Βρε τον Δαλάι Λάμα...

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Re: Βρε τον Δαλάι Λάμα...

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 12 Απρ 2023, 20:35

Golden Age έγραψε:
12 Απρ 2023, 20:33
Λένε ότι δεν είναι ερωτικό κι ότι είναι θιβετιανό έθιμο. Ισχύει;

Sticking out one’s tongue is a sign of respect or agreement and was often used as a greeting in traditional Tibetan culture, according to the Institute of East Asian Studies at the University of California, Berkeley.
Πρώτα να μας πείς εσύ αν το "sticking out one's tongue" και το "sucking another's tongue" σημαίνουν το ίδιο πράγμα.
✋🏻 Vladimir, STOP! ✋🏻

Imperium

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Imperium » 13 Απρ 2023, 04:30

Argumentum ad odium.

Καλά, τόσο σαλταριμένοι είσαστε όλοι που σας κάνει trigger ένας όχι και τόσο έξυπνος γεράκος;
Ακόμα κι αν οι συνθήκες τον έχουν κάνει σελέμπριτυ.
Άλλο σελέμπριτυ να σας ενοχλήσει δεν βρέθηκε;

Για κοιταχτείτε λίγο στον καθρέφτη μαλάκες μου να δείτε ποιοι είναι οι γλοιώδεις!
Και το λέω αυτό σαν κάποιος που ανέκαθεν αντιπαθούσε τον εν λόγω λάμα.

Imperium

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Imperium » 13 Απρ 2023, 04:36

Dwarven Blacksmith έγραψε:
12 Απρ 2023, 20:35
Golden Age έγραψε:

Sticking out one’s tongue is a sign of respect or agreement and was often used as a greeting in traditional Tibetan culture, according to the Institute of East Asian Studies at the University of California, Berkeley.
Πρώτα να μας πείς εσύ αν το "sticking out one's tongue" και το "sucking another's tongue" σημαίνουν το ίδιο πράγμα.
Οι μισοί εδώ μέσα το κάνουν με τα σκυλάκια τους. Αλλοί τους δίνουν και γλωσσόφιλα... :003::003::003:
Έχουν τις παραξενιές τους οι άνθρωποι.

Οπότε ουστ απο εδώ που ήρθες να ηθικολογήσεις μωρή σταφιδιασμένη σιγανοπαπαδιά πουριτανή μπαμπώγρια. Δεν τραβας καλύτερα να κάνεις κανά τσιμπούκι στον Σι σου;

Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 13 Απρ 2023, 10:01

Golden Age έγραψε:

Για να το λεει το νεοταξιτικο CNN σημαινει οτι ΔΕΝ υπαρχει τετοιο εθιμο και λενε πιπες για να καλυψουν το νεοταξιτη Λαμα.

.

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Phorum.gr user: Wild Rebel

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 16 Απρ 2023, 21:36

15.04.2023
Δαλάι Λάμα: Όταν χάιδεψε το πόδι της Lady Gaga σε ζωντανή μετάδοση.
Σάλος έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες με τον Δαλάι Λάμα.

Εικόνα

Ο Δαλάι Λάμα, ένας από τους πιο σεβαστούς θρησκευτικούς ηγέτες στον κόσμο, έρχεται ξανά στα φώτα της δημοσιότητας, λίγες ημέρες μετά τον σάλο που προκλήθηκε, όταν ζήτησε από ένα μικρό αγόρι να τον φιλήσει στο στόμα και να του ρουφήξει τη γλώσσα.

Αυτή τη φορά, οφείλεται σε ένα βίντεο από το 2016, που έγινε ξανά viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στο βίντεο φαίνεται να πιάνει με περίεργο τρόπο το πόδι της Lady Gaga, κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου στην Ιντιάνα.

Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης σχετικά με το πώς να παρέχεται υποστήριξη σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν σωματικές και ψυχολογικές δυσκολίες. Ενώ η εκδήλωση επικεντρώθηκε στη συμπόνια και την ενσυναίσθηση, η συμπεριφορά του Δαλάι Λάμα προκάλεσε αρνητικά σχόλια και πυροδότησε μια διαδικτυακή συζήτηση σχετικά με την καταλληλότητά του ως θρησκευτικού ηγέτη.

Στο βίντεο των 17 δευτερολέπτων, ο Δαλάι Λάμα φαίνεται να δίνει ελάχιστη προσοχή στη γυναίκα που μιλάει κατά τη διάρκεια του συνεδρίου. Κοιτάζει το πόδι της Lady Gaga και παρατηρεί ότι το παντελόνι της τραγουδίστριας έχει ένα σχέδιο με τρύπες στα γόνατα. Στη συνέχεια απλώνει το αριστερό του χέρι και αγγίζει το δέρμα της με τα δάχτυλά του, χαϊδεύοντάς το. Όταν προσπάθησε να κάνει το ίδιο και στο άλλο της πόδι, η τραγουδίστρια χαμογελαστή, αλλά φανερά αμήχανη, του έπιασε το χέρι και τον εμπόδισε να το κάνει.

https://www.pronews.gr/lifestyle/dalai- ... si-vinteo/

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 16 Απρ 2023, 21:44

Καραμελίτσα έγραψε:
10 Απρ 2023, 17:29
Νομίζω ότι ο κύριος Λάμας απλά τα έχει χάσει.
Διαβάζω στο άρθρο:

The prior year he also made headlines for suggesting on a trip to Sweden that refugees should return to their homes and help rebuild their countries because “Europe belongs to Europeans”.

Χμ...
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 16 Απρ 2023, 21:52

Αρίστος έγραψε:
13 Απρ 2023, 10:01
Golden Age έγραψε:

Για να το λεει το νεοταξιτικο CNN σημαινει οτι ΔΕΝ υπαρχει τετοιο εθιμο και λενε πιπες για να καλυψουν το νεοταξιτη Λαμα.
Διάβασε το προηγούμενο ποστ μου και πες αν θεωρείς νεοταξίτικη την δήλωσή του.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
Exodus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Exodus » 22 Απρ 2023, 14:05

Έχω δει τα βουδιστικά μοναστήρια της Ασίας και έχω συμπεράνει πως τα δικά μας μοιάζουν σπήλαια ασκητών στον τομέα της κερδοσκοπίας και του λούνα παρκ. Μιλάμε, ο βουδισμός είναι η μεγαλύτερη ζωοπανήγυρις και μπίζνα για ανόητους. Απορώ, πώς στη Δύση έγινε trend για ψαγμένους. Στην Ασία είναι η πιο μπανάλ κατινιά, οι προσκυνητές της Τήνου φαντάζουν διανοούμενοι δίπλα του. Αν εξαιρέσεις την προσφορά του στις πολεμικές τέχνες από συγκλεκριμένα τάγματα μοναχών, ή πιο άχρηστη και ανόητη θρησκεία. Θεωρώ το μυστικιστικό ισλάμ απείρως σοφότερο, ακόμα και τους σιχ. Το μόνο που συναγωνίζεται σε βλακεία τους βουδιστές είναι ο ινδουισμός.
ΕΙΔΟΝ ΕΓΩ ΤΑΣ ΠΑΓΙΔΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ HΠΛΩΜΕΝΑΣ ΕΠΙ ΠΑΣΑΝ ΤΗΝ ΓΗΝ ΚΑΙ ΗΡΩΤΗΘΗΝ : ΑΡΑ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΑΙ ΕΚΦΥΓΕΙΝ ΤΑΥΤΑΣ; ΚΑΙ ΗΚΟΥΣΑ ΦΩΝΗΝ ΛΕΓΟΥΣΑΝ ΜΟΙ : "Ο ΤΑΠΕΙΝΟΣ".

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 22 Απρ 2023, 14:51

Karambabas έγραψε:
22 Απρ 2023, 14:05
Έχω δει τα βουδιστικά μοναστήρια της Ασίας και έχω συμπεράνει πως τα δικά μας μοιάζουν σπήλαια ασκητών στον τομέα της κερδοσκοπίας και του λούνα παρκ. Μιλάμε, ο βουδισμός είναι η μεγαλύτερη ζωοπανήγυρις και μπίζνα για ανόητους. Απορώ, πώς στη Δύση έγινε trend για ψαγμένους. Στην Ασία είναι η πιο μπανάλ κατινιά, οι προσκυνητές της Τήνου φαντάζουν διανοούμενοι δίπλα του. Αν εξαιρέσεις την προσφορά του στις πολεμικές τέχνες από συγκλεκριμένα τάγματα μοναχών, ή πιο άχρηστη και ανόητη θρησκεία. Θεωρώ το μυστικιστικό ισλάμ απείρως σοφότερο, ακόμα και τους σιχ. Το μόνο που συναγωνίζεται σε βλακεία τους βουδιστές είναι ο ινδουισμός.
Δεν έχω ασχοληθεί οπότε δεν μπορώ να τον κρίνω σαν θρησκεία σε επίπεδο δογμάτων κλπ. Αλλά αυτό που λες για ζωοπανήγυρη και μπίζνα το έζησα λίγο κι εγώ. Νομίζω ότι η εντύπωση του μέσου Ευρωπαίου είναι εξιδανικευμένη ελέω κινηματογράφου.

ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 23 Απρ 2023, 10:29

ST48410 έγραψε:
22 Απρ 2023, 14:51
Karambabas έγραψε:
Δεν έχω ασχοληθεί οπότε δεν μπορώ να τον κρίνω σαν θρησκεία σε επίπεδο δογμάτων κλπ. Αλλά αυτό που λες για ζωοπανήγυρη και μπίζνα το έζησα λίγο κι εγώ. Νομίζω ότι η εντύπωση του μέσου Ευρωπαίου είναι εξιδανικευμένη ελέω κινηματογράφου.
Πάντως ο βουδισμός είναι πολύ καλύτερη ποιοτικά θρησκεία από τις εβραϊκής προέλευσης μονοθεϊστικες θρησκείες

Σημ είμαι Αθεος

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 23 Απρ 2023, 17:56

✋🏻 Vladimir, STOP! ✋🏻

Imperium

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Imperium » 23 Απρ 2023, 23:28

Karambabas έγραψε:
Όπου υπάρχουν χαμηλής ποιότητας άτομα, υψηλή προληπτικότητα, κλπ, αυτό θα αντανακλάται και στις θρησκείες.
Άλλο το μυστικιστικό σκέλος και άλλο η επίσημη μπίζνα. Οι μυστικιστές αλληλοαναγνωρίζονται ασχέτως προελεύσεως.

Δεν νομίζω να υπάρχει εξαίρεση σε αυτό.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών