Η επιστήμη ασχολείται με τα της ΖωήςΟργισμένος έγραψε: ↑31 Μάιος 2024, 15:45Επιστημονικα μιλωντας για να πεις οτι υπαρχει ενα πραγμα πρεπει να αποδειξεις οτι υπαρχει εστω και με στατιστικη παραδοχη. 3σ ή ξερω γω 6σ κτλ.micmic έγραψε: ↑31 Μάιος 2024, 14:56Από την παλαιότερη ενασχόλησή μου με το θέμα (και παρόμοια θέματα), έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι μπορεί μια χαρά να πιστεύεις ότι κάτι υπάρχει χωρίς να έχεις αποδείξεις, αλλά κατά τα άλλα να είσαι εντελώς λογικός και να κάνεις τεκμηριωμένες συζητήσεις. Απλά, όταν έρχεται η κουβέντα στο συγκεκριμένο θέμα, λες "εγώ έτσι πιστεύω χωρίς να μπορώ να το αποδείξω" και τελειώνει η συζήτηση.
Από την άλλη, μπορεί να πιστεύεις κάτι που είναι σωστό αλλά να είσαι εντελώς τριμάλακας που να είναι εντελώς ανίκανος να κάνει μια συζήτηση χρησιμοποιώντας σωστά επιχειρήματα.
Δεν χρειάζεται βέβαια να προτάσσουμε το "εγώ πιστεύω ότι" όταν λέμε ότι "υπάρχει Θεός" ή "δεν υπάρχει Θεός". Εννοείται ότι ο καθένας εκφράζει προσωπικές απόψεις, και πολλές φορές το να το πεις "σκέτο" χωρίς το "εγώ πιστεύω ότι", απλά δείχνει το πόσο σίγουρος είσαι. Δεν χρειάζεται να έχεις αποδείξεις για να είσαι σίγουρος.
Για όσους έχετε όρεξη να δοκιμάσετε τις διαλεκτικές σας δυνάμεις (και πιθανώς να γελοιοποιηθείτε, επειδή εκεί they take no prisoners), δοκιμάστε μια συζήτηση στο internationalskeptics.com Και πείτε τους εκεί ότι μπορείτε να αποδείξετε είτε ότι ο Θεός υπάρχει, είτε ότι δεν υπάρχει. Απλά πάρτε και ένα καφάσι για να μαζέψετε τις ντομάτες, επειδή εκεί υπάρχουν πολλοί που δεν βαριούνται να γράφουν τα ίδια και τα ίδια απαντώντας στα "επιχειρήματα" ένα προς ένα, και μάλιστα το κάνουν αυτό πάνω από 20 χρόνια.
Εδω ομως στο συγκεκριμενο θεμα δεν υπαρχει ιχνος αποδειξης αρα ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΜΙΛΩΝΤΑΣ θεος δεν υπαρχει . Τωρα αλλο τι υπαρχει και αλλο τι πιστευει κανεις. Μπορεις να πιστευεις σε οτι θες οπως αλλοι μπορουν να πιστευουν οτι θελουν για σενα.
Πρέπει να θεωρήσουμε ότι ο Θεός υπάρχει εάν δεν μπορούμε να αποδείξουμε ότι δεν υπάρχει;
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
- ksk
- Phorum.gr user: ksk
Re: Πρέπει να θεωρήσουμε ότι ο Θεός υπάρχει εάν δεν μπορούμε να αποδείξουμε ότι δεν υπάρχει;
Παρατηρητής...
Re: Πρέπει να θεωρήσουμε ότι ο Θεός υπάρχει εάν δεν μπορούμε να αποδείξουμε ότι δεν υπάρχει;
Πασιφάει, πες αλεύρι!
— Η 8κύλινδρη Γαλή σε γυρεύει!Πασιφάη έγραψε: — Αλεύρι.

Η ιδέα των επουράνιων είναι δημιούργημα πανάρχαιου αστειολογήματος.
Κάποτε έτσι φαινόταν και του Λοξία...micmic έγραψε: ↑31 Μάιος 2024, 16:13Δεν διαφωνώ, η διαφορά δεν είναι ποιοτική αλλά ποσοτική. Υπάρχουν πολλοί εκεί, και η υπομονή τους είναι φαινομενικά ανεξάντλητη.student έγραψε: ↑31 Μάιος 2024, 15:35με μια ένσταση στην τελευταία παράγραφο
ΥΓ. "Εγω πιστεύω ότι"... ο Λοξίας στέκεται με άνεση ισάξιος των ιντερνατιοναλ σκέπτικς που αναφέρεις για τουλάχιστον 20 χρόνια απέναντι σε οποιονδήποτε προσπάθησε να αποδείξει ότι κάποιος θεός υπάρχει. Δεν έχει να ζηλέψει τίποτα και θα σήκωνε και κούπες

Εδώ κοροϊδεύουμε εσένα που κάνεις τεμενάδες σε θεούς, προφέσορα.
Βέβαια αν γουστάρεις να μπεις στο ίδιο ''πανέρι'' με την μεγαλοκοπέλα, πες το, μην ντρέπεσαι. Μπορώ να σου κάνω καλλίτερη πλάκα, για να χώσεις το κεφάλι σου στο χώμα από ντροπή.

''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison
Παιδάκια, να μην κοροϊδευόμαστε επειδή εσείς δεν μπορείτε να αποδείξετε ότι δεν υπάρχει Θεός!Οργισμένος έγραψε: ↑31 Μάιος 2024, 14:31Αν κατι δεν μπορει να αποδειχθει τοτε δεν υπαρχει.Άθεος έγραψε: ↑13 Μάιος 2024, 08:14Η ερώτηση αυτή τέθηκε από ρομπότ (Quora Prompt Generator) το οποίο γνωρίζει ότι οι άνθρωποι δεν διαθέτουν αρκετή νοημοσύνη για να αποδείξουν ότι Θεός δεν υπάρχει.
https://qr.ae/pKqdVG
Μόνο εφόσον κάτι αποδειχτεί ότι δεν υπάρχει, μόνο τότε μπορεί να θεωρηθεί ανύπαρκτο.
Ποιος διαδίδει ότι υπάρχει Θεός και εκμεταλλεύεται την αθωότητα των ανθρώπων;
Ο Αρχιεπίσκοπος και ο Πάπας; Για πήγαινε τους στο δικαστήριο για απάτη και εκεί θα μάθουμε ποιος τους πληροφόρησε ότι υπάρχει Θεός.
Θα κάνω κόμμα με την Γαλή και θα σε κάνουμε σκόνη.
Να μάθεις να μην βγάζεις γλώσσα.

Άθεος έγραψε: ↑31 Μάιος 2024, 18:10Θα κάνω κόμμα με την Γαλή και θα σε κάνουμε σκόνη.
Να μάθεις να μην βγάζεις γλώσσα.

''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison
- Οργισμένος
Χαπια παιρνεις?Άθεος έγραψε: ↑31 Μάιος 2024, 18:03Παιδάκια, να μην κοροϊδευόμαστε επειδή εσείς δεν μπορείτε να αποδείξετε ότι δεν υπάρχει Θεός!Οργισμένος έγραψε: ↑31 Μάιος 2024, 14:31Αν κατι δεν μπορει να αποδειχθει τοτε δεν υπαρχει.Άθεος έγραψε: ↑13 Μάιος 2024, 08:14Η ερώτηση αυτή τέθηκε από ρομπότ (Quora Prompt Generator) το οποίο γνωρίζει ότι οι άνθρωποι δεν διαθέτουν αρκετή νοημοσύνη για να αποδείξουν ότι Θεός δεν υπάρχει.
https://qr.ae/pKqdVG
Μόνο εφόσον κάτι αποδειχτεί ότι δεν υπάρχει, μόνο τότε μπορεί να θεωρηθεί ανύπαρκτο.
Ο Αρχιεπίσκοπος και ο Πάπας; Για πήγαινε τους στο δικαστήριο για απάτη και εκεί θα μάθουμε ποιος τους πληροφόρησε ότι υπάρχει Θεός.
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Η θρησκεία και η ιστορία της αποτελούν μέρος της Ιστορίας. Η επιστήμη ασχολείται με την Ιστορία και με το ποιος την αλλοιώνει, αλλά όταν πρόκειται για την θρησκεία και την απάτη που την ακολουθεί, παριστάνει την χαζή (η επιστήμη).ksk έγραψε: ↑31 Μάιος 2024, 16:22Η επιστήμη ασχολείται με τα της ΖωήςΟργισμένος έγραψε: ↑31 Μάιος 2024, 15:45Επιστημονικα μιλωντας για να πεις οτι υπαρχει ενα πραγμα πρεπει να αποδειξεις οτι υπαρχει εστω και με στατιστικη παραδοχη. 3σ ή ξερω γω 6σ κτλ.micmic έγραψε: ↑31 Μάιος 2024, 14:56Από την παλαιότερη ενασχόλησή μου με το θέμα (και παρόμοια θέματα), έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι μπορεί μια χαρά να πιστεύεις ότι κάτι υπάρχει χωρίς να έχεις αποδείξεις, αλλά κατά τα άλλα να είσαι εντελώς λογικός και να κάνεις τεκμηριωμένες συζητήσεις. Απλά, όταν έρχεται η κουβέντα στο συγκεκριμένο θέμα, λες "εγώ έτσι πιστεύω χωρίς να μπορώ να το αποδείξω" και τελειώνει η συζήτηση.
Από την άλλη, μπορεί να πιστεύεις κάτι που είναι σωστό αλλά να είσαι εντελώς τριμάλακας που να είναι εντελώς ανίκανος να κάνει μια συζήτηση χρησιμοποιώντας σωστά επιχειρήματα.
Δεν χρειάζεται βέβαια να προτάσσουμε το "εγώ πιστεύω ότι" όταν λέμε ότι "υπάρχει Θεός" ή "δεν υπάρχει Θεός". Εννοείται ότι ο καθένας εκφράζει προσωπικές απόψεις, και πολλές φορές το να το πεις "σκέτο" χωρίς το "εγώ πιστεύω ότι", απλά δείχνει το πόσο σίγουρος είσαι. Δεν χρειάζεται να έχεις αποδείξεις για να είσαι σίγουρος.
Για όσους έχετε όρεξη να δοκιμάσετε τις διαλεκτικές σας δυνάμεις (και πιθανώς να γελοιοποιηθείτε, επειδή εκεί they take no prisoners), δοκιμάστε μια συζήτηση στο internationalskeptics.com Και πείτε τους εκεί ότι μπορείτε να αποδείξετε είτε ότι ο Θεός υπάρχει, είτε ότι δεν υπάρχει. Απλά πάρτε και ένα καφάσι για να μαζέψετε τις ντομάτες, επειδή εκεί υπάρχουν πολλοί που δεν βαριούνται να γράφουν τα ίδια και τα ίδια απαντώντας στα "επιχειρήματα" ένα προς ένα, και μάλιστα το κάνουν αυτό πάνω από 20 χρόνια.
Εδω ομως στο συγκεκριμενο θεμα δεν υπαρχει ιχνος αποδειξης αρα ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΜΙΛΩΝΤΑΣ θεος δεν υπαρχει . Τωρα αλλο τι υπαρχει και αλλο τι πιστευει κανεις. Μπορεις να πιστευεις σε οτι θες οπως αλλοι μπορουν να πιστευουν οτι θελουν για σενα.
Λοιπόν, ας αφήσουμε τις φιλοσοφικές ακροβασίες και ας εξετάσουμε την θρησκεία από ιστορικής πλευράς.
Τι γνωρίζετε για την ιστορία της θρησκείας;
Τίποτα, βεβαίως, αφού οι ιστορικοί δεν σας λένε τίποτα.
Η επιστήμη λοιπόν δεν ασχολείται με τα της ζωής, ασχολείται με το να σας εξαπατά βοηθώντας τους θεολόγους.
Το πέτυχες. Ψυχολόγε μου!Οργισμένος έγραψε: ↑31 Μάιος 2024, 18:41Χαπια παιρνεις?Άθεος έγραψε: ↑31 Μάιος 2024, 18:03Παιδάκια, να μην κοροϊδευόμαστε επειδή εσείς δεν μπορείτε να αποδείξετε ότι δεν υπάρχει Θεός!
Εμένα μου κατάστρεψαν το μυαλό τα χάπια. Εσύ δεν έχεις δικαιολογία.

Καλό.

Τώρα μου ρθε και το ημίχρονος.
Τέλος πάντων, δεν διάβασα το λέγατε πιο πριν. Μπορεί και να μαλώνατε και να είχες ένταση. Πάντως πλάκα έκανα.
- Οργισμένος
gia poio pragma?Άθεος έγραψε: ↑31 Μάιος 2024, 18:56Το πέτυχες. Ψυχολόγε μου!Οργισμένος έγραψε: ↑31 Μάιος 2024, 18:41Χαπια παιρνεις?Άθεος έγραψε: ↑31 Μάιος 2024, 18:03
Παιδάκια, να μην κοροϊδευόμαστε επειδή εσείς δεν μπορείτε να αποδείξετε ότι δεν υπάρχει Θεός!
Εμένα μου κατάστρεψαν το μυαλό τα χάπια. Εσύ δεν έχεις δικαιολογία.
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
gia afta pu les!Οργισμένος έγραψε: ↑31 Μάιος 2024, 21:00gia poio pragma?
Το «Ο Θεός είναι άχρονος», το δικό σου, ταίριαζε με την θεωρία του axilmar περί ενός Θεού απέραντου που υπήρχε πάντα στο άπειρο, δικής του επινόησης, που συνοδευόταν από μια θεωρία, δικής του και πάλι επινόησης, η οποία ‘αποδείκνυε’ ότι αυτός ο Θεός δεν υπάρχει. Κατέληξε όμως τελικά να λέει ότι οι φιλοσοφίες του αποτελούν επιστήμη, οπότε πραγματικά μετάνιωσα που ασχολήθηκα μαζί του.
Εντάξει η αλήθεια είναι ότι εδώ μέσα δεν μπορεί κανείς να κάνει σοβαρό διάλογο. παρεμβαίνει η ανάγκη να μειώνεις τον άλλον γιατί προφανώς κάτι καλύπτει.Άθεος έγραψε: ↑31 Μάιος 2024, 22:38Το «Ο Θεός είναι άχρονος», το δικό σου, ταίριαζε με την θεωρία του axilmar περί ενός Θεού απέραντου που υπήρχε πάντα στο άπειρο, δικής του επινόησης, που συνοδευόταν από μια θεωρία, δικής του και πάλι επινόησης, η οποία ‘αποδείκνυε’ ότι αυτός ο Θεός δεν υπάρχει. Κατέληξε όμως τελικά να λέει ότι οι φιλοσοφίες του αποτελούν επιστήμη, οπότε πραγματικά μετάνιωσα που ασχολήθηκα μαζί του.
Πάντως γενικά και χωρίς να είδα τι λέτε, πράγματι καλό είναι να φιλοσοφείς και να μελετάς.
Ωστόσο εγώ είμαι άθεος και έκανα πλάκα με αυτό που είπα. Τώρα το γιατί είμαι άθεος ας το αφήσουμε. Ιδέες και πεποιθήσεις είναι αυτά.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 1 Απαντήσεις
- 398 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Unicex
07 Μαρ 2025, 10:12
-
-
Νέα δημοσίευση Υπάρχει Θεός;
από Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 » 08 Σεπ 2024, 09:43 » σε Θρησκειολογία - 2668 Απαντήσεις
- 40693 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Polaris3
27 Απρ 2025, 17:09
-
-
-
Νέα δημοσίευση Υπάρχει ο Θεός των Γιουδαίων;
από taxalata xalasa » 19 Οκτ 2024, 19:07 » σε Θρησκειολογία - 202 Απαντήσεις
- 3660 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από taxalata xalasa