Αγαπάτε αλλήλους
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
Re: Αγαπάτε αλλήλους
Η άλλη πλευρά εκβιάζει την αγάπη μας
Αν και έχει την αμέριστη κρατική λατρεία
Αν και έχει την αμέριστη κρατική λατρεία
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".
Διάκριση θες;Σύνεση θες;
Δε τους λυπασε ειλικρινά μέσα στις λάσπες τώρα που βρέχει;
Για πες
Ή κάνεις το καλό ή δε το κάνεις γιατί έρχονται αλλά προβλήματα αν το κάνεις κάποιες φορές.
Εκ δεξιών πειρασμός : κάντο βρε κρίμα είναι φέρε κόσμο: και μετά δε μπορείς;;;
Αν και δεν είναι δική μας δουλειά είναι του κράτους
Κανονικά πρέπει πριν πάρουν αποφάσεις να κάνουν προσευχή στη Βουλή
Γιατί για τους χριστιανούς το αγαπάτε αλλήλους σημαίνει ότι πρέπει να τους αγαπούν όλους και για τους άλλους σημαίνει μόνο αυτούς με τους οποίους έχουν δεσμούς, αίματος, πολιτισμού;
Με την πτώση του αρχαίου κόσμου κρύφτηκε η αντιπανουργία ενώ η πανουργία ζει και βασιλεύει.
Πράγματι, ο Θεάνθρωπος απευθυνόμενος στους 12 Αποστόλους, τον πυρήνα των μαθητών (όχι τον στενό πυρήνα Ιωάννου-Ιακώβου-Πέτρου αλλά ούτε και το πλήθος των 72 Αποστόλων και σίγουρα όχι τον ζωώδη θεομάχο όχλο), τους δίνει την οδηγία να αγαπούν ο ένας τον άλλον, όπως όντως κάνουμε οι Χριστιανοί, οι βαπτισμένοι εν ύδατι και Πνεύματι αγίω.
Αυτό έχω καταλάβει και εγώ. Τους εν Χριστώ αδερφούς να αγαπάω. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να αγαπάω τον καθένα που έρχεται με διάφορους σκοπούς στην χώρα πριν ξεκαθαριστεί το τι είναι. Ας πούμε πολλοί Αλβανοί βαπτίστηκαν.
Κάτι τέτοιες στιγμές βρίσκω τον Νάνδρο σοφό...A0ANACIVC έγραψε: ↑21 Απρ 2020, 11:25Πράγματι, ο Θεάνθρωπος απευθυνόμενος στους 12 Αποστόλους, τον πυρήνα των μαθητών (όχι τον στενό πυρήνα Ιωάννου-Ιακώβου-Πέτρου αλλά ούτε και το πλήθος των 72 Αποστόλων και σίγουρα όχι τον ζωώδη θεομάχο όχλο), τους δίνει την οδηγία να αγαπούν ο ένας τον άλλον, όπως όντως κάνουμε οι Χριστιανοί, οι βαπτισμένοι εν ύδατι και Πνεύματι αγίω.
Σκέψου ότι ο δάσκαλός σου δεν αντιστάθηκε στη σύλληψη, το βασανισμό και τη σταύρωσή του για να καταλάβεις έστω κι ένα ψήγμα της διδασκαλίας περί αγάπης.
Σκέψου επίσης ότι μάλωσε τον μαθητή του που έκοψε το αφτί ενός από αυτούς που συμμετείχαν στη σύλληψη του Ιησού.
Σκέψου ότι δέχτηκε για πρωτομαθητή του εκείνον που δίωκε τους ίδιους τους χριστιανούς.
Την ύστατη στιγμή, στο σταυρό, δεν είπε στη μάνα του "πες στους Εβραίους να πάρουν τα όπλα και να επαναστατήσουν εναντίον των αλλόπιστων" αλλά ζήτησε από το Θεό να τους συγχωρέσει, επειδή δεν ξέρουν τι κάνουν.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stavmanr την 21 Απρ 2020, 11:52, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Δεν μπορώ να πω ότι είμαι χριστιανή, τυπικά είμαι και το αφήνω, αλλά δεν ανήκω στην ιστορική συνέχεια αυτής της περιοχής. Ανήκω στην ιστορική συνέχεια της Ελλάδας και είμαι υποχρεωμένη να υπερασπίζομαι τον τόπο και τους ανθρώπους μου ξεκινώντας από την στενή οικογένεια.
Τα θεολογικά μπορεί να μας εξηγήσει άλλος.
Πηγαίνετε εκκλησία τη Κυριακή;stavmanr έγραψε: ↑21 Απρ 2020, 11:49Σκέψου ότι ο δάσκαλός σου δεν αντιστάθηκε στη σύλληψη, το βασανισμό και τη σταύρωσή του για να καταλάβεις έστω κι ένα ψήγμα της διδασκαλίας περί αγάπης.
Σκέψου επίσης ότι μάλωσε τον μαθητή του που έκοψε το αφτί ενός από αυτούς που συμμετείχαν στη σύλληψη του Ιησού.
Σκέψου ότι δέχτηκε για πρωτομαθητή του εκείνον που δίωκε τους ίδιους τους χριστιανούς.
Κοινωνατε;
Είναι αλλιώς
Πρέπει να αγαπάμε είναι εικόνες Θεού
Τα άλλα είναι δουλειά του κρατους
Πολύ άσχημα το φτιάξανε όλο αυτο
"ήλθον γαρ διχάσαι άνθρωπον κατά του πατρός αυτού και θυγατέρα κατά της μητρός αυτής και νύμφην κατά της πεθεράς αυτής· και εχθροί του ανθρώπου οι οικιακοί αυτού."Antares έγραψε: ↑21 Απρ 2020, 11:52Δεν μπορώ να πω ότι είμαι χριστιανή, τυπικά είμαι και το αφήνω, αλλά δεν ανήκω στην ιστορική συνέχεια αυτής της περιοχής. Ανήκω στην ιστορική συνέχεια της Ελλάδας και είμαι υποχρεωμένη να υπερασπίζομαι τον τόπο και τους ανθρώπους μου ξεκινώντας από την στενή οικογένεια.
"Ήρθα για να χωρίσω τον άνδρα από τον πατέρα του, τη θυγατέρα από τη μητέρα, τη νύφη από την πεθερά. Εχθροί του ανδρός είναι οι της οικογένειάς του".
Ξέρεις ποιος το είπε;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stavmanr την 21 Απρ 2020, 11:57, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Οπότε να κάτσουμε να μας ληστέψουν, να μας βιάσουν, να μας πάρουν το σπίτι, μας λιθοβολίσουν, να μας ρίξουν στη μούρη για να καταλάβουμε έστω ένα ψήγμα της διδασκαλίας περί αγάπης;stavmanr έγραψε: ↑21 Απρ 2020, 11:49Σκέψου ότι ο δάσκαλός σου δεν αντιστάθηκε στη σύλληψη, το βασανισμό και τη σταύρωσή του για να καταλάβεις έστω κι ένα ψήγμα της διδασκαλίας περί αγάπης.

Σε ποια ΜΚΟ δουλεύεις;
Ο Θεός Λόγος δεν παραινεί τον όχλο στην αγάπη, ο όχλος αδυνατεί να αντιληφθεί παραινέσεις, στην καλύτερη μπορεί να αντιληφθεί χτυπήματα ή διλήμματα (Ιησούν ή Βαραββάν). Θα ήταν άκρως παράλογο και οξύμωρο εκ μέρους Του αν το έκανε.stavmanr έγραψε: ↑21 Απρ 2020, 11:48Κάτι τέτοιες στιγμές βρίσκω τον Νάνδρο σοφό...A0ANACIVC έγραψε: ↑21 Απρ 2020, 11:25Πράγματι, ο Θεάνθρωπος απευθυνόμενος στους 12 Αποστόλους, τον πυρήνα των μαθητών (όχι τον στενό πυρήνα Ιωάννου-Ιακώβου-Πέτρου αλλά ούτε και το πλήθος των 72 Αποστόλων και σίγουρα όχι τον ζωώδη θεομάχο όχλο), τους δίνει την οδηγία να αγαπούν ο ένας τον άλλον, όπως όντως κάνουμε οι Χριστιανοί, οι βαπτισμένοι εν ύδατι και Πνεύματι αγίω.
Δεν είμαι φαν του χριστιανισμού, αλλά δεν θυμάμαι να είπε κάπου αγαπάτε αυτόν που έρχεται να σας σκοτώσει, βιάσει, αντικαταστήσει.

Τέλος πάντων, οι βλακείες που λες ίσως έπιαναν στους πρώτους χριστιανούς που ήταν τέρμα γίδια.
Τώρα πρέπει να βρεις άλλο παραλήρημα μην τυχόν και σου διώξουμε τον Αχμέτ και τι θα απογίνεις.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Juno την 21 Απρ 2020, 12:00, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 0 Απαντήσεις
- 166 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από vag_el
09 Ιούλ 2023, 15:58