμηνεία θα είχε περισσότερο ενδιαφέρον γιά έναν ειδικό να μας απαντήσει, παρά η δική σου που θεωρείς ότι με την δήλωσή του αυτή ο Ιησούς αρνείται την θεία φύση του.Alphabet έγραψε: ↑18 Δεκ 2018, 10:28Υπαρχει ανωτερος και κατωτερος Θεος;Leporello έγραψε: ↑18 Δεκ 2018, 01:06Tα είχα υπ'όψη αυτά τα πολύ ενδιαφέροντα αποσπάσματα. Σύμφωνα με την δική μου ερμηνεία, ο Ιησούς λέει πως είναι Θεός, αλλά ο Πατέρας είναι ανώτερος. Το λέει σχεδόν καθαρά: πρώτα λέει πως την ημέρα και την ώρα δεν την ξέρει κανένας άνθρωπος, μετά βάζει τους αγγέλους, μετά τον εαυτό του και τέλος τον Πατέρα.
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Ψαχνοντας και εγω για να βρω αν ο Ιησους ειναι Θεος συμφωνα με το δογμα, ανακαλυψα αυτη την αντιφαση που αποδεικνυει ή οτι ο Ιησους δεν ειναι Θεος, ή οτι οι Πατερες τα ελεγαν ...οπως ηθελαν. Γιατι απο τους Πατερες ξεκινησε το δογμα του Τριαδικου Θεου.Leporello έγραψε: ↑18 Δεκ 2018, 10:41Tι να πώ; Ο Ιησούς σίγουρα βάζει τον εαυτό του πάνω από τους ανθρώπους και τους αγγέλους. Εν τούτοις, εμφανίζεται να μη γνωρίζει την ημέρα τής τελικής κρίσης, σε αντίθεση με τον Πατέρα. Αυτό σίγουρα τον βάζει ένα σκαλοπάτι παρακάτω. Πιστεύω ότι η δική μου ερμηνεία θα είχε περισσότερο ενδιαφέρον γιά έναν ειδικό να μας απαντήσει, παρά η δική σου που θεωρείς ότι με την δήλωσή του αυτή ο Ιησούς αρνείται την θεία φύση του.Alphabet έγραψε: ↑18 Δεκ 2018, 10:28Υπαρχει ανωτερος και κατωτερος Θεος;Leporello έγραψε: ↑18 Δεκ 2018, 01:06Tα είχα υπ'όψη αυτά τα πολύ ενδιαφέροντα αποσπάσματα. Σύμφωνα με την δική μου ερμηνεία, ο Ιησούς λέει πως είναι Θεός, αλλά ο Πατέρας είναι ανώτερος. Το λέει σχεδόν καθαρά: πρώτα λέει πως την ημέρα και την ώρα δεν την ξέρει κανένας άνθρωπος, μετά βάζει τους αγγέλους, μετά τον εαυτό του και τέλος τον Πατέρα.
Γιατί παιδευεσε
Η πίστη δεν είναι κάτι που το διαβάζεις είναι κάτι που το ζεις δεν ερμηνεύεται,δεν έχει απαντησεις
Η πίστη δεν είναι κάτι που το διαβάζεις είναι κάτι που το ζεις δεν ερμηνεύεται,δεν έχει απαντησεις
Αγαπητη Bluerose μπορει να εχεις ενα σχετικο δικαιο, αλλα ολο το χριστιανικο δογμα (αυτο που πιστευεις δηλαδη) προηλθε απο ερμηνειες. Πως λες λοιπον οτι δεν ερμηνευεται;
Οσο για την πιστη που την ζεις, τι ακριβως εννοεις; Οτι αισθανεσαι ομορφα και ηρεμα που πιστευεις; Το ιδιο συμβαινει και με τους ενθεους ολων των αλλων θρησκειων.
Το βασικο ειναι να εχεις καλη "καρδια" που λενε. Να αισθανεσαι μια ωραια πληροτητα οταν κανεις το καλο και το σωστο.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Η ‘Παλαιά Διαθήκη’ συνιστά: «Μη δίνετε σημασία σε θεολογικές ανοησίες»!
από Άθεος » 19 Ιούλ 2024, 11:11 » σε Θρησκειολογία - 0 Απαντήσεις
- 369 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Άθεος
19 Ιούλ 2024, 11:11
-
-
-
Νέα δημοσίευση Κέρκυρα: Πλημμύρισε η παλαιά πόλη
από ήρωας του λαού » 08 Ιαν 2025, 21:36 » σε Κοινωνικά θέματα - 2 Απαντήσεις
- 140 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Aitwlos
08 Ιαν 2025, 21:40
-
-
-
Νέα δημοσίευση Πιστευετε οτι θα ξαναμπει το ΗΒ στην ΕΕ και ποτε?
από Στρακαστρουκας » 11 Απρ 2024, 21:12 » σε Διεθνής πολιτική - 37 Απαντήσεις
- 1034 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Pillars
02 Μάιος 2024, 11:37
-
-
-
Νέα δημοσίευση Πιστευετε οτι, ότι κανουμε στην ζωη μας καταγραφετε σε αποθηκη δεδομενων?
από Στρακαστρουκας » 23 Σεπ 2023, 21:16 » σε Θρησκειολογία - 4 Απαντήσεις
- 543 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από GoBzi
23 Σεπ 2023, 21:53
-