Καθόλου, εκτός αν πιστεύεις ότι τον omnipotent θεό σου τον απασχολεί έστω και στο ελάχιστο το έχω να πω εγώ για αυτόν.
Τι είναι θεός;
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
Re: Τι είναι θεός;
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.
Thank you Google Translate.
Thank you Google Translate.
Ναι λέω να συμβαίνει χωρίς λόγο.
Δεν είναι λίγο εγωιστικό να απαιτείς λόγος επειδή το μυαλό σου μόνο με λόγους μπορεί να αντιλαμβάνεται τα πράγματα; Η φύση γιατί να πρέπει να ακολουθεί το ότι τα πάντα έχουν κάποιο λόγο; Για ικανοποιεί το μυαλό μας; Ή μπας και το μυαλό μας είναι παραπάνω από τη φύση.
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
Περιπαικτική ήταν η ερώτηση. Οι αρχαίοι Έλληνες μίλησαν βέβαια για τον Θεό. Για το Εν, το Ον και το μη Ον, ο Παρμενίδης, Πλάτων κ.α. Προσπαθούσαν να προσεγγίσουν με την λογική το Ον που βρίσκεται έξω από το σύμπαν που αντιλαμβανόμαστε.
Σαφέστατα. Δημιουργήθηκαν για να αφουγκράζονται την ανάγκη των ανθρώπων. Ένεκα της Φύσης απ'την οποία ζούσαν και σέβονταν. Η μυθιστορία και οι εκφάνσεις της, έχουν αλληγορικό χαρακτήρα.έργο_μακέτο έγραψε: ↑16 Νοέμ 2021, 14:35Οι θεοί των αρχαίων ελλήνων βέβαια ήταν δημιουργήματα κι όχι δημιουργοί της πραγματικότητας.
Όπως και να'χει όμως η Θεοσοφία της Αρχαίας Ελλάδας είναι πολύτιμη, διότι συμπεριλαμβάνει στους κόλπους της, σπουδαίες ερμηνείες που δυστυχώς οικειοποιήθηκε το μετέπειτα χριστιανικό μπουλούκι για να δικαιολογήσει την ύπαρξή του.
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison
Διότι ''πέταξαν'' στον κάλαθο τη Μαρία που δεν τους βόλευε. Είχαν γνώση τα ιερατεία που διαχειρίζονταν την τότε κατάσταση. Έκαναν τον ''ρέμπελο'', πρίγκηπα, και πολύ αργότερα έδωσαν στη μάνα του τα σκήπτρα μιας υποτυπώδους εξουσίας, για να ικανοποιήσουν το ποίμνιο.
Σου προτείνω ανεπιφύλακτα να διαβάσεις τη Λιλή Ζωγράφου και το βιβλίο ''Αντιγνώση''. Γι'αυτό εξ'άλλου το παπαδαριό την αφόρισε.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Πασιφάη την 16 Νοέμ 2021, 19:31, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Είσαι γιαλαντζί. Η Θεσσαλία δεν ήταν ποτέ στο παιχνίδι της κατοχύρωσης τίτλου.taliban έγραψε: ↑16 Νοέμ 2021, 16:50Σε αυτό το θέμα συζητάνε μόνο ο Θεός δηλαδή Εγώ και οι υπόλοιποι wannabe θεοί και θεές.
Οι άλλοι που απλά είστε οι υπηρέτες μου θα απαντάτε όταν εγώ σας το πω δια μέσου των αντιπροσώπων μου τους οποίους πρώτα θα τους φιλάτε το χέρι 3 φορές.
Διαφορετικά η οργή μου θα πέσει πάνω σας .

- Nandros
- Phorum.gr user: Nandros
- Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία
Και ποια είναι η διαφορά από τους θεούς που υιοθέτησαν οι νεοέλληνες;έργο_μακέτο έγραψε: ↑16 Νοέμ 2021, 14:35Οι θεοί των αρχαίων ελλήνων βέβαια ήταν δημιουργήματα κι όχι δημιουργοί της πραγματικότητας.
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
- taliban
- Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας
Έτσι σας ξεγελάμε και σας αφήνουμε να πιστεύεται πως έχετε τα σκήπτρα ποταποί ψευτοθεοί.Πασιφάη έγραψε: ↑16 Νοέμ 2021, 19:30Είσαι γιαλαντζί. Η Θεσσαλία δεν ήταν ποτέ στο παιχνίδι της κατοχύρωσης τίτλου.taliban έγραψε: ↑16 Νοέμ 2021, 16:50Σε αυτό το θέμα συζητάνε μόνο ο Θεός δηλαδή Εγώ και οι υπόλοιποι wannabe θεοί και θεές.
Οι άλλοι που απλά είστε οι υπηρέτες μου θα απαντάτε όταν εγώ σας το πω δια μέσου των αντιπροσώπων μου τους οποίους πρώτα θα τους φιλάτε το χέρι 3 φορές.
O Ιανός...από τα φάρσαλα... send you his regards

- Σπύρος
- Phorum.gr user: Σπυρος1
- Επικοινωνία:
ΕΙΜΙ Η ΖΩΗ = ΙΗΣΟΥΣ = 888
Ανταποδίδω τον χαιρετισμό. :taliban έγραψε: ↑16 Νοέμ 2021, 19:35Έτσι σας ξεγελάμε και σας αφήνουμε να πιστεύεται πως έχετε τα σκήπτρα ποταποί ψευτοθεοί.Πασιφάη έγραψε: ↑16 Νοέμ 2021, 19:30Είσαι γιαλαντζί. Η Θεσσαλία δεν ήταν ποτέ στο παιχνίδι της κατοχύρωσης τίτλου.taliban έγραψε: ↑16 Νοέμ 2021, 16:50
Σε αυτό το θέμα συζητάνε μόνο ο Θεός δηλαδή Εγώ και οι υπόλοιποι wannabe θεοί και θεές.
O Ιανός...από τα φάρσαλα... send you his regards

- έργο_μακέτο
- Phorum.gr user: έργο μακέτο
Δεν εννοούσα δημιουργήματα κατ'αυτή την έννοια. Κατ'αυτή την έννοια όλοι οι θεοί και οι μεταφυσικές οντότητες είναι νοητικά δημιουργήματα των ανθρώπων.Πασιφάη έγραψε: ↑16 Νοέμ 2021, 19:20Σαφέστατα. Δημιουργήθηκαν για να αφουγκράζονται την ανάγκη των ανθρώπων. Ένεκα της Φύσης απ'την οποία ζούσαν και σέβονταν. Η μυθιστορία και οι εκφάνσεις της, έχουν αλληγορικό χαρακτήρα.έργο_μακέτο έγραψε: ↑16 Νοέμ 2021, 14:35Οι θεοί των αρχαίων ελλήνων βέβαια ήταν δημιουργήματα κι όχι δημιουργοί της πραγματικότητας.
Όπως και να'χει όμως η Θεοσοφία της Αρχαίας Ελλάδας είναι πολύτιμη, διότι συμπεριλαμβάνει στους κόλπους της, σπουδαίες ερμηνείες που δυστυχώς οικειοποιήθηκε το μετέπειτα χριστιανικό μπουλούκι για να δικαιολογήσει την ύπαρξή του.
Εννοούσα ότι οι θεοί των αρχαίων ήταν οντολογικά μεταγενέστεροι των στοιχείων της φύσης. Πρώτα υπήρχε το Χάος, η Μέρα, η Νύχτα, η Γέα κι όλα αυτά και μετά ο Κρόνος, η Ρέα, ο Δίας κι όλοι οι υπόλοιποι. Αντίθετα στο χριστιανισμό πρώτα υπήρξε ο άχωρος και άχρονος τριαδικός θεός και μετά η "πλάση". Στη μία περίπτωση οι θεοί είναι προιόντα του (προσωποποιημένου βέβαια) φυσικού κόσμου στην άλλη ο φυσικός κόσμος και όλες αρχές που τον διέπουν είναι προιόν αυτής της υπέρτατης οντότητας.
- Have you been to Samos ?
- Yes, I was one of the first.
- No, you have not been to Samos!
- Yes I have!
- Look, you are not here today to insult me.
- Yes, I was one of the first.
- No, you have not been to Samos!
- Yes I have!
- Look, you are not here today to insult me.
εγω δεν εχω, καλυτερα, θα κατσω αμοναχος μου.Ζενίθεδρος έγραψε: ↑16 Νοέμ 2021, 14:54Όλοι έχουν κάποιον θεό και με αυτόν θα βρίσκονται παρέα στην αιωνιότητα. Δίκαια πράγματα.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 1 Απαντήσεις
- 329 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από taxalata xalasa
26 Νοέμ 2024, 05:08
-
- 5 Απαντήσεις
- 493 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Αγχίαλος
26 Μάιος 2024, 18:56
-
- 1 Απαντήσεις
- 400 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Unicex
07 Μαρ 2025, 10:12
-
-
Νέα δημοσίευση Υπάρχει Θεός;
από Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 » 08 Σεπ 2024, 09:43 » σε Θρησκειολογία - 2671 Απαντήσεις
- 41275 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Citroenakias
Χθες, 16:13
-