Αγαπημένοι στίχοι από Παλαιά Διαθήκη
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
Re: Αγαπημένοι στίχοι από Παλαιά Διαθήκη
ενω φαινεται να εχει πλακα το τοπικ, ειναι γραμμενο σε μια αγνωστη γλωσσα, και δεν διαβαζεται ευχαριστα.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Alphabet ;Alphabet έγραψε: ↑19 Οκτ 2018, 19:40
Αυτο το χωριο που εβαλες ειναι αντιθετο με μια απο τις 10 εντολες αλλα και με αλλα χωρια.
Εξ. 20,5 οὐ προσκυνήσεις αὐτοῖς, οὐδὲ μὴ λατρεύσεις αὐτοῖς· ἐγὼ γάρ εἰμι Κύριος ὁ Θεός σου, Θεὸς ζηλωτής, ἀποδιδοὺς ἁμαρτίας πατέρων ἐπὶ τέκνα, ἕως τρίτης καὶ τετάρτης γενεᾶς τοῖς μισοῦσί με
Εξ. 20,5 Δεν θα προσκυνήσης αυτά, ούτε θα τα λατρεύσης· διότι Εγώ είμαι Κυριος ο Θεός σου, Θεός ζηλότυπος, ο οποίος επιβάλλει τιμωρίας εις τα τέκνα δια τας αμαρτίας των γονέων των μέχρι τρίτης και τετάρτης γενεάς, εις όσους με μισούν.
Εξ. 34,7 καὶ δικαιοσύνην διατηρῶν καὶ ἔλεος εἰς χιλιάδας, ἀφαιρῶν ἀνομίας καὶ ἀδικίας καὶ ἁμαρτίας, καὶ οὐ καθαριεῖ τὸν ἔνοχον, ἐπάγων ἀνομίας πατέρων ἐπὶ τέκνα καὶ ἐπὶ τέκνα τέκνων, ἐπὶ τρίτην καὶ τετάρτην γενεάν.
Εξ. 34,7 Εφαρμόζει και εκδηλώνει πάντοτε όλας τας αρετάς του, μάλιστα δε την αγάπην και το έλεός του εις χιλιάδας ανθρώπων, συγχωρών ανομίας, αδικίας και αμαρτίας εις κάθε μετανοούντα. Αλλά δεν απαλλάσσει από την ενοχήν και από την τιμωρίαν τον αμετανόητον αμαρτωλόν, εξαποστέλλει την δικαίαν τιμωρίαν στους αμετανοήτους, τιμωρών τα τέκνα δια τας αμαρτίας των πατέρων μέχρις ακόμη τρίτης και τετάρτης γενεάς”
Λευ. 26,39 καὶ οἱ καταλειφθέντες ἀφ᾿ ὑμῶν καταφθαρήσονται διὰ τὰς ἁμαρτίας αὐτῶν καὶ διὰ τὰς ἁμαρτίας τῶν πατέρων αὐτῶν, ἐν τῇ γῇ τῶν ἐχθρῶν αὐτῶν τακήσονται.
Λευ. 26,39 Και όσοι από σας απολειφθούν, θα καταστραφούν δια τας ιδικάς των αμαρτίας και δια τας αμαρτίας των πατέρων των (τας οποίας και αυτοί θα έχουν υιοθετήσει) και θα λυώσουν αιχμάλωτοι εις την χώραν των εχθρών των.
Ποιο τελικα ειναι το σωστο; Και που κολλαει γενικα το προπατορικο αμαρτημα;

Με εσένα δεν ήταν που είχα ανταλλάξει στο συγχωρεμένο σχόλια αμοιβαίας συμπάθειας και αλληλοεκτίμησης ;

Τράβα στο νήμα με τα άμφια. Εκεί θα βρείς πρόθυμους να συζητήσουν τις ανοησίες σου.
Για το ζουμι της υποθεσης δεν εχεις να πεις τιποτα; Προσπαθησες πολυ να βρεις διεξοδο στις λεξεις;Τεξ έγραψε: ↑20 Οκτ 2018, 09:26Alphabet ; Μάλλον αναλφάβητος ! Και βάζεις και την ερμηνευτική απόδοση του Κολιτσάρα τρομάρα σου.Alphabet έγραψε: ↑19 Οκτ 2018, 19:40
Αυτο το χωριο που εβαλες ειναι αντιθετο με μια απο τις 10 εντολες αλλα και με αλλα χωρια.
Εξ. 20,5 οὐ προσκυνήσεις αὐτοῖς, οὐδὲ μὴ λατρεύσεις αὐτοῖς· ἐγὼ γάρ εἰμι Κύριος ὁ Θεός σου, Θεὸς ζηλωτής, ἀποδιδοὺς ἁμαρτίας πατέρων ἐπὶ τέκνα, ἕως τρίτης καὶ τετάρτης γενεᾶς τοῖς μισοῦσί με
Εξ. 20,5 Δεν θα προσκυνήσης αυτά, ούτε θα τα λατρεύσης· διότι Εγώ είμαι Κυριος ο Θεός σου, Θεός ζηλότυπος, ο οποίος επιβάλλει τιμωρίας εις τα τέκνα δια τας αμαρτίας των γονέων των μέχρι τρίτης και τετάρτης γενεάς, εις όσους με μισούν.
Εξ. 34,7 καὶ δικαιοσύνην διατηρῶν καὶ ἔλεος εἰς χιλιάδας, ἀφαιρῶν ἀνομίας καὶ ἀδικίας καὶ ἁμαρτίας, καὶ οὐ καθαριεῖ τὸν ἔνοχον, ἐπάγων ἀνομίας πατέρων ἐπὶ τέκνα καὶ ἐπὶ τέκνα τέκνων, ἐπὶ τρίτην καὶ τετάρτην γενεάν.
Εξ. 34,7 Εφαρμόζει και εκδηλώνει πάντοτε όλας τας αρετάς του, μάλιστα δε την αγάπην και το έλεός του εις χιλιάδας ανθρώπων, συγχωρών ανομίας, αδικίας και αμαρτίας εις κάθε μετανοούντα. Αλλά δεν απαλλάσσει από την ενοχήν και από την τιμωρίαν τον αμετανόητον αμαρτωλόν, εξαποστέλλει την δικαίαν τιμωρίαν στους αμετανοήτους, τιμωρών τα τέκνα δια τας αμαρτίας των πατέρων μέχρις ακόμη τρίτης και τετάρτης γενεάς”
Λευ. 26,39 καὶ οἱ καταλειφθέντες ἀφ᾿ ὑμῶν καταφθαρήσονται διὰ τὰς ἁμαρτίας αὐτῶν καὶ διὰ τὰς ἁμαρτίας τῶν πατέρων αὐτῶν, ἐν τῇ γῇ τῶν ἐχθρῶν αὐτῶν τακήσονται.
Λευ. 26,39 Και όσοι από σας απολειφθούν, θα καταστραφούν δια τας ιδικάς των αμαρτίας και δια τας αμαρτίας των πατέρων των (τας οποίας και αυτοί θα έχουν υιοθετήσει) και θα λυώσουν αιχμάλωτοι εις την χώραν των εχθρών των.
Ποιο τελικα ειναι το σωστο; Και που κολλαει γενικα το προπατορικο αμαρτημα;
Με εσένα δεν ήταν που είχα ανταλλάξει στο συγχωρεμένο σχόλια αμοιβαίας συμπάθειας και αλληλοεκτίμησης ;
Τράβα στο νήμα με τα άμφια. Εκεί θα βρείς πρόθυμους να συζητήσουν τις ανοησίες σου.

Ετσι ειναι οταν προσπαθεις να δικαιολογησεις τις παπαριες του βιβλιου των γιδοβοσκων..

Δυο πραγματα ειναι αχωριστα απο το ψεμα, οι πολλες υποσχεσεις και οι πολλες δικαιολογιες.
στην αντικατάσταση της φυσικής μας προαίρεσης από το ορμέμφυτο.Και που κολλαει γενικα το προπατορικο αμαρτημα;
«...γιατί σκοπός μας δεν είναι να μάθουμε πολλά. Σκοπός μας είναι μέσα από την εξάσκησή μας να φέρουμε σε κατάσταση κβαντισμού τον ίδιο το νου μας...»
Συνεχίζω μετά τα παράσιτα.
Eἶπεν ὁ Θεὸς πρὸς Ἰωνᾶν· εἰ σφόδρα λελύπησαι σὺ ἐπὶ τῇ κολοκύνθῃ; καὶ εἶπε· σφόδρα λελύπημαι ἐγὼ ἕως θανάτου.
Είπε τότε ο Θεός προς τον Ιωνάν· “πράγματι, τόσον πολύ συ ελυπήθης δια την κολοκύνθην;” Ο Ιωνάς απήντησε· “πάρα πολύ έχω λυπηθή μέχρι θανάτου”.
Καὶ εἶπε Κύριος· σὺ ἐφείσω ὑπὲρ τῆς κολοκύνθης, ὑπὲρ ἧς οὐκ ἐκακοπάθησας ἐπ᾿ αὐτὴν οὐδὲ ἐξέθρεψας αὐτήν, ἣ ἐγενήθη ὑπὸ νύκτα καὶ ὑπὸ νύκτα ἀπώλετο.
Ο Κυριος του είπε· “συ ελυπήθης δια μίαν κολοκύνθην, δια την οποίαν δεν εκοπίασες και την οποίαν δεν έθρεψες. Αυτή εφύτρωσε μίαν νύκτα και την άλλην νύκτα εχάθη.
ἐγὼ δὲ οὐ φείσομαι ὑπὲρ Νινευὴ τῆς πόλεως τῆς μεγάλης, ἐν ᾗ κατοικοῦσι πλείους ἢ δώδεκα μυριάδες ἀνθρώπων, οἵτινες οὐκ ἔγνωσαν δεξιὰν αὐτῶν ἢ ἀριστερὰν αὐτῶν, καὶ κτήνη πολλά;
Εγώ δεν έπρεπε να λυπηθώ δια την μεγάλην πόλιν την Νινευή, εις την οποίαν, έκτος των ωρίμων κατά την ηλικίαν ανθρώπων, κατοικούν και περισσότερα από εκατόν είκοσι χιλιάδες νήπια, που δεν μπορούν να διακρίνουν το δεξί των χέρι από το αριστερόν των, όπως επίσης και ζώα πολλά ;
Kαὶ τῷ ἀλλοτρίῳ, ὃς οὐκ ἔστιν ἀπὸ λαοῦ σου οὗτος,
Ακόμη δε και την προσευχήν εκείνου του ξένου, ο οποίος δεν είναι Ισραηλίτης,
καὶ ἥξουσι καὶ προσεύξονται εἰς τὸν τόπον τοῦτον,
θα έλθη όμως εις τον τόπον αυτόν να προσευχηθή,
καὶ σὺ εἰσακούσῃ ἐκ τοῦ οὐρανοῦ ἐξ ἑτοίμου κατοικητηρίου σου καὶ ποιήσεις κατὰ πάντα, ὅσα ἂν ἐπικαλέσηταί σε ὁ ἀλλότριος, ὅπως γνῶσι πάντες οἱ λαοὶ τὸ ὄνομά σου, καὶ φοβῶνταί σε, καθὼς ὁ λαός σου Ἰσραήλ
συ, Κυριε, θα την εισακούσης από τον ουρανόν, από το τέλειον κατοικητήριόν σου, και θα δώσης εις αυτόν όλα όσα σε παρακαλεί ο ξένος ούτος. Ετσι δε όλοι οι λαοί θα γνωρίσουν το Ονομά σου, θα σε σέβωνται και θα σε φοβούνται, όπως ο ισραηλιτικός λαός.
Ὅν τρόπον ἐπιποθεῖ ἡ ἔλαφος ἐπὶ τὰς πηγὰς τῶν ὑδάτων, οὕτως ἐπιποθεῖ ἡ ψυχή μου πρός σέ, ὁ Θεός.
Οπως η διψασμένη έλαφος ποθεί πολύ και τρέχει εις τας πηγάς των καθαρών υδάτων, έτσι και η ψυχή μου ποθεί σέ, ω Θεέ μου.
ἐδίψησεν ἡ ψυχή μου πρὸς τὸν Θεόν, τὸν ἰσχυρόν, τὸν ζῶντα· πότε ἥξω καὶ ὀφθήσομαι τῷ προσώπῳ τοῦ Θεοῦ;
Μεγάλην δίψαν ησθάνθη και αισθάνεται η ψυχή μου δια σε τον αιωνίως ζώντα, τον πραγματικόν Θεόν. Ποτε λοιπόν θα αξιωθώ της χαράς να έλθω και να ίδω τον ναόν, τον ιερόν τόπον της παρουσίας σου, του Θεού μου;
ἐγενήθη τὰ δάκρυά μου ἐμοὶ ἄρτος ἡμέρας καὶ νυκτὸς ἐν τῷ λέγεσθαί μοι καθ᾿ ἑκάστην ἡμέραν· ποῦ ἐστιν ὁ Θεός σου;
Επέρασα περιπετείας και θλίψεις. Τα δάκρυά μου έγιναν δι' εμέ φαγητόν μου ημέραν και νύκτα, διότι οι εχθροί έλεγαν εναντίον μου κάθε ημέραν· Που είναι ο Θεός σου;
ταῦτα ἐμνήσθην καὶ ἐξέχεα ἐπ᾿ ἐμὲ τὴν ψυχήν μου, ὅτι διελεύσομαι ἐν τόπῳ σκηνῆς θαυμαστῆς ἕως τοῦ οἴκου τοῦ Θεοῦ ἐν φωνῇ ἀγαλλιάσεως καὶ ἐξομολογήσεως ἤχου ἑορτάζοντος.
Αυτόν ενεθυμήθην και η ψυχή μου εξεχύθη εις θερμήν προσευχήν. Πιστεύω ότι θα αξιωθώ της μεγάλης τιμής και χαράς να περάσω και πάλιν από τον ιερόν χώρον της θαυμαστής Σκηνής του Μαρτυρίου σου, από τον ιερόν ναόν του Θεού μου, με φωνήν αγαλλιάσεως και δοξολογίας, με εορταστικούς ψαλμούς και ύμνους.
ἱνατί περίλυπος εἶ, ἡ ψυχή μου, καὶ ἱνατί συνταράσσεις με; ἔλπισον ἐπὶ τὸν Θεόν, ὅτι ἐξομολογήσομαι αὐτῷ· σωτήριον τοῦ προσώπου μου καὶ ὁ Θεός μου.
Διατί λοιπόν, ω ψυχή μου, είσαι περίλυπος; Διατί αναταράσσεσαι εξ ολοκλήρου από αυτά, που ακούεις; Εχε την ελπίδα σου στον Θεόν, διότι θα έλθη πάλιν η ημέρα, κατά την οποίαν θα τον δοξολογήσω ως σωτήρα μου και Θεόν μου. Η ψυχή μου εταράχθη και πάλιν εντός μου.
πρὸς ἐμαυτὸν ἡ ψυχή μου ἐταράχθη· διὰ τοῦτο μνησθήσομαί σου ἐκ γῆς Ἰορδάνου καὶ Ἐρμωνιείμ, ἀπὸ ὄρους μικροῦ.
Δια τούτο από την περιοχήν αυτήν, που ευρίσκομαι, κοντά στον Ιορδάνην, από τας κορυφάς του όρους Ερμών, από τον μικρόν λόφον, ενθυμούμαι και πάλιν σε και ζητώ παρηγορίαν από την ανάμνησίν σου.
ἄβυσσος ἄβυσσον ἐπικαλεῖται εἰς φωνὴν τῶν καταῤῥακτῶν σου, πάντες οἱ μετεωρισμοί σου καὶ τὰ κύματά σου ἐπ᾿ ἐμὲ διῆλθον.
Οπως εδώ τα ύδατα του Ιορδάνου σαν κύματα έρχονται και σαν να επικαλήται το ένα το άλλο, όπως ακούεται η βοή των καταρρακτών, που ξεχύνονται από το όρος Ερμών, έτσι επήλθαν και επέρχονται εναντίον μου αλλεπάλληλα όλα τα αγριεμένα κύματα της δικαίας σου οργής, αι συμφοραί μου.
ἡμέρας ἐντελεῖται Κύριος τὸ ἔλεος αὐτοῦ, καὶ νυκτὸς ᾠδὴ αὐτῷ παρ᾿ ἐμοί, προσευχὴ τῷ Θεῷ τῆς ζωῆς μου.
Αλλά ο Κυριος θα με βοηθήση, θα αποστείλη εις εμέ το έλεός του, θα με επισκεφθή κάποιον ημέραν και κατά την επακολουθούσαν νύκτα θα αναπέμψω ευχαριστηριον ωδήν, προσευχήν, προς τον Θεόν και Κυριον της ζωής μου.
ἐρῶ τῷ Θεῷ· ἀντιλήπτωρ μου εἶ· διατί μου ἐπελάθου; καὶ ἱνατί σκυθρωπάζων πορεύομαι ἐν τῷ ἐκθλίβειν τὸν ἐχθρόν μου;
Θα είπω τότε, όπως λέγω και τώρα, στον Κυριον· Συ είσαι ο προστάτης μου, διατί έως τώρα με ελησμόνησες; Διατί να διέρχωμαι τας ημέρας μου κατηφής και πενθών και ο εχθρός μου να με καταθλίβη;
ἐν τῷ καταθλᾶσθαι τὰ ὀστᾶ μου ὠνείδιζόν με οἱ ἐχθροί μου, ἐν τῷ λέγειν αὐτούς μοι καθ᾿ ἑκάστην ἡμέραν· Ποῦ ἐστιν ὁ Θεός σου;
Ενῷ από την πολλήν ταλαιπωρίαν και οδύνην συντρίβονται τα οστά μου, οι εχθροί μου με υβρίζουν, με εμπαίζουν και μου λέγουν κάθε ημέραν· Που είναι λοιπόν ο Θεός σου, δια να σε σώση;
ἱνατί περίλυπος εἶ, ἡ ψυχή μου; καὶ ἱνατί συνταράσσεις με; ἔλπισον ἐπὶ τὸν Θεόν, ὅτι ἐξομολογήσομαι αὐτῷ· σωτήριον τοῦ προσώπου μου καὶ ὁ Θεός μου.
Διατί, λοιπόν, είσαι τόσον λυπημένη, ω ψυχή μου; Διατί με συγκλονίζεις; Εχε την ελπίδα σου στον Θεόν, διότι θα έλθη και πάλιν ημέρα, που θα δοξολογήσω τον Κυριον, τον σωτήρα μου και Θεόν μου, στον ιερόν ναόν του.
Όπως το ελάφι πάντα
μέσα στα βουνά ποθεί,
ψάχνοντας νερό για ναβρει
λίγο να ξεδιψαστεί.
Έτσι κι η ψυχή μου πάντα
τρέχει και ζητά να βρει
τον Κύριο, τον άγιο,
έστω και για μια στιγμή.
Κι όταν ο εχθρός με λύσσα
σκύβει μεσ’ στ’ αυτί κρυφά
και με πονηριά μου λέει
"που’ ναι ο Θεός σου πια;"
Στρέφω το δειλό μου βλέμμα
προς τον ουρανό ψηλά
στον Κύριο, στον Άγιο,
για να βρω παρηγοριά.
Τότε κι η ψυχή μου λέει
ξέχασες πόσες φορές
σ’ έσωσε από κινδύνους
κι από τόσες συμφορές;
Έλπιζε εις τον Θεόν σου
με αγκάλες ανοιχτές
ο Κύριος σε προσκαλεί
σε αθάνατες πηγές.
Eἶπεν ὁ Θεὸς πρὸς Ἰωνᾶν· εἰ σφόδρα λελύπησαι σὺ ἐπὶ τῇ κολοκύνθῃ; καὶ εἶπε· σφόδρα λελύπημαι ἐγὼ ἕως θανάτου.
Είπε τότε ο Θεός προς τον Ιωνάν· “πράγματι, τόσον πολύ συ ελυπήθης δια την κολοκύνθην;” Ο Ιωνάς απήντησε· “πάρα πολύ έχω λυπηθή μέχρι θανάτου”.
Καὶ εἶπε Κύριος· σὺ ἐφείσω ὑπὲρ τῆς κολοκύνθης, ὑπὲρ ἧς οὐκ ἐκακοπάθησας ἐπ᾿ αὐτὴν οὐδὲ ἐξέθρεψας αὐτήν, ἣ ἐγενήθη ὑπὸ νύκτα καὶ ὑπὸ νύκτα ἀπώλετο.
Ο Κυριος του είπε· “συ ελυπήθης δια μίαν κολοκύνθην, δια την οποίαν δεν εκοπίασες και την οποίαν δεν έθρεψες. Αυτή εφύτρωσε μίαν νύκτα και την άλλην νύκτα εχάθη.
ἐγὼ δὲ οὐ φείσομαι ὑπὲρ Νινευὴ τῆς πόλεως τῆς μεγάλης, ἐν ᾗ κατοικοῦσι πλείους ἢ δώδεκα μυριάδες ἀνθρώπων, οἵτινες οὐκ ἔγνωσαν δεξιὰν αὐτῶν ἢ ἀριστερὰν αὐτῶν, καὶ κτήνη πολλά;
Εγώ δεν έπρεπε να λυπηθώ δια την μεγάλην πόλιν την Νινευή, εις την οποίαν, έκτος των ωρίμων κατά την ηλικίαν ανθρώπων, κατοικούν και περισσότερα από εκατόν είκοσι χιλιάδες νήπια, που δεν μπορούν να διακρίνουν το δεξί των χέρι από το αριστερόν των, όπως επίσης και ζώα πολλά ;
Kαὶ τῷ ἀλλοτρίῳ, ὃς οὐκ ἔστιν ἀπὸ λαοῦ σου οὗτος,
Ακόμη δε και την προσευχήν εκείνου του ξένου, ο οποίος δεν είναι Ισραηλίτης,
καὶ ἥξουσι καὶ προσεύξονται εἰς τὸν τόπον τοῦτον,
θα έλθη όμως εις τον τόπον αυτόν να προσευχηθή,
καὶ σὺ εἰσακούσῃ ἐκ τοῦ οὐρανοῦ ἐξ ἑτοίμου κατοικητηρίου σου καὶ ποιήσεις κατὰ πάντα, ὅσα ἂν ἐπικαλέσηταί σε ὁ ἀλλότριος, ὅπως γνῶσι πάντες οἱ λαοὶ τὸ ὄνομά σου, καὶ φοβῶνταί σε, καθὼς ὁ λαός σου Ἰσραήλ
συ, Κυριε, θα την εισακούσης από τον ουρανόν, από το τέλειον κατοικητήριόν σου, και θα δώσης εις αυτόν όλα όσα σε παρακαλεί ο ξένος ούτος. Ετσι δε όλοι οι λαοί θα γνωρίσουν το Ονομά σου, θα σε σέβωνται και θα σε φοβούνται, όπως ο ισραηλιτικός λαός.
Ὅν τρόπον ἐπιποθεῖ ἡ ἔλαφος ἐπὶ τὰς πηγὰς τῶν ὑδάτων, οὕτως ἐπιποθεῖ ἡ ψυχή μου πρός σέ, ὁ Θεός.
Οπως η διψασμένη έλαφος ποθεί πολύ και τρέχει εις τας πηγάς των καθαρών υδάτων, έτσι και η ψυχή μου ποθεί σέ, ω Θεέ μου.
ἐδίψησεν ἡ ψυχή μου πρὸς τὸν Θεόν, τὸν ἰσχυρόν, τὸν ζῶντα· πότε ἥξω καὶ ὀφθήσομαι τῷ προσώπῳ τοῦ Θεοῦ;
Μεγάλην δίψαν ησθάνθη και αισθάνεται η ψυχή μου δια σε τον αιωνίως ζώντα, τον πραγματικόν Θεόν. Ποτε λοιπόν θα αξιωθώ της χαράς να έλθω και να ίδω τον ναόν, τον ιερόν τόπον της παρουσίας σου, του Θεού μου;
ἐγενήθη τὰ δάκρυά μου ἐμοὶ ἄρτος ἡμέρας καὶ νυκτὸς ἐν τῷ λέγεσθαί μοι καθ᾿ ἑκάστην ἡμέραν· ποῦ ἐστιν ὁ Θεός σου;
Επέρασα περιπετείας και θλίψεις. Τα δάκρυά μου έγιναν δι' εμέ φαγητόν μου ημέραν και νύκτα, διότι οι εχθροί έλεγαν εναντίον μου κάθε ημέραν· Που είναι ο Θεός σου;
ταῦτα ἐμνήσθην καὶ ἐξέχεα ἐπ᾿ ἐμὲ τὴν ψυχήν μου, ὅτι διελεύσομαι ἐν τόπῳ σκηνῆς θαυμαστῆς ἕως τοῦ οἴκου τοῦ Θεοῦ ἐν φωνῇ ἀγαλλιάσεως καὶ ἐξομολογήσεως ἤχου ἑορτάζοντος.
Αυτόν ενεθυμήθην και η ψυχή μου εξεχύθη εις θερμήν προσευχήν. Πιστεύω ότι θα αξιωθώ της μεγάλης τιμής και χαράς να περάσω και πάλιν από τον ιερόν χώρον της θαυμαστής Σκηνής του Μαρτυρίου σου, από τον ιερόν ναόν του Θεού μου, με φωνήν αγαλλιάσεως και δοξολογίας, με εορταστικούς ψαλμούς και ύμνους.
ἱνατί περίλυπος εἶ, ἡ ψυχή μου, καὶ ἱνατί συνταράσσεις με; ἔλπισον ἐπὶ τὸν Θεόν, ὅτι ἐξομολογήσομαι αὐτῷ· σωτήριον τοῦ προσώπου μου καὶ ὁ Θεός μου.
Διατί λοιπόν, ω ψυχή μου, είσαι περίλυπος; Διατί αναταράσσεσαι εξ ολοκλήρου από αυτά, που ακούεις; Εχε την ελπίδα σου στον Θεόν, διότι θα έλθη πάλιν η ημέρα, κατά την οποίαν θα τον δοξολογήσω ως σωτήρα μου και Θεόν μου. Η ψυχή μου εταράχθη και πάλιν εντός μου.
πρὸς ἐμαυτὸν ἡ ψυχή μου ἐταράχθη· διὰ τοῦτο μνησθήσομαί σου ἐκ γῆς Ἰορδάνου καὶ Ἐρμωνιείμ, ἀπὸ ὄρους μικροῦ.
Δια τούτο από την περιοχήν αυτήν, που ευρίσκομαι, κοντά στον Ιορδάνην, από τας κορυφάς του όρους Ερμών, από τον μικρόν λόφον, ενθυμούμαι και πάλιν σε και ζητώ παρηγορίαν από την ανάμνησίν σου.
ἄβυσσος ἄβυσσον ἐπικαλεῖται εἰς φωνὴν τῶν καταῤῥακτῶν σου, πάντες οἱ μετεωρισμοί σου καὶ τὰ κύματά σου ἐπ᾿ ἐμὲ διῆλθον.
Οπως εδώ τα ύδατα του Ιορδάνου σαν κύματα έρχονται και σαν να επικαλήται το ένα το άλλο, όπως ακούεται η βοή των καταρρακτών, που ξεχύνονται από το όρος Ερμών, έτσι επήλθαν και επέρχονται εναντίον μου αλλεπάλληλα όλα τα αγριεμένα κύματα της δικαίας σου οργής, αι συμφοραί μου.
ἡμέρας ἐντελεῖται Κύριος τὸ ἔλεος αὐτοῦ, καὶ νυκτὸς ᾠδὴ αὐτῷ παρ᾿ ἐμοί, προσευχὴ τῷ Θεῷ τῆς ζωῆς μου.
Αλλά ο Κυριος θα με βοηθήση, θα αποστείλη εις εμέ το έλεός του, θα με επισκεφθή κάποιον ημέραν και κατά την επακολουθούσαν νύκτα θα αναπέμψω ευχαριστηριον ωδήν, προσευχήν, προς τον Θεόν και Κυριον της ζωής μου.
ἐρῶ τῷ Θεῷ· ἀντιλήπτωρ μου εἶ· διατί μου ἐπελάθου; καὶ ἱνατί σκυθρωπάζων πορεύομαι ἐν τῷ ἐκθλίβειν τὸν ἐχθρόν μου;
Θα είπω τότε, όπως λέγω και τώρα, στον Κυριον· Συ είσαι ο προστάτης μου, διατί έως τώρα με ελησμόνησες; Διατί να διέρχωμαι τας ημέρας μου κατηφής και πενθών και ο εχθρός μου να με καταθλίβη;
ἐν τῷ καταθλᾶσθαι τὰ ὀστᾶ μου ὠνείδιζόν με οἱ ἐχθροί μου, ἐν τῷ λέγειν αὐτούς μοι καθ᾿ ἑκάστην ἡμέραν· Ποῦ ἐστιν ὁ Θεός σου;
Ενῷ από την πολλήν ταλαιπωρίαν και οδύνην συντρίβονται τα οστά μου, οι εχθροί μου με υβρίζουν, με εμπαίζουν και μου λέγουν κάθε ημέραν· Που είναι λοιπόν ο Θεός σου, δια να σε σώση;
ἱνατί περίλυπος εἶ, ἡ ψυχή μου; καὶ ἱνατί συνταράσσεις με; ἔλπισον ἐπὶ τὸν Θεόν, ὅτι ἐξομολογήσομαι αὐτῷ· σωτήριον τοῦ προσώπου μου καὶ ὁ Θεός μου.
Διατί, λοιπόν, είσαι τόσον λυπημένη, ω ψυχή μου; Διατί με συγκλονίζεις; Εχε την ελπίδα σου στον Θεόν, διότι θα έλθη και πάλιν ημέρα, που θα δοξολογήσω τον Κυριον, τον σωτήρα μου και Θεόν μου, στον ιερόν ναόν του.
Όπως το ελάφι πάντα
μέσα στα βουνά ποθεί,
ψάχνοντας νερό για ναβρει
λίγο να ξεδιψαστεί.
Έτσι κι η ψυχή μου πάντα
τρέχει και ζητά να βρει
τον Κύριο, τον άγιο,
έστω και για μια στιγμή.
Κι όταν ο εχθρός με λύσσα
σκύβει μεσ’ στ’ αυτί κρυφά
και με πονηριά μου λέει
"που’ ναι ο Θεός σου πια;"
Στρέφω το δειλό μου βλέμμα
προς τον ουρανό ψηλά
στον Κύριο, στον Άγιο,
για να βρω παρηγοριά.
Τότε κι η ψυχή μου λέει
ξέχασες πόσες φορές
σ’ έσωσε από κινδύνους
κι από τόσες συμφορές;
Έλπιζε εις τον Θεόν σου
με αγκάλες ανοιχτές
ο Κύριος σε προσκαλεί
σε αθάνατες πηγές.
- Nandros
- Phorum.gr user: Nandros
- Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία
'
Ας βάλω και εγώ το λιθαράκι μου στον προσηλυτισμό του παρόντος νήματος:
«Αλγώ επί σοι, αδελφέ μου Ιωνάθαν ωραιώθης μοι σφόδρα, εθαυμαστώθη η αγάπησίς σου εμοί υπέρ αγάπησιν γυναικών» (1:26.)
Την κούναγε την αχλαδιά ο Δαβίδ!
.
Ας βάλω και εγώ το λιθαράκι μου στον προσηλυτισμό του παρόντος νήματος:
«Αλγώ επί σοι, αδελφέ μου Ιωνάθαν ωραιώθης μοι σφόδρα, εθαυμαστώθη η αγάπησίς σου εμοί υπέρ αγάπησιν γυναικών» (1:26.)
Την κούναγε την αχλαδιά ο Δαβίδ!

.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
Δ Βασιλέων 2,23
Όταν npcs κοροϊδεύουν το δρυίδη σου.Ο Ελισαίος ανεχώρησεν από την Ιεριχώ προς την Βαιθήλ. Ενώ δε ανέβαινεν αυτός τον δρόμον του, εβγήκαν μικρά παιδιά από την πόλιν και τον ενέπαιζαν λέγοντα· “ανάβαινε, φαλακρέ, ανάβαινε”.
Εγύρισεν οπίσω προς αυτά ο Ελισαίος, τα είδε και τα κατηράσθη εν ονόματι του Κυρίου· και ιδού εβγήκαν δύο άρκτοι από το δάσος και κατεσπάραξαν τεσσαράκοντα δύο παιδιά από αυτά.
- Jim Beam 2
- Phorum.gr user: Jim Beam 2
Γεια σου ρε Αλφα!!!
Το ζουμί της υπόθεσης είναι ότι είσαι αναλφάβητος!
Γράφει ξεκάθαρα το χωρίο
"
Οὐκ ἀποθανοῦνται πατέρες ὑπὲρ τέκνων, καὶ οἱ υἱοὶ οὐκ ἀποθανοῦνται ὑπὲρ πατέρων· ἕκαστος ἐν τῇ ἑαυτοῦ ἁμαρτίᾳ ἀποθανεῖται.
"
Μιλάει ξεκάθαρα για την τιμωρία του ΘΑΝΑΤΟΥ που δεν "μεταβιβάζεται" από γονιό σε παιδί ή από παιδί σε γονιό. ΑΝ κάποιος είναι να τιμωρηθεί με την ποινή του ΘΑΝΑΤΟΥ θα πρόκειται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ για ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΑΜΑΡΤΙΕΣ που θα πρέπει να είναι τόσο σοβαρές ώστε να του επιφέρουν το ΘΑΝΑΤΟ.
Τα υπόλοιπα χωρία που έρχονται (και καλά) σε αντίθεση με το παραπάνω χωρίο αφορούν όοοοοολες τις άλλες τιμωρίες που μπορεί να φανταστεί κάποιος ΠΛΗΝ του ΘΑΝΑΤΟΥ που όντως σύμφωνα με τις Γραφές μεταφέρονται και σε επόμενες γενιές αν και εφόσον συνεχίζουν και αυτές να αμαρτάνουν.
Με απλά λόγια όπου βλέπεις τιμωρία Θεού ΔΕΝ είναι μόνο ο ΘΑΝΑΤΟΣ!
Ο ΘΑΝΑΤΟΣ είναι προφανώς η απόλυτη τιμωρία και απόλυτα προσωπική!
Απλό θα μου πει κάποιος αλλά όπως φαίνεται δεν ισχύει για όλα τα σεβαστά μέλη εδώ μέσα...
Για κάτι τέτοιες δηλώσεις θα κάνουμε διαδικτυακή παρείτσα όπως τη γνώρισες και την αγάπησες και στο προηγούμενο στέκι....
Υ.Γ Επειδή υπάρχουν και μέλη με ανώτερο επίπεδο από τον Αλφα να διευκρινίσουμε ότι ακόμα και η τιμωρία του θανάτου συμβαίνει στην Πρόνοια του Θεού ώστε να σταματήσει το εν λόγω άτομο να προσθέτει επιπλέον ηθικά βάρη τα οποία θα είναι κολάσιμα και ίσως μοιραία κατά την Κρίση. Δηλαδή ο Θεός σε απλά Ελληνικά οποτεδήποτε τιμωρεί λόγω αμαρτίας κάποιον με την ποινή του θανάτου είναι μια προσπάθεια για να σώσει οτιδήποτε αν σώζεται όπως λέει και το τραγουδάκι...
‘We lifted him from the cockpit, and laid him on the ground. As we did so he sighed, and although I am totally agnostic, I felt his soul departed at that moment.’- Sid Watkins, the FIA’s medical director for Ayrton Senna's death

Aut viam inveniam aut faciam
Ναμαστε (ξανα).
«...γιατί σκοπός μας δεν είναι να μάθουμε πολλά. Σκοπός μας είναι μέσα από την εξάσκησή μας να φέρουμε σε κατάσταση κβαντισμού τον ίδιο το νου μας...»
- Rakomelofronas
- Phorum.gr user: Pegasus - erkebrad
Από πραγματικούς, κι εγώ Άσμα Ασμάτων.
Ezekiel 25:17
The path of the righteous man is beset on all sides by the inequities of the selfish and the tyranny of evil men
Blessed is he who, in the name of charity and good will shepherds the weak through the valley of darkness for he is truly his brother's keeper and the finder of lost children
And I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger those who attempt to poison and destroy my brothers
And you will know my name is the Lord when I lay my vengeance upon thee
Ezekiel 25:17
The path of the righteous man is beset on all sides by the inequities of the selfish and the tyranny of evil men
Blessed is he who, in the name of charity and good will shepherds the weak through the valley of darkness for he is truly his brother's keeper and the finder of lost children
And I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger those who attempt to poison and destroy my brothers
And you will know my name is the Lord when I lay my vengeance upon thee
Ο κόσμος που θυμάσαι δεν υπάρχει πια.
Η μόνη πηγή αισιοδοξίας είναι το μεθαύριο.
Η μόνη πηγή αισιοδοξίας είναι το μεθαύριο.
Jim Beam 2 έγραψε: ↑24 Οκτ 2018, 20:20Μιλάει ξεκάθαρα για την τιμωρία του ΘΑΝΑΤΟΥ που δεν "μεταβιβάζεται" από γονιό σε παιδί ή από παιδί σε γονιό. ΑΝ κάποιος είναι να τιμωρηθεί με την ποινή του ΘΑΝΑΤΟΥ θα πρόκειται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ για ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΑΜΑΡΤΙΕΣ που θα πρέπει να είναι τόσο σοβαρές ώστε να του επιφέρουν το ΘΑΝΑΤΟ.

Βρε, βρε καλως τον. Περασε ο σβερκος φανταζομαι μετα απο 2-3 χρονια που ειχα να μπω και εισαι ετοιμος για κανουργιες ...

Ησαιας 14:21 "...ἑτοίμασον τὰ τέκνα σου σφαγῆναι ταῖς ἁμαρτίαις τοῦ πατρὸς αὐτῶν.."
Αντε, καλη αρχη.

Δυο πραγματα ειναι αχωριστα απο το ψεμα, οι πολλες υποσχεσεις και οι πολλες δικαιολογιες.
Βλέπε πως δεν απειλεί o U. τον δικό Του λαό, αλλά απευθύνεται στον βασιλέα των Βαβυλωνίων 14,4.......διότι την γην μου απώλεσας και τον λαόν μου απέκτεινας. ου μη μείνης εις τον αιώνα χρόνον, σπέρμα πονηρόν.
ετοίμασον τα τέκνα σου σφαγήναι, ταις αμαρτίαις του πατρός αυτών, ίνα μη αναστώσι και κληρονομήσωσι την γην ...
Ε και; Δεν παυει να σκοτωνει παιδια για τις αμαρτιες των πατερων τους.jey_pap έγραψε: ↑25 Οκτ 2018, 01:16Βλέπε πως δεν απειλεί o U. τον δικό Του λαό, αλλά απευθύνεται στον βασιλέα των Βαβυλωνίων 14,4.......διότι την γην μου απώλεσας και τον λαόν μου απέκτεινας. ου μη μείνης εις τον αιώνα χρόνον, σπέρμα πονηρόν.
ετοίμασον τα τέκνα σου σφαγήναι, ταις αμαρτίαις του πατρός αυτών, ίνα μη αναστώσι και κληρονομήσωσι την γην ...
Θελετε και αλλο για τον δικο του λαο;
Β Βασ. 12,14 "πλὴν ὅτι παροργίζων παρώργισας τοὺς ἐχθροὺς Κυρίου ἐν τῷ ῥήματι τούτῳ, καί γε ὁ υἱός σου ὁ τεχθείς σοι θανάτῳ ἀποθανεῖται."
Βρε αντε διαβαστε το "ιερο" σας βιβλιο να φριξετε...

Προείδε ο Θ. για το έθνος αυτό (Βαβυλώνιοι-Ασςσύριοι) πως οι απόγονοι του Βασιλιά θα συνέχιζαν τους κατακτητικούς πολέμους: («...ίνα μη αναστώσι (τα τέκνα του Βασιλιά των Βαβυλωνίων) και κληρονομίσωσι την γην και εμπλήσωσιν πολέμων») ΗσαΊου 14,21Alphabet έγραψε: ↑25 Οκτ 2018, 02:10Ε και; Δεν παυει να σκοτωνει παιδια για τις αμαρτιες των πατερων τους.jey_pap έγραψε: ↑25 Οκτ 2018, 01:16Βλέπε πως δεν απειλεί o U. τον δικό Του λαό, αλλά απευθύνεται στον βασιλέα των Βαβυλωνίων 14,4.......διότι την γην μου απώλεσας και τον λαόν μου απέκτεινας. ου μη μείνης εις τον αιώνα χρόνον, σπέρμα πονηρόν.
Θελετε και αλλο για τον δικο του λαο;
Β Βασ. 12,14 "πλὴν ὅτι παροργίζων παρώργισας τοὺς ἐχθροὺς Κυρίου ἐν τῷ ῥήματι τούτῳ, καί γε ὁ υἱός σου ὁ τεχθείς σοι θανάτῳ ἀποθανεῖται."
...................
Όσο γι΄ αυτό το εδάφιο (Β' Βασιλ. 12,14) που παρουσιάσατε, πρόκειται για μεμονωμένη περίπτωση, για τκαρπό που επρόκειτο να γεννηθή από τη μοιχεία του Δαυίδ με την χετταία γυναίκα του Ουρίου. Μάλιστα δε, επιφέρει ο Θ. κι άλλη τιμωρία στον Δαυίδ: «...και νυν ουκ αποστήσεται ρομφαία εκ του οίκου σου έως αιώνος ανθ' ων ότι εξουδένωσας με και έλαβες την γυναίκα του Ουρίουτου χετταίου...εξεγείρω επί σε κακά εκ του οίκου σου...και δώσω τω πλησίον σου και κοιμηθήσεται μετά των γυναικών σου» 2Βασιλ. 12,10.Β Βασ. 12,14 "πλὴν ὅτι παροργίζων παρώργισας τοὺς ἐχθροὺς Κυρίου ἐν τῷ ῥήματι τούτῳ, καί γε ὁ υἱός σου ὁ τεχθείς σοι θανάτῳ ἀποθανεῖται."
- Jim Beam 2
- Phorum.gr user: Jim Beam 2
O μόνος σβέρκος που κακοποιήθηκε δημοσίως σε ΔΥΟ, επαναλαμβάνω σε ΔΥΟ φόρα ήταν ο δικός σου και ο ΜΟΝΟΣ που το έβαζε στα πόδια και εξαφανίζονταν δίχως να βγάλει κουβέντα και σκούζοντας από τον πόνο ήσουν ΕΣΥ και μόνο ΕΣΥ.

Για του λόγου το αληθές θα δεις τι θα συμβεί και πάλι σε λίγο καιρό...

Πάμε και στις....αιτιάσεις σου φέρνοντας καινούριο χωρίο (ακόμα πιο ξεκάθαρο από το πρώτο!) αφού μάλλον (?) κατάλαβες την πρώτη σου παπαριά με το προηγούμενο χωρίο καθώς δεν επανήλθες με....αντεπιχειρήματα.
Αν ο πατέρας σου έρθει να ξεκάνει τον πατέρα μου ή ξεκίνησε άδικο πόλεμο με τη φυλή μου κτλ κτλ και εγώ ή η φυλή μου στείλει στο διάολο εσένα και τον πατέρα σου και όλο σου το σόι ΔΕΝ είναι ΤΙΜΩΡΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΟ αλλά από τη λαλακία του πατέρα σου!
Οπως λέει και το χωρίο ο πατέρας σου προετοίμασε το έδαφος για να πεθάνεις εσύ!
Τι είναι το τόσο δύσκολο που δεν καταλαβαίνεις???
Αν λοιπόν σε προστάτευε ο Θεός θα είχες και τσάμπα bodyguard βρε μπαγάσα!!!!

Πες μου ότι είσαι και ταληροφονιάς!

Ελα τώρα, σίγουρα θα έχεις και κάποιο πιο δυσνόητο χωρίο που θα καλύπτει την πνευματική σου αδυναμία στην κατανόηση του γραπτού λόγου!
Για προσπάθησε λίγο καλύτερα πριν εξαφανιστείς ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Jim Beam 2 την 25 Οκτ 2018, 20:33, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
‘We lifted him from the cockpit, and laid him on the ground. As we did so he sighed, and although I am totally agnostic, I felt his soul departed at that moment.’- Sid Watkins, the FIA’s medical director for Ayrton Senna's death
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Η ‘Παλαιά Διαθήκη’ συνιστά: «Μη δίνετε σημασία σε θεολογικές ανοησίες»!
από Άθεος » 19 Ιούλ 2024, 11:11 » σε Θρησκειολογία - 0 Απαντήσεις
- 369 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Άθεος
19 Ιούλ 2024, 11:11
-
-
-
Νέα δημοσίευση Κέρκυρα: Πλημμύρισε η παλαιά πόλη
από ήρωας του λαού » 08 Ιαν 2025, 21:36 » σε Κοινωνικά θέματα - 2 Απαντήσεις
- 144 Προβολές
-