Δεν γνωρίζω τι εστί Αμβραμισμός,(Niki έγραψε: ↑06 Φεβ 2021, 12:48
Λοιπόν για να το τελειώνω έχω γράψει πολλές φορές την γνώμη μου για το θέμα θρησκείας.
Ξανά.
Υπάρχει ο Αμβραϊσμός (θρησκείες όπως χριστιανισμός , Ιουδαισμός ,/μουσουλμανισμός κ.λ.π.) που εκμεταλλεύονται τον φόβο του ανθρώπου για τον θάνατο και υπόσχονται μεταθανάτια ζωή.
Υπάρχει και ο Μαρξισμός που εκμεταλεύεται τον φόβο του ανθρώπου για την καθημερινότητα και υπόσχεται μια καλύτερη ζωή.
Όσο περισσότερα προβλήματα της καθημερινότητας λύνει ο άνθρωπος τόσο περισσότερο πάει στην θρησκεία αν έχει φοβίες ή πνευματικές αναζητήσεις.
Όσο περισσότερα προβλήματα έχει στην καθημερινότητα τόσο περισσότερο πάει στον μαρξισμό.
Καταργώντας θρησκείες ή φιλοσοφίες δεν λύνεις τα προβλήματα.
Ο σωστός άνθρωπος εστιάζει στα προβλήματα των συνανθρώπων προσπαθώντας να δώσει λύσεις πάντα σεβόμενος τις όποιες φοβίες ή ανησυχίες τους.
Δεν ειρωνεύεται ούτε κοντράρει ούτε κυνηγά φαντάσματα ούτε έχει εμμονές.
την καλημέρα μου.

Το να μπεις στη διαδικασία να πιστέψεις σε κάτι, είτε αυτό θεωρείται θρησκεία υποδούλωσης, είτε ιδεολογια με γνώμονα την επίλυση, δεν σε βοηθά, μα αντιθέτως, σου αυξάνει τα θέματα επιβίωσης. Διότι είσαι καλυμμένος από το πέπλο της αβεβαιότητας ένεκα απλών θεωριών. Και αυτό έχει αποδειχθεί στην πάροδο των χρόνων.
Εν κατακλείδι, όσο ο άνθρωπος αντιλαμβάνεται τις δυνατότητές που έχει, τόσο πιο εύκολο γίνεται το να ανταπεξέλθει στις φοβίες και εμμονές του.
Η απελευθέρωση του νου, είναι το μέγιστο επίτευγμα της ανθρώπινης προσπάθειας.
Την καλησπέρα μου και καλή λευτεριά.