χώρος 12θειστών

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Mitharadir

Re: χώρος 12θειστών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Mitharadir » 26 Δεκ 2020, 18:28

taliban έγραψε:
26 Δεκ 2020, 18:19
Mitharadir έγραψε:
26 Δεκ 2020, 16:31
taliban έγραψε:
26 Δεκ 2020, 16:24

Δεν έγραψα για καμπάνες και μην επαναλαμβάνεις τα ίδια.
Άνοιξαν τα μεγάφωνα και άρχισαν τις ψαλμωδίες στις 5κ30 το πρωί.
Καμία σχέση δεν έχει η παγκοσμιοποίηση ούτε κανένας περιορισμός της θρησκευτική έκφρασης υφίσταται.
Η ίδια ελευθερία ισχύει για τα τζαμιά στη Θράκη(και παντού στον κόσμο). Πάντως στις ορθόδοξες εκκλησίες στην Ελλάδα αυτά γίνονται φέτος λόγω των ειδικών συνθηκών για να ακούνε την λειτουργιά πολλά άτομα που δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν στην εκκλησία λόγω περιορισμού στα άτομα που επιτρέπονται εντός του ναού (αν και είχαν δικαίωμα οι εκκλησίες να χρησιμοποιήσουν μεγάφωνα και πριν την πανδημία όπως ακριβώς χρησιμοποιούν τα τζαμιά σε Θράκη και Δωδεκάνησα).
Το να ουρλιάζουν από τα μεγάφωνα ώρες κοινής ησυχίας παπάδες, μουτζαχεντίν και πάσης φύσεως θρησκευτικοί τραγουδιστές δεν είναι ελευθερία .

Καταπάτηση της ελευθερίας άλλων ανθρώπων λέγεται, τουλάχιστον.

Γιατί με την ίδια λογική κάποιοι γουστάρουν παντελίδη .
Αμα περάσουν όλοι αυτοί σωρηδόν έξω από το σπίτι σου στις 5κ30 το πρωί με την μουσική στο τέρμα κάτι μου λέει πως δεν θα το αποδεχθείς το ίδιο εύκολα...
Οι χώροι λατρείας νομικά έχουν(όπως και σχεδόν σε κάθε χώρα του κόσμου) το δικαίωμα να χρησιμοποιούν μεγάφωνα για θρησκευτικούς σκοπούς.Στην Θράκη(νομοί Ροδόπης και Ξάνθης) και τα Δωδεκάνησα(Ρόδος και Κως) τα τζαμιά καθημερινά χρησιμοποιούν τα μεγάφωνα για να μεταδίδουν το κάλεσμα του μουεζίνη για προσευχή.Οι εκκλησίες ως τώρα δεν το χρησιμοποιούσαν αυτό το δικαίωμα και αρκούνταν να χτυπούν απλά τις καμπάνες διότι δεν χρειαζόταν να επιστρατευτούν μεγάφωνα,οι πιστοί μπορούσαν να παρακολουθήσουν την λειτουργία απο το εσωτερικό των ναών τους.Τώρα όμως η κυβέρνηση έχει επιβάλει αυστηρό πλαφόν στο πόσοι μπορούν να μπουν μέσα σε χώρους λατρείας(ενώ δεν έκανε το ίδιο π.χ με τα σουπερ μάρκετ).Αν η κυβέρνηση δεν έβαζε πλαφόν για αριθμό πιστών εντός των ναών δεν θα χρειαζόταν να ασκήσει και η εκκλησία το νομικό της δικαίωμα(που ασκούν δεκαετίες τώρα τα τζαμιά σε Θράκη και Δωδεκάνησα) για χρήση μεγαφώνων.Όμως υπάρχουν πολλοί πιστοί που δεν μπορούν να παρακολουθήσουν την λειτουργία προσωρινά λόγω των περιορισμών.Αυτη είναι η λύση που δόθηκε(και το ίδιο έγινε και σε άλλες χώρες της ΕΕ αλλα και του κόσμου).

Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares » 26 Δεκ 2020, 18:33

Δεν μου έχει τύχει να ενοχληθώ από μεγάφωνα εκκλησίας. Σε μια, δύο περιπτώσεις έμενα κοντά σε εκκλησία. Μακάρι δηλαδή να έπαιζαν μεγάφωνα εκκλησίας, αντί για άλλα, πανηγύρια, αυτοκίνητα, μηχανές κλπ.
Στο μάτι σας έχουν βάλει; :lol:

Άβαταρ μέλους
taliban
Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taliban » 26 Δεκ 2020, 18:35

Antares έγραψε:
26 Δεκ 2020, 18:33
Δεν μου έχει τύχει να ενοχληθώ από μεγάφωνα εκκλησίας. Σε μια, δύο περιπτώσεις έμενα κοντά σε εκκλησία. Μακάρι δηλαδή να έπαιζαν μεγάφωνα εκκλησίας, αντί για άλλα, πανηγύρια, αυτοκίνητα, μηχανές κλπ.
Εγώ τυγχάνει να είμαι σχετικά δίπλα.
Καμπάνες κλπ δεν με ενοχλούν.
Αλλα γμτ μου, 5κ30 άκουγα τον φάλτσο ψάλτη να γκαρίζει πρωί πρωί.
Ακόμη ήμουν απ τα ξύδια δεν καταλαβαίνα τι γινόταν, νόμιζα πως ήταν καλοκαίρι και ήμουν σε πανηγύρι με κλαρίνα.
Μόλις ξύπνησα ξενέρωσα.

Mitharadir

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Mitharadir » 26 Δεκ 2020, 18:46

taliban έγραψε:
26 Δεκ 2020, 18:35
Antares έγραψε:
26 Δεκ 2020, 18:33
Εγώ τυγχάνει να είμαι σχετικά δίπλα.
Καμπάνες κλπ δεν με ενοχλούν.
Αλλα γμτ μου, 5κ30 άκουγα τον φάλτσο ψάλτη να γκαρίζει πρωί πρωί.
Ακόμη ήμουν απ τα ξύδια δεν καταλαβαίνα τι γινόταν, νόμιζα πως ήταν καλοκαίρι και ήμουν σε πανηγύρι με κλαρίνα.
Μόλις ξύπνησα ξενέρωσα.
Διάβασε το σχόλιο μου.Αυτό γίνεται προσωρινά λόγω του πλαφόν που ισχύει με απόφαση της κυβέρνησης για περιορισμό στον αριθμό ατόμων μέσα στους χώρους λατρείας.Το ίδιο γίνεται και σε άλλες χώρες της ΕΕ και του κόσμου.Σε πόλεις(και κωμοπόλεις) όπως η Κομοτηνή,η Ξάνθη,ο Ίασμος,τα Αρριανά,ο Εχίνος,η Κως κτλ καθημερινά χρησιμοποιούνται(και μάλιστα κάμποσες φορές την ημέρα) μεγάφωνα απο τα τεμένη για το κάλεσμα του μουεζίνη για προσευχή αλλα κανένας μουσουλμάνος ή ορθόδοξος(και γενικά κανένας απο εκείνες της πόλεις και κωμοπόλεις) δεν διαμαρτυρήθηκε ή ενοχλήθηκε ποτέ εδώ και δεκαετίες πολλές.

Άβαταρ μέλους
Λοξίας
Phorum.gr user: Δέλτα / Δέλτα-Λοξ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας » 26 Δεκ 2020, 18:52

Mitharadir
Συμφορουμίτη μου, η χρήση καμπάνας και μεγαφωνικών εγκταστάσεων από ΟΛΕΣ τις θρησκευτικές ΝΠΔΔ, περιορίζεται σε σαφή καθορισμένα πλαίσια και υπόκειται στις διατάξεις περί Κοινής Ησυχίας.
Οπότε, ναι μεν έχουν δικαίωμα χρήσης μηχανολογικών εγκαταστάσεων (μεγάφωνα, ηλεκτρικές καμπάνες), αλλά στις ώρες Κοινής Ησυχίας, δεν μπορούν να τα χρησιμοποιούν.
Ακόμα και ο ίδιος ο Ιερώνυμος, με εγκύκλιό του το 2013, υπενθύμισε την σχετική διάταξη για μη χρήση καμπανών τις ώρες Κοινής Ησυχίας.

Οπότε, μην επαναλαμβάνεις το ίδιο τροπάρι περί δικαιώματος χρήσης μεγαφώνων, διοτι δεν σου λέει αυτό ο taliban. Σου λέει για 05:30 το πρωί, δηλαδή ώρα Κοινής Ησυχίας. ΜΗΝ κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις...
ΔΕΝ υπάρχει "προσωρινά". ΔΕΝ υπάρχει νόμος ή αστυνομική διάταξη, που "προσωρινά" αναιρεί την ισχύ της διάταξης περί Κοινής Ησυχίας.
Είναι άλλο το ζήτημα καλής θέλησης και κατανόησης λόγω της απαγόρευσης του εκκλησιασμού και άλλο το ζήτημα να θέλεις να περάσεις ότι είναι νομικό δικαίωμα των θρησκευτικών ΝΠΔΔ η παραβίαση του νόμου.

Mitharadir

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Mitharadir » 26 Δεκ 2020, 18:57

Λοξίας έγραψε:
26 Δεκ 2020, 18:52
Mitharadir
Συμφορουμίτη μου, η χρήση καμπάνας και μεγαφωνικών εγκταστάσεων από ΟΛΕΣ τις θρησκευτικές ΝΠΔΔ, περιορίζεται σε σαφή καθορισμένα πλαίσια και υπόκειται στις διατάξεις περί Κοινής Ησυχίας.
Οπότε, ναι μεν έχουν δικαίωμα χρήσης μηχανολογικών εγκαταστάσεων (μεγάφωνα, ηλεκτρικές καμπάνες), αλλά στις ώρες Κοινής Ησυχίας, δεν μπορούν να τα χρησιμοποιούν.
Ακόμα και ο ίδιος ο Ιερώνυμος, με εγκύκλιό του το 2013, υπενθύμισε την σχετική διάταξη για μη χρήση καμπανών τις ώρες Κοινής Ησυχίας.

Οπότε, μην επαναλαμβάνεις το ίδιο τροπάρι περί δικαιώματος χρήσης μεγαφώνων, διοτι δεν σου λέει αυτό ο taliban. Σου λέει για 05:30 το πρωί, δηλαδή ώρα Κοινής Ησυχίας. ΜΗΝ κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις...
ΔΕΝ υπάρχει "προσωρινά". ΔΕΝ υπάρχει νόμος ή αστυνομική διάταξη, που "προσωρινά" αναιρεί την ισχύ της διάταξης περί Κοινής Ησυχίας.
Είναι άλλο το ζήτημα καλής θέλησης και κατανόησης λόγω της απαγόρευσης του εκκλησιασμού και άλλο το ζήτημα να θέλεις να περάσεις ότι είναι νομικό δικαίωμα των θρησκευτικών ΝΠΔΔ η παραβίαση του νόμου.
Αυτά να πας να τα πεις στα τζαμια σε Κομοτηνή,Ξάνθη,Ίασμο,Εχίνο,Αρριανά κτλ που 5 φορές την ημέρα(και σε αυτό που λες ώρες κοινής ησυχίας) χρησιμοποιούν τα μεγάφωνα για να μεταδίδουν το κάλεσμα του μουεζίνη για προσευχή και κανένας κάτοικος των περιοχών αυτών(μουσουλμάνος ή ορθόδοξος ή γενικά κάτοικος των περιοχών αυτών) δεν παραπονέθηκε ποτέ εδώ και πολλές δεκαετίες που γίνεται αυτό(εκτός κι αν σε αυτές τις περιοχές ισχύει άλλο νομικό πλαίσιο και δεν το ξέρω).Αν τώρα επιμένεις μπορείς να ρωτήσεις δικηγόρο και να λάβεις την απάντηση για το αν απαγορεύεται κάτι τέτοιο και αν ναι να κινήσεις τις νομικές διαδικασίες.

Άβαταρ μέλους
Yochanan
Phorum.gr user: Yochanan

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Yochanan » 26 Δεκ 2020, 19:06

Karolina έγραψε:
26 Δεκ 2020, 18:24
Θα με κουφάνετε! Για να καταλάβω, υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που πιστεύουν στο Δία και την Αθηνά; Όχι σαν μυθολογικά πρόσωπα αλλά σαν υπαρκτοί και μάλιστα θεοί; :smt005:
Εικόνα
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.

Άβαταρ μέλους
Λοξίας
Phorum.gr user: Δέλτα / Δέλτα-Λοξ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας » 26 Δεκ 2020, 19:12

Mitharadir έγραψε:
26 Δεκ 2020, 18:57
Αυτά να πας να τα πεις στα τζαμια σε Κομοτηνή,Ξάνθη,Ίασμο,Εχίνο,Αρριανά κτλ που 5 φορές την ημέρα(και σε αυτό που λες ώρες κοινής ησυχίας) χρησιμοποιούν τα μεγάφωνα για να μεταδίδουν το κάλεσμα του μουεζίνη για προσευχή και κανένας κάτοικος των περιοχών αυτών(μουσουλμάνος ή ορθόδοξος ή γενικά κάτοικος των περιοχών αυτών) δεν παραπονέθηκε ποτέ εδώ και πολλές δεκαετίες που γίνεται αυτό(εκτός κι αν σε αυτές τις περιοχές ισχύει άλλο νομικό πλαίσιο και δεν το ξέρω).Αν τώρα επιμένεις μπορείς να ρωτήσεις δικηγόρο και να λάβεις την απάντηση για το αν απαγορεύεται κάτι τέτοιο και αν ναι να κινήσεις τις νομικές διαδικασίες.
Το τι γίνεται (στην πράξη), στην Ξάνθη, Κομοτινή κ.λπ. δεν γνωρίζω και δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη.
Πάντως αν παραβιάζεται ο νόμος, την ευθύνη την έχουν τα αρμόδια όργανα.
Και, επί πλέον, αν κάποιοι παρανομούν, αυτό δεν δίνει το δικαίωμα σε άλλους να παρανομήσουν και αυτοί.
Ελπίζω να το καταλαβαίνεις αυτό και να μην ξαναφέρεις ως επιχείρημα την παρανομία κάποιων για να δικαιλογήσεις την παρανομία άλλων.
Είναι σαθρό επιχείρημα και καταρίπτεται αμέσως.

Αχμ..από την σιγουριά σου περί των λεγομένων σου, τώρα περάσαμε στο να πάω να ρωτήσω δικηγόρο;
Μην εκνευρίζεσαι, δεν υπάρχει κανένας λόγος εγώ να τρέχω σε δικηγόρο, όχι μόνον επειδή δεν μ' ενδιαφέρει το θέμα (ασχολήθηκα λόγω δικής σου άγνοιας), αλλά και επειδή υπάρχει ήδη το νομικό πλαίσιο. Και το τι λες εσύ ή εγώ, δεν έχει σημασία. Αν όμως θέλεις, μπορείς εσύ να απευθυνείς σε δικηγόρο και να πάρεις την δέουσα απάντηση.
Εξ άλλου, εσύ είσαι που κατέθεσες την θετική πρόταση περί "προσωρινου" (άκου προσωρινού!) δικαιώματος χρήσης μεγαφώνων, εγώ δε το αρνούμαι. Οπότε τρέχα εσύ στους δικηγορους, αν το θέλεις βέβαια και φέρε μας την απάντηση.
Αλλιώς, παραμένουν σε ισχύ τα όσα ανέφερα εγώ βάσει νόμου και όχι βάσει "ό,τι να 'ναι"...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Λοξίας την 26 Δεκ 2020, 19:13, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Καραμελίτσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καραμελίτσα » 26 Δεκ 2020, 19:13

Yochanan έγραψε:
26 Δεκ 2020, 19:06
Karolina έγραψε:
Θα με κουφάνετε! Για να καταλάβω, υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που πιστεύουν στο Δία και την Αθηνά; Όχι σαν μυθολογικά πρόσωπα αλλά σαν υπαρκτοί και μάλιστα θεοί; :smt005:
Εικόνα
Κι εγώ πρώτη φορά το ακούω. Έχεις γνωρίσει τέτοιους;
Z

Άβαταρ μέλους
Yochanan
Phorum.gr user: Yochanan

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Yochanan » 26 Δεκ 2020, 19:58

lol
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.

Άβαταρ μέλους
Πάνας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πάνας » 26 Δεκ 2020, 20:23

Μικλά κολιτσάκια είναι που θες να ξέρουν από τέτοια πράγματα;
the end

Άβαταρ μέλους
Πάνας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πάνας » 26 Δεκ 2020, 20:38

Το 2009 νομίζω καθόμουν στους Διόσκουρους στην Πλάκα και δίπλα μου ήταν ένας τύπος λίγο πιο αδύνατος από αυτόν στο βίνδεο και κανόνιζε με κάτι άλλα άτομα μικρότερης ηλικίας στολές για μια τελετή που θα έκαναν..

Ζουν υπάρχουν και κυκλοφορούν ανάμεσά μας!
the end

Άβαταρ μέλους
tanipteros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από tanipteros » 26 Δεκ 2020, 20:41

ζούμε , ζούμε και κυκλοφορούμε αναμεσα σας!
δεν βγαίνουνε...δεν βγαίνουνε, τα δόλια τα κατσίκια μας...
και μεις θα παλαβωσουμε..με όλα μας τα δίκια μας...!!!
:smt005:

Άβαταρ μέλους
Καραμελίτσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καραμελίτσα » 26 Δεκ 2020, 22:31

Yochanan έγραψε:
26 Δεκ 2020, 19:58
lol
Δεν κατάλαβα. Έχεις γνωρίσει τόσους πολλούς, που είναι αστείο να ρωτά κανείς; Ή δεν υπάρχουν και με κοροϊδεύεις ότι είμαι χάπατο;
Z

ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 26 Δεκ 2020, 22:41

Karolina έγραψε:
Δικαίωμα τους δεν είναι ;
Όπως άλλοι πιστεύουν στον Αη Νικόλα ο οποίος κάνει θαύματα
Εγώ είμαι Άθεος

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών