Οι Λευκοί;Άθεος έγραψε: ↑20 Φεβ 2024, 11:50Ουδέποτε έγραψα ότι η ιστορία των θεών είναι παραμύθι. Εκεί ακριβώς βρίσκεται η πονηριά των θεολόγων. Να πιστεύει ο κόσμος ότι οι ίδιοι εμπνεύστηκαν τους θεούς για να μη μάθουν ποτέ ότι πρόκειται για κολοσσιαία απάτη.taxalata xalasa έγραψε: ↑20 Φεβ 2024, 10:18Το θέμα είναι πως ισχυρίζεσαι τό,τι πριν 20,000 χρόνια κάποιοι έφταξαν ένα παραμύθι κι αυτό μεταφέρθηκε ολούθε. Εκεί είναι η αυθαιρεσία σου.
Προφανώς δεν έχεις διαβάσει το νήμα από την αρχή.
Τα πάντα στηρίζονται σε ιστορικά γεγονότα.
Οι λευκοί που είχαν διασταυρωθεί με τους Νεάντερταλ, όταν έφυγαν από την Εγγύς Ανατολή, πριν από 40,000 χρόνια, ειπώθηκε ότι δεν έφυγαν παρά ανέβηκαν στα βουνά. Τότε εμφανίστηκαν οι θεοί στην ιστορία. Στις 20.000 χρόνια πριν, ειπώθηκε ότι έφυγαν από τα βουνά και πήγαν με σκάλες στον ουρανό. Αυτή είναι όλη η ιστορία και δεν είναι καθόλου παραμύθι.Λάθος! Η διαφορά μας είναι τεράστια. Εγώ ξέρω ότι δεν υπάρχει Θεός, ενώ εσύ λες ότι δεν πιστεύεις, παρόλο που Θεός πιθανόν υπάρχει.Εσύ δηλώνεις άθεος, εγώ δηλώνω άθρησκος. Έχουμε μια μικρή διαφορά.
Δηλαδή πήγαν με σκάλες στον ουρανό ;
Κι αυτο δεν είναι παραμύθι; είναι ιστορια; τι μας γραφεις ωρε;

Οι μαύροι; Οι κίτρινοι; Οι ερυθροί; Οι aboriginals της Αουστράλιας; Έφαγαν αμάσητο το παραμύθι των Λευκών από της Εγγύς Ανατολή ; Δεν μπορούσαν να φτιάξουν δικά τους παραμύθια;

Και για την διαφορά μας. Πως ξέρεις ότι ΔΕΝ υπάρχει κάτι; Δεν ξέρεις και κομπάζεσαι πως ξέρεις.
Πιστεύεις πως δεν υπάρχει κάτι. Είναι θέμα πίστης και όχι απόλυτης γνώσης.
Είσαι κι εσύ ένας πιστός, όπως και οι αντίθετοί σου. Και μάλιστα, φαίνεται πως είσαι το ίδιο φανατικός και ταλιμπάν της πίστης σου, όπως και οι αντίθετοί σου.
Αυτό δείχνεις με τα γραφόμενά σου και ναι τελικά έχουμε μεγάλη διαφορά αφού εγώ δεν πιστεύω ούτε εσένα, ούτε τους αντίθετούς σου.