Ναι μωρέ. Που τρέχουν και ιερουργούν στα βουνά και στα λαγκάδια. Οι περισσότεροι που δεν γούσταραν τα ιερατεία, την κοπάνησαν. Κλίκα αδερφέ, κλίκα. Να είναι καμιά δεκαριά με το ζόρι πχια.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
Ναι μωρέ. Που τρέχουν και ιερουργούν στα βουνά και στα λαγκάδια. Οι περισσότεροι που δεν γούσταραν τα ιερατεία, την κοπάνησαν. Κλίκα αδερφέ, κλίκα. Να είναι καμιά δεκαριά με το ζόρι πχια.
Λεγεών έγραψε: ↑03 Αύγ 2023, 10:27Ο νεοπαγανιστικός δωδεκαθεϊσμός ήταν μία πολιτισμική επανάστασις που έριξε τον σπόρο της, βοηθητικές ρόδες που κάποια στιγμή αφαιρέθηκαν και βοήθησαν αρκετούς να ξεμπλέξουν από τα δίχτυα του δισχιλιετούς ψέματος. Οι νεότερες γενιές του ταλαιπωρημένου τούτου τόπου ασπάζονται αρκούντως την τελική πνευματική κατάσταση του σκεπτόμενου ανθρώπου, τον αθεϊσμό δηλαδή, ώστε η επανάστασις να θεωρηθεί επιτυχημένη. Και πάντα υπάρχει και συνέχεια.
Πανύψηλα γράμματα βέβαια για τους γονυπετείς οσφυοκάμπτες του δεκαπενταύγουστου.
Πιο σύνθετα είναι τα πράγματα.Όταν ο πρεσβευτής των ΗΠΑ Νάιλς ντύνεται με χλαμύδες και τρέχει στην αναβίωση των αγώνων της Νεμέας και ο επόμενος,ο Μπερνς δίνει συνέντευξη στο "Δαυλό" καταλαβαίνεις ότι δεν είναι και τόσο απλά τα πράγματα.Yochanan έγραψε: ↑03 Αύγ 2023, 01:00
προσωπικα βλεπω αυτη την ιστορια σαν αποτελεσμα της πτωσης του υπαρκτου που αφησε πολλες αριστεραντζες χωρις ερισματα και μεινανε με τον αντιχριστιανισμο και της ανοδου του βιωτικου επιπεδου που εδωσε σε πολλους ακροδεξιους ψευδαισθησεις επαρκειας. οι μεν αριστεροι βρηκανε πλεον τους πακιδες και τις μητουδες και αγαλιασε η πσυχουλα τους, οι δε ακροδεξιοι ειναι στη γραμμη για τα συσσιτια και δεν προλαβαινουν να πανε ναο
πηγες και για προσκυνημα?ΓΑΛΗ έγραψε: ↑03 Αύγ 2023, 10:14
Eσύ είσαι το πιο γλυκό προχωκαγκουρίνι βρε.
Απλώς επειδή πλησιάζει δεκαπενταύγουστος και θα αρχίσουν οι αρχαιοπρεπείς να μας πρήζουν με τα τεκταινόμενα στην Τήνο, σκέφτηκα να σας πω παλιές ιστορίες και μεγάλες στιγμές από την εποχή του μαύρου, έτσι για να ξεφύγουμε από την αυγουστιάτικη πεπατημένη.
Και στο κανονικό μαύρο (και όχι αυτά που προέκυψαν μετά) δεν θυμάμαι κάποια Πασιφάη.
Νομίζω ότι το ...αρχαιοπρεπές ρεύμα ειδικώς στην Ελλάδα, βασίστηκε σε δύο στοιχεία. Το ένα ήταν σαφώς πολιτικό (η πτώση του υπαρκτού που ήδη ανέφερε ο γιόχι) και το άλλο η ανθρώπινη ανάγκη επιβεβαίωσης μέσω της συμμετοχής σε "ψαγμένα", "προχωρημένα", αλλούτερα κι ανώτερα γκρουπάκια.πατησιωτης έγραψε: ↑03 Αύγ 2023, 12:32Πιο σύνθετα είναι τα πράγματα.Όταν ο πρεσβευτής των ΗΠΑ Νάιλς ντύνεται με χλαμύδες και τρέχει στην αναβίωση των αγώνων της Νεμέας και ο επόμενος,ο Μπερνς δίνει συνέντευξη στο "Δαυλό" καταλαβαίνεις ότι δεν είναι και τόσο απλά τα πράγματα.Yochanan έγραψε: ↑03 Αύγ 2023, 01:00
προσωπικα βλεπω αυτη την ιστορια σαν αποτελεσμα της πτωσης του υπαρκτου που αφησε πολλες αριστεραντζες χωρις ερισματα και μεινανε με τον αντιχριστιανισμο και της ανοδου του βιωτικου επιπεδου που εδωσε σε πολλους ακροδεξιους ψευδαισθησεις επαρκειας. οι μεν αριστεροι βρηκανε πλεον τους πακιδες και τις μητουδες και αγαλιασε η πσυχουλα τους, οι δε ακροδεξιοι ειναι στη γραμμη για τα συσσιτια και δεν προλαβαινουν να πανε ναο
Κάπου τη δεκαετία του 90 κυκλοφορούσε η εντύπωση λόγω και του πολέμου της Γιουγκοσλαβίας ότι θα υπάρξει ένα ορθόδοξο τόξο,στο οποίο θα περιλαμβάνεται και η Ελλάδα και στο οποίο φυσικά αρχηγός θα ήταν η Ρωσία.
Το έγραψε και ο Χάντινγκτον που στο βιβλίο του "Σύγκρουση των Πολιτισμών" κατέταξε την Ελλάδα στους "σλαβοορθόδοξους" αλλά σημειώνοντας ότι σε αντίθεση με τους άλλους στην Ελλάδα υπάρχει και η αρχαιοελληνική παράδοση.
Αυτή την παράδοση θέλησαν να προωθήσουν διάφορες δυτικές υπηρεσίες σαν αντίβαρο στο ορθόδοξο τόξο. Αυτή η φάση της ιστορίας έληξε με τα μνημόνια.Σήμερα όλα αυτά δεν έχουν γεωπολιτική σημασία,ποιό ορθόδοξο τόξο όταν ο βασικός αντίπαλος της Ρωσίας είναι μια χώρα που δεν είναι απλώς ορθόδοξη ή σλαβική αλλά Ρώσοι κανονικοί,η Ουκρανία.
Όχι.Eθνικοκοινωνιστης έγραψε: ↑03 Αύγ 2023, 13:00πηγες και για προσκυνημα?ΓΑΛΗ έγραψε: ↑03 Αύγ 2023, 10:14
Eσύ είσαι το πιο γλυκό προχωκαγκουρίνι βρε.
Απλώς επειδή πλησιάζει δεκαπενταύγουστος και θα αρχίσουν οι αρχαιοπρεπείς να μας πρήζουν με τα τεκταινόμενα στην Τήνο, σκέφτηκα να σας πω παλιές ιστορίες και μεγάλες στιγμές από την εποχή του μαύρου, έτσι για να ξεφύγουμε από την αυγουστιάτικη πεπατημένη.
Και στο κανονικό μαύρο (και όχι αυτά που προέκυψαν μετά) δεν θυμάμαι κάποια Πασιφάη.
Yochanan έγραψε: ↑03 Αύγ 2023, 01:00ΥΣΕΕ - αρχαιοθρησκη οργανωση που μεσουρανουσε 2005 γυρω στο πχωρουμ. ηταν η εποχη λιγο μετα γραμμοβιτσι. Εγιναν τσαμπουκαδες με απειλες για μηνυση καθε φορα που αναφεροταον τονομα υσεε οποτε απαγορευτηκε. ο βιολογος εφυγε (αγνοειται, λογικα ακομα θα ναι παρθενος), ο εσπαγαν εκανε δικο του μαγαζι (φρηφορουμ;) μετα το κλεισε (αγνοειται, λογικα ακομα θα ναι μαλακας), εγω ειμαι εδω ακομα αλλα εχω ξενερωσει πολυ καιρο και εχω ιουδαιοχριστιανεψει. ηταν μια γκομενα που δε θυμαμαι τονομα της που λογικα θα τανε και καλη αλλα ηταν και ναζος. αυτους θυμαμαι. και το αρχαιο βρεφος που μας ειχε παρει παραμαζωμα (αγνοειται, λογικα θα μαζευει τα παιδια απο το γυμνασιο τωρα).
Και άλλοι γιεγιεσέδες ήταν μια χαρά παιδιά. Και υποθέτω ότι συνεχίζουν να είναι.Σέλευκας έγραψε: ↑03 Αύγ 2023, 13:39Yochanan έγραψε: ↑03 Αύγ 2023, 01:00ΥΣΕΕ - αρχαιοθρησκη οργανωση που μεσουρανουσε 2005 γυρω στο πχωρουμ. ηταν η εποχη λιγο μετα γραμμοβιτσι. Εγιναν τσαμπουκαδες με απειλες για μηνυση καθε φορα που αναφεροταον τονομα υσεε οποτε απαγορευτηκε. ο βιολογος εφυγε (αγνοειται, λογικα ακομα θα ναι παρθενος), ο εσπαγαν εκανε δικο του μαγαζι (φρηφορουμ;) μετα το κλεισε (αγνοειται, λογικα ακομα θα ναι μαλακας), εγω ειμαι εδω ακομα αλλα εχω ξενερωσει πολυ καιρο και εχω ιουδαιοχριστιανεψει. ηταν μια γκομενα που δε θυμαμαι τονομα της που λογικα θα τανε και καλη αλλα ηταν και ναζος. αυτους θυμαμαι. και το αρχαιο βρεφος που μας ειχε παρει παραμαζωμα (αγνοειται, λογικα θα μαζευει τα παιδια απο το γυμνασιο τωρα).
ο Βιολόγος είναι μια χαρά παιδί . Ενα θηρίο. Ελπίζω να είναι καλά.
να το κάνω λίγο πιο πεζό. Κάποιοι νόμιζαν οτι είναι χώρος για δικαιωματισμό και αριστεριλίκι. Πιστευαν οτι θα χτυπήσουν το σύστημα απο άλλο δρόμο. Κάποιοι νομίζαν οτι θα διεκδικήσουν τους αρχαίους ναούς ως δικούς τους, δηλαδή οτι οι ναοί ανήκουν στους πιστούςΓΑΛΗ έγραψε: ↑03 Αύγ 2023, 13:22Νομίζω ότι το ...αρχαιοπρεπές ρεύμα ειδικώς στην Ελλάδα, βασίστηκε σε δύο στοιχεία. Το ένα ήταν σαφώς πολιτικό (η πτώση του υπαρκτού που ήδη ανέφερε ο γιόχι) και το άλλο η ανθρώπινη ανάγκη επιβεβαίωσης μέσω της συμμετοχής σε "ψαγμένα", "προχωρημένα", αλλούτερα κι ανώτερα γκρουπάκια.πατησιωτης έγραψε: ↑03 Αύγ 2023, 12:32Πιο σύνθετα είναι τα πράγματα.Όταν ο πρεσβευτής των ΗΠΑ Νάιλς ντύνεται με χλαμύδες και τρέχει στην αναβίωση των αγώνων της Νεμέας και ο επόμενος,ο Μπερνς δίνει συνέντευξη στο "Δαυλό" καταλαβαίνεις ότι δεν είναι και τόσο απλά τα πράγματα.Yochanan έγραψε: ↑03 Αύγ 2023, 01:00
Κάπου τη δεκαετία του 90 κυκλοφορούσε η εντύπωση λόγω και του πολέμου της Γιουγκοσλαβίας ότι θα υπάρξει ένα ορθόδοξο τόξο,στο οποίο θα περιλαμβάνεται και η Ελλάδα και στο οποίο φυσικά αρχηγός θα ήταν η Ρωσία.
Το έγραψε και ο Χάντινγκτον που στο βιβλίο του "Σύγκρουση των Πολιτισμών" κατέταξε την Ελλάδα στους "σλαβοορθόδοξους" αλλά σημειώνοντας ότι σε αντίθεση με τους άλλους στην Ελλάδα υπάρχει και η αρχαιοελληνική παράδοση.
Αυτή την παράδοση θέλησαν να προωθήσουν διάφορες δυτικές υπηρεσίες σαν αντίβαρο στο ορθόδοξο τόξο. Αυτή η φάση της ιστορίας έληξε με τα μνημόνια.Σήμερα όλα αυτά δεν έχουν γεωπολιτική σημασία,ποιό ορθόδοξο τόξο όταν ο βασικός αντίπαλος της Ρωσίας είναι μια χώρα που δεν είναι απλώς ορθόδοξη ή σλαβική αλλά Ρώσοι κανονικοί,η Ουκρανία.
Και φυσικά, η γοητεία και το βάθος της αρχαιοελληνικής ιστορίας και μυθολογίας, που παρείχαν ένα ευρύτατο πεδίο διαχείρισης τους. Το ότι κάποιοι παρέμειναν στα πλατσουρίσματα στα ρηχά και τις φαντασιώσεις προσομοίωσης με λευκούς Παρθενώνες, αγάλματα, διαλογισμούς, ηρωϊσμούς, ερωτική απελευθέρωση κλπ κλπ σε πλήρη αντίθεση με τα μίζερα χριστιανά ήταν αναμενόμενο.
Σαφώς και υπήρχαν/υπάρχουν άνθρωποι που έχουν προσεγγίσει με σεβασμό τον πολυθεϊσμό αλλά από τη στιγμή που το πράγμα κατέληξε σε πολυκομματισμό μεταξύ των αρχαιοπρεπών με τους κότινους, άντε γεια.
Οι περισσότεροι με κότινους ξεκίνησαν, σε ξεκατινιάσματα εντός κι εκτός ναών και βωμών κατέληξαν.
Κι έχω ζήσει μεγάλες στιγμές με τη συγκεκριμένη κατηγορία στο μαύρο.
Θα ήθελα να μάθω για τον Αντίοχο, τον Ολβιο τον Ξούθο τι κάνουν, Η Ιφιδα μπαίνει κάπου κάπου επίσης σούπερ γκόμεναΓΑΛΗ έγραψε: ↑03 Αύγ 2023, 13:44Και άλλοι γιεγιεσέδες ήταν μια χαρά παιδιά. Και υποθέτω ότι συνεχίζουν να είναι.Σέλευκας έγραψε: ↑03 Αύγ 2023, 13:39Yochanan έγραψε: ↑03 Αύγ 2023, 01:00ΥΣΕΕ - αρχαιοθρησκη οργανωση που μεσουρανουσε 2005 γυρω στο πχωρουμ. ηταν η εποχη λιγο μετα γραμμοβιτσι. Εγιναν τσαμπουκαδες με απειλες για μηνυση καθε φορα που αναφεροταον τονομα υσεε οποτε απαγορευτηκε. ο βιολογος εφυγε (αγνοειται, λογικα ακομα θα ναι παρθενος), ο εσπαγαν εκανε δικο του μαγαζι (φρηφορουμ;) μετα το κλεισε (αγνοειται, λογικα ακομα θα ναι μαλακας), εγω ειμαι εδω ακομα αλλα εχω ξενερωσει πολυ καιρο και εχω ιουδαιοχριστιανεψει. ηταν μια γκομενα που δε θυμαμαι τονομα της που λογικα θα τανε και καλη αλλα ηταν και ναζος. αυτους θυμαμαι. και το αρχαιο βρεφος που μας ειχε παρει παραμαζωμα (αγνοειται, λογικα θα μαζευει τα παιδια απο το γυμνασιο τωρα).
ο Βιολόγος είναι μια χαρά παιδί . Ενα θηρίο. Ελπίζω να είναι καλά.
Τα γιεγιεσέδικα κοτιναριά* είναι άλλη φάση.
Συνδυασμός κότινου και κατίνας.
Για την Παναγιά Γοργόνα, τη συνέχεια της "Μεγάλης Μητέρας" σε όλες τις θρησκείες, τα χριστιανικά παγανιστικά έθιμα, τα' χουμε ξαναπεί.