Ερώτηση για τους Χριστιανούς: Την έχω καταλάβει ορθώς τη λογική της θρησκείας σας;

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Re: Ερώτηση για τους Χριστιανούς: Την έχω καταλάβει ορθώς τη λογική της θρησκείας σας;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 19 Απρ 2022, 16:57

Blackdog έγραψε:
19 Απρ 2022, 16:52
Αρίστος έγραψε:
19 Απρ 2022, 16:40

Την μπαλα στην εξεδρα.

Κανω και δευτερο ερωτημα μπας και πιασεις το ληγοντα.

Τα ονειρα που βλεπεις το βραδυ μπορεις να τα ζυγισεις και να τα μετρησεις;

.
Ναι μπορω μεχρι ενα πολυ καλο σημειο. Εχω την απαιτουμενη εκπαιδευση. Αν με το ζυγισμα και το μετρημα εννοεις την ερμηνεια βεβαια.

Αλλα νομιζω κατι αλλο θες να πεις, ισως να ρωταγες ευθεως για να μην παιζουμε χαλασμενο τηλεφωνο.

Δεν μιλαω ουτε για την ερμηνεια των ονειρων, ουτε για την ερμηνεια του ερωτα μου.

Οπου μου καντο και σου, το ιδιο ειναι.

Μιλαω αν μπορεις να ζυγισεις και να μετρησεις την ΟΥΣΙΑ τους.

Και εφοσον δεν μπορεις γιατι δεν μπορουν τα παντα να συλληφθουν απο τις 5 αισθησεις, τοτε γιατι παραμενεις χυδαιος υλιστης και σε θεματα οπως η θρησκεια;

.

Blackdog

Re: Ερώτηση για τους Χριστιανούς: Την έχω καταλάβει ορθώς τη λογική της θρησκείας σας;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Blackdog » 19 Απρ 2022, 17:08

Αρίστος έγραψε:
19 Απρ 2022, 16:57

Δεν μιλαω ουτε για την ερμηνεια των ονειρων, ουτε για την ερμηνεια του ερωτα μου.

Οπου μου καντο και σου, το ιδιο ειναι.

Μιλαω αν μπορεις να ζυγισεις και να μετρησεις την ΟΥΣΙΑ τους.

Και εφοσον δεν μπορεις γιατι δεν μπορουν τα παντα να συλληφθουν απο τις 5 αισθησεις, τοτε γιατι παραμενεις χυδαιος υλιστης και σε θεματα οπως η θρησκεια;

.
Τι ειναι η ουσια; για δειξτη μου.. .Ειναι πολυ απλο, εχω προσεξει οτι οσοι μιλανε με τετοια σιγουρια για πραγματα αορατα ειναι η ανοητοι η απατεωνες. Χωρις εξαιρεσεις.

Και αφου δεν μπορουν να συλληφθουν μεσα απ τις 5 αισθησεις, τι μαλακιες λενε αυτοι που μιλαν με τοση βεβαιοτητα για το Θεο; Που τα βρηκαν αυτα;

Και θα καταληγω παντα στο ιδιο. Αποδειξεις υπαρχουν για ολα αυτα τα απιθανα; οχι; ε πιστεψτε τα εσεις :102:

Δεν θα ελεγα οτι ειμαι υλιστης, αγνωστικιστης μαλλον. Αθρησκος στα καλυτερα μου.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Blackdog την 19 Απρ 2022, 17:08, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 19 Απρ 2022, 17:08

Παρε και μια ροκ εκδοχη της Ιερουσαλημ του Μπλεηκ.

Συγκινητικο και το πρωτο σχολιο.

Martin Judges
πριν από 1 έτος
10 years ago I was fighting stage 4 throat cancer. Thinking I wouldn't make it I started to prepare the order of service for my funeral so my then girlfriend wouldn't have that worry. This was to be the opening hymn. I beat the cancer and we were married 2 years later, playing this song at the wedding! Still together and fully recovered, Jerusalem will always have a place in my heart!

.

jey_pap
Phorum.gr user: j_pap

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από jey_pap » 19 Απρ 2022, 17:16

nik_killthemall έγραψε: .............
Ο πυρηνας καθε θρησκειας ειναι θεολογικο δογμα
Χριστιανος δεν ειναι καποιος επειδη ζει με το "αγαπα τον πλησιον" ! Κι ενας βουδιστης μπορει να ζει με το "αγαπα τον πλησιον" αλλα δεν ειναι εν χριστω αδελφος σας
.............
Το δόγμα αποτελεί πυρήνα για την Εκκλησία. Πέραν τούτου για τους πιστούς η γνώση και η φύλαξη δογματων επαφίεται στο σύστημα των συνόδων (οικουμενικής - τοπικές).
Ο πιστός τώρα σαν πυρήνα των ενεργειών του στην καθημερινότητα θέτει την κατά δύναμιν τήρηση των εντολών και τη μίμηση αγίων.
Για την εργασία της αγάπης και κάθε άλλης αρετής έχει σημασία σε τίνος το όνομα ενεργούνται.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος jey_pap την 19 Απρ 2022, 17:20, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
«...γιατί σκοπός μας δεν είναι να μάθουμε πολλά. Σκοπός μας είναι μέσα από την εξάσκησή μας να φέρουμε σε κατάσταση κβαντισμού τον ίδιο το νου μας...»

Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 19 Απρ 2022, 17:17

Blackdog έγραψε:
19 Απρ 2022, 17:08

Τι ειναι η ουσια; για δειξτη μου.. .Ειναι πολυ απλο, εχω προσεξει οτι οσοι μιλανε με τετοια σιγουρια για πραγματα αορατα ειναι η ανοητοι η απατεωνες. Χωρις εξαιρεσεις.

Και αφου δεν μπορουν να συλληφθουν μεσα απ τις 5 αισθησεις, τι μαλακιες λενε αυτοι που μιλαν με τοση βεβαιοτητα για το Θεο; Που τα βρηκαν αυτα;

Και θα καταληγω παντα στο ιδιο. Αποδειξεις υπαρχουν για ολα αυτα τα απιθανα; οχι; ε πιστεψτε τα εσεις :102:

Δεν θα ελεγα οτι ειμαι υλιστης, αγνωστικιστης μαλλον. Αθρησκος στα καλυτερα μου.

α) Το τι ειναι η ουσια ανοιξε τη Μπριτανικα η τη Βικι και διαβασε.

β) Απατεωνες εγω θεωρω τους πιο επιθετικους αθεους, η απατεωνες η διαταραγμενους. Κι αυτο γιατι ειναι εξισου πιστοι και καρφωμενοι σε εναν αισθησιοκρατικο υλισμο που ακομη και η συγχρονη φυσικη δεν τον δεχεται πια.

γ) Εφοσον δεν μπορουν να συλληφθουν απο τις 5 αισθησεις καθημερινες πραγματικοτητες της ζωης μας που ομως τις βιωνουμε με τροπο αδιαμφισβητητο τοτε με τον ιδιο τροπο μπορουμε να βιωνουμε θρησκευτικα φαινομενα χωρις να ειναι απαραιτητο να γινονται αντιληπτα απο τις αισθησεις.

δ) Εχεις αποδειξεις για το τι δημιουργησε το συμπαν; Μπορεις να εξηγησεις πως η πρωτη αιτια βρεθηκε εκτος χωρου και χρονου; Αν παλι θεωρεις οτι ειναι αιωνιο μπορεις να εξηγησεις πως προεκυψε η αιωνιοτητα του και πως συμβιβαζεται με τη λογικη; Αν εχεις απαντησεις για ολα αυτα και αποδειξεις που να τις στηριζουν χωρις να χρειαζονται θεο η κατι υπερ-φυσικο ενημερωσε με. Αν παλι δεν εχεις αποδειξεις πως τις ζητας απο οσους πιστευουν σε θεο;

.

Blackdog

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Blackdog » 19 Απρ 2022, 17:30

Αρίστος έγραψε:
19 Απρ 2022, 17:17
Blackdog έγραψε:
19 Απρ 2022, 17:08

α) Το τι ειναι η ουσια ανοιξε τη Μπριτανικα η τη Βικι και διαβασε.

β) Απατεωνες εγω θεωρω τους πιο επιθετικους αθεους, η απατεωνες η διαταραγμενους. Κι αυτο γιατι ειναι εξισου πιστοι και καρφωμενοι σε εναν αισθησιοκρατικο υλισμο που ακομη και η συγχρονη φυσικη δεν τον δεχεται πια.

γ) Εφοσον δεν μπορουν να συλληφθουν απο τις 5 αισθησεις καθημερινες πραγματικοτητες της ζωης μας που ομως τις βιωνουμε με τροπο αδιαμφισβητητο τοτε με τον ιδιο τροπο μπορουμε να βιωνουμε θρησκευτικα φαινομενα χωρις να ειναι απαραιτητο να γινονται αντιληπτα απο τις αισθησεις.

δ) Εχεις αποδειξεις για το τι δημιουργησε το συμπαν; Μπορεις να εξηγησεις πως η πρωτη αιτια βρεθηκε εκτος χωρου και χρονου; Αν παλι θεωρεις οτι ειναι αιωνιο μπορεις να εξηγησεις πως προεκυψε η αιωνιοτητα του και πως συμβιβαζεται με τη λογικη; Αν εχεις απαντησεις για ολα αυτα και αποδειξεις που να τις στηριζουν χωρις να χρειαζονται θεο η κατι υπερ-φυσικο ενημερωσε με. Αν παλι δεν εχεις αποδειξεις πως τις ζητας απο οσους πιστευουν σε θεο;

.
Ξερω τι ειναι. Για αυτο ειπα δειξτη μου.

Ειναι απατεωνες επειδη δεν πιστευουν σε κατι που περιγραφεται με λεπτομερεια ενω ειναι αορατο; Δεν νομιζω. Επισης το οτι υπαρχουν πραγματα που δεν τα βλεπουμε δεν σημαινει οτι υπαρχει Θεος. Ποσο μαλλον παρεμβατικος θεος.

Ναι οκ, ομως να ξερεις οτι αυτο ειναι ψυχωση. Ειναι το ιδιο με το να βλεπεις τον Ναπολεοντα, η τον Χεντριξ.

Οχι δεν εχω φυσικα. Για αυτο δεν μιλαω με βεβαιοτητες. Ισως πρεπει οσοι δεν εχουν επισης αποδειξεις για αυτα που ισχυριζονται να με μιμηθουν.

Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 19 Απρ 2022, 17:38

Εσυ οφειλεις να δειξεις τη συγκεκριμενη ουσια εφοσον θεωρεις οτι δεν υπαρχουν αορατες πραγματικοτες και βιωματα που δεν μετριουνται με τη μεζουρα.

Ειναι απατεωνες επειδη γινονται επιθετικοι με τους αντιπαλους τους ενω οι ιδιοι για παραδειγμα δεν μπορουν να αποδειξουν ουτε υλικη αρχη του συμπαντος αν ειχε αρχη ουτε την αιωνιοτητα της υλης αν δεν υπηρξε αρχη.

Οσο ψυχωση ειναι να βλεπεις ονειρα το βραδυ και να τα θυμασαι το πρωι.

Ενω δεν εχεις βεβαιοτητες και αποδειξεις γινεσαι επιθετικος σε οσους πιστευουν κατι διαφορετικο απο σενα. Ψαξε το γιατι.

.

Γκουερινο 4
Phorum.gr user: Gouerino

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γκουερινο 4 » 19 Απρ 2022, 17:48

Αρίστος έγραψε:
19 Απρ 2022, 16:20
Η μεγαλυτερη προκληση για τους αθεους και το μηδενιστικο υλιστικο πολιτισμο τους ειναι να προσφερουν μια ουτοπια στην ανθρωποτητα που να οδηγησει στην πνευματικη της ωριμοτητα και ολοκληρωση.

Οσο δεν το κανουν και μας οδηγουν σε δυστοπιες που δεν μπορουμε να πληρωσουμε ουτε το ρευμα μας ας μας κανουν τη χαρη να μην κομπαζουν. Η Δυση αναπτυχθηκε και μορφωθηκε και πλουτισε οσο σεβοταν τη θρησκεια και παρακμαζει-εξαχρειωνεται τωρα που επιτιθεται σε καθε θρησκευτικη και ηθικη αξια.

.
Η εποχή που η δύση σεβοταν πιο πολύ την θρησκεία ήταν ο μεσαίωνας
Δεν νομίζω ότι αναπτύχθηκε τοτε

Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 19 Απρ 2022, 17:50

Γκουερινο 4 έγραψε:
19 Απρ 2022, 17:48
Αρίστος έγραψε:
Η μεγαλυτερη προκληση για τους αθεους και το μηδενιστικο υλιστικο πολιτισμο τους ειναι να προσφερουν μια ουτοπια στην ανθρωποτητα που να οδηγησει στην πνευματικη της ωριμοτητα και ολοκληρωση.

Οσο δεν το κανουν και μας οδηγουν σε δυστοπιες που δεν μπορουμε να πληρωσουμε ουτε το ρευμα μας ας μας κανουν τη χαρη να μην κομπαζουν. Η Δυση αναπτυχθηκε και μορφωθηκε και πλουτισε οσο σεβοταν τη θρησκεια και παρακμαζει-εξαχρειωνεται τωρα που επιτιθεται σε καθε θρησκευτικη και ηθικη αξια.

.

Ολο το Μεσαιωνα ως και τα τελη του 19ου αιωνα η θρησκεια ηταν σεβαστη στη Δυση οπως απολυτα σεβαστες ηταν οι εννοιες της οικογενειας, του εθνους και επιπλεον τους τελευταιους αιωνες οι εννοιες της ατομικης ιδιοκτησιας και της δημοκρατιας. Κατα συμπτωση τωρα ολα αυτα που πανω τους βασιστηκε ο δυτικος πολιτισμος δεχονται επιθεση.

.

Γκουερινο 4
Phorum.gr user: Gouerino

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γκουερινο 4 » 19 Απρ 2022, 17:53

Αρίστος έγραψε:
19 Απρ 2022, 17:50
Γκουερινο 4 έγραψε:
19 Απρ 2022, 17:48
Αρίστος έγραψε:

.

Ολο το Μεσαιωνα ως και τα τελη του 19ου αιωνα η θρησκεια ηταν σεβαστη στη Δυση οπως απολυτα σεβαστες ηταν οι εννοιες της οικογενειας, του εθνους και επιπλεον τους τελευταιους αιωνες οι εννοιες της ατομικης ιδιοκτησιας και της δημοκρατιας. Κατα συμπτωση τωρα ολα αυτα που πανω τους βασιστηκε ο δυτικος πολιτισμος δεχονται επιθεση.

.
Πάντως τον μεσαίωνα γελούσε ο κόσμος με την δύση

Blackdog

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Blackdog » 19 Απρ 2022, 17:56

Αρίστος έγραψε:
19 Απρ 2022, 17:38
Εσυ οφειλεις να δειξεις τη συγκεκριμενη ουσια εφοσον θεωρεις οτι δεν υπαρχουν αορατες πραγματικοτες και βιωματα που δεν μετριουνται με τη μεζουρα.

Ειναι απατεωνες επειδη γινονται επιθετικοι με τους αντιπαλους τους ενω οι ιδιοι για παραδειγμα δεν μπορουν να αποδειξουν ουτε υλικη αρχη του συμπαντος αν ειχε αρχη ουτε την αιωνιοτητα της υλης αν δεν υπηρξε αρχη.

Ενω δεν εχεις βεβαιοτητες και αποδειξεις γινεσαι επιθετικος σε οσους πιστευουν κατι διαφορετικο απο σενα. Ψαξε το γιατι.

.
Αλλο οι αορατες πραγματικοτητες και αλλο μια συγκεκριμενη αορατη πραγματικοτητα που υποτιθεται οτι πρεπει να καθοριζει την ζωη μου. Εγω λεω οτι πιστευω αυτο που βλεπω, για αυτο που δεν βλεπω πρεπει να δωσει αποδειξεις αυτος που το ισχυριζεται.

Δεν καταλαβες. Κανεςι δεν μπορει να αποδειξει τιποτα απο αυτα και δεν νομιζω να μπορεσει ουτε στο μελλον. Οι μισοι δεν το εχουν πιασει αυτο και εκαναν θρησκειες.

Ψυχωση ειναι οταν πιστευεις οτι αυτο που ειδες στον υπνο σου, σαν ονειρο, ειναι αληθεια :003:

Εεε δεν νομιζω οτι εγινα επιθετικος :102:
Και το προβλημα μου με αυτα ειναι οτι δεν γουσταρω να με κοροιδευουν. Τοσο απλα.

Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 19 Απρ 2022, 18:07

Blackdog έγραψε:
19 Απρ 2022, 17:56
Αρίστος έγραψε:

.
Αλλο οι αορατες πραγματικοτητες και αλλο μια συγκεκριμενη αορατη πραγματικοτητα που υποτιθεται οτι πρεπει να καθοριζει την ζωη μου. Εγω λεω οτι πιστευω αυτο που βλεπω, για αυτο που δεν βλεπω πρεπει να δωσει αποδειξεις αυτος που το ισχυριζεται.

Δεν καταλαβες. Κανεςι δεν μπορει να αποδειξει τιποτα απο αυτα και δεν νομιζω να μπορεσει ουτε στο μελλον. Οι μισοι δεν το εχουν πιασει αυτο και εκαναν θρησκειες.

Ψυχωση ειναι οταν πιστευεις οτι αυτο που ειδες στον υπνο σου, σαν ονειρο, ειναι αληθεια :003:

Και το προβλημα μου με αυτα ειναι οτι δεν γουσταρω να με κοροιδευουν. Τοσο απλα.

Ουτε εσυ μπορεις να αποδειξεις οτι το συμπαν ειχε μια υλικη αρχη η οτι η υλη ειναι η μονη ουσια του συμπαντος και ειναι αιωνια.

Με λιγα λογια, ουτε ο υλισμος του αθεου μπορει να αποδειχθει και μαλιστα ο αισθησιοκρατικος υλισμος εχει εδω και δεκαετιες απορριφθει απο τη συγχρονη φυσικη.

Ψυχωση ειναι επισης να θεωρουν οι αθεοι πως ο ανθρωπος ειναι το σπουδαιοτερο ον του συμπαντος, πως δεν υπαρχουν αλλες διαστασεις περα απο τον κοσμο που ανμτιλαμβανονται οι αισθησεις τους, ουτε οντα ψηλοτερης βαθμιδας, ουτε μια πρωτη γεννησιουργος αιτια, ουτε μια εστω αιτια που το συμπαν βρισκεται σε ταξη με συγκεκριμενες σταθερες και νομους και οχι σε χαος. Το ιδιο ακριβως πιστευει και το μερμηγκι, πως ο κοσμος του ειναι η μονη πραγματικοτητα, ενας κοσμος που οι πετρες θεωρουνται τεραστια βουνα και καποια χορταρακια τεραστια δεντρα.

.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Αρίστος την 19 Απρ 2022, 18:10, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

jey_pap
Phorum.gr user: j_pap

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από jey_pap » 19 Απρ 2022, 18:08

Black dog έγραψε: .......
πιστευω αυτο που βλεπω, για αυτο που δεν βλεπω πρεπει να δωσει αποδειξεις αυτος που το ισχυριζεται.
........
Κάποιοι όμως ακολουθούν, πέρα των ματιών, πιθανότητες, ακόμη και στατιστικές. Επίσης δεν καταδικάζουν μελέτες, εικασίες, εμπλουτισμενες θεωρίες, ισχυρές ενδείξεις.
«...γιατί σκοπός μας δεν είναι να μάθουμε πολλά. Σκοπός μας είναι μέσα από την εξάσκησή μας να φέρουμε σε κατάσταση κβαντισμού τον ίδιο το νου μας...»

Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa » 19 Απρ 2022, 19:43

Αρίστος έγραψε:
19 Απρ 2022, 18:07
Blackdog έγραψε:
19 Απρ 2022, 17:56
Αρίστος έγραψε:

.

Ουτε εσυ μπορεις να αποδειξεις οτι το συμπαν ειχε μια υλικη αρχη η οτι η υλη ειναι η μονη ουσια του συμπαντος και ειναι αιωνια.

Με λιγα λογια, ουτε ο υλισμος του αθεου μπορει να αποδειχθει και μαλιστα ο αισθησιοκρατικος υλισμος εχει εδω και δεκαετιες απορριφθει απο τη συγχρονη φυσικη.

Ψυχωση ειναι επισης να θεωρουν οι αθεοι πως ο ανθρωπος ειναι το σπουδαιοτερο ον του συμπαντος, πως δεν υπαρχουν αλλες διαστασεις περα απο τον κοσμο που ανμτιλαμβανονται οι αισθησεις τους, ουτε οντα ψηλοτερης βαθμιδας, ουτε μια πρωτη γεννησιουργος αιτια, ουτε μια εστω αιτια που το συμπαν βρισκεται σε ταξη με συγκεκριμενες σταθερες και νομους και οχι σε χαος. Το ιδιο ακριβως πιστευει και το μερμηγκι, πως ο κοσμος του ειναι η μονη πραγματικοτητα, ενας κοσμος που οι πετρες θεωρουνται τεραστια βουνα και καποια χορταρακια τεραστια δεντρα.

.
διχως κριτικη θετικη η αρνητικη στα γραφομενα σου.

αυτα που αναφερεις δεν ειναι της παλαιας διαθηκης και δεν θεωρουνται χριστιανικα.

μπερδευεις την φιλοσοφια περι υπαρξης με το δογμα του αβρααμ που ηταν καλος, αλλα ειχε ατελειες και αχανε λαδια και ήρθε ο μηχανικός να τις φτιαξει για να συνεχισει να δουλευει το εργαλειο του αβρααμ.

αλλο αυτο που λες εσυ αρίστος, και αλλα αυτα που λεει ο αβραααμ και οι θρησκειες του.
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.

Blackdog

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Blackdog » 19 Απρ 2022, 20:14

Αρίστος έγραψε:
19 Απρ 2022, 18:07

.
Μα δεν πιστευω τιποτα για να χρειαστει να το αποδειξω. Οτι απ τα δυο λες, ειναι πιθανο.

Και δεν θεωρω τον εαυτο μου ουτε υλιστη, ουτε αθεο. Το οτι δεν πιστευω το Χριστιανικο αφηγημα ισχυει, αλλα αυτο συμβαινει γιατι αυτα που γραφτηκαν για να στηριξουν την συγκεκριμενη θεολογια (και αλλες βεβαια) μπορει να ηταν πιστευτα το 100-200μχ, σημερα ομως εχει αποδειχθει οτι δεν ισχυουν. Και απο επιστημονικες ανακαλυψεις αλλα και απο κριτικη αναλυση των γραφων. Ουτε η Ιστορια τα εχει δικαιωσει.

Και για να μην με βλεπεις ετσι επιθετικο, πρεπει να σου πω οτι μπορει να μην δεχομαι το θεολογικο κομματι, αλλα στην ηθικη διδασκαλια του χριστιανισμου εχω μεγαλη εκτιμηση. Σε σημειο να ειμαι περισσοτερο "χριστιανος" απο πολλους τετοιους που ξερω. Με τις αναληψεις, τον παναγαθο θεο, τους κρινους, τους δαιμονισμενους, προφητειες κλπ εχω μεγαλο θεμα ομως. Οπως και με τον οποιονδηποτε παπα, αγιο , προφητη, μοναχο-γεροντα που πιστευει οτι κατεχει την μοναδικη αληθεια. Ολοι νομιζουμε, κανεις δεν ξερει.

Τα ψυχωσικα επεισοδια δεν ειναι αποδειξη :8)

Στο τελευταιο θα συμφωνησω μαζι σου, αλλα αλλο 15 χιλιαδες τομοι Θεολογιας και αλλο το να παραδεχομαστε οτι δεν γνωριζουμε. Το οτι η θρησκεια αφορα τον ανθρωπο και την γη νομιζω οτι κανει τον θρησκο να πιστευει οτι ειναι το σπουδαιοτερο ον του συμπαντος. Ταιριαζει απολυτα στην εποχη που θεμελιωθηκαν αυτα, τοτε που πιστευαν οτι τα αστερια ειναι πιο κοντα στην γη απ την σεληνη και τα εβαλε εκει ο θεος για να στολισει τον ουρανο.

Για την τελευταια προταση θα κανω ενα (ασχετο) σχολιο γιατι με εχει προβληματισει το θεμα με τα ζωα. Βλεπω μερικες φορες τον γατο μου οταν ξαπλωνει ανασκελα στον καναπε και τεντωνεται, σκεφτομαι τι τυχερος που ειναι που δεν καταλαβαινει τι παιζει. Η μηπως ξερει αυτος και εγω ειμαι που τα εχω μπερδεψει; :102:

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών