Να πω σ' αυτό το σημείο ότι αυτή ήταν η ουσία της θεωρίας του ιδιοθεϊσμού, που είχα ξεκινήσει να αναπτύσσω λίγο πριν αποδεχτώ ότι είμαι άθεος και για την οποία είχα κάνει νύξη στο αείμνηστον.hellegennes έγραψε: ↑06 Απρ 2018, 01:27Αν υπάρχει θεός, είναι το ίδιο το σύμπαν. Εννοώ κυριολεκτικά.
Υπάρχει θεός; Και αν υπάρχει τι είναι;
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
- hellegennes
Re: Υπάρχει θεός; Και αν υπάρχει τι είναι;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Μισό δηλαδή θέλεις να πεις ότι όπως στο σταρ τρεκ πχ που πάνε σε ένα άλλο παράλληλο συμπανάκι και βρίσκονται με άλλες εκδοχές του ίδιου τους του εαυτού, δεν είναι αυτό άλλο διαφορετικό συμπανάκι; Είναι το ίδιο σύμπαν με το προηγούμενο που ήτανε;hellegennes έγραψε: ↑06 Απρ 2018, 01:35Η λέξη είναι σύμπαν. Όπως το άτομο του Ηράκλειτου δεν είναι αυτό που λέμε άτομο σήμερα, έτσι και το σύμπαν είναι ό,τι είναι τα πάντα. Αν τα πάντα είναι κάτι παραπάνω από την δική μας βράνη, χωροχρονικό συνεχές και τα ρέστα, τότε αυτό είναι το σύμπαν.sys3x έγραψε: ↑06 Απρ 2018, 01:30Δεν είναι μόνο αυτό το σύμπαν, έχει κι άλλα πολλά μικρά συμπανάκια, δεν είναι αυτό θεός, αυτό είμαστε εμείς. Οπ αυτό εννοείς;hellegennes έγραψε: ↑06 Απρ 2018, 01:27
Αν υπάρχει θεός, είναι το ίδιο το σύμπαν. Εννοώ κυριολεκτικά.
Αυτό θες να πεις, ότι όλα είναι ένα;
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
Σαυτο πλησιαζω περισσοτερο, αλλα και παλι δε νομιζω οτι μου φτανει.hellegennes έγραψε: ↑06 Απρ 2018, 01:35Η λέξη είναι σύμπαν. Όπως το άτομο του Ηράκλειτου δεν είναι αυτό που λέμε άτομο σήμερα, έτσι και το σύμπαν είναι ό,τι είναι τα πάντα. Αν τα πάντα είναι κάτι παραπάνω από την δική μας βράνη, χωροχρονικό συνεχές και τα ρέστα, τότε αυτό είναι το σύμπαν.
κουοτάρεις τον εαυτό σου Χέλλη ΑΑ το κάναμε εδώ μέσα. ποιος έχει σειρά; Ποιος είναι ο πιο νέος;hellegennes έγραψε: ↑06 Απρ 2018, 01:39Να πω σ' αυτό το σημείο ότι αυτή ήταν η ουσία της θεωρίας του ιδιοθεϊσμού, που είχα ξεκινήσει να αναπτύσσω λίγο πριν αποδεχτώ ότι είμαι άθεος και για την οποία είχα κάνει νύξη στο αείμνηστον.hellegennes έγραψε: ↑06 Απρ 2018, 01:27Αν υπάρχει θεός, είναι το ίδιο το σύμπαν. Εννοώ κυριολεκτικά.
.
.
- hellegennes
Το σύμπαν μπορεί να αποτελείται από άπειρες στρώσεις άπειρων χωροχρονικών συνεχών. Αυτήν την στιγμή γνωρίζουμε την ύπαρξη μόνο του δικού μας. Ίσως υπάρχει μόνο το δικό μας, ίσως υπάρχουν κι άλλα, ίσως άπειρα σε αριθμό. Αυτό το σύνολο είτε περιέχει ένα είτε άπειρα συνεχή, είναι το σύμπαν. Αυτό το πράγμα είναι ο Θεός του ιδιοθεϊσμού. Κι εμείς είμαστε μέρος του. Χλωρίδα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Μα φυσικά, για το παραπάνω έχουμε άλλες τέχνες, πιο ανώτερες, την μουσική πχ. Μπορώ να το αποδείξω.Custom_F έγραψε: ↑06 Απρ 2018, 01:41Σαυτο πλησιαζω περισσοτερο, αλλα και παλι δε νομιζω οτι μου φτανει.hellegennes έγραψε: ↑06 Απρ 2018, 01:35Η λέξη είναι σύμπαν. Όπως το άτομο του Ηράκλειτου δεν είναι αυτό που λέμε άτομο σήμερα, έτσι και το σύμπαν είναι ό,τι είναι τα πάντα. Αν τα πάντα είναι κάτι παραπάνω από την δική μας βράνη, χωροχρονικό συνεχές και τα ρέστα, τότε αυτό είναι το σύμπαν.
.
.
Παίζει όλο αυτό να είναι απλά μια προσομοίωση αυτού περίπου που περιγράφεις πχ αλλά όχι αυτό περ σε;hellegennes έγραψε: ↑06 Απρ 2018, 01:43Το σύμπαν μπορεί να αποτελείται από άπειρες στρώσεις άπειρων χωροχρονικών συνεχών. Αυτήν την στιγμή γνωρίζουμε την ύπαρξη μόνο του δικού μας. Ίσως υπάρχει μόνο το δικό μας, ίσως υπάρχουν κι άλλα, ίσως άπειρα σε αριθμό. Αυτό το σύνολο είτε περιέχει ένα είτε άπειρα συνεχή, είναι το σύμπαν. Αυτό το πράγμα είναι ο Θεός του ιδιοθεϊσμού. Κι εμείς είμαστε μέρος του. Χλωρίδα.
.
.
Και σαυτο ειμαι κοντα. Εσενα σου φτανει ομως;hellegennes έγραψε: ↑06 Απρ 2018, 01:43Το σύμπαν μπορεί να αποτελείται από άπειρες στρώσεις άπειρων χωροχρονικών συνεχών. Αυτήν την στιγμή γνωρίζουμε την ύπαρξη μόνο του δικού μας. Ίσως υπάρχει μόνο το δικό μας, ίσως υπάρχουν κι άλλα, ίσως άπειρα σε αριθμό. Αυτό το σύνολο είτε περιέχει ένα είτε άπειρα συνεχή, είναι το σύμπαν. Αυτό το πράγμα είναι ο Θεός του ιδιοθεϊσμού. Κι εμείς είμαστε μέρος του. Χλωρίδα.
- hellegennes
Τα πάντα παίζουν αν το πας σε μεταφυσικό επίπεδο. Αλλά είναι καλύτερα να διατηρείς όσο το δυνατόν σε ρεαλιστικά επίπεδα τις υποθέσεις σου.sys3x έγραψε: ↑06 Απρ 2018, 01:48Παίζει όλο αυτό να είναι απλά μια προσομοίωση αυτού περίπου που περιγράφεις πχ αλλά όχι αυτό περ σε;hellegennes έγραψε: ↑06 Απρ 2018, 01:43Το σύμπαν μπορεί να αποτελείται από άπειρες στρώσεις άπειρων χωροχρονικών συνεχών. Αυτήν την στιγμή γνωρίζουμε την ύπαρξη μόνο του δικού μας. Ίσως υπάρχει μόνο το δικό μας, ίσως υπάρχουν κι άλλα, ίσως άπειρα σε αριθμό. Αυτό το σύνολο είτε περιέχει ένα είτε άπειρα συνεχή, είναι το σύμπαν. Αυτό το πράγμα είναι ο Θεός του ιδιοθεϊσμού. Κι εμείς είμαστε μέρος του. Χλωρίδα.
Αν θυμάμαι καλά, ο ιδρυτής της SpaceX είναι υπέρμαχος αυτής της θεωρίας.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Όχι. Προτιμώ να μένω στα δεδομένα. Και τα δεδομένα που έχουμε είναι ότι υπάρχουν φυσικοί νόμοι, υπήρξε ένα γεγονός που έθεσε σε ύπαρξη το σύμπαν και αυτό είναι όλο. Ούτε θεοί ούτε πολλαπλές, μη τεμνόμενες διαστάσεις και τα ρέστα.Custom_F έγραψε: ↑06 Απρ 2018, 01:52Και σαυτο ειμαι κοντα. Εσενα σου φτανει ομως;hellegennes έγραψε: ↑06 Απρ 2018, 01:43Το σύμπαν μπορεί να αποτελείται από άπειρες στρώσεις άπειρων χωροχρονικών συνεχών. Αυτήν την στιγμή γνωρίζουμε την ύπαρξη μόνο του δικού μας. Ίσως υπάρχει μόνο το δικό μας, ίσως υπάρχουν κι άλλα, ίσως άπειρα σε αριθμό. Αυτό το σύνολο είτε περιέχει ένα είτε άπειρα συνεχή, είναι το σύμπαν. Αυτό το πράγμα είναι ο Θεός του ιδιοθεϊσμού. Κι εμείς είμαστε μέρος του. Χλωρίδα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Τι αξία έχουν όλες οι επιστήμες που μας βοηθάνε να βελτιώσουμε την ζωή μας, να την παρατείνουμε ξέρω γω, να μάθουμε το σύμπαν γύρω μας, βάλε εδώ ότι θες, αν δεν είχαμε την Μουσική; Φαντάζεσαι την ζωή σου χωρίς μουσική;
Καμία άλλη τέχνη (άντε ίσως και η ποίηση που έτσι κι αλλιώς μπορεί να μετουσιώνεται σε μουσική) δεν μπορεί να σου δώσει πιο βιωματικά την ψευδαίσθηση της θεϊκής-συμπαντικής προσέγγισης, της πνευματικής ανάτασης. Τύφλα να χει το σ3χ, θου κύριε.
.
.
Ναι, σε ολα! Δε μου φτανει ομως ρε γμτ... και το κενο δε μπορει να μου το γεμισει θεος...hellegennes έγραψε: ↑06 Απρ 2018, 01:54Όχι. Προτιμώ να μένω στα δεδομένα. Και τα δεδομένα που έχουμε είναι ότι υπάρχουν φυσικοί νόμοι, υπήρξε ένα γεγονός που έθεσε σε ύπαρξη το σύμπαν και αυτό είναι όλο. Ούτε θεοί ούτε πολλαπλές, μη τεμνόμενες διαστάσεις και τα ρέστα.
Ορισμενες φορες σκεφτομαι ποσο πιο ησυχη και ηρεμη θα ημουν αν απλως πιστευα.
Στο κατω κατω βεβαια, δεν εχει ιδιαιτερο νοημα. Ο,τι και αν συμβαινει. Κανενα νοημα.
Το παραμυθι παντως, ειναι μια βοηθεια για την αποφυγη της μουρλας απο το αγνωστο... αρκει να σε πεισει ομως πρωτα...
Οι επιστημες υπηρχαν εκει και περιμεναν και περιμενουν να τις ανακαλυψουμε. Υπηρχαν ολα. Το οτι μας παιρνει καιρο να τις βρουμε και να τις αναλυσουμε, ειναι αλλο καπελο. Ολα μαζι κανουν το συμπαν και μεις ψαχουλευουμε στα κομματια του. Ολες οι πληροφοριες υπαρχουν, ειναι μπροστα μας, απλως δε μπορουμε να τις διαβασουμε. Τουλαχιστον οχι ολες, οχι ακομη. Λες και καποτε ημασταν ενα ολοκληρο, γιναμε κομματια και τωρα ψαχνουμε τροπο να γινουμε ενα και παλι. Περιπου... καπως ετσι... μαυτη τη σκεψη καπως ηρεμω παντως...sys3x έγραψε: ↑06 Απρ 2018, 02:00Τι αξία έχουν όλες οι επιστήμες που μας βοηθάνε να βελτιώσουμε την ζωή μας, να την παρατείνουμε ξέρω γω, να μάθουμε το σύμπαν γύρω μας, βάλε εδώ ότι θες, αν δεν είχαμε την Μουσική; Φαντάζεσαι την ζωή σου χωρίς μουσική;
Καμία άλλη τέχνη (άντε ίσως και η ποίηση που έτσι κι αλλιώς μπορεί να μετουσιώνεται σε μουσική) δεν μπορεί να σου δώσει πιο βιωματικά την ψευδαίσθηση της θεϊκής-συμπαντικής προσέγγισης, της πνευματικής ανάτασης. Τύφλα να χει το σ3χ, θου κύριε.
Εγώ πιστεύω στον Ι.Σ Μπαχ, έχει πολλούς Θεούς ή θρησκεία μας.Custom_F έγραψε: ↑06 Απρ 2018, 02:02Ναι, σε ολα! Δε μου φτανει ομως ρε γμτ... και το κενο δε μπορει να μου το γεμισει θεος...hellegennes έγραψε: ↑06 Απρ 2018, 01:54Όχι. Προτιμώ να μένω στα δεδομένα. Και τα δεδομένα που έχουμε είναι ότι υπάρχουν φυσικοί νόμοι, υπήρξε ένα γεγονός που έθεσε σε ύπαρξη το σύμπαν και αυτό είναι όλο. Ούτε θεοί ούτε πολλαπλές, μη τεμνόμενες διαστάσεις και τα ρέστα.
Ορισμενες φορες σκεφτομαι ποσο πιο ησυχη και ηρεμη θα ημουν αν απλως πιστευα.
Στο κατω κατω βεβαια, δεν εχει ιδιαιτερο νοημα. Ο,τι και αν συμβαινει. Κανενα νοημα.
Το παραμυθι παντως, ειναι μια βοηθεια για την αποφυγη της μουρλας απο το αγνωστο... αρκει να σε πεισει ομως πρωτα...
Έχουμε υποτάξει ολόκληρο τον πλανήτη εδώ και αιώνες.
:devil:
κάτι πρέπει να γίνει με τα εμότικον.
(:
.
.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Πρέπει να θεωρήσουμε ότι ο Θεός υπάρχει εάν δεν μπορούμε να αποδείξουμε ότι δεν υπάρχει;
από Άθεος » 13 Μάιος 2024, 08:14 » σε Θρησκειολογία - 456 Απαντήσεις
- 12112 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Άθεος
03 Μαρ 2025, 20:24
-
-
- 1 Απαντήσεις
- 398 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Unicex
07 Μαρ 2025, 10:12
-
-
Νέα δημοσίευση Υπάρχει Θεός;
από Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 » 08 Σεπ 2024, 09:43 » σε Θρησκειολογία - 2668 Απαντήσεις
- 40741 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Polaris3
27 Απρ 2025, 17:09
-
-
-
Νέα δημοσίευση Υπάρχει ο Θεός των Γιουδαίων;
από taxalata xalasa » 19 Οκτ 2024, 19:07 » σε Θρησκειολογία - 202 Απαντήσεις
- 3678 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από taxalata xalasa