Μια οι Εβραίοι, μια οι χριστιανοί, μια οι μουσουλμάνοι, την τακτοποίησαν την χώρα έως σήμερα. Αντιθέτως όπου πήγαιναν οι Έλληνες οι χώρες άνθιζαν, παρά τις συκοφαντίες που διαδίδονται διαχρονικά.jey_pap έγραψε: ↑20 Δεκ 2019, 10:33Απάντηση στην αμφισβήτηση περί Θεού στο βίντεο......
ο Άγιος Γρηγέντιος Ταφαρ (19 Δεκεμβρίου)εκ Μεδιολάνων Ιταλίας (αρχές 6 ου αιώνα) επίσκοπος Αξώμης.
Ως Επίσκοπος άρχισε με τη βοήθεια του Χριστιανού βασιλιά της Αξώμης (σημερινή Αιθιοπία) Ελεσβαάν να διδάσκει, να κατηχεί και να βαπτίζει παρά τα μεγάλα εμπόδια που συναντούσε από φανατικούς Εβραίους. Ένας μάλιστα από τους πιο μορφωμένους Εβραίους ο Ερβάν, προκάλεσε σε μια δημόσια συζήτηση τον Άγιο Γρηγέντιο κι αφού δεν στάθηκε ικανό να υπερνικήσει το πείσμα του Εβραίου, εκείνος στο τέλος φώναξε: ''Γιατί ματαιοπονούμε με συζητήσεις; Αν αυτός ο Ιησούς, τον οποίο σταύρωσαν οι πρόγονοί μας, είναι ζωντανός και είναι Υιός του Θεού, να μου δείξεις και θα πιστέψω σ' αυτόν!''. Ο Άγιος Γρηγέντιος, προσευχήθηκε και κάλεσε τον Κύριο να εμφανισθεί. Η ολοφώτεινη εμφάνιση του Χριστού όχι μόνο τρόμαξε τους Εβραίους αλλά και τους τύφλωσε (βλέπε Πράξεις Αποστ. 9, 3 έως 8 απ'. Παύλου "πορεία για Δαμασκό"). Μετάνιωσαν κι μόνο όταν βαπτίσθηκαν, έλαβαν πάλι το φως τους. Ο Ερβάν τίμιος και ειλικρινής στη μεταστροφή του, εξελίχθηκε ένας θαυμάσιος κήρυκας της ορθοδόξου πίστεως και συνεργάτης του Αγίου Γρηγεντίου. Ο Άγιος Γρηγέντιος συνέχισε για χρόνια πολλά να ποιμαίνει θεαρέστως το ποίμνιό του και να θαυματουργεί μέχρι που κοιμήθηκε ειρηνικά και παρέδωσε το πνεύμα του στον Κύριο.
Γιατί επιτρέπει ο Θεός το κακό στον κόσμο; [Δίκαιος ει Κύριε, και ευθείαι αι κρίσεις σου]
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
Re: Γιατί επιτρέπει ο Θεός το κακό στον κόσμο; [Δίκαιος ει Κύριε, και ευθείαι αι κρίσεις σου]
- hellegennes
Re: Γιατί επιτρέπει ο Θεός το κακό στον κόσμο; [Δίκαιος ει Κύριε, και ευθείαι αι κρίσεις σου]
Βασικά είναι το σημείο που λέει για την κοκκινοσκουφίτσα, που ο κακός λύκος έφαγε την γιαγιά της. Για το συγκεκριμένο σημείο λέει "which I didn't care for, by the way". Οι υπότιτλοι λένε «κάτι που δεν με νοιάζει» ενώ η σωστή μετάφραση είναι «σημείο (της ιστορίας) που δεν μου άρεσε».GReaper έγραψε: ↑20 Δεκ 2019, 10:45Escapade: a usually adventurous action that runs counter to approved or conventional conducthellegennes έγραψε: ↑20 Δεκ 2019, 05:20Οι υπότιτλοι έχουν ένα σημαντικό λάθος. Όποιος το βρει κερδίζει ένα ποίημα.
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Escapades
Σε ποιο σημείο είναι αυτό που λες;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Τώρα που το σκέφτομαι, αυτό που λέει ακούγεται περισσότερο σαν "The Ice Capades"...hellegennes έγραψε: ↑20 Δεκ 2019, 14:30Βασικά είναι το σημείο που λέει για την κοκκινοσκουφίτσα, που ο κακός λύκος έφαγε την γιαγιά της. Για το συγκεκριμένο σημείο λέει "which I didn't care for, by the way". Οι υπότιτλοι λένε «κάτι που δεν με νοιάζει» ενώ η σωστή μετάφραση είναι «σημείο (της ιστορίας) που δεν μου άρεσε».GReaper έγραψε: ↑20 Δεκ 2019, 10:45Escapade: a usually adventurous action that runs counter to approved or conventional conducthellegennes έγραψε: ↑20 Δεκ 2019, 05:20Οι υπότιτλοι έχουν ένα σημαντικό λάθος. Όποιος το βρει κερδίζει ένα ποίημα.
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Escapades
Σε ποιο σημείο είναι αυτό που λες;
https://en.wikipedia.org/wiki/Ice_Capades
Ποιος ξέρει, μπορεί να εννοούσε και τα δύο ταυτόχρονα.
- hellegennes
Α, ice capades λέει. Και λέω πού το είπε το άλλο; Και μάλιστα πρόσεξα ότι το άφησαν αμετάφραστο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
«...γιατί σκοπός μας δεν είναι να μάθουμε πολλά. Σκοπός μας είναι μέσα από την εξάσκησή μας να φέρουμε σε κατάσταση κβαντισμού τον ίδιο το νου μας...»

Τον Καντιώτη τον αποδεχόταν ο Άγιος Παΐσιος
Στο τομο Β

Οι αμαρτίες μας επιτρέπουν το κακό
Κάνεις αναμάρτητος και πρώτη εγώ
Αλλά δεν υπάρχει μετάνοια
Εξ-ορια κι όχι Εν-ορια εν ορίων δλ..
Νομιμοποίηση να ζουν οι ομοφυλόφιλοι ως ζευγάρια
Νομιμοποίηση εκτρωσεων
Νομιμοποίηση κτηνοβασιας νομίζω σε Γερμανία
Κι όχι..δεν είμαι ρατσιστρια
Και ναι τους αγαπάω όλους δε φταίνε αυτοί, ο αντικειμενος φταίει που δε μπορεί να πειράξει το Θεό και πειράζει την Εικόνα του Θεού δλ τον άνθρωπο
Αλλά σύμφωνα με το νόμο του δημιουργού του κόσμου, αυτά δεν επιτρέπονται
Κι αυτά είναι μικρότερες αμαρτίες, έχουν μεγάλες ψυχές οι ομοφυλόφιλοι αλλά τις στρεψαν στο αντίθετο. Αυτοί κι Άγιοι θα μπορουσαν να γινουν
Αυτές με την εκτρώσεις τις κυρίευσε ο πανικος αντί να το γυρίσουν στη προσευχή κι εμπιστοσύνη στο Θεό
Μήπως έγινε καλύτερη η ζωή τους; Επειδή εμπόδιζε ένα παιδί ακόμη;Το υπογράφω οχι
Μετάνοια.......
Και τώρα θα πουν. Γιατί μερικοί υποφέρουν χωρίς να έχουν πολλές αμαρτίες;;;; Κάθε άλλο
Σπάνια περίπτωση Ιώβ
Γιατί μερικοί ανεβαίνουν ενώ κάνουν κακό;;;
Σπάνια περίπτωση Φαραώ
Οι υπόλοιποι ανηκουν στο σύνολο
Φθόνος, πονηριά, δικαιολογία,αισχη, όχι εκκλησιασμός
Σπάνια περίπτωση Ιώβ
Γιατί μερικοί ανεβαίνουν ενώ κάνουν κακό;;;
Σπάνια περίπτωση Φαραώ
Οι υπόλοιποι ανηκουν στο σύνολο
Φθόνος, πονηριά, δικαιολογία,αισχη, όχι εκκλησιασμός
Άρχισα να κουράζομαι
Προτιμώ να προσευχηθώ
Αν απαντήσει αντίθετα κάποιος δε το δέχομαι δεν απαντώ,ας απαντήσουν άλλοι
Αν έχει απορίες κι η αχρηστιλα μου μπορεί να βοηθήσει ναι
Με ότι γνωριζω από κατηχήσεις δε τα λέω εγω
Προτιμώ να προσευχηθώ
Αν απαντήσει αντίθετα κάποιος δε το δέχομαι δεν απαντώ,ας απαντήσουν άλλοι
Αν έχει απορίες κι η αχρηστιλα μου μπορεί να βοηθήσει ναι
Με ότι γνωριζω από κατηχήσεις δε τα λέω εγω
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Ποιόν Θεωρείτε τον πιο κακο ανθρωπο στον κοσμο μεχρι σημερα?
από Space_Passenger » 02 Δεκ 2023, 13:48 » σε Φιλοσοφία πολιτικής - 2 Απαντήσεις
- 407 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Space_Passenger
02 Δεκ 2023, 14:25
-
-
- 14 Απαντήσεις
- 1585 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ
02 Δεκ 2023, 17:39
-
-
Νέα δημοσίευση Τσίπρας: η κερδοσκοπία δεν είναι κακό πράγμα στον καπιταλισμό
από Sol » 23 Ιουν 2023, 21:52 » σε Εσωτερική Πολιτική - 1 Απαντήσεις
- 275 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Sol
23 Ιουν 2023, 21:55
-
-
-
Νέα δημοσίευση Ο Θεός να μου κόβει χρόνια να τα δίνει στον Τραμπ!
από Κοιτάσματα » 23 Ιαν 2025, 20:47 » σε Εσωτερική Πολιτική - 15 Απαντήσεις
- 361 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Στρακαστρουκας
23 Ιαν 2025, 21:44
-